Şimdi Ara

AMD RX 460, RX 470, RX 480 [ANA KONU] (889. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18.224
Cevap
87
Favori
465.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 887888889890891
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle bütün arkadaşlara Selamın Aleyküm.

MSI RX470 GAMING X 4GB Ekran kartım var. Overclock konusunda yardımlarınızı bekliyorum.WattMan Afterburner vs kurulu overclock ayarlamalarım nasıl olmalı karttan alabildiğim tüm gücü almak istiyorum :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadirgumussoy

RX480'in hangi modeli hocam.Bende güncel driverlar ile problemler yaşadım.Benim rx470 asus strix asusun sitesindeki driverı yani 17.1.1'i kurdum.Sıkıntı kalmadı,sana tavsiyem üreticinin sitesindeki driverı kullanman birde ULPS ayarı var regedit üzerinde onu kapatman..Kolay gelsin

Hocam rx 470 var bizde de asus yav oyunda hata verip duruyor. Radeon wattman hatası veriyor sürekli anti surge kaalıyken. Anti surgeyi açtığımızda da şöyle bir hata veriyor.

• Ekranın gitmesi, bellek kontrolcünün devreye girip kartı kapattığını gösteriyor. Kartınızın bellek tarafı beklenenden sıcak çalıştığı için böyle olur. Çok basit bir şekilde voltaj düşürerek veya sıcaklık kontrolü için soğutmayı kolaylaştırarak çözersiniz. Kasa fanınız yoksa olması son derece doğal. Kart, artan kasa içi sıcaklıklara karşın çalışamaz. Basitçe fan hızını arttırmanızı öneririm, çünkü strix modelindeki soğutucuda bellekler boşta kalıyor. Soğutmanın doğrudan olabilmesi için ısı soğurucu plakasının olması gerek, o modelde de yok. Kartın çekirdeği ile hiçbir derdiniz yok, o yüzden saat hızını arttırıp fan hızını biraz daha açabilirsiniz ama bellekleri yavaşlatıp sorunu çözemezsiniz çünkü temeli sıcaklık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

Ekranın gitmesi, bellek kontrolcünün devreye girip kartı kapattığını gösteriyor. Kartınızın bellek tarafı beklenenden sıcak çalıştığı için böyle olur. Çok basit bir şekilde voltaj düşürerek veya sıcaklık kontrolü için soğutmayı kolaylaştırarak çözersiniz. Kasa fanınız yoksa olması son derece doğal. Kart, artan kasa içi sıcaklıklara karşın çalışamaz. Basitçe fan hızını arttırmanızı öneririm, çünkü strix modelindeki soğutucuda bellekler boşta kalıyor. Soğutmanın doğrudan olabilmesi için ısı soğurucu plakasının olması gerek, o modelde de yok. Kartın çekirdeği ile hiçbir derdiniz yok, o yüzden saat hızını arttırıp fan hızını biraz daha açabilirsiniz ama bellekleri yavaşlatıp sorunu çözemezsiniz çünkü temeli sıcaklık...

Hocam benim sorun sizce nedendir? Acaba voltaj proğramlarımı çakışıyor diye hepsini kaldırdık yine aynı. Gpunun güncel driverını kaldırıp bir önce ki versiyonu yükledik yine aynı sonuç hep hüsran. Sistem i5 6400 8gb 2133mhz ram asus b150m pro gaming zalman r1 600w kasa. Psunun yetmemesi imkansız kurulduğundan beri hep yapıyor bu aralar sıklaştı

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Kasada 5 fan var ve yüksek devirde çalıştırıyorum.
    Sorunun bellek kontrolcü ve sıcaklık ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Aynı oyunun 5 dk çalıştığı da oluyor, 4 saat çalıştığı da oluyor. Sorun sıcaklık olsa 4 saat dayanmazdı herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

quote:

RX480'in hangi modeli hocam.Bende güncel driverlar ile problemler yaşadım.Benim rx470 asus strix asusun sitesindeki driverı yani 17.1.1'i kurdum.Sıkıntı kalmadı,sana tavsiyem üreticinin sitesindeki driverı kullanman birde ULPS ayarı var regedit üzerinde onu kapatman..Kolay gelsin

Hocam rx 470 var bizde de asus yav oyunda hata verip duruyor. Radeon wattman hatası veriyor sürekli anti surge kaalıyken. Anti surgeyi açtığımızda da şöyle bir hata veriyor.

