Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
1
Favori
26.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim bildigim kadariyla islemcilerin ekran kartlari gibi bir maliyeti yok. Az cok istenen fiyat konulabilir diye biliyorum bu yuzden. Intel senelerdir islemci pazarini elinde tuttugu icin de dogal olarak istedigi fiyatlari koyuyolardi. Amd belki biraz daha pahali satabilirdi ama bence boyle bi karar alarak daha dogru yaptilar. Zarar filan aciklicaklarini dusunmuyorum ki 2016da karlari artmisti. Su an da internetten takip ettigim kadariyla amazonda tukenmisti sonradan stoklari yenilemislerdi sonra tekrar tukendi ki amazonda tukeniyosa cok cok iyi bir satis yakaladiklarini dusunuyorum. R5 ve r3ler ayrica 500 serisi ve vega ekran kartlari ciktiktan sonra amd son 10 senedir etmedigi kari edecektir bu sene sonuna kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Sonunda, Intel'e rakip olacak işlemciler geldi. AMD'nin fiyat politikasını anlamadım yalnız. Intel aynı performansı 2 katı fiyata sunarken, AMD de onun yarısı değil de, neden 2/3'ü gibi bir fiyat belirlemedi acaba? İşlemciler, sanılandan daha ucuza mı mâl oluyor ve Intel, rakipsizliğinin avantajını tekelciliğe çevirdiği için mi fiyatları yüksekti, yoksa AMD, hem TDP ile, hem de F/P oranı ile tek seçenek olmak için mi böyle yaptı? Yoksa ikisi de mi?

Endişem, bu (göreceli ya da nisbeten) düşük fiyat politikası sebebiyle AMD'nin yıl sonunda tekrar zarar açıklaması.

İntel'in uzun yıllardır, rakibi olmamasından ötürü, fiyatları kendi istediği şekilde belirledi. AMD zaten her zaman son kullanıcı dostu politikası nedeniyle, fiyatları İntel'e göre düşük tutuyor. Ama burada bazılarının ısrarla anlamadıkları şey: AMD'nin zen mimarisini bilmeden, sadece oyunlar üzerinden o da 1080p performanslarını eleştirmeleri, oysaki Ryzen'ler next-gen 2K, 4K oyunculuğunu hedefleyen ve daha da ziyade render odaklı işlemcilerini sundu ve bu işlemcilerin next gen mimarisine ne optimize edilmiş bir oyun ne de herhangi bir test var. Ona rağmen Ryzen'lerin bu başarısı haliyle bazılarını kızdırdı. Ben de diyorum ki, AMD henüz oyun odaklı, işlemcilerini daha piyasaya sürmedi. Çünkü şu an halen optimizasyonları yapılıyor. Bir de R7 serisiyle, piyasayı kendine hazır hale getirme çabası ve süresi de var.

Ben bunları anlatıyorum, adamlar gelmiş hakaret ediyorlar. Çünkü gerçekler nedendir bilmiyorum, hoşlarına gitmiyor. Daha bu ilk yumruktu, aparkatlar vs de gelecek. İntelcilerden bu kadar ses geldiyse, Nvidia cephesinden nasıl çığlıklar yükselecek tahmin bile edemiyorum.

• İşlemci değil ama başlık tam bir fail olmuş kusura bakmayın lakin ezmek kelimesinin anlamı Sandybridge çıktığında gördüğümüz tablodur. Intel o sürecin sonrasında zaten ortada rekabet kalmadığı için %5-10 luk performance boost ile günümüze kadar devam etti. Nihayetinde ortada agresif olmasını gerektirecek bir tehdit yoktu verilen cevap da tatminkarlıktan uzak olunca bu yapı günümüze kadar ufak artışlarla beraber kendini korudu.

Doğru olan ifade AMD REKABETÇİ bir şekilde geri dönüş yaptı şeklinde olmalıydı. Buradaki temel vurgu cpunun ezici bir performans göstermesi olarak adlandırılırsa objektiflikten uzak olur zira iyi olduğu noktalar kadar geride kaldığı noktalar da mevcut. Ezici üstünlük saf performans bazında rakibine hiç şans tanımamaktır.

İhtiyacımız olan bir geri dönüş yaşandı ve büyük oranda beklentileri karşıladı diyebiliriz. Yıllardır söylerim tekel hiçbir zaman için iyi değildir. Hem teknolojik gelişimi sekteğe uğratır, hem de pazarı tekeline alan firma her daim domine etmenin verdiği öz güven ve rekabetsizlik sebebiyle kullanıcı dostu olmayan bir fiyat politikası izler. Kim güçlüyse bunu uygular tıpkı yıllar önce Athlon döneminde FX serisinin 999-1100 civarında fiyatlandırılması gibi.

