Selam arkadaşlar, şuanki işlemcim: AMD Ryzen ™ 5 1600 AF 3.2GHz (Turbo 3.6GHz) 16MB Cache 12nm Yeni Versiyon AM4 İşlemci - Wraith Stealth Soğutuculu Anakartım: Gigabyte B450M-H Socket AM4, DDR4 3600MHz(OC) 3350 TL ye AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 Çekirdek 35MB Önbellek Soket AM4 Tray İşlemci var. Bu değişikliği yapmam mantıklı olur mu? Bu işlerden biraz uzak kaldım sizlere danışmak istedim. Teşekkürler. |
AMD Ryzen ™ 5 1600 AF den AMD Ryzen 5 5600 Geçiş Hk.
-
-
Arada tabiri caizse,biraz abartma olsa da, uçurum var.
-
Mantıklı bir seçim olur diye anlıyorum hocam :) Şu an işlemcide kullandığım AMD Ryzen ™ 5 1600 AF Wraith Stealth Soğutucu Ryzen 5 5600 için yeterli olur mu? Olmaz ise uygun fiyatlı soğutucu ve macun öneriniz varsa çok sevinirim. Bayadır teknolojiden uzağım yanlış seçim yapmamak için danışmak istedim :)
-
Isı Tdp degerleri ikisininde ayni gozukuyo
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ryzen 5600 biraz daha fazla ısınır Ama acele etmeyin Stealth ile bi deneyin En azından ,önümüz kış,idare edebilir Olmadı şunu alın,geçin.Dehşet bi şey,bu fiata göre.
gaming.gen.trThermalright Assassin King 120 SE TL-C12C 120mm 5 x 6mm Isı Borulu Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantilihttps://www.gaming.gen.tr/urun/384690/thermalright-assassin-king-120-se-tl-c12c-120mm-5-x-6mm-isi-borulu-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/ -
bios güncellemesi yapmayı unutma.
-
Geçen sene aynı geçişi yaptım. B450M S2H anakart kullanıyorum, RX580 ve Ryzen 5 1600 AF'ı söküp Ryzen 5 5600 ve Radeon 6700XT taktım. Giriş seviyesi no name bir kule tipi soğutucu ile de destekledim. Çok farkediyor. Bambaşka bir sistem oldu. Bütçe dar ise ilk etapta stok fan ile geçin gitsin.
Arkadaşların dediği gibi 1600 AF'I sökmeden BIOS'u bir elden geçirin ne olur ne olmaz.
-
Ryzen 1600 den 5600 e geçmek sizin için hem performans hemde ekonomik olarak en iyi mantıklı işlemci olur. Yukarda önerilen thermalright soğutucu da parasına göre en iyi soğutuculardan biri olur ve güncel soketleri de destekliyor. Kutusundan iyi bir macunda çıkıyor.
Arkadaşların dediği gibi 1600 ü sökmeden önce bios update edin bios güncel deilse , arkada bios flashback tuşu olmadığından anakartta, sök taklarla bir daha uğraşmayın. 5600 ü bios güncel olmasına rağmen şansa açılmazsa sistem ,anakartın pilini söküp 5 dk bekleyin tekrar takın. Nadiren de olsa bunlar gerekebiliyor.
-
Çok mantıklı bir seçim yaparsınız hocam anakartınız o işlemciyi destekliyor zaten. İşte AMD dünyasını bu yüzden seviyorum. İşlemciyi değiş bitti gitti arkadaş dert yok tasa yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bence 5600 degilde para varsa 5700x 3d tercih edilebilir benim gibi bf 2042 multi oynaniyorsa
Zaten am4 artik onu kapali platform alinacaksa en iyi alinmali diye dusunuyorum
7000 tl gibi 0 fiyati var
https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-5700x3d-sekiz-cekirdek-3-00-ghz-fiyati,534381967.html?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw3624BhBAEiwAkxgTOhkxiJNH27OnojO0-z8KqNRSrlZwZ5ov2vdLVGoqMpsqdJ2FKpFJBhoCAJAQAvD_BwE
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok fark eder hatta 5700X3D - 5800X3D gibi bir işlemciye geçseniz sizi bir 5 sene daha rahat rahat götürür.
-
Elinizdeki anakrtın VRM leri çok düşük 5600 ün üzeri bi işlemci almayınız .
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X