Anti-surge anakart ile alakalı diye biliyorum.PSU'dan gelen akım stabil değilse komple kapatıyor sistemi.Psu'da sorun olabilir.

• Emre-Dylan kullanıcısına yanıt
    Benim anakartım da MSI. PSU ise Seasonic. Anakartın güç koruması ile ilgili özelliğini açık ya da kapalı tutma ile ilgili tereddüt yaşadım. Sonra Seasonic' e sorunca devre dışı bırakabileceğimi öğrendim. Sizdeki PSU' da koruma özellikleri varsa siz de BIOS' tan surge protection tarzı ayarları kapalı tutabilirsiniz.

E-mail ile sorduğum soru:
    Should I enable "System power fault protection" from BIOS ? Will it conflict with protection features of the PSU ?
    Description from BIOS : protect the system from unexpected power operating and remain the shut down status.

Gelen cevap:
    You can disable it, your PSU got all safeties to shut down if PSU is defective or if PSU detects any problem coming from components power requirement.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emre-Dylan

quote:

Anti-surge anakart ile alakalı diye biliyorum.PSU'dan gelen akım stabil değilse komple kapatıyor sistemi.Psu'da sorun olabilir.

Evet anakartla alakalı ama anti surge disabled modundayken bu seferde oyunda "Beklenmeyen sistem arızası nedeniyle Radeon WattMan ayarları geri yüklendi" yazısı çıkıyor çıldıracağım artık gerçekten garantiye göndersek en az 10 15 gün bekletecekler bir şey yok diyip geri gönderecekler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 31 Mayıs 2017; 3:3:10 >

"Beklenmeyen sistem arızası nedeniyle Radeon WattMan ayarları geri yüklendi."
    Bende de aynı sorun var. AMD RX serisiyle bu sorunu yaşayan da bir sürü insan var internetten biraz baktım da.
    Çare mevcut sürücüyü DDU ile kaldırıp eski sürücüleri kurup denemek. Tabi bu kaldırma ve kurulum işlerinde internet bağlantısı kesik olmalı. Yoksa windows kafasına göre ekran kartı sürücüsü kuruyormuş galiba bilmiyorum ki.
    Hangi sürücü stabil olacak o da belirsiz. Aynı sürücüyü kullanan bazı kullanıcılar sorun yok diyor, bazıları ise pc çöküyor diyor aynı bizim gibi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: legolas4121

Arkadaşlar RX480 İ güncellemek istiyorum fakat nasıl güncellicem bu resimlerden ikisini de indirip mi kurcam yoksa birtanesini mi kısaca bana nasıl güncellicemi söylerseniz sevinirim

bu arada windows 10 pro 64 gb kullanıyorum.

Biri chipset hocam anakart için sanırım usttekini indirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: --Destroyer--

"Beklenmeyen sistem arızası nedeniyle Radeon WattMan ayarları geri yüklendi."
    Bende de aynı sorun var. AMD RX serisiyle bu sorunu yaşayan da bir sürü insan var internetten biraz baktım da.
    Çare mevcut sürücüyü DDU ile kaldırıp eski sürücüleri kurup denemek. Tabi bu kaldırma ve kurulum işlerinde internet bağlantısı kesik olmalı. Yoksa windows kafasına göre ekran kartı sürücüsü kuruyormuş galiba bilmiyorum ki.
    Hangi sürücü stabil olacak o da belirsiz. Aynı sürücüyü kullanan bazı kullanıcılar sorun yok diyor, bazıları ise pc çöküyor diyor aynı bizim gibi...

