Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
1
Favori
26.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tutankenshta

yalan o... gerçekte eze eze yeniyor... ama siz intel botları inkar edersin... yalancı bot...

Ben zaten forumdaki işlemci kısmındaki No way out isimli arkadaşın konusuna atıfta bulundum. Koyu renkli yazı da onun konusunun başlığı, kendisi böyle bir sonuca varmıştı sızdırılan resimlerle, ama testlerden görüyoruz ki ortada hayal kırıklığı olan birşey yok. Yani bot ben değilim sensin mesajımın içeriğini anlamadan cevap niteliğinde yorum yapıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 2 Mart 2017; 23:55:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd Ryzen ile büyük iş çıkardı, Bravo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar, boşa tartışıyorsunuz, yok oyun performansı düşükde yüksek de filan falan, daha hiçbir şey belli değil neredeyse çünkü oyunların neredeyse tamamı piyasanın domine gücü intelin işlemcilerine göre optimize edilmiş durumda. Bunu Bethesda'nın "Oyunlarımıza Ryzen optimizasyonu yapacağız" sözüyle anlayabiliyoruz...

Benim merak ettiğim ise başka bir şey: Ryzen'ların AMD ekran kartlarıyla oyunlarda daha iyi iş çıkardıgını duymuştum, neden piyasada bir tane bile RX 480'li test yok?

• Kaçarı kuçarı yok. intelin i7 6800k serisi ve üstünün alayının üstünü çizmiş Ryzen R7 serisi. kabylake'ler, Ryzen R5 serisi gelene kadar, kendi kulvarlarında, liderliklerini az farkla da olsa koruyacak gibi gözüküyor. Ama bu saatten sonra elde kalan azcık bir fark için 4 çekirdek tercih edilebileceğini sanmıyorum. 6800k serisi ve üstü, ağırlıklı render alalım ama oyundan da çok taviz vermeyelim diyen kitle için. Yani daha çok render ağırlıklı olsada uygulama kullanımı bakımından kabylake'lerden aman aman aşağı kalır yanları da yok. Kolay kolay darboğaza girecek işlemciler de değil. hal böyle olunca niye insanlar 8/ç almak varken daha azıyla yetinsin. Witcher 3 gibi çoklu işlemciden daha randumanlı faydalanabilen motorlar kullanıldıkça daha çok çekirdekli işlemcilerde farklarını ortaya koyacaktır.

ryzen f/p'da devrim yaptı. Çoğu kişinin herhalde rüyasında görebileceği üst segmenti ulaşılabilinir kıldı. Daha ötesi yok.

Bence asıl rekabet R5 dolaylarında olacak. Çünkü çoğu insan oyun odaklı işlemci baktığından render ağırlıklı sonuçlar pek cezbetmiyor.

Bence AMD'nin yaptığı en büyük iyilik, başarılabilinirse en azından 6 çekirdek standartını getirebilecek olması. Haa hala bu saatten sonra 4/ç talim olanlar varsa diyecek bir şey yok maalesef. En azından kabylake'lerin en az 6 çekirdek ile çıkmalarını beklerken, dalga geçer gibi insanları 4'e mahkum etmediler.

Yeni çıkan bazı haberlere göre de intel daha fazla çekirdekle geliyor ki bu da AMD'nin başarısının meyvelerini verdiğini gösterir. Yaşa AMD!!! (ha ben şu an skylake kullanıyorum memnunum,sittin sene de değiştireceğimi sanmıyorum, başka bir mevzu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spinata -- 3 Mart 2017; 0:6:43 >

• Arkadaşlar şu danışıklı dövüş meselesi doğru olabilir mi?

Ben AMD ile Intel'in başabaş gitmesini istiyorum ama açıkçası son zamanlarda umudum azalmıştı. Hatta burada bile AMD 2020'de batabilir tarzı haberler çıktı. AMD batar da Intel tekel olursa alacağı cezaların, sınırlamaların haddi hesabı olmaz, malum. Böyle bir çıkışı öngörememiş olması imkansız geliyor bana. Intel maddi ve AR-GE yatırımı vs. olarak da üstün. AMD pek rekabetçi olmayınca kendi gelişimlerini de bilerek durdurduklarını düşünüyorum. Normalde her nesilde damacanayla gelmesi gereken performans artışını damlalıkla veriyorlar. Hatta günümüzdeki nanometre ve GHz anlamındaki ilerleme çok daha fazla olabilirdi, öngörüldüğü gibi. AMD ile rekabet ediyor gibi görünüp 1-2 yıllığına yolunu açmak uzun vadede daha karlı ve bu çarkın dönmeye devam etmesini sağlar gibi. Keşke AMD'nin Intel'in tokatladığı nesle de şahitlik etseymişim :) , değişimi görmek daha güzel olurdu.

