Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
1
Favori
26.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Catology

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!'

AMD'nin eski bulldozer mimarisi için yukarıdaki görsel doğru, fakat yeni nesil Ryzen 7 işlemciler daha çok alttaki gibi... Ayrıca yeni Pentium işlemciler de Intel i3 gibi 2 core / 4 thread oldu.

• Zen bence vaadini yerine getirdi. Verim prensibi ile ölü çözünürlükte guç gösterisi yapmadan akılcı sonuçlar verdi.

Benim aklımı karıştıran şey duşuk tdp ve mhz değerleri.

Zen mimari olarak ortaya bi şey koydu ve bunu anladığım kadarıyla en guçlu haliyle değil en az 2 nesil onceki haliyle yaptı.

Yuksek tdp ve mhz artışı halinde 1800 1700 klonu yolun en başında ben vardım dedirtecek gibi duruyor.

Bunun onemi platform adına önemli. Zira siz şu an aynı platforma çıkacak en guçlu işlemciyi almadınız demeleri muhtemel.

Çok çekirdek tek çekirdek muhabbetinde onemli kriter yuksek fps olamaz. Çoklu işlemlerde avantajlı olanın yeterlinin ötesinde fps vermesinin anlamlı olduğu yerler mevcut.

Verimli f/p oranı yuksek bir mimaride abartı ancak gereksiz kaba kuvvet beklemek zaten yanlıştır.

Eski amd eski intel nesillerinde gerçek manada fps oyun kalitesi açısından önemli iken şimdi pc yi total kullanım olarak lux bir şekilde kullanabileceğimiz bir amd var.

Yeterli performansı besleyen çoklu çekirdek. Akıcı akılcı ve surekli dwğişkenlik gostermeyen bir performans.

Bence pc de konfor amacınız da varsa amd size bu luxsu de sunuyor. Belki i7 7700k gibi deli akan bi nehir değil ancak kesinlikle size o keyfi guvenle sunacak nir konforu var. 7700 un tokezleyeceğini duşunduğunuz yerde 1800 1700 yoluna devam ederken fps konusunda da size ferah ol diyebiliyor.

Bu mimari bana guven duygusunu yaşatıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

Orijinalden alıntı: tugares

Oh be bitti intel tekeli, teşekkürler AMD :)

Dereyi görmeden

ne deresi dostum adam denizi gösterdi.. Bu fiyata bu performans maaşını dolar üzerinden olarak almak gibi :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 2 Mart 2017; 22:54:9 >
  • AMD, fanboylar hariç bizleri o kadar hüsrana uğrattı ki diyeceğim şimdi olmayacak çünkü bende AMD kullanıyorum bütçem ona yetti ve işimi görüyor mu ? evet görüyor. Çoğu zaman AMD,İNTEL mevzusu olur bizimkiler arasında ve ben hep AMD'den yakınırdım. Bir kaç fanboy dışında görüşlerime saygı duyanda olurdu. Şöyle ki ; Tek çekirdek performansında İNTEL AMD ye göre çok performanslı olsada bu durumu kabullenmeyip hâlâ AMD daha iyi diyenler vardı. Ben bunları açıkçası pek kaâlê almıyordum ve buradan benim bir İNTEL fanboyu olduğumu çıkartıyorlardı. Sürekli üslub bozuk şekilde konuşuyorlardı. Ama bilmiyorlar ki bende ; AMD birşeyler yapsın piyasadan silinecek hâlâ getirsin İNTEL milleti sömürmeyi kessin diye içimin içini yediğini :). Şimdi birkaç forum sitesinde de inceleme gördüm. AMD sonunda başardı sanırım ve bu gerçekten çok güzel bir haber. Bir arkadaşta test sonuçları yalan diye yazmış yahu zannedersin AMD buna da bi kit göndermiş test etmiş kendisi :D neyse tabi ki de son kullanıcı yorumları daha önemli ama bu kadar da AMD yi gömmemek gerek bu adamlar olmasaydı eğer fâhiş fiyatlara alırdık GPU ve CPU ları her zaman varol AMD halkın yanında olan bir firma olarak görüyorum ben bu adamları selam olsun size :)

• Ryzen bey diyeceksiniz

• İşlemcimi yakıp ismime sahip olma zamanım gelmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Linns Judy

quote:

Orijinalden alıntı: Geralt-of-Rivia

Kımın %50 cebınden cıkmıs?Kım 6900k yı almıs?Bu ulkede 6900k kullanan kac kısı var sence?Hala %50 fıyat farkı var dıye kendınızı avutuyorsunuz.Fıyat umurumuzda degıl nıye mı 1800x 2200tl ıslemcıye verılecek bır paramı degıl cogu kısıde vermez bır ıslemcıye o kadar para.4790k kac sene once cıkmıs 2017 yılında cıkan ıslemcıden bır nebze daha ıyı ama bunu gormek ıstemıyorsanız o baska.Performans olarak fark olmayınca fıyattan tutunmaya calısıyorsunuz anlıyorum sızıde.

