Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
1
Favori
26.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben çok sevindim bu işlemciye. 8350 tokmaklı serileri hiç beğenmiyordum. bu olmuş.

• cellat87 kullanıcısına yanıt
    Helal olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1700x 6700k'dan daha pahalı. AMD güzel ürün çıkardı ama fiyat kırmadı benim anladığım.
  • belverus kullanıcısına yanıt
    İki işlemci arasında 2 kat çekirdek/thread farkı var.Daha pahalı olması normal.

• braVe112 kullanıcısına yanıt
    Daha düşük versiyonu çıkacak mı bu işlemcinin peki? 6700 işlemci şu an benim için fazlasıyla yeterli çünkü. Daha düşük fiyata aynı özellikte bir amd tercih edebilirim o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: belverus

Daha düşük versiyonu çıkacak mı bu işlemcinin peki? 6700 işlemci şu an benim için fazlasıyla yeterli çünkü. Daha düşük fiyata aynı özellikte bir amd tercih edebilirim o zaman.

1600x çıkacak 6 çekirdek 12 thread olarak 6700 ün karşısına dikilecek

• Bloodin kullanıcısına yanıt
    Fiyatı da 1000 tl olursa hoppadana şıpadak
  • belverus kullanıcısına yanıt
    Evet,yakında ryzen 5 serisi(4 çekirdek/8 thread ve 6 çekirdek/12 thread) çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi braVe112 -- 3 Mart 2017; 9:48:48 >
  • amd'nin benchmark'ları 4K'da yapın cpu bottleneck ile fark azmış gibi gösterin maili bu aralar ciddi tepki topluyor. Özellikle Linustechtips gibi kanallar bunu hep yaptı. Normalde kimse CPU testini 4k'da yapmaz eğer cpu'lar hakkında bir şey biliyorsa. Ama yapacak bir şey yok İntel de aynı, herkes ekmeğinin peşinde.

• R5 ve R3 lerin cikis tarihleri ve fiyatlari bellimi ?

• amd'nin benchmark'ları 4K'da yapın cpu bottleneck ile fark azmış gibi gösterin maili bu aralar ciddi tepki topluyor. Özellikle Linustechtips gibi kanallar bunu yaptı. Normalde kimse CPU testini 4K'da yapmaz, hele hele oyuncuların %90'ı 1080p kullanıyorken 2K'da test etmek bile şüpheli. Ama yapacak bir şey yok Intel de aynı, herkes paramızın peşinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senjido -- 3 Mart 2017; 9:59:8 >
  • Üzülmeyin, ağlamayın intel fanları, 7900k çıkar 5000 liradan yine alırsınız.

Sayenizde amd fanı olduk.

Ha unutmuşum pardon 7700k 5 fps daha fazla veriyo :)

Tek çekirdek performansı 2. dünya savaşından daha önemli diyeni mi dersin :) intelin hisse senetlerini paylaşan mı dersin, 1800 liraya işlemci satın alıp 2250 liraya pahalı diyen mi dersin :)

Amd 1801 liraya işlemci çıkarsa pahalı, gereksiz diyecek adamlar var :)

Şimdi şöyle bir bakıyorum eski konulara da ne kadar mantıklı konuşan (intel çok öndeydi o sıralar) konuşan adamlar amd intelin bariz önüne geçince ne konuşaçlarını nerden saçmalayacaklarını şaşırmışlar.

Amd'nin kötü durumda olduğu zamanlar saçmalayan amd fanları vardı. Kim nedir, kime ne kadar güvenilir öğrenmiş oluyoruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linns Judy -- 3 Mart 2017; 10:3:28 >
  • Gidip yabancı inceleme sitelerinin hangisine bakarsanız bakın, İngilizceniz varsa, okuduğunuzu anlayabiliyorsanız göreceksiniz ki 1800X, kendisinden çok daha ucuz olan 6700k/7700k'nın oyun performansı konusunda çok gerisinde. Varsa aksini iddia eden kaynağınız buyurun link verin. Adamlar işlemciyi oyun oynatsın diye yapmamış bu kadar basit. Lütfen kanıt olmadan, işkembenizden sallayarak "ÖNTÖL FÖNBÖY" diye böğürmeyin.