Aslında biz burda birbirimizi yiyoruz ama sonuç olarak ikisi de Amerikan firması ve hangisini seçersen seç kazanan tek kişi aslında.

Not: Fanboyun biri hakaretvari bir dille cevaplarsa oralı olmayacağım. Bıktım artık yorum yazmaktan, soru sormaktan soğutuyorsunuz adamı.

• DenzeL_28 kullanıcısına yanıt
    ben sonuca baktım kim yazdı diye değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

Orijinalden alıntı: tugares

quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

Orijinalden alıntı: tugares

Oh be bitti intel tekeli, teşekkürler AMD :)

Dereyi görmeden

ne deresi dostum adam denizi gösterdi.. Bu fiyata bu performans maaşını dolar üzerinden olarak almak gibi :D

Laboratuvar koşulları ile taşra bir değil

Smiley güzelmiş iyi güldüm valla ama ben taşra falan bilmem aga, AMD bildiğin havada karada denizde yağlamış geçmiş Intel i

• quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Arkadaşlar şu danışıklı dövüş meselesi doğru olabilir mi?

Ben AMD ile Intel'in başabaş gitmesini istiyorum ama açıkçası son zamanlarda umudum azalmıştı. Hatta burada bile AMD 2020'de batabilir tarzı haberler çıktı. AMD batar da Intel tekel olursa alacağı cezaların, sınırlamaların haddi hesabı olmaz, malum. Böyle bir çıkışı öngörememiş olması imkansız geliyor bana. Intel maddi ve AR-GE yatırımı vs. olarak da üstün. AMD pek rekabetçi olmayınca kendi gelişimlerini de bilerek durdurduklarını düşünüyorum. Normalde her nesilde damacanayla gelmesi gereken performans artışını damlalıkla veriyorlar. Hatta günümüzdeki nanometre ve GHz anlamındaki ilerleme çok daha fazla olabilirdi, öngörüldüğü gibi. AMD ile rekabet ediyor gibi görünüp 1-2 yıllığına yolunu açmak uzun vadede daha karlı ve bu çarkın dönmeye devam etmesini sağlar gibi. Keşke AMD'nin Intel'in tokatladığı nesle de şahitlik etseymişim :) , değişimi görmek daha güzel olurdu.

Aslında biz burda birbirimizi yiyoruz ama sonuç olarak ikisi de Amerikan firması ve hangisini seçersen seç kazanan tek kişi aslında.

Not: Fanboyun biri hakaretvari bir dille cevaplarsa oralı olmayacağım. Bıktım artık yorum yazmaktan, soru sormaktan soğutuyorsunuz adamı.

Pek sanmıyorum, Intel zaten hali hazırda piyasanın %60'dan fazlasını elinde bulunduruyor. Ar-ge olarak AMD'den iyi olduğu tartışılır çünkü AMD'nin yanlış bilmiyorsam intel kadar veya intel'in büyüklüğüne oranla daha fazla patente sahip.

Araştırma ve geliştirme olarak AMD, Radeon ile birlikte CPU ve GPU üzerinde çok daha deneyimli, efektif. Tabi bu duruma gelmesi yıllarını aldı ve ATI entegre sürecinde kendi üretim bandından vazgeçerek, İntel kendi işlemcisini üretirken AMD'de 3. parti şirkete devretti üretimi.

Normalde kendisi üretiyordu. Şimdi komple AR-GE üzerinde yoğunlaştı. Bilindik x64 patenti, AMD'nin mesela. HBM AMD'nin.

Intel zaten işlemci piyasasında AMD'nin pazar payını olması gerekenden fazla büyütmesini istemiyor. Athlon serisi ile nasıl pazar payını bir zamanlar domine etti ise aynı şeyi Ryzen ile de yaşayacak gibi.

Via, elinde X86 lisansı olmasına rağmen işlemci pazarına intel ve amd sıfında girmiyor ancak istese girer veya IBM satın alıp ben de varım diyebilir.

