Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 1800X incelemesi 'AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!' (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
1
Favori
26.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi anladığım kadarıyla x dedikleri şey Intel'deki k değil
    Tüm işlemciler oc oluyorsa peki x ne anlamda
  • quote:

"AMD tüm gücüyle, rakiplerini eze eze döndü!"

Konunun haber olduğunu bilmesem, AMD fanlarından biri açtı sanırdım. Ne kardeşim bu "Eze eze döndü" falan...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • minmaster kullanıcısına yanıt
    Hatta 1080p standartında sizi tatmin eden bir şeyin 768 de uzecek olması(artık kaç fps almışsa!) nasıl mumkun onu da anlamak güç.

İlk işlemcimi alacağım zaman öyle bilgisizdim ki önce işlemci her şey sanmıştım. Ekran kartı aklıma gelmemişti.

Fps olayına acayip takılmıştım.

Şu an zen işlemci olarak kullanıcıyı uzmeyen standartı yakalamış. Şimdi fiyat avantajını da verdi mi olay biter.

Saygılarımla...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Hisse sadece bir örnek. Özellikle de belirttim. Sizinde bildiğiniz üzere bir takım optimizasyon sorunları var. En azından bunlar düzelene ve sorunlar giderilene kadar beklenmesinden yanayım.

Ortalıkta bir çok inceleme var. Herkes kendince yorumluyor. Testlerin bir çoğunda ortak olan nokta ise 2K ve 4K oyun performansı hem intel tarafında hemde AMD tarafında aynı seviyede. Bununda GPU darboğazı sebebi ile olduğu söyleniyor. Benim asıl vurguladığım kısım burası. Video da ise AMD nin zen mimarisi hiç kullanılmamış. Bu durumun intel işlemcilerde de aynı olduğu belirtilmiş. Yani AMD ye özgü bir sorun da değil olumsuzlukta.

Siz bilmem ne düşünürsünüz.? Bu noktadan bahsetmemişmisiniz.. benim sadece örnek olarak verdiğim hisse senedinden girmiş ilerlemişsiniz..

• Mad_Wolf kullanıcısına yanıt
    XFR'ı ifade ediyor. İşlemcideki "turbo boost" denilen özelliğe ek olarak, soğutucunuzun performansına bağlı ikinci bir turbo diyebiliriz özetle. Ama henüz 100-150 mhz kadara bir katkısı var mevcut testlere göre.

Örnek verecek olursak:
    3.5 ghz baz frekans > 3.9 ghz tubo boost > 4.0-4.1 ghz XFR ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kırmızımercimek

XFR'ı ifade ediyor. İşlemcideki "turbo boost" denilen özelliğe ek olarak, soğutucunuzun performansına bağlı ikinci bir turbo diyebiliriz özetle. Ama henüz 100-150 mhz kadara bir katkısı var mevcut testlere göre.

Örnek verecek olursak:
    3.5 ghz baz frekans > 3.9 ghz tubo boost > 4.0-4.1 ghz XFR ile.

bilgiler için teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Bu işlemcilerin 2K 4K oyun üzerinde yüksek performans verdiğini ve intel işlemciler ile arasında fark kalmadığını söyleyenler olmuştu. (ileriye yatırım diyenler) Ciddi bir yanılgı olduğu kanıtlanmış..

2K ve 4K da GPU darboğazı sebebi ile işlemcilerin hepsi aynı FPS veriyor.. Sadece oyun için düşünenler bu modellerden uzak dursun.. Sonraki modellerin performansını görerek hareket edebilirler. 1700 1700x ve 1800x oyunlarda ne yazıkki pek tatminkar değil fiyatına göre..

Yani siz 5 senedir üzerinde çalışılan bu modelleri piyasaya sürüyorsunuz ama rakibin ile oyun performansı olarak yarışamıyorsun.. üstüne birde gerisinde kaldığın modellerden bile pahalı satıyorsun.. Aynı performansı veriyorsa bunun al benisi nerede? sadece fazladan çekirdek için mi?

Bu modeller kesinlikle 6950x 6900K ve 68x0K serisini hedef almış CPU lar.. Daha uygun fiyata aynı performansı veriyor, bazı alanlarda geride bile bırakıyor. Ve bazı optimizasyon sorunlarından bahsedilirken..

