Şimdi Ara

AMD Ryzen 5 3550H Gtx1650 ile darboğaz olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
12.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Amd ryzen 5 3550H nasıldır ayrıca iyi mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• i7 2600k'ya denk oldugu görülüyor

1060 rx 570 civarı kartları besleyebileceğini öngörüyorum (1080pde)

1650 1060 ile 1050ti arasnbda bi yerde konumlanıyor olmalı

buna bakılırsa dengeli bir işlemci ve gpu koymuşlar bu sözünü ettiginiz laptop'a
  • quote:

Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

i7 2600k'ya denk oldugu görülüyor

1060 rx 570 civarı kartları besleyebileceğini öngörüyorum (1080pde)

1650 1060 ile 1050ti arasnbda bi yerde konumlanıyor olmalı

buna bakılırsa dengeli bir işlemci ve gpu koymuşlar bu sözünü ettiginiz laptop'a
    Yani sıkıntı olmaz dimi hocam

Bi de bu amd ryzen neden İntele göre ucuz oluyor daha mı dandik yani ?

• quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Yani sıkıntı olmaz dimi hocam

Bi de bu amd ryzen neden İntele göre ucuz oluyor daha mı dandik yani ?

Alıntıları Göster
    alakası yoktur. genel olarak şu an ryzen işlemciler mimari olarak daha öndeler, haliyle üretim maliyeti daha az olabilir. yine amd'nin üretim teknikleri daha verimli işlemci üretmelerini sağlıyor diye biliyorum. öbür yandan intelin üretim süreci ise daha karmaşık ve verimi daha az, diye biliyorum

en azından emin oldugum, bilgisayar işlemcileri konusunda durumun bu oldugu;

örn:
    ryzen 7 3700x 8 çekirdek / 16 izlek 329 dolar
    i9 9900k 8 çekirdek / 16 izlek 475 dolar

elbette 9900k daha iyi işlemci. ama ne kadar iyi? minimumda %7, maksimumda (5 ghz varılırsa) %15 falan olması lazım. fiyat farkına değer mi? değmez. ama iş fiyata gelince %45 gibi bir premium fiyat kesiyor intel.

intel 14nmde tıkandıgı ve üretim sıkıntılaarı yaşadıgı ıcın hala pahalıya satıyor

biz bi arkadaşa laptop bakarken bu durumla karşılaştık. sonunda da ryzen 3 2200ulu bi laptop aldırdık. 4 5 ay oldu hala kullanıyor, termal olarak ve performans olarak bi sıkıntısı henüz yok. muadil fiyattaki intel işlemciler 2 çekirdek 4 izlek ya da daha düşük performanslı 4 çekirdek işlemciler olarak boy gösteriyorlardı. yine 2200u'nun dahili ekran kartı birimi diğer tüm intel dahili grafik birimlerine göre ciddi bi + sağlıyordu

genel olarak amd şu an underdog oldugu için her türlü alanda pazar payını arttırabilmek için uygun fiyata işlemciler satıyor gibi duruyor

----

bunların yanında şu an intel almak diğer bi açıdan da güvenli değil. şöyle değil: çok fazla güvenlik açığı çıkıyor. çok güçlü işlemcilerde %1 %2 kesintiler çok etkilemez ama eski ya da görece güçsüz laptop işlemcilerini bu açıklar çok daha sert vuruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 14 Kasım 2019; 0:25:41 >

• quote:

alakası yoktur. genel olarak şu an ryzen işlemciler mimari olarak daha öndeler, haliyle üretim maliyeti daha az olabilir. yine amd'nin üretim teknikleri daha verimli işlemci üretmelerini sağlıyor diye biliyorum. öbür yandan intelin üretim süreci ise daha karmaşık ve verimi daha az, diye biliyorum

en azından emin oldugum, bilgisayar işlemcileri konusunda durumun bu oldugu;

örn:
    ryzen 7 3700x 8 çekirdek / 16 izlek 329 dolar
    i9 9900k 8 çekirdek / 16 izlek 475 dolar

elbette 9900k daha iyi işlemci. ama ne kadar iyi? minimumda %7, maksimumda (5 ghz varılırsa) %15 falan olması lazım. fiyat farkına değer mi? değmez. ama iş fiyata gelince %45 gibi bir premium fiyat kesiyor intel.

intel 14nmde tıkandıgı ve üretim sıkıntılaarı yaşadıgı ıcın hala pahalıya satıyor

biz bi arkadaşa laptop bakarken bu durumla karşılaştık. sonunda da ryzen 3 2200ulu bi laptop aldırdık. 4 5 ay oldu hala kullanıyor, termal olarak ve performans olarak bi sıkıntısı henüz yok. muadil fiyattaki intel işlemciler 2 çekirdek 4 izlek ya da daha düşük performanslı 4 çekirdek işlemciler olarak boy gösteriyorlardı. yine 2200u'nun dahili ekran kartı birimi diğer tüm intel dahili grafik birimlerine göre ciddi bi + sağlıyordu

genel olarak amd şu an underdog oldugu için her türlü alanda pazar payını arttırabilmek için uygun fiyata işlemciler satıyor gibi duruyor

----

bunların yanında şu an intel almak diğer bi açıdan da güvenli değil. şöyle değil: çok fazla güvenlik açığı çıkıyor. çok güçlü işlemcilerde %1 %2 kesintiler çok etkilemez ama eski ya da görece güçsüz laptop işlemcilerini bu açıklar çok daha sert vuruyor.

Alıntıları Göster
    hocam bu arada ben amd Ryzen 7 3750H ve gtx 1650 sistemli laptop almayı düşünüyorum bu laptopun i5 8. veya 9. Nesil gtx1650 sistemli laptoptan 700 lira edecek kadar farkı var mıdır ?