Not: Ulenlı konusma bır daha.Terbıyesızlıgın luzumu yok ınsan olun.

Bence boş konuşuyorsunuz.

İnsanlar 4790k, 7700k yı alıyorlardı. O işlemciler de pahalı ama alıyorlar.

Kimse de bu işlemciler alınmaz demiyordu. Şimdi bir miktar daha para verip 1800x alacaklar. 6900k almış kadar olacaklar.

2250 liraya 1800x alınıyorken 1800 liraya 7700k almak aptallık.

2250 çok para da 1800 lira mı az para mı ?

Şunu herkes anlıyor, 1800x rakibi 6900k yı hem testlerde sollamış, hem fiyat olarak yarı fiyat. Ama 1800x'in alonma sebebi bu değil.

İnsan rahatça 1800x alabilir çünkü 7700k ile arasında fiyat farkı kayda değer değil.

7700k 1200 lira olsaydı evet o zaman tercih edilöeyebilirdi ama 7700k'nın fiyatı 1800 lira.

Tekrar ediyorum.

2250 liraya 1800x varken

1800 liraya 7700k almak büyük aptallık.

Neden herkes 6900K'a taktı anlamıyorum. Kimse 6900K tavsiye etmiyordu, 6900K Ryzen'lar gibi 400-500 dolara satılsa yine tavsiye edilmezdi... çünkü neticede daha ucuz olan 6700k/7700k oyunlarda 6900k'yı ezip geçiyor. Olay bu.

Workstation istiyorsan 1800X alınabilir... ama burada çoğu kişinin derdi oyunlardaki performans rakamları.

• Guhong01 kullanıcısına yanıt
    idm ile dowland edin ben öyle yapıyorum sorun yok
  • 1800x Xfr ile max kaça çıkabiliyor. Sıvı soğutma olduğu varsayılırsa.
  • Amdyi bu sefer gercekten tebrik etmem lazim arkadaslar amdnin neden derseniz cunku intel cok buyuk bir sirket ve sirket kasasinda milyar dolar varligi olan bir sirket ve uretim tamamen kendi elinde muhendis deseniz zaten intelde zibilyon kadar nede olsa adamlarda para var ama amdye bakiyorum amd buyuk bir firma tamam ama amdnin kasasindaki para intelin cok ama cok altinda ve amdnin kendi dokum tesisleri yok intel gibi bu aslinda buyuk dezavantaj cunku amd hic bi zaman inteli uretim prosesinde yakaliyamamisti ama simdi uretim surecleride ayni sonucta amdnin gucu belli arkadaslar iyi biseyler yapmak icin argeye cok para yatirmalari lazimdi ama amd bu butcesine gore koskoca intele karsi geldi ve sonunda basarip intelin fiyat kirmasina bile yol acti bu isin profu Jim Keller ve ekibini tebrik etmek lazim bu imkanlarla yapilabilcek en iyi isi yaptilar ve Erdi Ozuagninda dedigi gibi zen mimarisinden sonra amdnin sirti yere gelmez..

• quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

quote:

Kımın %50 cebınden cıkmıs?Kım 6900k yı almıs?Bu ulkede 6900k kullanan kac kısı var sence?Hala %50 fıyat farkı var dıye kendınızı avutuyorsunuz.Fıyat umurumuzda degıl nıye mı 1800x 2200tl ıslemcıye verılecek bır paramı degıl cogu kısıde vermez bır ıslemcıye o kadar para.4790k kac sene once cıkmıs 2017 yılında cıkan ıslemcıden bır nebze daha ıyı ama bunu gormek ıstemıyorsanız o baska.Performans olarak fark olmayınca fıyattan tutunmaya calısıyorsunuz anlıyorum sızıde.

Kimse de bu işlemciler alınmaz demiyordu. Şimdi bir miktar daha para verip 1800x alacaklar. 6900k almış kadar olacaklar.

Şunu herkes anlıyor, 1800x rakibi 6900k yı hem testlerde sollamış, hem fiyat olarak yarı fiyat. Ama 1800x'in alonma sebebi bu değil.

İnsan rahatça 1800x alabilir çünkü 7700k ile arasında fiyat farkı kayda değer değil.

7700k 1200 lira olsaydı evet o zaman tercih edilöeyebilirdi ama 7700k'nın fiyatı 1800 lira.