Bir kaç gün sonra bahsi geçen ve herkesce söylenen anakart, veriyolu problemi ve bios sıkıntıları gibi sorunlar çözülüp tamamen farklı sonuçlar çıkarsa tekrar gözden geçirilebilir. şimdilik beklemekte yarar var..

https://www.youtube.com/watch?v=i2lNWzC1tkk&t=83s

videolar neden eklenmiyor anlamadım. link olarak veriyorum.

Dip Not; O kadar çok Fanboy varki, yine gerçekleri görmezden gelerek bir yerinden tutup yüceltmeye çalışacak toz kondurmayacaklar..

Arkadaşlar buna gerek yok. Gerçekten sağlam CPU lar ve sizin savunmanıza gerek yok. Herşey ortada sonuçta. AMD'nin hisseleri bile oyun performansı kötü diye düşmeye başlamış. Bakış açınızı ve algınızı değiştirin. Çeşitli sorunlar giderildiğinde, yazılım kanadında iyileşmeler yapıldığında herşey değişedebilir..

iyi forumlar..

Her zaman söylerim tekrar edeceğim, internette sadece kendinizin bulabildiğini sandığınız şeylerde yorumlamaları tarafsız yapın.

Bakın amd hisselerin düşüşü nasıl bir düşüş ?

Görünen düşüş 1 Martta başlamış 2 Martta devam etmiş 3 Martta 16 Şubat 2017 seviyesinde seyrediyor. Yani AMD'nin hisseleri Zen Mimarisine başlanıldığı tarihten itibaren artmış. Bu da ekonomik olarak Zen mimarisinin zaten iyi olacağı için yıllar içinde fiyatlandığını gösteriyor. Ayrıca Radeon RX serisi de bu fiyatlanma içinde.

AMD ATI'yi almadan bir gün önceki hisse değerleri 41 civarı iken 2 yıl sonra 2 birime düşüyor. Zen mimarisi duyurulduğu 2012'den bugüne kadar 2 birimden 13 birime çıkıyor. 6 kat değerleniyor.

Şayet hisse olarak değerlendiriyorsunuz o zaman ATI sürecini de, Zen mimarisinin duyurusunun yapıldığı tarihi de ve RX serisini de hesaba katacaksınız. 2017 Şubatından bugüne 2 birim düştü diye hisseleri düşüyor demek yanlış.

Şubat tarihinde zen mimarisi ortalıkta yoktu. Yani toplamda 1 - 1.5 birim düşmüş Zen mimarisi tanıtımı ile ki, 12.90 ile dip görüp tekrar 13.00 civarına çıkmış.

Neden çünkü inceleme yapanların hepsi farklı telden çalıp oynamış. Intel bir işlemci çıkardığı zaman 1 hafta konuşulurken AMD işlemcileri neredeyse 1 gün sonra performansına rağmen unutuldu.

senin verdiğin grafikte zaten düşüşte 1 mart sonrasında zaten tesler 1 martta yayınlandı şu an kayıp yüzde 13 buldu 3 çü itibari ile sen nereye bakıyorsun verdiğin grafik 2016 bu güne ama zum yap 3 günde kaç düşmüş bak hey yarappim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Bloodin

quote:

Orijinalden alıntı: raver

Arkadaşlar kısıtlı bilgiye sahip bir kullanıcı olarak yeni sistem toplamak istiyorum ağırlıklı olarak oyun için r7 serisimi yoksa gelecek r5 mi almalıyım.Açıkcası kavganızdan biz basit kullancılar olarak bişey anlamıyoruz lütfen marka kavgasını bırakında bizim gibi sadece cebini düşünen parayı kolay kazanmayan kullacılara yardımcı olunuz teşekkürler.

