Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
1
Favori
26.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

kabylake aldım iyi dedim

anakarta verdiğim servetim

keşke ryzen'ı bekleyeydim.

• Performans beklendiği gibi. Oyunlarda zirveye oynamasa da iki kat işlem gücünden vazgeçecek kadar fark yok. 2k,4k gibi çözünürlüklerde kafa kafaya zaten. Ama OC konusunda tdp si fazla olmamasına rağmen biraz patates çıktı. Bunun anakart ve soğutucuyla alakası da yok. 4.5ghz falan görür diye düşünüyordum. Mimarinin yeni olmasının da bunda etkisi var tabi. Yeni revizyonlar geldikçe hızlar artacaktır.

X leri de boşverin düz 1700 alıp geçin. Bütçe azsa 1500, 1300 gibi işlemcileri bekleyebilirsiniz. 2 aya çıkar onlar da. 7700k nın çok gerisine düşmezler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 3 Mart 2017; 3:11:34 >
  • Bazı arkadaşlar davarsınız siz vb çirkin laflarla 7700k daha iyi sonuçlar verdiğini söylemiş şimdilik testlerde evet iyi ama oyunların, programların optimizasyonları ve bios güncellemeleri bu durumun çok sürmeyeceği kanısındayım. Böyle fanboy yaparak davarlığın en büyüğünü siz yapmış oluyorsunuz.

• La noliy
  • Ben eski kafayım, uzun soluklu sistem kurmayı düşünürüm. bugün intelin i7 7700k işlemcisi geleceğe mantıklı bir yatırım olarak bakmıyorum. zaten 4790k dan sonra değiştirmem için bana çok bişey vaat etmiyor. ryzen ise çok güçlü bir işlemci. beklentilerimizin çok üstün de geldi. saf kas gücü var. eminim ki alt model olan ryzen 5 serisi oyunlar da ryzen 7 leri de geçecektir. ancak bu dönemsel bişey. şu an ki şartlar dahilin de yani. şu an 5 ghz ocli bir i3 işlemci genel oyunlarda (birkaçı hariç) tüm işlemcileri geçebilir. bu hala haksız ve mantıksız bir sistem. işlemcimizden verim almamızı engelleyen bir düzen. bunun sorumlusu tamami ile optimizasyon ve dirext belasıdır. amd biraz da bu yüzden dirext 12 ve vulkanı yapmak için uğraştı. sektöre yön verdi. bu yüzden amd heyecanlı. bu yüzden oemle uğraşmayı sevenlerin sempatisini kazanıyor ve her zaman kazanacak. şu an sistem yükseltmem için mantıklı ve geleceğe dönük düşündüğüm işlemci 1800x, bu işlemci güç olarak beli hiç bir zaman bükülemez bir işlemci olmuş. o yüzden ben de 8 core 16 threat konseptine az para vererek geçmeyi düşünüyorum. Ryzen 1700 benim gibi oc yapacaklar için çok mantıklı. overclock yapılabiliyor ve oc ile 1800xi geçiyor.. onun da dh de incelemesini merakla bekliyorum

• Fiyat ve performans olarak 7700k daha iyi biri aciklayabilirmi neden ryzen , çekirdekten dolayimi geleceğe yönelik olduğu için mı şuan 9370 kullanıyorum sıcaklık beni verem etti birazda oyuzden 7700k almayı düşünüyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Testler cıktı gorduk neyın ne oldugunu alınacak bırsey olsa ben alırdım ama kesınlıkle almam su testlerden sonra.Resmen kac yıllık cpulardan gerı kalmıs boyle yenı ıslemcı olmaz olsun.Ama sunu unutmayalım amd kendını asmıs ama sadece kendını asabılmıs.Yıne 6500e talım edecez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Geralt-of-Rivia -- 3 Mart 2017; 5:36:35 >
  • dead311 kullanıcısına yanıt
    Gelecege yonelık oldugu ıcın dıyorlar.Sen 9370ın sıcaklıgından sıkayetcı ısen oc lı 7700k yı gorme 90c lerde calısıyor tabı 5ghz ıken.Delıd yaparım dersen o ayrı.
  • Amd ciler bi sevindiler bi sevindiler sormayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olay AMD'cilik, Intel'cilik değil dostum. Rekabet olursa 600 dolara aldığın işlemciyi 300 dolara alırsın, fena mı?
  • Aslında oyunların CPU ağırlıklı bir hale dönüşmesi tüketici için kötü. Eskiden işlemciyi 1 kere alıp sistemi tümden değiştirene kadar sadece ekran kartı değişimi ile idare edebiliyordun. Şimdi işlemciye de çok yük binmeye başladığı için işlemciyi de değiştirmek gerekecek. Aynı işlemci ailesinde de inanılmaz hız farkı olmadığından CPU + Anakart + GPU birlikte değiştirmek gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zendagi Migzara