Tekrar ediyorum.

2250 liraya 1800x varken

Neden herkes 6900K'a taktı anlamıyorum. Kimse 6900K tavsiye etmiyordu, 6900K Ryzen'lar gibi 400-500 dolara satılsa yine tavsiye edilmezdi... çünkü neticede daha ucuz olan 6700k/7700k oyunlarda 6900k'yı ezip geçiyor. Olay bu.

Workstation istiyorsan 1800X alınabilir... ama burada çoğu kişinin derdi oyunlardaki performans rakamları.

Arkadaşım sana işte onu anlattık.

Sorun 6900k ayarında bie işlemciyi ucuza almak değil.

Örneğin a işlemcisi 10000 lira olur rakip b işlemcisi 4000 lira olur. Sen b işlemcisi çok avantajlıysa dahi gider 1800 liraya c işlemcisini alırsın.

Ama şimdi 7700k ile 1800x'in fiyatları çok yakın. Problem 6900k ayarında işlemci almak değil. 7700k parasının az fazlasına 6900k almak. Sonuçta bilgisayar oyumdan ibatet de değil.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

Oh be bitti intel tekeli, teşekkürler AMD :)

Dereyi görmeden

ne deresi dostum adam denizi gösterdi.. Bu fiyata bu performans maaşını dolar üzerinden olarak almak gibi :D

Laboratuvar koşulları ile taşra bir değil

• quote:

Orijinalden alıntı: IG

quote:

quote:

Tekrar ediyorum.

2250 liraya 1800x varken

6900k ve 7700k aynı fiyata olsa hangisini alırdın?

• quote:

Orijinalden alıntı: iso227

idm ile dowland edin ben öyle yapıyorum sorun yok

Mobilden izlerken çözüm yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • intelciler yok 2600k overclok ile ryzen performansı veriyormuş muş peki bu ryzenın asıl overclock performansı nasıl olacak onu düşündünüz mü zaten tüm işlemciler overclockla performansı ikiye katlarsın anlaşılan intel fanboyları yine uçmuş amd nin gelmesi rekabetin artması demek yani daha iyi fiyat performans ürünleri bizi bekliyor demek anladıysanız tabi. kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş

• Amd iyi is cikarmis dogrusu böylesine yüksek degerlere cok fazla güc tüketimi yapmadan cikmasi takdir ettigim bir durum. Saniyorum ki bu islemci intel'i gecmek icin yapilmamis! Gercekten iyi bir basari göstermesi icin yapilmis ve bastan sona bu yeni mimari de ana odak noktasi olarak enerji verimliliginde calisilmis ve basarmislar da .
    sadece bunlarla benim icin AMD yeni bir sistem toplamada ilk sirada artik. Ve sadece bunlar degil tabiki, gösterilen bu üstün islemci basirisinin yaninda cok makul bir fiyat oranina sayip olmasi da ayni sekilde takdir ettigim ve rekabette Amdyi bir adim öne tasiyacak bir etken .

• 6950X'e yazık oldu!
  • aslında oyun testleride iyi . insanlar fps tabanlı oyunlara bakıyorlar ama bu oyunlara işlemcinin çok etkisi yok. o yüzdende insanlara 7700k bu işlemciyle yarışıyor algısı yükleniyor. halbuki çok saçma 7700k bu işlemcinin rakibi olamaz. eğer sli felan çalıştıracaksanız darboğaza etkisi var tabi işlemcinin.fps tabanlı oyunlarda en büyük yük grafik kartında

halbuki işlemciyi yoğun kullanan strateji mmo türü oyunlarda işlemci performansı daha önemli.
    Civilization V. Lol. Knight online tipinde işlemciye yük bindiren oyunlarda test edilmeli.
    keza Civilization V testi vardı bir yerlerde yüzde 50 fark atmış 1800x. linki bulabilirsem eklerim
  • amd ısınıyor
  • Ben çözemedim bu işi.

Paul's Hardware Averag Fps olarak, i7 7700K(Stock hız) + Gtx 1080 ile Gta V'te 138fps alır iken; bu konudaki testlerde i7 7700K (5Ghz)+ Gtx 1080 ile 112fps diyor.

Paul's Hardware R7 1800X(Stock hız) + Gtx 1080 ile GTA V' te 118 fps alır iken buradaki testlerde R7 1800x + Gtx 1080 102fps alıyor.

Sanırım Paul's Harware'in testleri daha gerçekci. En azından adam piyasada daha tanındık bir isim. Kaçırdığım bir nokta var da eğer işlemciler OC edilmiş ise eğer bana da söyleyiniz hangi kısımda olduğunu bileyim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.