Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
1
Favori
26.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyun disi her yerde guclu bir islemci ama orada da fena degil. Iyi is cikarmis amd ama oyun performansi olayi canini yakacak gibi

• Şimdi kalkmış 1800x ve 6900k yı 7700k ile kıyaslıyorsunuz sonrada Full hd oyun oynamaktan bahsediyorsunuz. İşin gerçeği full hd oyun oynayacak olan adam i7 yada ryzen 7 almasın zaten 2000 tl civarı bir işlemciye para verip sonrada full hd oynayacaksanız zaten büyük bir hata içerisindesiniz. i5 7600k al gerekirse ufak bir overclock çek full hd de paşa paşa istediğin oyunu oyna. Ama yok ben 2k hatta 4k oyun oynayacağım dioyrsanız ve 2000 tl para veririm ben diyorsanız ozaman bu işlemciler arasında bir tercih yapmaya çalışın zaten 2k ve 4k da benzer performanslar vermiş bu işlemciler bir fark yok gibi. Ama ben oyun oynarken arkada başka işlerde yaptırıyorum derseniz ozaman AMD bu işlemcilerle baya ses getirecek bu bariz belli. Zaten tanıtım etkinliğinde i7 7700k ve ryzen 1700 ile oyun oynayıp aynı anda stream yaparkenki durum için karşılaştırması var orada herşey gün gibi ortada. Tabi bunu birde organik olarak görürsek ve bios updateler gelince herşey çok daha netleşecek. Sonuç olarak Şahsi fikrim birazdaha bekleyip herseyi görmek ve ne yapacaksak ona göre işlemci seçmek .

• quote:

Orijinalden alıntı: tutankenshta

öyle bir durum yok... tam tersi ezme yapıyor...

HOCAM BÜTÜN GÜN CINEBENCH TESTLERİ YAPIP SINTETIK RAKAMLARA BAKMA GİBİ DEĞİŞİK DEĞİŞİK HOBİLERİNİZ VARSA LAF YOK KARIŞMAM. AMA BENİM DERDIM OYUN BENCHLERI VE 7700K ACIMIYOR EZİP GEÇİYOR HOCAM!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • underlater U kullanıcısına yanıt
    Hocam bütçem malesef el vermiyor. 4.5k bütce var ve alacaklarım İşlemci-Ram-Anakart-Ekran kartı-Ssd Elimde olan 1tb harddisk-Dark n10 kasa - Hyper 212 evo işlemci sogutucu. Bende isterim 1800x Alayım ama imkanlar el vermiyor. 1700x için zorlaya bilirim ama daha fazla bütçe çıkaracagımı zannetmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RapGood -- 2 Mart 2017; 22:22:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: karadon90

quote:

Orijinalden alıntı: safahh

1080p de kötü demek için baya bir davar olmak gerek. Yıl olmuş 2017. Bu işlemci son 5 yılı hedef almıyor. Pazarlama diyorlar adına.

2k ve 4k tek hedef. İntelin burda da eline vermiş mi vermiş. Bunu yarı fiyatına yapmış mı yapmış?

Yöhhhh diyorum eleştirenler için yani yöhhh.

R5 serisi önemli burada. Orada aldıkları hedef aralığı 260 dolar civarı. Yani 1000tl 1400 tl aralığında bulunan intel işlemciler de tehlikede. Yaza belli olur teknolojinin gideceği nokta.

Ekran kartları rx480 ve gtx 1060 giriş seviyesine döndü. Önümüzdeki 3 yıl içinde önce 2k sonra 4k standart olacak bu da kesin mi? Kesin.

Bunlar ortadayken kim ipler 1080'i?