Sizin işlemciniz R5 1400X, R5 ler içindeki en yüksek frekansa sahip (3.5 Ghz) ve zannımca optimizasyonlarla birlikte performansı yükselerek oyunlarda neredeyse aynı performansı hedefleyeceği işlemci olan 7700K dan 140 dolar daha ucuz, ve 26 watt daha az elektrik tüketiyor (haliyle daha az ısınacak ve daha iyi Overclock potansiyeli olacaktır) öngörülen fiyat 199 dolar, (Türkiye fiyatı şu anki kur ile 800-900 tl civarı olacaktır) 2017 nin ikinci yarısı yani nisan başı ila haziran sonu arası çıkacaktır, yok eğer bekleyemem diyorsanız an için 1600 küsür tl lık 7700K halen oyun amaçlı en iyi tercih

hepiniz unutuyorsunuz ben hatırlatayım intel işlemcilerde standart olarak 15 watlık gpu var aradaki fark 11 wat ama frekans farkı yüzde 25 civarı verimlilikte intel daha iyi ama 14 nanometrede intel 3 neslinde amd 1 olasun artık o kadar ah şu işlemciler 4- 4.5 ghz gelseydi ne itel kalırdı ne başka birşşey ama onunda olmamasının sebebi 8 çekirdeğin performansına ram yetişemiyor 2 kanal olunca o yzüden deli gibi 3 ghz ramlar ve ötesi konuşuluyor amd cephesinde mecburlar rçünkü frakas yükselseler ani fps düşüşleri olacak ram darboğazından hani bu işlemciyi fabrikadan amd 125 wat çıkarıpta 4,5ghz neden çıkarmıyor ki 125 95 arası uçurum değildir olay ramin yetmemesinden kaynaklı corseir açıklamış bu gün 3.2 -3-6 ghz amdye optimize özel ram çıkardık:D amdnin şu ram kanalı işini yatatıcı bişekilde çözmesi lazım intelin çözümü hem cpuyu yoruyor hem deli ısı üretiyor amd ise bunu istemiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: karadon90

quote:

Orijinalden alıntı: Knisath

quote:

Bu işlemcilerin 2K 4K oyun üzerinde yüksek performans verdiğini ve intel işlemciler ile arasında fark kalmadığını söyleyenler olmuştu. (ileriye yatırım diyenler) Ciddi bir yanılgı olduğu kanıtlanmış..

2K ve 4K da GPU darboğazı sebebi ile işlemcilerin hepsi aynı FPS veriyor.. Sadece oyun için düşünenler bu modellerden uzak dursun.. Sonraki modellerin performansını görerek hareket edebilirler. 1700 1700x ve 1800x oyunlarda ne yazıkki pek tatminkar değil fiyatına göre..

Yani siz 5 senedir üzerinde çalışılan bu modelleri piyasaya sürüyorsunuz ama rakibin ile oyun performansı olarak yarışamıyorsun.. üstüne birde gerisinde kaldığın modellerden bile pahalı satıyorsun.. Aynı performansı veriyorsa bunun al benisi nerede? sadece fazladan çekirdek için mi?

Bu modeller kesinlikle 6950x 6900K ve 68x0K serisini hedef almış CPU lar.. Daha uygun fiyata aynı performansı veriyor, bazı alanlarda geride bile bırakıyor. Ve bazı optimizasyon sorunlarından bahsedilirken..

Bir kaç gün sonra bahsi geçen ve herkesce söylenen anakart, veriyolu problemi ve bios sıkıntıları gibi sorunlar çözülüp tamamen farklı sonuçlar çıkarsa tekrar gözden geçirilebilir. şimdilik beklemekte yarar var..

https://www.youtube.com/watch?v=i2lNWzC1tkk&t=83s

videolar neden eklenmiyor anlamadım. link olarak veriyorum.

Dip Not; O kadar çok Fanboy varki, yine gerçekleri görmezden gelerek bir yerinden tutup yüceltmeye çalışacak toz kondurmayacaklar..

Arkadaşlar buna gerek yok. Gerçekten sağlam CPU lar ve sizin savunmanıza gerek yok. Herşey ortada sonuçta. AMD'nin hisseleri bile oyun performansı kötü diye düşmeye başlamış. Bakış açınızı ve algınızı değiştirin. Çeşitli sorunlar giderildiğinde, yazılım kanadında iyileşmeler yapıldığında herşey değişedebilir..

iyi forumlar..

Her zaman söylerim tekrar edeceğim, internette sadece kendinizin bulabildiğini sandığınız şeylerde yorumlamaları tarafsız yapın.