Bu noktadan sonra daha performanslı işlemciler görmeye başlayacağız fiyatlar da rekabetçi bir serinin piyasada olması sebebiyle daha aşağı inecek. Hem fiyat açısından iyileşme hem de yeni serilerin daha fazla performans sunacak olmasından başka ne ister ki bir kullanıcı ?

Sadece bu iki gerekçe bile aklı başında bir kullanıcı için yaşanan bu tabloyu olumlu olarak değerlendirmek için yeterli olacaktır sanırım.

İki tarafında yaptığı fanboyluk ve seviyesiz yorumları okumak beni irite ediyor, biraz daha olgun davranıp konuya teknik açıdan yaklaşıp o yönde yorumlara odaklanılsa keşke.

Herneyse DH'de bu söylemlerde bulunarak Don Quijote gibi takılmayalım şimdi

Ofis bilgisayarımı yenilemeyi düşünüyordum bir süredir ama Ryzen'in çıkışını görmek istedim hem o amaçla hem de kullanıcı testi yapmak amacıyla Ryzen 1800X'li sistem toplayıp elimdeki diğer sistemler olan 6700K ve 5960X'e karşı hem tek kart GTX 1080 ile hem de 1080 SLI ile kullanıcı testleri yapmayı planlıyorum. İşlemci ve anakartın stoklara girmesini bekliyorum şuanda. Uzun zaman sonra paylaşım yapılabilecek bir donanımın gelmiş olması beni sevindirdi.

Test ve değerlendirmeleri bir de ilk elden yapıp görmek iyi olacak zira bugünlerde bir çok platforma o veya bu sebeple net bir şekilde güvenemiyoruz. Şu konuya atılan başlık bile bunun için yeterli bir gerekçe

• quote:

Sonunda, Intel'e rakip olacak işlemciler geldi. AMD'nin fiyat politikasını anlamadım yalnız. Intel aynı performansı 2 katı fiyata sunarken, AMD de onun yarısı değil de, neden 2/3'ü gibi bir fiyat belirlemedi acaba? İşlemciler, sanılandan daha ucuza mı mâl oluyor ve Intel, rakipsizliğinin avantajını tekelciliğe çevirdiği için mi fiyatları yüksekti, yoksa AMD, hem TDP ile, hem de F/P oranı ile tek seçenek olmak için mi böyle yaptı? Yoksa ikisi de mi?

Endişem, bu (göreceli ya da nisbeten) düşük fiyat politikası sebebiyle AMD'nin yıl sonunda tekrar zarar açıklaması.

Sorunun intel'in fiyat politikasında. Üst sınıf işlemcilerde tekel olduğu için workstation'lar el mahkum intel'e kalmıştı. Intel de yolunacak kazı buldu ve yolduğu kadar yoldu.

Zararı bırakın 1 milyon civarı üretilen ilk parti r7 işlemcileri stoklarda tükenmek üzere diye haber geçildi bir kaç yerde. Zarar yerine işlemci kısmında kar bile yazdırır. Sürümden kazanalım demedilerse

32nm üretim sürecinden 14nm üretim sürecine düştü AMD, yani wafer başına iki katından fazla işlemci demek. Bu da maliyetin AMD adına düşmesi demek.

Çok kaba bir hesapla eğer FX serisi 14nm ile şimdi üretilse 900TL olan 8370 şu anda 350TL civarı falan olurdu.

• bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    AMD'nin çekirdekleri %10 daha küçük. Intel'in 6900K işlemcisinin zar alanı 246mm^2, AMD'nin Ryzen'i ise yaklaşık 176195mm^2 - %20 daha küçük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 3 Mart 2017; 18:49:39 >
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Benimde anlam veremediğim ve sanki işlemcileri tutan bir durum var. Ayrıca sizin daha önce dediğiniz, ayrıca farklı sitelerde de okuduğum bir durum var. Dual kanal desteği var bu denli güçlü CPU ların. Neden 4 kanal değil? Bazı site incelemeleri de bellek kontrolcüsü üzerinde durmuş dediğiniz gibi.

Şuan çok karışık sonuçlar var. Yanlı da var yansız da. Fakat ortada bir eksiklik var halâ. Yansız sonuçlar bile değişken ve tutarsız. Bir gerçek var ki, oda bu serinin güzel işler çıkardığı ve söz ettirdiği.

Rekabetin En kısa sürede fiyatlara yansımasını ve daha üst seviye CPU lar görmeyi dilerim..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mutlak.Sıfır

Bana "mesajlarını sildin ifşa ediyorum" diye yalan ithamda bulunan sonra da hiçbir şey olmamış gibi buralarda yazmaya devam eden djli bir arkadaş var. Onu kesinlikle kaale ve dikkate almayın arkadaşlar.