Keşke IBM girse de bizler de asıl CPU nasıl yapılırmış görsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knisath -- 3 Mart 2017; 1:27:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

Orijinalden alıntı: Linns Judy

quote:

Orijinalden alıntı: Geralt-of-Rivia

Kımın %50 cebınden cıkmıs?Kım 6900k yı almıs?Bu ulkede 6900k kullanan kac kısı var sence?Hala %50 fıyat farkı var dıye kendınızı avutuyorsunuz.Fıyat umurumuzda degıl nıye mı 1800x 2200tl ıslemcıye verılecek bır paramı degıl cogu kısıde vermez bır ıslemcıye o kadar para.4790k kac sene once cıkmıs 2017 yılında cıkan ıslemcıden bır nebze daha ıyı ama bunu gormek ıstemıyorsanız o baska.Performans olarak fark olmayınca fıyattan tutunmaya calısıyorsunuz anlıyorum sızıde.

Not: Ulenlı konusma bır daha.Terbıyesızlıgın luzumu yok ınsan olun.

Bence boş konuşuyorsunuz.

İnsanlar 4790k, 7700k yı alıyorlardı. O işlemciler de pahalı ama alıyorlar.

Kimse de bu işlemciler alınmaz demiyordu. Şimdi bir miktar daha para verip 1800x alacaklar. 6900k almış kadar olacaklar.

2250 liraya 1800x alınıyorken 1800 liraya 7700k almak aptallık.

2250 çok para da 1800 lira mı az para mı ?

Şunu herkes anlıyor, 1800x rakibi 6900k yı hem testlerde sollamış, hem fiyat olarak yarı fiyat. Ama 1800x'in alonma sebebi bu değil.

İnsan rahatça 1800x alabilir çünkü 7700k ile arasında fiyat farkı kayda değer değil.

7700k 1200 lira olsaydı evet o zaman tercih edilöeyebilirdi ama 7700k'nın fiyatı 1800 lira.

Tekrar ediyorum.

2250 liraya 1800x varken

1800 liraya 7700k almak büyük aptallık.

Neden herkes 6900K'a taktı anlamıyorum. Kimse 6900K tavsiye etmiyordu, 6900K Ryzen'lar gibi 400-500 dolara satılsa yine tavsiye edilmezdi... çünkü neticede daha ucuz olan 6700k/7700k oyunlarda 6900k'yı ezip geçiyor. Olay bu.

Workstation istiyorsan 1800X alınabilir... ama burada çoğu kişinin derdi oyunlardaki performans rakamları.

6900k'yı 500dolar yap bak tavsiye ediliyor mu edilmiyor mu. Sen rahat ol segment işlemcide gözü olan insan sayısı azımsanmayacak seviyede.

• Valla Amd kimsenin beklemediği bir iş çıkartmış
    Ozellikle ülkemizde nasıl Apple VS Android fanboyluğu varsa aynışey Intel VS AMD de var ve bazılarımız hep pahalı en iyisidir veya hani megalomanlık seviyesinde kendi tuttuğu firmanın tekel olmasını istiyor hani ne işe yarayacaksa.
    Intelin bazı işlemcileri açıkçası çok çok pahalıydı.
    Son kullanıcı pazarında ise son 3-4 seridir anakartlarla gelen yenilikleri bir tarafa koyun her seride nanometre teknoloji gelişmesine rağmen mhzler düştü performans sadece %5lerde iken aynı işlemcileri pişirip pişirip önümüze koydu.
    Rekabet her zaman iyidir umarım amd işlemcilerde yaptığı gibi ekran kartlarında da iyi bir iş çıkartıp orda da nvidia'yı zorlar ki bu da bizim işime yarar
  • Dh. Dh. Olalı böyle seviçli olmamıştı yeminle

• quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Pek sanmıyorum, Intel zaten hali hazırda piyasanın %60'dan fazlasını elinde bulunduruyor. Ar-ge olarak AMD'den iyi olduğu tartışılır çünkü AMD'nin yanlış bilmiyorsam intel kadar veya intel'in büyüklüğüne oranla daha fazla patente sahip.

Araştırma ve geliştirme olarak AMD, Radeon ile birlikte CPU ve GPU üzerinde çok daha deneyimli, efektif. Tabi bu duruma gelmesi yıllarını aldı ve ATI entegre sürecinde kendi üretim bandından vazgeçerek, Intel'in TSMC'ye işlemcilerini ürettirdiği gibi AMD'de 3. parti şirkete devretti üretimi.

Normalde kendisi üretiyordu. Şimdi komple AR-GE üzerinde yoğunlaştı. Bilindik x64 patenti, AMD'nin mesela. HBM AMD'nin.

Intel zaten işlemci piyasasında AMD'nin pazar payını olması gerekenden fazla büyütmesini istemiyor. Athlon serisi ile nasıl pazar payını bir zamanlar domine etti ise aynı şeyi Ryzen ile de yaşayacak gibi.