Sorunu içimizde çözen birileri vardır elbet o arkadaşların yardımını bekliyorum bende. Arkadaşa sistemi topladık gtx 1050ti alacaktı ısrarla rx470 aldırdım zamanında 800liraya arkadaşa karşı şuan çok mahcup kaldım aptal amdnin yüzünden. Yazılımsal olarak çok geride gelen bir firma gerçekten. Doğru düzgün yazılım yapamadığı için güçlü donanıma sahip kartları ön plana çıkamıyor nvidia karşısında.

• Herhaldelerle olacak birşey değil, herhalde. O kadar sorun tasvir ediyorsunuz. Size belleklerde sorun olduğunu söylemedim. Bellek kontrolcü olayı devralıyor dedim. Renkli şeyler bellek kontrolcüden olur. O da sıcaklıktan ve yüksek voltajdan. Sizin hız aşırtma yapmadığınıza göre böyle bir sorun sıcaklıktan olur. Şimdi herhalde sorunu çözmek için bir girişimde bulunacaksınız? Yoksa bunu düşünmüyor musunuz?
    Sürücü sorunlarında çip bellek kontrolcü çok ısınıyor diye yeniden başlatma oluyor. Normalde 1120mV bile yetebilecekken 1187mV ile ekran kartını kullanmaya kalkarsanız, çipin geri kalanında bulunan bellek kontrolcüyü ısıtıyorsunuz. O da kararsızlaşıyor. Bir dizi olay peşisıra gerçekleşiyor yani. Siz program kaldırmakla bir yere varmaya çalışarak zaman kaybediyorsunuz. Ekran kartının profilini yeniden üreteceksiniz. ATT diye bir program indirerek test ediyorsunuz. Çalışan değerleri not ediyorsunuz ve Afterburner gibi bir uygulamadan diğer açılışta uygulanacak şekilde kaydediyorsunuz. Bir daha sorun çıkmıyor. Her ekran kartının sınırları farklı ama sıcaklık sınırları sabit. Yüksek sıcaklıkta dengelemek isterseniz bellek kontrolcünün voltajını arttırabilirsiniz ama sorun sıcaklıktan kaynaklıysa yine çıkmaza düşeceksiniz. O yüzden voltajı düşürüp denemek daha etkili sonuç verecektir.

• Isı aklıma geldi arkadaşıma sordum anormallik yok diyince üzerine dusmedim. Şimdi kendisine mesaj attım akşam bakıp kontrol edecek senin dediğin şekilde hocam. Umarım çözülür arkadaştan çok ben strese girdim son iki gündür gerçekten. Bu kesin çözüm mu yoksa bı ihtimal mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre-Dylan -- 31 Mayıs 2017; 11:48:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Şu konuya bakıverin:[Kaynak]
  • Evet. AMD bu seri ile beraber tdp degerlerini çok aşağıya çekecek. Nvidia'nın Pascalından da güçlü olacağı tahmin ediliyor
  • bu mesajları kopyalayıp yapıştıranlar ne zevk alıyor ve bunların nickler niye hep mammi mamma falan oluyor?sapık herhalde bunlar.

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler deneyeceğiz bakalım umarım sorun çözülür. Bu arada rx 460 ile gtx 1050 ti arasında kalmıştım rx460 5 fps daha yavaş olduğu için 1050 ti tercih ettim umarım pişman etmez...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    İşlemci gerekiyor Nvidia kartlar için. 5 fps büyük fark değil, o uğurda sorun çıkmasındansa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

İşlemci gerekiyor Nvidia kartlar için. 5 fps büyük fark değil, o uğurda sorun çıkmasındansa.

rx 560da hayal kırıklığı oldu benim için o yüzden gidip 1050ti aldım yazılımdan yana sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 887888889890891
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.