Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
1
Favori
26.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İ3 alın, 1800X almayın demiş. Tam bir gerizeka. Gitti AMD ile aramalarını yayınladı haklı çıkmak için. 7700K'den kötüyse(7600K'den) o zaman tüm işlemcilerden kötüdür şeklinde bir düz mantık kurmuş sitenin ismi "gamer" diye.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    İ3 un suruneceği günleri de gorucez.

Not: İronidir zen fanlığı değildir ben kendimi yeterince soğutabiliyorum fana ihtiyaç yoktur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    mevzuyu anladık.bari çıkıp kafam hoştu akşam bir büyük devirdim diye açılama yapsaymış belki günü kurtarırmış resimde kendi incelemesinden i3 un durumu ortada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 3 Mart 2017; 20:52:51 >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Eğer öyleyse gerçekten mantıklı olur ama çoğu websitesi ve youtube kanalı 4K'dan yürüyünce şüphe uyandırmadı değil belki de durumu toparlama amaçlı bir cevap olması da mümkün.
    Verilen cevaba göre i7 7700k ile i3 7100 arasında f/p bağıtıyla ilişki kurulmuş ve i3 7100 f/p oranını sağladığından ve 1800x 7700k yı geçemediğinden böyle bir savda bulunulmuş olabilir.

İntele ince bir dokundurma var aslında. İ3 ve i7 arasındaki son kullanıcı imajı ile testerların imajları konusundaki farka işaret.

Bundan dolayı celallenmeye gerek yok bence.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: berkay1122

Eğer öyleyse gerçekten mantıklı olur ama çoğu websitesi ve youtube kanalı 4K'dan yürüyünce şüphe uyandırmadı değil belki de durumu toparlama amaçlı bir cevap olması da mümkün.

Amd açıklamasında ne diyor, "basitçe 1080p'nin yanında 1440p ve 4k'da da komple performans için" gibisinden bir şey diyor.

"I think this is a pretty unfair characterization of what we requested. We simply asked 1440p and 4K be tested, alongside 1080p, to capture a complete performance profile of the product. 1440p and 4K customers deserve to know how a new processor might be useful to them, right? That was our only request."

RedHairSheDevil AMD Community Manager
    https://www.reddit.com/r/Amd/comments/5x3y81/amd_suggested_that_we_test_the_cpus_with_a_gpu/defbbrt/

Bu inceleme siteleri bir şey beceremiyorlarsa getirsinler bari ben inceleyeyim ne işlemciymiş arkadaş çık 1080, 1440p ve 4k oyun testlerini koy bitsin gitsin. Demek ki ben Ryzen alsam 4k'da uzun yıllar sorunsuz oynayacağım bunu anlıyorum, Dh incelemesinde de bu durum gayet net gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEF248198 -- 3 Mart 2017; 21:1:59 >

• HADO77 kullanıcısına yanıt
    Mesele şu ki, herşeyi bir tarafa koydum diyelim. "Bu zamanda böyleyse, kim bilir gelecekte bakalım nasıl olacak" demek nasıl bir bakış açısıdır? Bios güncellemeleri çıkacak, oyun geliştiricilerinden destek alacak, gelişecek. Daha dur, işlemci yeni çıkmışken Directx 11 tiyatrosu çeviriyor adam. Sinir bozan o.
    Zen başarım konusunda ustune duşeni yaptı. İşin oyun kısmında ise haliyle oluşan beklentiyi karşılaması umuldu.

Bence bu işi de başardı ancak ne şekilde başardı konusu netleşmedi. Forumda @fatih nickli bir arkadaş testleri paylaşacak. En sağlam sonuçlar belli olacaktır.

Bi arkadaş e8400 x4 955 orneğini vermişti. Zamanında tercih mevzu olan tek çift çekirdek performansı zamanla kullanılamaz olurken x4 955 halen kullanılabiliyor demişti.

Bu açılardan toplam kullanılabilirliği ortaya koyan kriterler de önemli olacak. Zenin boşta kalan 4 çekirdeği işler hale geldiğinde salt 4 çekirdeğin iş yapamayacağı gorulurse f/p oranı dahi oluşamayacağı anlaşılan bir işlemciden bahsettiğimiz anlaşılacaktır.

Core eğer ki zen gerçek bir cevapsa bize reelin hayallarini satın aldıran bir mimari idi. Aynı tehlike zende de var. Mhz ile çekirdekle bi yere kadardır. Mimari yani oncu olmak asıl taktik olmalı.

E8400 x4 955 ten pahalı iken dahi f/p oranı oluşturamadığını x4 955 in bugünkü kullanımıyla olçebilirsiniz.

Teorik olarak zen tek bir işlemcidir aynen core gibi. Siz bunu parçalayıp nolerseniz ve bunu nesiller boyu yaparsanız kelimenin tek anlamıyla artık hayal satmaya başlarsınız.

Zen standart 8/8 olayını getirdi ve bunu hakkıyla başardı dendiği an geriye hayaller kalır.

Saygılarımla...