La noliy

La olim goş goş intelin amd'sine goyiyler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugares

quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

Oh be bitti intel tekeli, teşekkürler AMD :)

Dereyi görmeden

ne deresi dostum adam denizi gösterdi.. Bu fiyata bu performans maaşını dolar üzerinden olarak almak gibi :D

Laboratuvar koşulları ile taşra bir değil

Smiley güzelmiş iyi güldüm valla ama ben taşra falan bilmem aga, AMD bildiğin havada karada denizde yağlamış geçmiş Intel i

Kardo inan ki o yorumu okudum bende o smile a çok güldüm güldürdünüz eyvallah

• Çıksada fiyatlar düşse bizde güzel bir ikinci pc dizsek
  • halen AMD ısınıyo diyen var
    abi amd sonunda olması gereken buldu ve bundan sonra gelen işlemilerde intelin çok
    canını sıkacak mecbur ucuzlatmak zorunda öle milleti soyma dönemi bitti
    bu durum intelcilerede yaradı :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 3 Mart 2017; 8:52:43 >
  • Güzel işlemci fakat i7 bunun yanında halen fp kralı kalıyor. çoklu işlemde bariz i7 üstünlüğü var. Aradaki 1000 tl'ye yakın fiyat farkı varken ryzen alanın aklına şaşarım. aynı fiyat olsa bile iş yazılımlarındaki intel optimizasyonlarından dolayı oyuncular dışında hitap edecek kitlesi olmayacak. bu fiyatla hiç şansı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: sensaura

Olay AMD'cilik, Intel'cilik değil dostum. Rekabet olursa 600 dolara aldığın işlemciyi 300 dolara alırsın, fena mı?

anlamıyorlar kardeşim çünkü intelden kazık yemeye alışmışlar fiyatlar düşecek diye sevinmek yerine sanki babalarının şirketiymiş gibi illede intel diyorlar alışmış kudurmuştan beterdir
  • F/p olacak cpu'lar 1400x ve 1600x olacak gibi görünüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incelemede 1080p çözünürlüğü anlamış değilim. o kadar performans düşüklüğü ne alaka abi. bu işlemciyi alacak adam bunu dert etmez filan diyo da incelemeyi yapan arkadaş kusura bakmasın da yani 2500 liraysa bi işlemci 1080p'de de adam gibi çalıştırsın yani bir zahmet. 500 liraya dandik işlemci mi bu?

bu tip şeyler bios update falan filanla düzelir sanırım ama güven sarsıcı şeyler. insan şüpheleniyor acaba başka bir senaryoda ne olur, beklenmedik bir problemle karşılaşır mıyım diye kıllandırıyor insanı.

ilemci için 90 derece bence çok yüksek bir sıcaklık. aylardır yıllardır beklenen bir işlemci çıkıyor incelemeyi yapan donanımhaber su soğutmayla işlemciyi sınırlarına kadar zorlamaya zahmet etmiyor. arkadaş su soğutmayla kaç dereceye çıkıyor test etsenize. bi geçiştirme havası.

bir de bu resmii havada geçen incelemeleri hiç sevmiyorum. önceden mesut çevik erdi özüağ filan sohbet ederlerdi eğlenceli incelemeler olurdu. teknopat'ın incelemeleri mesela buna güzel bir örnek. uzun süredir donanımhaberi takip ettiğim için donanımhaber elemanı olduk artık biz de burada görmeyi bekliyorum bu tip eğlenceli videoları.

bir arkadaş demiş inceleme daha detaylı olmalıydı. evet böyle bir işlemciyi çok daha detaylı test etmek gerekir.

tutturmuşlar bir öğrenme algoritması, beyin resmi koyuyorlar, e bu işlemci öğreniyor da öğrenmesine bunu da bi test edin daha. merakla beklediğimiz bir şey. nasıl öğreniyormuş öğrenmeden önce kaç saniyede çözüyor öğrendikten sonra kaç saniyede çözüyor? bu gibi şeyleri de bi test edin de görelim.

inceleme bence yetersiz kalmış.

• 8. nesil intellerde gelse de, piyasa bayağı kırılsa
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.