https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/5x3cvv/ryzen_review_mega_thread/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

Gidip yabancı inceleme sitelerinin hangisine bakarsanız bakın, İngilizceniz varsa, okuduğunuzu anlayabiliyorsanız göreceksiniz ki 1800X, kendisinden çok daha ucuz olan 6700k/7700k'nın oyun performansı konusunda çok gerisinde. Varsa aksini iddia eden kaynağınız buyurun link verin. Adamlar işlemciyi oyun oynatsın diye yapmamış bu kadar basit. Lütfen kanıt olmadan, işkembenizden sallayarak "ÖNTÖL FÖNBÖY" diye böğürmeyin.

üstad merhaba
    Aşağıdaki linkte performans kötü mü ?
    http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_ryzen_7_1800x_processor_review,16.html

• quote:

Gidip yabancı inceleme sitelerinin hangisine bakarsanız bakın, İngilizceniz varsa, okuduğunuzu anlayabiliyorsanız göreceksiniz ki 1800X, kendisinden çok daha ucuz olan 6700k/7700k'nın oyun performansı konusunda çok gerisinde. Varsa aksini iddia eden kaynağınız buyurun link verin. Adamlar işlemciyi oyun oynatsın diye yapmamış bu kadar basit. Lütfen kanıt olmadan, işkembenizden sallayarak "ÖNTÖL FÖNBÖY" diye böğürmeyin.

Forum saçmalayan intel fanboy kaynıyo, adam fanboy diye böğürmeyin diyor. Bir konuda adam intelin hisse senetlerini paylaşmış, gördün mü o konuyu.

Bana göre şu donanımhaberde fanboy yok diyen aptaldır. Ayrıca sen niye üstüne alındın? Yoksa intel fanboy musun?

Hayatın senin oyundan ibaretse bilemem. Ayrıca 1800x çok gerisinde falan da değil. Bu sizin uydurmanız.

Zaten sizlere göre 2250 lira para da 1800 liradan aşırı fazla :)

Kaldı ki 1800x gelecekteki her oyunda, her uygulamada 7700k türevlerini daha çok ezecek.

Her yönden avantajlı olan bir işlemciyi, sadece oyun performansında (onunda sebebi belli) azıcık geri kalıyor diye (ki hepsinde bile değil) millete geleceği olmayan çöp işlemciler aldırmayın.

Ayrıca intel şirketi salak olduğu için senin gördüğünü görememiş, fiyatlarda indirime gidiyor.

1800x işlemci 3000 lira olsa oyuna ağırlık veren adam almazdı. Ama 2250 ve 1800 lira düşünülünce 1800x hepsinde alınabilir duruyor.

Bugün 1800x'in ezdiği 6900k'yı 2250 liradan sat kimse 7700k almaz.

Keşke "2250 liradan sıfır 6900k" satıyoruz diye konu açaydık da göreydik, tek çeridek performansçılarını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linns Judy -- 3 Mart 2017; 10:19:12 >

• alıyorum.......

• Arkadaslar fanboyluk yapmayın turk halkının ekonomik durumu belli bakın adamlar 5000tl lik işlemcinin performansını yakalamışlar ve size 2000 2200tl gibi bir rakama sunuyolar bir suru yeni ozellik kazandırmaıslar işlemciye hem 14nm hem 95 watt daha iyi daha az güç tüketiyor bunu nie gormezden geliyorsunuz ne güzel işte 7700k fiyatına yakın bir fiyata 6900k performansı alacağız tamam testler kafa kafaya ama daha yeni doğmus bir bebek bu çeşitli bios vb guncelleme ile optimizasyon yapılarak cok daha stabil hale gelir zamanla 1800x efsane işlemci olacak rekabet iyidir neden ben 5000 liraya bir işlemci alayımkı aldığımız kazandığımız paralar belli ben amd fanboyu deilim ama cok sevindim hem performansına hemde fiyatına keske dolar bıraz dusse de 1800x fiyatı bıraz daha asagılarda olsa bakın ben yıllarca amd kullandım hep ısınıyor dediler ama ben saglam bir sogutucu ile kullandığım için hicbir zaman ısı sorunu yaşamadım yazın ortasında hep 60-65 derecede oyun oynadım stok sogutuculara asla guvenmeyın bu işi kaliteli yapan zalman var corsaır var cooler master var noctua var scytie var alın saglam bir sogutucu olsun bitsin 1800x işlemci x370 anakart ve 2*16 gb ddr4 300mhz işlemci ile yıkar geçer ortalığı fiyat performans arıyan kardeşlerime hayırlı olsun yeni bebeğiniz geldi hemde gümbür gümbür evet amd sıra vegalarda bize 1080ti performansını onun yarı fiyatına vermeni bekliyoruz senden :) bu rekabet bir harika dostum

