Şimdi Ara

amd rx480 ve nvidia gtx 1060

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu iki karttan birini alacağım i5 6500 bir sistemim var aylardır bu anı bekliyorum elimde para var ama hangisine yöneleceğime karar veremedim ileriye dönük bir ekran kartı olsun istiyorum bir daha seneye veya ondan sonraki seneye yeni bir ekran kartı alamam rx 480 nin özel soğutmalısı daha çıkmadı ama vulkan muhabbeti dx 12 falan gtx 1060 dan iyi oluyor diyorlar bi yardım edin

• 6 gb gtx 1060 derim, vulkan destekli oyun sayısı az dx 12 yaygınlaşması, en az 1 sene sürer,
    dx 12 de de çok büyük bir performans farkı yok aralarında..
    8 gb 480 ini en az 400 tl ucuza alabiliyorsanız, ibre 480 'ene döner..
  • Gtx 1060 testlerde önde gözüküyor.Beklemek istemiyorsanız uygun bir modeli alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisinden uygun olanını al

• 5 fps farkı var diye biliyorum bence aralarında 200 300 tl fark varsa değmez rx480 al derim o zaman yoksa aynı fiyatsa tabiki 1060

• Hocam bu karşılaştırmaya 2 gündür bakıyorum. Dx 12 vulkan desteklilerde rx480 önde büyük bir fark olmasa da. 1060 genel olarak önde togi 1975 gayet iyi açıklamış fakat. Arada 250-300 lira fiyat farkı var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Captan42

5 fps farkı var diye biliyorum bence aralarında 200 300 tl fark varsa değmez rx480 al derim o zaman yoksa aynı fiyatsa tabiki 1060

Yanlış biliyorsun YouTube'da gta5 ve crysis3 karşılaştırmasında GTX 1060 yer yer 15 , 20 fps fark atmış

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    amd 5600 rtx 4060ti sistem
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence rx 480 al dx 12 yaygın değil evet ama sen ileriye dönük istiyorsun buyüzde rx 480 daha iyi ama zamanın yok ve özel soğutmalı istiyosan rx 470 de alabilirsin ama bence rx 480 özel soğutmalı bekle ha olmadı yurtdışında
    tamıdığın varsa sana rx 480 özel soğutmalı yollayabilir
  • dededere123 D kullanıcısına yanıt
    Knk dediğin gibi yer yer ona bakarsan yer yerde 5 fps geçiyo ortalamadan bahsediyom ben ula

• Gtx 1060 , Dx11 oyunlarda önde. Dx12 oyunlar için ibre şu an AMD'yi gösteriyor. Ama aralarındaki fark küçük. Dağlar kadar fark yok. Gelecekte ne olur göreceğiz. Yeterince Dx12 oyun olmadığı için bir şey diyemiyorum. Geri kalan unsurlara bakarsak Nvidia gerek driver , gerek sunduğu extra özellikler ( shadow play , physx , gf experince programı , kablosuz oyun aktarımı , eski oyun desteği ) gerekse güç tüketimi olarak bir adım daha önce. AMD driver işini beceremiyor. Bugün çalışan şey bir sonraki driver'da bozuluyor. Vsync'yi bile doğru düzgün çalıştıramayan bir driver daha ne olsun. Durup dururken kart multi ekran varmış gibi yüksek hızlarda çalışmaya başlayabiliyor. Bu tarz ufak tefek saçmalıkları bulunuyor. Açıkçası ben bu yazdığım şeylerden dolayı bu sefer Nvidia tercih ettim. Şimdiye kadar memnun kaldım daha bir yamuğunu görmedim. Ama dediğim gibi gelecek ne getirir bilemeyiz. Dx12 ve Vulkan'da AMD coşuyor gözüküyor ama coştuğu oyunlar kendisinin destek verdiği oyunlar. Rise of The Tomb Raider'da Nvidia'da daha iyi mesela. Uzun lafın kısası şu şundan daha iyidir veya bu geleceğin teminatı demek şu an için erken gözüküyor.

• 1060 480 den 10 oyundan 8 inde %15 kadar onde bu benim degil Tomshardware' nin notu. Referans 480 fiyatı iyi ama kimse tavsiye etmiyor ozel sogutmalı modele gideceksen fiyat artıyor, 1060 lar daha alınabilir gibi geldi bana ama ordada dikkat etmen gereken nokta 3gb lık 1060 lar kırpılmıs olanlar yani 6gb 1060 almanı oneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.