• "Demek ki ben Ryzen alsam 4k'da uzun yıllar sorunsuz oynayacağım bunu anlıyorum"

4K GPU'ya darboğaz yapıyor. Onun için işlemciler benzer sonuçlar verir. İşlemci ekran kartını besleyebiliyorsa R5'de İ5'de alınır 4K için. 4K uzun yıllar olabilir çünkü ekran kartlarının gücü oraya daha yetmiyor. Ama mesela ekran kartları güçlendikçe 2k'da işler zamanla geriye gider oyunlarda (mevcut 1080p sonuçları oluşur) tabi eğer çekirdek sayısı bir anlam kazanmazsa. Volta'nın Titan'ı Tİ'si 2k'da güzel sonuçlar elde edecektir.
  • Çekirdek sayısının bir anlam kazanması için Dx 12 çıktı, Vulkan çıktı kardeş. Oyunlarda tek çekirdeğe abanıp iğer çekirdeklerin uyuduğu "çöp api" devri de kapanıyor yavaştan. Ha yok oyun yapımcıları halen daha bu şekilde devam ederlerse kaybedecek olan yine kendileridir. Intel için de aynı durum geçerli Skylake-X hamlesi var. Çoklu çekirdek destrekli iyi optimizasyon edilmiş oyunlara dikaktli bak geneli çok akıcı oyun deneyimi sunuyor, insanlar neden bundan yararlanmasın, neden ilk gün tonlarca yama yapmak zorunda kalsın, onca sorunlarlar sıkıntılarla uğraşsın. Pc dünyası hiç olmadığı kadar yükseliş dönemine girdi bunu kullanmak gerekiyor.
  • Ben Intel'in core mimarisiyle Ryzen'a cevap verebileceğini düşünmüyorum. Belki daha performanslı ürünler görebiliriz ama bu ürünler hem verimlilik hemde f/p olarak Ryzen ile rekabet edemez. Hali hazırda Intel işlemci almak için mantıklı bir nedende göremiyorum. Bu arada bence asıl f/p bombası R5'ler olacak ve kesinlikle beklemeye değerler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben fiyat avantajı bekliyorum rekabet sonucu. Performans olarak birbirinin eşdeğeri olan 1700x-i7 7700k ikilisinin fiyatları şu an hemen aynı.
    1800x ise çok daha pahalı. AMD'lerde eskiden fiyat avantajı olurdu. Bakalım iki firmadan biri düşük fiyat kozunu oynayacak mı?
    Tüketici olarak bu rekabetten beklentim üst seviye f/p işlemciler görebilmek doğal olarak, marka umrumda değil ikisini de tercih ederim hangisi uygun olursa.
  • Burada ki sorun 2017'de DX12 ile çıkması planlanan sadece 2 oyun (Star Citizen ve Ark: Survival Evolved) olması. Buraları takip edipte teknoloji yenilik düşmanı falan olduğumu sanmayın diye belirteyim oyuncular için ne en iyi çözümse umarım gerçekleşir.
  • adam intel'i savunmak adına küfür etmiş, bayılıyorum bu millete marka kölesi olmuş hepsi sanırsın hepsi hisse sahibi, konun %90'nı seviyesiz atışma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Ben fiyat avantajı bekliyorum rekabet sonucu. Performans olarak birbirinin eşdeğeri olan 1700x-i7 7700k ikilisinin fiyatları şu an hemen aynı.
    1800x ise çok daha pahalı. AMD'lerde eskiden fiyat avantajı olurdu. Bakalım iki firmadan biri düşük fiyat kozunu oynayacak mı?
    Tüketici olarak bu rekabetten beklentim üst seviye f/p işlemciler görebilmek doğal olarak, marka umrumda değil ikisini de tercih ederim hangisi uygun olursa.

Normalde doların olması gereken değeri 2,90 tl idi. Dolar bu kurda kalsaydı fiyatlar bu kadar şişmeyecekti. Kuru bu hale getirenlerin taa ......
  • quote:

Orijinalden alıntı: oddoTR

quote:

Orijinalden alıntı: tugares

quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nefendim

quote:

Oh be bitti intel tekeli, teşekkürler AMD :)

Dereyi görmeden

ne deresi dostum adam denizi gösterdi.. Bu fiyata bu performans maaşını dolar üzerinden olarak almak gibi :D

Laboratuvar koşulları ile taşra bir değil

Smiley güzelmiş iyi güldüm valla ama ben taşra falan bilmem aga, AMD bildiğin havada karada denizde yağlamış geçmiş Intel i

Kardo inan ki o yorumu okudum bende o smile a çok güldüm güldürdünüz eyvallah

Rica ederiz aga her zaman

• Arkadaşlar kısıtlı bilgiye sahip bir kullanıcı olarak yeni sistem toplamak istiyorum ağırlıklı olarak oyun için r7 serisimi yoksa gelecek r5 mi almalıyım.Açıkcası kavganızdan biz basit kullancılar olarak bişey anlamıyoruz lütfen marka kavgasını bırakında bizim gibi sadece cebini düşünen parayı kolay kazanmayan kullacılara yardımcı olunuz teşekkürler.
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    günün sonunda intel ve amd kar amaçlı ticari şirketler, intel’in çok uzun bir başarı çizgisi var, amd’de bu yok, demekki adamlar (intel) doğru yoldalar.
    Intel’in fiyat/performance ratio’su çok iyi, averaj bir ofis memuru için 4/8/16 çekirdek farketmez, zaten şu anda bir çok software 4’den fazlayı support etmiyor.

Ha şimdi amd’nin bazı cpu’ları intel’den daha iyi olabilir fakat genel olarak intel çok daha başarılı.
    Bizim köyde eski bir atasözü vardır: “you can’t argue with success”
  • Amd'nin hisse senetleri deger kaybetmeye baslamis oyun performansindan dolayi.

http://www.cnbc.com/2017/03/02/shares-of-advanced-micro-devices-fall-after-new-cpu-disappoints-with-gaming-performance-.html

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.