Via, elinde X86 lisansı olmasına rağmen işlemci pazarına intel ve amd sıfında girmiyor ancak istese girer veya IBM satın alıp ben de varım diyebilir.

Son birkaç ayda öyle propagandaya maruz kalmışım ki değerlendirirken AMD'nin avantajlarını yoksaymışım. Teşekkürler yorumunuz için.

IBM hakkında neden öyle dediniz? Ben o konudaki denemelerinden pek haberdar değilim. Power serisi hakkında okudum az çok o kadar. Ben de VIA'nın işin içine girmesini isteyenlerdenim, hem Tayvan firması olması da ayrı avantaj bence.

• Knisath kullanıcısına yanıt
    işte aradığım yorum İyi açıklama olmuş hocam harfi harfine katılıyorum
    AMD is BACK!!
  • Şu saçma "rekabet iyidir" lafını demiyeceğim çünkü ciddi ciddi intele şuan altrrnatif lazım.Umarım ryzen serisi ve yazılım desteiği iyidir ve iyi olur.

• Şuan birçok program ve oyunda optimizayson sorunu olabilir yeni çıkmış bir işlemci normaldir bunlar iyi bir yazılımla üstesinden gelinir önemli olan intelin tekelliğinden kurtulmuş olmamız kaç yıl olmuş artık bu heyecanı hepimiz yaşıyoruz rakibin olması her zaman bizim için iyidir umarım devamı gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheEB -- 3 Mart 2017; 1:5:33 >
  • Amd nin oyun platformu olarak aslında rakibi yok. Zira konsol apusu da amd üretimi iken intelin ıgp si bu konuda bir vaad vermiyor.

Bu açıdan amd yi oyun konusunda değerlendirmek için cpu gpu kombinasyonuna dikkat etmek lazım. İntelin bu aşamada vereceği her cevap ne kadar güçlü olursa olsun platform mantığı ile amd daha mantıklı çozumler uretebilecek potansiyele sahip.

İntelin deli akan işlemcilerini dizginleyecek gpuyu uretmesi ve bu alanda da amd ye rakip olabilmesi lazım. Zira 60 fps ve 1080p konsol için ulaşılabilir bir rakam ve bu rakamı amd apu seviyesinde başarabiliyor. Yani totalde oyun dünyasına yon veren teknoloji aslen intelin tekelinde değil.

Bu yüzden amd frekans veya fps bazında geri de duşse platform olarak rakipsiz konumda kaldığı surece ooyun pc si kavramına dda kendi kıstaslarına gör yon verebilir. Bu durumda oyun platformunda rakipsiz bir firmanın verdiğiyle yetinen bir kitleye neden olabilecektir.

O yüzden zen öncelikli olarak pro uygulamalarda ust duzey cevap verip oyun cpu su konusunda kendi kriterlerini sahaya surup cpu ve oyun konusunda cpu nun verimi başlığında bir standartlaşma isteyecek gibi.

F/p oranını sağlayıp kar eden kullanıcıya karşı f/p oranından kar sağlamak amacıyla yeterli düzey cpu gucunu kabul edin diye kitlelere yon verebilecek duruma geçebilir.

Bu açıdan oyun konusunda şu an konsola yonelin ve pc işlemcisini kendine has işlerde onemseyin diyecek olması muhtemel.

Bu durumun önemi şu. İntel sırf cpu üzerine yoğunlaşan bir firma ve bu işin kilometre taşı. Cpu kaba kuvveti ile ortaya bir işlemci çıkarma konusunda sağı solu belli olmayacak şekilde hamle yapacağı kesin olan bir firma.

Bu firmayla makul ve sınırları belli bir alanda kapışmazsanız sizi bir anda nakavt edecektir. Bu açıdan amd yi salt mhz ve fps değerleriyle değerlendirmek şu an için olası değil.

One geçmiş olması onu intel gibi hız delisi bir cpu mantığına değil tutarlı bir işlemci mantığına doğru oteleyebilir ki rakip intel olunca oyunun kurallarını doğru zamanda doru şartta belirlemek her zaman mümkün olamayacağında zen mimarisi ile bu yöne doğru bir geçiş de duşunebilecek zamanı ve gerekli altyapıyı oluşturma konusunda amd nin elini guçlendirebilir.