Bakın amd hisselerin düşüşü nasıl bir düşüş ?

Görünen düşüş 1 Martta başlamış 2 Martta devam etmiş 3 Martta 16 Şubat 2017 seviyesinde seyrediyor. Yani AMD'nin hisseleri Zen Mimarisine başlanıldığı tarihten itibaren artmış. Bu da ekonomik olarak Zen mimarisinin zaten iyi olacağı için yıllar içinde fiyatlandığını gösteriyor. Ayrıca Radeon RX serisi de bu fiyatlanma içinde.

AMD ATI'yi almadan bir gün önceki hisse değerleri 41 civarı iken 2 yıl sonra 2 birime düşüyor. Zen mimarisi duyurulduğu 2012'den bugüne kadar 2 birimden 13 birime çıkıyor. 6 kat değerleniyor.

Şayet hisse olarak değerlendiriyorsunuz o zaman ATI sürecini de, Zen mimarisinin duyurusunun yapıldığı tarihi de ve RX serisini de hesaba katacaksınız. 2017 Şubatından bugüne 2 birim düştü diye hisseleri düşüyor demek yanlış.

Şubat tarihinde zen mimarisi ortalıkta yoktu. Yani toplamda 1 - 1.5 birim düşmüş Zen mimarisi tanıtımı ile ki, 12.90 ile dip görüp tekrar 13.00 civarına çıkmış.

Neden çünkü inceleme yapanların hepsi farklı telden çalıp oynamış. Intel bir işlemci çıkardığı zaman 1 hafta konuşulurken AMD işlemcileri neredeyse 1 gün sonra performansına rağmen unutuldu.

senin verdiğin grafikte zaten düşüşte 1 mart sonrasında zaten tesler 1 martta yayınlandı şu an kayıp yüzde 13 buldu 3 çü itibari ile sen nereye bakıyorsun verdiğin grafik 2016 bu güne ama zum yap 3 günde kaç düşmüş bak hey yarappim:)

Güya yazdığıma kulp bulacaksın, ben ne yazmışım okudun mu bir kere ?

Bende aynısını yazmışım bir de yıllara geç de tabloyu geniş olarak incele, büyük resmi gör

ATI'yi almadan 1 günce hisseleri tavan birimde iken sonraki iki yılda hisseleri 20 kat düşmüş, Ryzen açıklandığı yıldan sonra hisseleri 6 kat değerlenmiş.

O kadar garip incelemeye rağmen düştüğü 1 - 1.5 birim ki bu düşüş sırf incelemeler de 2133Mhz kullandı diye alakasız sonuç verenle, amd bana mail attı testi metodunu değiştir diyenler yüzünden hisseleri bir inip bir çıkıyor.

Sonuçlar ortada.

Yetmedi mi ? Elime Ryzen 1700 geçti, test yapıp koyduğumda aynı değerleri ya da üstünü gördüğümde de inkar edersin.

• quote:

Hisse sadece bir örnek. Özellikle de belirttim. Sizinde bildiğiniz üzere bir takım optimizasyon sorunları var. En azından bunlar düzelene ve sorunlar giderilene kadar beklenmesinden yanayım.

Ortalıkta bir çok inceleme var. Herkes kendince yorumluyor. Testlerin bir çoğunda ortak olan nokta ise 2K ve 4K oyun performansı hem intel tarafında hemde AMD tarafında aynı seviyede. Bununda GPU darboğazı sebebi ile olduğu söyleniyor. Benim asıl vurguladığım kısım burası. Video da ise AMD nin zen mimarisi hiç kullanılmamış. Bu durumun intel işlemcilerde de aynı olduğu belirtilmiş. Yani AMD ye özgü bir sorun da değil olumsuzlukta.

Siz bilmem ne düşünürsünüz.? Bu noktadan bahsetmemişmisiniz.. benim sadece örnek olarak verdiğim hisse senedinden girmiş ilerlemişsiniz..

Evet hisse senedinden bahsettim çünkü hisse senedinin düşüşü demek global anlamda aslında kötü bir çıkarmış izlenimi bıraktı piyasada demek.