• quote:

hocam bu arada ben amd Ryzen 7 3750H ve gtx 1650 sistemli laptop almayı düşünüyorum bu laptopun i5 8. veya 9. Nesil gtx1650 sistemli laptoptan 700 lira edecek kadar farkı var mıdır ?

Alıntıları Göster
    hangi i5 hocam?

bu da önemli

daha spesifik modeller verirseniz internette performanslarına bakarak bi kıyas yapabilelim
  • quote:

hangi i5 hocam?

bu da önemli

daha spesifik modeller verirseniz internette performanslarına bakarak bi kıyas yapabilelim

Alıntıları Göster
    Hocam şimdi i5-9300 gtx 1650 8 GB RAM
    Diğeri ise amd ryzen 7 3750H gtx 1650 8GB RAM

Üstteki alttakinden 800 lira daha pahalı

Sizce bu pahalılığı hakediyor mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam şimdi i5-9300 gtx 1650 8 GB RAM
    Diğeri ise amd ryzen 7 3750H gtx 1650 8GB RAM

Üstteki alttakinden 800 lira daha pahalı

Sizce bu pahalılığı hakediyor mu

Alıntıları Göster
    güzel soru hocam

i5 9300h'den bahsettiginizi varsayıyorum

benchmark sitelerine baktıgımda i5 9300h lehine %15 tek çekirdek avantajı görüyorum
    cpu mark skoru olarak

9300h 9810
    3750h 8959 puan çıkarmış

%10 gibi bi fark çıkıyor

bu fark gtx 1650 için pek anlam ifade etmez. muhtemelen iki işlemci de 1650'yi 1080pde tam besler

değeceğini düşünmüyorum hocam

• quote:

güzel soru hocam

i5 9300h'den bahsettiginizi varsayıyorum

benchmark sitelerine baktıgımda i5 9300h lehine %15 tek çekirdek avantajı görüyorum
    cpu mark skoru olarak

9300h 9810
    3750h 8959 puan çıkarmış

%10 gibi bi fark çıkıyor

bu fark gtx 1650 için pek anlam ifade etmez. muhtemelen iki işlemci de 1650'yi 1080pde tam besler

değeceğini düşünmüyorum hocam

Alıntıları Göster
    Teşekkürler

Son bir soru sence oyunlarda ekran kartı , RAm ve İşlemcinin etki oranları nedir ? Yani %50 ekran kartı %30 RAM %20 işlemci etki eder gibi bi oran yapsan Ne yapardın ?

• quote:

Teşekkürler

Son bir soru sence oyunlarda ekran kartı , RAm ve İşlemcinin etki oranları nedir ? Yani %50 ekran kartı %30 RAM %20 işlemci etki eder gibi bi oran yapsan Ne yapardın ?

Alıntıları Göster
    böyle bi oran yapmak imkansız gibi bişey

öyle bi durum gelir ki 8 gb ram koyarsın, oyun gelir 6 gb kullanır windows 3 gb kullanmaya çalişir cümbüş başlar
  • quote:

böyle bi oran yapmak imkansız gibi bişey

öyle bi durum gelir ki 8 gb ram koyarsın, oyun gelir 6 gb kullanır windows 3 gb kullanmaya çalişir cümbüş başlar

Alıntıları Göster
    Tamam RAM eklerim sonradan o sıkıntı değil onu geçelim o zaman ekran kartı ve işlemcinin oyuna etkisini nasıl kıyaslarız ?

• quote:

Tamam RAM eklerim sonradan o sıkıntı değil onu geçelim o zaman ekran kartı ve işlemcinin oyuna etkisini nasıl kıyaslarız ?

Alıntıları Göster
    oyundan oyuna çok değişmekle beraber benim kitabımda ikisi de eşit önemdedir hocam
  • quote:

oyundan oyuna çok değişmekle beraber benim kitabımda ikisi de eşit önemdedir hocam

Alıntıları Göster
    FIFA serisi oynarım genelde hocam ,

Ekran kartı çok daha önemli der çoğu kişi aslında

• quote:

FIFA serisi oynarım genelde hocam ,

Ekran kartı çok daha önemli der çoğu kişi aslında

Alıntıları Göster
    hocam oyundan oyuna değişiyor

fifa serisi bile 4 6 çekirdek doldurmaya başladı

son zamanlarda oyunlar biraz daha cpuya abanmaya başladı. dx11 apisinde cpu pek önem arz etmezken dx12de çoklu threadlerin daha iyi kullanılabildği söyleniyor

teknoloji her türlü gelişiyor ve her şey değişiyor hocam. bi ara da bu kadar güçlü gpular yoktu, her şey cpu idi. cs go, starcraft oyunları, eski oyunlar... neredeyse %60 70 cpu üzerinde çalışan oyunlar.

sonra rdr2 çıktı, hatta dx12 oyun, sözde daha çok cpu yemesini beklersin, bu oyun da gpu manyağı olarak cıktı.

çok değişken.

bu kadar değişkenliğin sonucu da gpu ve cpu aynı önem arz eder oluyor maalesef. bi oyunu rahat oynarken öbür oyunda sorun yaşayabiliyorsun

• rx 590 gtx1650 den benchmark testlerine göre daha iyi ve daha ucuz değerlendirilebilir
  • O ekran kartı için kesinlikle darboğaz yaratmaz...

• Darboğaz olmaz ryzen gayet yeterlidir.
    İntel neden amd'den daha ucuz sorusuna gelince arkadaşında dediği gibi intel daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Örneğin senin dwdiğin işlemci ile İntel i5 9. nesli karşılaştıralım.
    AMD Ryzen 5 3550H Gtx1650 ile darboğaz olur mu ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.