• intel yeni seride bunlara bi gülecek.sonra

intel :

amd :
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    RX480 amd'nin üst seviye kartı değil de ondan yok. ayrıca kullanılan işlemciler canavar işlemci bunu rx480 ile test etmek saçma olurdu.
    dx12 ve 2k 4k gibi hedefleri var amd kartların bakalım henüz haber yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

Dostlar, boşa tartışıyorsunuz, yok oyun performansı düşükde yüksek de filan falan, daha hiçbir şey belli değil neredeyse çünkü oyunların neredeyse tamamı piyasanın domine gücü intelin işlemcilerine göre optimize edilmiş durumda. Bunu Bethesda'nın "Oyunlarımıza Ryzen optimizasyonu yapacağız" sözüyle anlayabiliyoruz...

Benim merak ettiğim ise başka bir şey: Ryzen'ların AMD ekran kartlarıyla oyunlarda daha iyi iş çıkardıgını duymuştum, neden piyasada bir tane bile RX 480'li test yok?

Bunu herkese anlamıyor, anlatamıyoruz, işlerine gelmiyor.
    İntel, yıllardır, piyasanın hakim oyuncusu, bırak oyunları, herşey zaten İntel'e göre optimize edilmiş durumda, bütün oyun ve yazılımların çoklu çekirdek de İntel'i ezen AMD'nin potansiyel gücünü gösterecek şekilde optimize edildiklerini düşünelim. O halde İntel'in en kral işlemcisi Ryzen 1800X'in yanında neler yapabilir? Cevap: Ezilir gider!

İntelciler, sadece oyun oynayacağım, sistemim şu anki oyunlara kanalize olsun diyorsalar, kendileri bilirler! Nasılsa seneye o sistemi satıp, Ryzen'e geçmek zorunda kalacaklar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Araştırma ve geliştirme olarak AMD, Radeon ile birlikte CPU ve GPU üzerinde çok daha deneyimli, efektif. Tabi bu duruma gelmesi yıllarını aldı ve ATI entegre sürecinde kendi üretim bandından vazgeçerek, Intel'in TSMC'ye işlemcilerini ürettirdiği gibi AMD'de 3. parti şirkete devretti üretimi.

Son birkaç ayda öyle propagandaya maruz kalmışım ki değerlendirirken AMD'nin avantajlarını yoksaymışım. Teşekkürler yorumunuz için.

IBM hakkında neden öyle dediniz? Ben o konudaki denemelerinden pek haberdar değilim. Power serisi hakkında okudum az çok o kadar. Ben de VIA'nın işin içine girmesini isteyenlerdenim, hem Tayvan firması olması da ayrı avantaj bence.

Günümüzde birebir test edeceğiniz bir işlemcisi var IBM'in.

Playstation 3'ün işlemcisi Toshiba, Sony ve IBM ortaklığında üretildi. Hemen hemen işlemci tasarımın bütün yükünü IBM üstlendi. Cell işlemcisi diye geçiyor. Yani bahsettiğiniz power serisinden biri.

O kadar kompleks bir yapıya sahipti ki oyun üreticileri neredeyse ağlama kıvamına gelmişti oyunları playstation 3 geliştirirken.

8 çekirdekli kompleks işlemci, oyun dışında süper bilgisayarlarda işlemci olarak kullanıldı çoğu kez. Hatta yanlış hatırlamıyorsam, askeri anlamda bir ülke yüzlerce ps3 siparişi verip, cell işlemcileri ile süper bilgisayar kurmuş ve inanılmaz bir şifreleme gücü elde etmişti. ( orta doğu ülkelerinden biriydi sanırım - iran olabilir, saddam zamanı ırak olabilir tam emin değilim)

IBM, dünya üzerindeki teknoloji geliştirme, yazılım vs anlamında güncel olarak yeni patentleri hızla bünyesine katmasıyla biliniyor. Dünya genelinde 400.000'den fazla çalışanı var. İnanılmaz bir arge yatırımı var. Odtü'de dahi lab vs var ve ar-ge konusunda bizim ülkemizden de yeterince bilgi devşiriyor.

Yani bilgi neredeyse oradan alıp kendi bünyesine katıyor. Cell mimarisinin başlangıcı 2005- 2006 yılı civarı olsa gerek.

Yani 11 yıl önce 8 çekirdekli bir işlemciyi konsola tasarlamış bir şirketten bahsediyoruz ki bu tasarım içinde en az 5-6 sene önce başlamaları gerekir. Yani 2001 yılı civarı 8 çekirdekli bir işlemci tasarımına başlanıyor.

Yıl 2017 biz daha yeni 8 çekirdek 16 izlek bir işlemciyi masa üstünde alınabilecek seviyede görüyoruz.

IBM cpu pazarına girse ortada ne Intel kalır ne de AMD, en fazla 4-5 sene içerisinde pazarın 70'ine hakim olur. O kadar teknik bir şirket.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.