1080p bana yeter diyenler 4k hiç görmemiş sanırım. Kumda oynmayı ben de severdim ama devir değişti.

hocam 1080pde kötü olmasın nedeni fps ile mücadele edememesi yani 4 kda aynı fpsyi verse gene zorlancak zorlanmamsının tek sebebi 50-60 fps te zaten işlemci zorlanmaz fx işlemci dahi sizi kurtarır güçlü işlemci +90 fps demek çözünürlük işlemciye çok az yük bindirir fps cpunun başının belası olan onunda nedeni tek çekirdek performansının frekans olarak düşük olmasından dolayı aşağıda kalması frekans başına performans aynı kabul etsek dahi ki değil onu optimizsasyon sorunununa veriyorum biosla düzelir varsayıyorum 4.2-4.5 ghz 7700k 1800x 3,6 ghz soğutucuyla 4.4 demeyin 7700k yıda her öbnüne gelen 5ghz yapıyor sıvı soğutmayla derim gidip indirimli 7700k çok daha cazip geliyor amdye teşekkürler fiyat indirmi yaptırdığı için o ayrı ama 50 dlar az verip oyunda yüksek amdeden fps alcağımı bilmek güzel:D

not 4k demişsiniz 4k ekran 60 hz ve 144 hz 1440p bir monitörden yüzde 50 pahalı yav en azından testlerde 1440p deneseler gam yemiyecektim

dediklerine katılıyorum kesinlikle mantıklı. zaten burada amaç fiyatların dibi görmesi amd bunu üst seviyede başarmış. 1080p de sapıttığı da ortada. hani r5 bu yüzden bekleniyor. türk kullanıcısını karşılaştıracağı ve almak istediği modeller r5 içinde.

ama 2k ve 4k gerçeği de var. 7 yıl önce aynı muhabbet hdmi girişli monitörler için yapılıyordu. iki senedir 60hz muhabbeti sardı, şimdi 1080 standart olalı çok oldu. monitör performansını ekran kartı belirler ve gerçek şu giriş seviye ekran kartlarıyla 4k akıcı oyun zor olsa bile gtx1080 gibi kartlar 4k nın yolunu açtı. gelecek nesil 2k ve 4k üzerine olacak bunda işlemcinin suçu yok, sana monitörü satın aldıran ekran kartı.

ben artık günümüzde kimse pahalı diye 1080 yerine 4k tv almamazlık yaptığını görmedim. bu işler zamanla oluyor, 2 sene içinde herkes en az 2k monitör arayacaktır yeni kartlarla. 144hz 2k monitörlerde de var 4klarda yayılacaktır .

• quote:

Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe

kardeş iyi en büyük sensin ama 500-600 lira seviyesinde işlemci çıkarmadıktan sonra ne işşime yarasın bunlar? alıcam bi 1070 takıp kullancam i3 bile yeter yani i3-i5lere rakip bişeyler çıkarsalar örneğin 1000liralık i5 seviyesinde 500 liralık bi ryzen süper olurdu

Ryzen 5 (1300), Ryzen 3 (1200x,1100) işlemciler senin istediğin özelliklerde. fiyat olarak ta kanımca senin istediğin fiyatlarda daha fazla performansta olurlar.
  • Oh be bitti intel tekeli, teşekkürler AMD :)

• quote:

Orijinalden alıntı: tugares

Oh be bitti intel tekeli, teşekkürler AMD :)

Dereyi görmeden

• Vay be zamaninda fx islemcilerin tanitildigi vakit gibi olmus ortam. O zaman da fanboylarin tartismalari ...

• IG I kullanıcısına yanıt
    hepsi palavra tam tersi durum var... hala yalan test sonuçları ile insanları kandırıyorlar...
  • Sonunda AMD saglam bir sekilde çıktı Intel'in karşısına. Bundan sonrasını intel düşünsün zira artik bizler intelin fahiş fiyatlı islemcilerine mecbur kalmayacaz. Insallah bu dedigimde yanilmam zira 945 donemini de fx doneminide hatirliyoruz sonuc husran olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xef1ONYX -- 2 Mart 2017; 22:35:33 >
  • Videoyu tam incelemedim ama sakin seyirde 70 derece, OC yapınca 90 derece sıcaklıktan bahsetmiş. Bana biraz yüksek geldi 14 nm bir işlemci için. Gerçi stok ince bir soğutucu kullanılmış ama gene de yüksek. Yoksa fiyat/performansına diyecek bir şey yok. Yapmışlar bu sefer.
  • ozgboy kullanıcısına yanıt
    Stok değil, Noctua U12 var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Geralt-of-Rivia

Kımın %50 cebınden cıkmıs?Kım 6900k yı almıs?Bu ulkede 6900k kullanan kac kısı var sence?Hala %50 fıyat farkı var dıye kendınızı avutuyorsunuz.Fıyat umurumuzda degıl nıye mı 1800x 2200tl ıslemcıye verılecek bır paramı degıl cogu kısıde vermez bır ıslemcıye o kadar para.4790k kac sene once cıkmıs 2017 yılında cıkan ıslemcıden bır nebze daha ıyı ama bunu gormek ıstemıyorsanız o baska.Performans olarak fark olmayınca fıyattan tutunmaya calısıyorsunuz anlıyorum sızıde.