• Adamlar birde SMT(inteldeki HT yani izlek) yi kapalı test edin demişler **aşak geçer gibi lan bir kerede ayar kapamadan test yaptırın karaktersizler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Linns Judy

quote:

Forum saçmalayan intel fanboy kaynıyo, adam fanboy diye böğürmeyin diyor. Bir konuda adam intelin hisse senetlerini paylaşmış, gördün mü o konuyu.

Bana göre şu donanımhaberde fanboy yok diyen aptaldır. Ayrıca sen niye üstüne alındın? Yoksa intel fanboy musun?

Hayatın senin oyundan ibaretse bilemem. Ayrıca 1800x çok gerisinde falan da değil. Bu sizin uydurmanız.

Zaten sizlere göre 2250 lira para da 1800 liradan aşırı fazla :)

Kaldı ki 1800x gelecekteki her oyunda, her uygulamada 7700k türevlerini daha çok ezecek.

Her yönden avantajlı olan bir işlemciyi, sadece oyun performansında (onunda sebebi belli) azıcık geri kalıyor diye (ki hepsinde bile değil) millete geleceği olmayan çöp işlemciler aldırmayın.

Ayrıca intel şirketi salak olduğu için senin gördüğünü görememiş, fiyatlarda indirime gidiyor.

1800x işlemci 3000 lira olsa oyuna ağırlık veren adam almazdı. Ama 2250 ve 1800 lira düşünülünce 1800x hepsinde alınabilir duruyor.

Bugün 1800x'in ezdiği 6900k'yı 2250 liradan sat kimse 7700k almaz.

Keşke "2250 liradan sıfır 6900k" satıyoruz diye konu açaydık da göreydik, tek çeridek performansçılarını.

hocam bunlar tam fanboy anlatamazsın.
    oyun testleri fps tabanlı oyunlarda yapılmış bu durumda 7700k 6700k 6900k ryzen hatta çoğu çok yakın performans sergiliyor sebebide fps tabanlı oyunların işlemci gücünden çok ekran kartı gücüne ihtiyaç duyması. sadece bant genişliği için gerekli olan bir güç varki oda 2 tane gtx 1080 taksan 7700k böğürecek bunu göre göre fanboyluğun kralını yapıyorlar.

oysa civilization,knightonline,vb gibi mmo tabanlı işlemci gücünü ihtiyaç duyan oyunların testlerine bi baksalar her şey apaçık ortada neredeyse 2 ye katlamış amd 7700k yı.

bunu görmemek için aptal olmak gerek. pc sadece oyundan ibaret değil. her işlemini yapınca pc nin kalbi işlemciye ihtiyacın var niye 7700k ya 1800 lişra bayılıp para vercen.

koca intel bile bunu görüp indirim yaptı. 12 çekirdek çıkardı. telaş yaptı. ama bizim fanlar göremiyor. intelden daha akıllılar ama bişey üretemiyorlar yazık.

• R5'leri beklemek en iyisi. Sayfalarca bos konusmanin anlami yok. Buraya yorum yazanlarin kacinda 6900k var veya 1800x alacak.

R7 serisinde alinabilecek en iyi f/p islemci 1700 ve 1700x olmus.

R5'ler gelmeden burda konusulan tartisilanlar laftan ibaret.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.