Şimdi Ara

6700XT ile Ryzen 3600'de darboğaz yaşar mıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Asus TUF B450 Pro gaming kartımda ryzen 3600 var. 1.2V ile 4.2 Stabil çalışıyor. RAMlerim 3200 Mhz CL 16 8x2 Corsair. 1660ti kartımdan 6700XT'e upgrade düşünüyorum. Bir sürü inceleme izledim bir çok oyunda darboğaz olmuyor. Kart 95-99 arası kullanıyor. Bazı oyunlarda ise CPU yüzde 30-40larda rahat çalışırken GPU yüzde 80lere inebiliyor. Bu darboğaz mıdır ? Genel olarak bu sistemle 6700XT ile darboğaz yaşar mıyım ?

• Monitörün 2K ise ultra detaylarda hikayeli oyunlarda pek sorun olmaz %5 falan kayıp olur fakat çok oyunculu fps oyunlarında battlefield gibi warzone gibi %10 civarı darboğaz olucaktir. Monitörün eğer full HD ise çok daha fazla olucaktir dediğim senaryolarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3060ti ile oluyoda rx6700xt ile olmaz galiba teknoloji farkından dolayı

• olur. 3060ti ilede yapıyor.

"CPU yüzde 30-40larda rahat çalışırken GPU yüzde 80lere inebiliyor. Bu darboğaz mıdır"

evet darbogazdır.

darbogaz olması sızı öldürmez tabi. sistemde darbogaz var hüüüü diyecek bir durum yoktur. ekran kartınız daha az guc ceker daha az ısınır ama daha az fps verır. tam anlamıyla kullanamazsınız sadece.

ekran kartınızı alın takın.

ramler overclock oluyorsa 3600 e zorlayıp cl16 3600 olacak sekılde bu darbogaz azalır.

• acura07 kullanıcısına yanıt

Bende r3 3100 ile rtx 3070 takili, darbogaz falan yok :) cünkü battlefield, warbilmene falan oynamiyorum... realtime render programlari tam gaz, canavar gibi calisiyor. Projectcars, assettocorsa bir de most wanted 2012 aldim arada cok canim sikilirsa, direksiyonu takiyorum, hic fps bilmem neye bakmiyorum. Milleti aklini celiyorlar, darbogaz var bilmem ne diye ceplerindeki paralari aliyorlar, kimse elindekinin tadini cikaramiyor, üjbej fps in hesabini yapiyor.

Rekabet oyunu olarakta ayda yilda bir CSGO oynarim onda da bir sorun sezmiyorum. Reflekslerim iyidir lakin profesyonel degilim, yillarin tecrübesi var sadece... Input lag diye basimizin etini yiyorlardi hatirlarmisin :) simdi monitor konusuna sardim, acayip input lag oluyor monitorlerde, islemci - ram arasi falan hikaye kaliyor. Bunlara aldiris edecek derecede hasta olan biri kendince herseyin en iyisini alir zaten. Sonra ordan Acura07 gelir, minimum imkanlarla "headshot" u cakar gecer :)

• kunGFu kullanıcısına yanıt

Bizden geçti artik .2 aydir 4 saat oynamamisimdir.240hz monitör aldik oynayacağız diye bide. 

Artik pcyi gunde 2 3 saat nekfilişk için kullanabiliyoruZ .

Kafayi sadece eldeki para ile maximum verim için yorulmasi lazımken boş işlerle yoruyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.