Not: Ulenlı konusma bır daha.Terbıyesızlıgın luzumu yok ınsan olun.

Bence boş konuşuyorsunuz.

İnsanlar 4790k, 7700k yı alıyorlardı. O işlemciler de pahalı ama alıyorlar.

Kimse de bu işlemciler alınmaz demiyordu. Şimdi bir miktar daha para verip 1800x alacaklar. 6900k almış kadar olacaklar.

2250 liraya 1800x alınıyorken 1800 liraya 7700k almak aptallık.

2250 çok para da 1800 lira mı az para mı ?

Şunu herkes anlıyor, 1800x rakibi 6900k yı hem testlerde sollamış, hem fiyat olarak yarı fiyat. Ama 1800x'in alonma sebebi bu değil.

İnsan rahatça 1800x alabilir çünkü 7700k ile arasında fiyat farkı kayda değer değil.

7700k 1200 lira olsaydı evet o zaman tercih edilöeyebilirdi ama 7700k'nın fiyatı 1800 lira.

Tekrar ediyorum.

2250 liraya 1800x varken

1800 liraya 7700k almak büyük aptallık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Linns Judy -- 2 Mart 2017; 22:49:37 >

• Amd i5 e rakip 500 lira bandinda iyi bir islemci ile acilen cikmali ki ulkemizde genelde bu seviye urunler satilir, dolar kuru neden ile siradan bir bilgisayar bile 2500 ve ustunu gormektedir malesef , asgari ucretin 2 katina yakin olan bu fiyat bile halkimiza cok agir gelmektedir,

i5 dengi ryzen geldigi taktirde daha az fiyata ayni isi yapan bilgisayarlar kolayca yapilabilicektir

Amac pahali olani almak degil pahali olanin performansini ucuza almaktir

• Demekki neymiş, intel kazıklıyormuş,almayın artık kazıklatmayın kendinizi

• Arkadaşlar hep i7 6900k ve i7 6700k ile karşılaştırılan işlemcileri çıkmış ryzen'in.Bende mesela orta yollu bir işlemcisi var i5 6400.Buna rakip olarak ryzen r5 1300 falan çıkacak sanırım, her fiyat seviyesinde sizce intel işlemcileri domine edecekler mi ?(Mesela benim işlemcim) Ne zaman i5 lere yakın fiyatlı ryzenler çıkacak?

Ryzen çıkınca yine intelci amd ci kavgası başlamış Arkadaşlar kendinize gelin amd daha ucuz fiyatlarla daha iyi işlemciler satarsa intelin eli armut toplamayacaktır.İllaki ya fiyat düşürecek ya daha iyi mimariler geliştirmek durumunda kalacaktır.Her türlü kazanan biz oluyoruz, eline sağlık AMD
  • Firaristt F kullanıcısına yanıt
    Dediğim gibi videoyu izlemedim. Yazdıklarından yola çıktım incelemeyi yapanların.

"İşlemci kendi halinden en fazla 70 derecede çalışıyor ve bunu fanını delirtmeden yapıyor. Elimizdeki ince profilli hava soğutma ile 1800X’in tüm çekirdeklerini 4.0GHz’e çektim, voltaj 1.50v şeklinde. Bu sefere 90 derecenin üstünü gördüm." demişler.
  • hidrojennn kullanıcısına yanıt
    Beklemedeyiz

• Bu işlemciyi oyun için almak istemek saçmalığın daniskasıdır. Buna rağmen 2k ve 4k da her türlü geçiyor intelin önüne. Bir zahmet işlemciye 2000 tl bayılıp da 1080p oynamayın. Bu işlemciyi alan adam video editler, 3d render yapar ne bileyim encode decode işlemleri yapar. Oyun için 1800x almak, oyun için NNvidia Quadro GPU almak gibi birşey olur.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.