Kısmen doğru da. Neden çünkü editörlere gönderilen ürünlerin alakasız şekilde birbirine yakın donanımlara sahipken birinin 150 FPS gösterdiği test bir diğerinde 110 FPS gösteriyor. Biri bios ile sorun yaşayıp CL 15 zamanlamaya sahip bellek ve 2133Mhz frekans ile bir diğer CL 15 zamanlama ve 3000MHZ, 3200Mhz ile test etmiş.

Birisi kalkmış, benden test metodunu değiştirmemi istediler demiş halbuki reddit, AMD resmi basın ilişkiler moderetörü evet istedik ama isteğimiz 1080P haricinde 2K vey 4K'ya da yer vermenizden ibaretti. Bunu istemek ne gibi bir sorun çıkartabilir ki demiş.

Bununla beraber hemen hemen bütün editörler anlaşmış gibi 1080P ile test etmiş, bazıları 2K ile. Ama 2K ve 4K ile bütün intellerin testi var. Neden ? Çünkü inteller daha önce çıktı ve tek çekirdek performansı en iyi işlemcilere sahipti ve hala sahipte. Oyun performansı için 7700K hala daha iyi.

Ancak bir test editörü isen ve özellikle 4K'yı test etmiyorsan hem de AMD'nin 1080P yanında bu şekildede test eder misiniz ricasına rağmen ben orada bir garez ararım.

Yahu test etmekte ne olacak ki ? Çözünürlüğü 2 tıkla değiştirip onaylayacaksın, test için başlata basıp sonucu kaydedeceksin. Bitti.

Ha bu sonucu değiştirecek mi ? 4K oyun görünüşe bakılırsa evet. 2K'da öyle. Aynı Radeon'ın GPU mimarisi yüksek çözünürlükte ( NANO gibi kartlar da dahil ) nasıl 2K ve 4K renk sıkıştırma, kaplama işleme hacmi nvidia'ya göre daha iyi ise Ryzen CPU'larda belli ki bu şekilde optimize edilmiş.

Çoğu oyuncu hala 1080P'de . Evet. Ancak bu işlemci gibi 6900K'da, 6850X'de nasıl 1080P çözünürlükte 7700K'nın gerisinde kalıyorsa Ryzen'da kalıyor. Kasti olarak sonuçlar manipüle eden bir durum var.

4 çekirdek 8 izlek işlemciler çıktığında, overclock konusunda 7700K'gibi 4.2 - 4.5 olacağı muhtemel neden çünkü daha az çekirdek, daha güç daha az ısı demek. Bu da işlemci frekansının yükselmesi için ve overclock için daha geniş, rahat alan demek.

• Knisath kullanıcısına yanıt
    Yukarıda bende tam olarak bunu anlattım. siz detaylara yer vermişsiniz.

Dediğim gibi, hisse sadece bir örnek ve bu yaşanan 3 günlük süreçte etkilemiş gibi duruyor.. Bu sorunlar, taraflı tarafsız yorum ve incelemelerin ardından net ve kesin sonuçların çıkması için beklenmeli diyorum bir süre.. Yoksa CPU'lar oldukça iyi ve güzel işler çıkarmış. muadili olan intelin üst segmente resmen ortak olmuş daha uygun fiyata..

Bu arada sizinde elinize geçmesini ve yapacağınız incelemeyi bekliyorum..

Mesajıma istinaden tarafsız olunmasını istemişsiniz. ben zaten tarafsız yorum yapmıştım. yazdıklarımı da desteklediniz..

8/16 olduğundan dolayı OC konusu çok sıkıntı olacaktır.. bir çok yerde 4.1 Ghz civarına takıldığından ve daha fazla gitmediğinden bahsedilmiş ki, gayet normal bir durum..

Teşekkürler..
  • quote:

Dediğim gibi, hisse sadece bir örnek ve bu yaşanan 3 günlük süreçte etkilemiş gibi duruyor.. Bu sorunlar, taraflı tarafsız yorum ve incelemelerin ardından net ve kesin sonuçların çıkması için beklenmeli diyorum bir süre.. Yoksa CPU'lar oldukça iyi ve güzel işler çıkarmış. muadili olan intelin üst segmente resmen ortak olmuş daha uygun fiyata..