Sen hala mutlak sıfır birisin. Kalitesiz mesajlar yazıyorsun. Seni 480 konusunda kanıtlar ize ezdim ama yediremediniz ve tüm mesajlar silindi..

Hiç tartışma yaratacak şeyler yazma, cvp bile verme..

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    quote:

Şuan çok karışık sonuçlar var. Yanlı da var yansız da. Fakat ortada bir eksiklik var halâ. Yansız sonuçlar bile değişken ve tutarsız.

Farklar, kiminin direk takıp test etmesinden, kiminin de ince ayar (bios ayarları vs.) yaparak test etmesinden kaynaklı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Ben sizi aşağılamadım. Siz gerçekleri farklı yorumluyorsunuz.. cvp vermenize de gerek yok.. ben çıkan ürünleri küçümsemedim, kötülemedim. Aksine güzel işler çıkardığını belirttim.. bunu yaparken de ortamı karnaval yerine çeviren, bu durumun son kullanıcıya getireceği faydaları yerine dalga konusu haline getiren AMD nin donanım haber koruyuculara genel olarak hitap ettim..

iyi forumlar..

• quote:

quote:

Şuan çok karışık sonuçlar var. Yanlı da var yansız da. Fakat ortada bir eksiklik var halâ. Yansız sonuçlar bile değişken ve tutarsız.

Farklar, kiminin direk takıp test etmesinden, kiminin de ince ayar (bios ayarları vs.) yaparak test etmesinden kaynaklı olabilir.

Aynen öyle sevgili MürceLL cim.. sevgili fatih bir iki güne kullanıcı incelemelerini paylaşır.

Umarım sende çocuklarda iyisinizdir.. benimde 10 gün önce oğlum dünyaya geldi.. :)

Sevgiler..

• quote:

Orijinalden alıntı: Geralt-of-Rivia

Kımın %50 cebınden cıkmıs?Kım 6900k yı almıs?Bu ulkede 6900k kullanan kac kısı var sence?Hala %50 fıyat farkı var dıye kendınızı avutuyorsunuz.Fıyat umurumuzda degıl nıye mı 1800x 2200tl ıslemcıye verılecek bır paramı degıl cogu kısıde vermez bır ıslemcıye o kadar para.4790k kac sene once cıkmıs 2017 yılında cıkan ıslemcıden bır nebze daha ıyı ama bunu gormek ıstemıyorsanız o baska.Performans olarak fark olmayınca fıyattan tutunmaya calısıyorsunuz anlıyorum sızıde.

Not: Ulenlı konusma bır daha.Terbıyesızlıgın luzumu yok ınsan olun.

O 4790k biraz gazlama ile 7700 k yıda geçiyor e şimdi 7700 k gazlanmıyor mu diyeceksin işte intel 6-7 yıldır biraz gazlıyor bu konu2 çekirdekten 4 e geçerkende çok tartışılmıştı ben unutmadım 348 tl ye kuzenim e 8400 işlemci aldı.2 çekirdek 3.0 ghz bende phenom 2x4 955 işlemciyi aynı hafta 275 tl ye aldım 4 çekirdek 3.2 ghz tabi e 8400 oyunlarda benden iyi neden oyunların hepsi ya tek yada çift çekirdek gücüne bakıyordu yıl 2009 yıl 2017 ben 955 işlemci ile şu oyunu oynayamadım dedirtmedi o e 8400 ün üzerine 2.i7 sistemi topladı kuzen ve şu anda e 8400 benim arabanın anahtarlığında takılı şimdi sana soruyorum crytek seneye crysis 4 çıkarsa 100 de 100 8 çekirdeğe uyumlu yapsa 7700k sence geçermi ?
    Amd açıklama yapmış 2020 ye kadar am4 platformunu kullanıcaz diye apusundan tut en dandikten en iyi işlemcisi aynı platformda bugün R3 yada apu ile aldığın sistemini 2019 da güncellenmis bir r7 ile değiştirip kullanabileceksin hade yapsana intelde öyle bişey 900 tl ye aldığım 4790k şu anda 7700k dan daha pahalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayaksisheytan -- 3 Mart 2017; 19:29:16 >

• Mâdem durum öyle; gemileri yaktılar demek ki. Bu ilk seriyle öncelikle AMD işlemciler hakkındaki önyargılar giderilecek, (bu partideki kâr az olsa bile) sonraki serilerde (2700-2800 gibi) satış adetlerini daha da artırarak (piyasa payını artırarak), asıl kârı sonraki serilerde kazanacaklar diye tahmin ediyorum. İnşallah öyle olur.