Mesajıma istinaden tarafsız olunmasını istemişsiniz. ben zaten tarafsız yorum yapmıştım. yazdıklarımı da desteklediniz..

8/16 olduğundan dolayı OC konusu çok sıkıntı olacaktır.. bir çok yerde 4.1 Ghz civarına takıldığından ve daha fazla gitmediğinden bahsedilmiş ki, gayet normal bir durum..

Teşekkürler..

Elime geçti bugün itibariyle

• Linus'un son Wan Show'unda söylediğine göre Ryzen 7 serisi ECC ram destekli geliyormuş, ECC konusunu bilmiyorum araştırmadım sunucularda kullanılıyor sanırım, bunun ev kullanıcısına bir faydası olacak mı?
  • intel parayı düşük ve orta seviyeli cpu’lardan yapıyor.
    örnek 1: intel ve amd 20 değişik ürünü varsa, bunların hepsi kendi çapında domine olmuyor, amd yüksek seviyeli işlemcilerde başarılı ama intel’in en ucuz cpu’su amd’nin en ucuz cpu’sundan çok daha iyi, durum böyle olunca intel sürümden kazanıp para yapıyor.

haber başlığı “ eze eze döndü” zannedersin intel battı-gitti, yada adamlar çöp üretiyor.

not: bende amd ve intel laptopları var, ikiside çok iyi.
  • quote:

Teşekkürler..

Borsada insanlar beklentiyi satın alır,beklenti sona erince kar realizasyonu gelmesi kaçınılmazdır.Hiçbir enstrüman sonsuza kadar yükselmez...Bunlar son derece normal hareketlerdir
    Vega serisi ve diğer r5-r3 serisi işlemciler çıkar daha sonra hisse başı temettü ardındandan 2. çeyrek kar rakamları gelir;beklentiden fazlaysa dinlenme dönemi sonunda ibre tekrar yukarı dönerYıllık rakamlar açıklanır sonra işin içine teknik alaniz girer zirve formasyonu oluştuysa düşüş kaçınılmazdır.Altta tekrar dip süreci oluşur bu sefer karlılık oranında daha önce görmüş olduğu zirvenin üzerinde kalırsa yükseliş yukarı doğru daha sert olur....

• Oyun oynamayı severim. Fakat yazılımcıyım. Üzerinde çalıştığım proje çok çekirdekli sisteme işleri dağıtıyor. Dolayısıyla 16 pararlel iş işlemek ryzende güzel olacaktır. Oyunlarda da üzmez. O nedenle 3500 tl bütçr ile 1800x anakart ve soğutucu alacağım

• Lisa Hanım, son söyleşisinde 8 çekirdekli işlemcilerden de biraz çıkartacağız, ama asıl dayanağımız 16 çekirdekliler demiş. Sanırım tek işlemci kalıbı var bu seride.
  • quote:

Orijinalden alıntı: woundedknee

quote:

Teşekkürler..

Borsada insanlar beklentiyi satın alır,beklenti sona erince kar realizasyonu gelmesi kaçınılmazdır.Hiçbir enstrüman sonsuza kadar yükselmez...Bunlar son derece normal hareketlerdir
    Vega serisi ve diğer r5-r3 serisi işlemciler çıkar daha sonra hisse başı temettü ardındandan 2. çeyrek kar rakamları gelir;beklentiden fazlaysa dinlenme dönemi sonunda ibre tekrar yukarı dönerYıllık rakamlar açıklanır sonra işin içine teknik alaniz girer zirve formasyonu oluştuysa düşüş kaçınılmazdır.Altta tekrar dip süreci oluşur bu sefer karlılık oranında daha önce görmüş olduğu zirvenin üzerinde kalırsa yükseliş yukarı doğru daha sert olur....

adamlar kar satışı yapıyor intelcilerde amd battı sanıp seviniyor bu nasıl bir fanatizmdir arkadaş psikopatlığa dönüşmüş artık

• Konuda amma cahiller var ya. Neymiş çekirdek sayısı arttıkça performansı düşermiş peh.
  • quote:

Orijinalden alıntı: woundedknee

quote:

Teşekkürler..

Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.