Lâkin, 4 kanal desteğinin olmaması, alım yaparken fiyat değil de performans odaklı hareket edenler için üst seviye Intel işlemcileri AMD'nin düşük fiyatına ve düşük TDP'sine rağmen vazgeçilmez kılabilir. % 5-10 fark için binlerce lira fark ödeyen bu kitle unutulmamalı.

Ek olarak, yazılım desteği de işlemcilerin segmentleri gibi üst seviye hâline getirilmeli. Zîrâ çoğu kullanıcı, hem sistem içinden, hem de biostan ayar yapmak istemiyor. Yoksa şu anda kazanılan bu büyük ivmenin dönüşü, bumerang etkisine dönüşmekle kalmaz, AMD işlemciler aleyhinde hâlihazırdaki önyargıların pekişmesine sebep olabilir. Her ne kadar birkaç yılda epey ilerleme kaydetmiş olsa da, sizin de bildiğiniz üzere AMD hakkındaki önyargılardan biri de yazılım yönündeki eksikliği çünkü.

Özetle: Çok iyi donanımı çok iyi yazılımla mükemmelleştirmesi, zarûret derecesinde elzem AMD için. Kullanıcı talepleri bu yönde. Umarım bunu başarırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 3 Mart 2017; 19:26:37 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hayaksisheytan kullanıcısına yanıt
    E8400 orneğiniz manidar olmuş.

Saygılar...

• yaw arkadaşlar AMD cpu daha iyi olabilir fakat ticari olarak intel açık ara önde:
    -toplam satış hacmi
    -yıllık net kar
    -market payı
    -hisse senedi fiyatı
  • Bir şahısın ihtiyaç dahilinde başka bir işlemciye geçmesi için elde gözle görülür bir fark olması lazım.

Ryzen 1700x e geçen biri 7700k sahibiyese oyunda birşey anlamaz.Benchte anlar.Oyun sırasında yayın yapıyorsa anlar.

4790k 6700k 7700k zaten nerdeyse birbirinin aynı işlemciler.

Ryzenın gücü tartışılmaz.Net olarak 6900k dan kuvvetli bir işlemci karşımızda.Tek sorunlu nokta ise oyunlar.

Oyunlar kodlanırken 4 çekirdekli işlemciler üzerinde genellikle kodlanıyor.Yarın bu kodlamalar değişir ise tabiki ryzen hemen öne çıkacaktır.Şimdi günümüzde ise 7700k oyun işlemcisi olarak tercih edilirse kimse birşey diyemez.

Öte yandan 1700x 1800x te oyunlarda kötü değiller.Fakat aynı 6900k da ki gibi küçük çekirdekler mevcut yazılımla işi tam yapamaz.

4 çekirdekli 7700k nın oyunlarda 6900k dan üstün olması bu meseleyi anlatan özet.Ryzen da eğer 7700k çekirdekleri olsaydı zaten durum acayip bir hal alırdı.Unutulmaması lazım 7700k çekirdekleri hem çok büyük hemde çok güçlüdür.Ama 4 tanedir.Ryzen çekirdekleride oyun testleri gösteriyorki birebirde 7700k kadar güçlü değildir.

Burda başka bir ilginçlikte mevcut.İlerki zamanda çok konuşulcak bir bulgu var.Bazı oyunlarda ryzenın nerdeyse hiç perfermonsı yok kas gücüne göre.Fakat bazı oyunlarda çoşturmuş.Bu yazılım sorunu gibi gözüküyor.

• videonun özeti
    1)2 kat pahalı olan daha güçsüz
    2)bunca yıldır intel milleti kazıkladı rakip olmadığı için.
    3)gpu tarafında henüz amd güçlenemediği için nvidia bizi kazıklamaya devam edecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluflame

yaw arkadaşlar AMD cpu daha iyi olabilir fakat ticari olarak intel açık ara önde:
    -toplam satış hacmi
    -yıllık net kar
    -market payı
    -hisse senedi fiyatı

Bi tüketici olarak bize ne bundan?
  • Bluflame B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Intel'in mali durumuyla neden ilgilenelim ki veya bizi neden ilgilendirsin Intel'in yıllık net karı? Şirketi veya hisselerini mi satın alacağız veyahut Intel'de iş bulabilmek için mi sayfalarca yapılan bu yorumlar?

Biz son kullanıcıların ilgilendiği nokta, sundukları ürün ve hizmetlerin bize faydası ve maliyeti. Az biraz da ürün tasarımı, şekli, görüntüsü...
  • AMD, Gamersnexus Steve'in façasını bozmuş. O kadar kesin konuşursa olacağı buydu.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    gamernexus muhabeti ne kardeşim biraz açabilirmisin bende merak ettim
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.