Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 2700X İlk İnceleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
6.502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Tabi canım, HT bütün oyunlarda kötü etki ediyor, 8700K o yüzden i5'lerin gerisine düşüyor. Sızıntı olan verileri doğru kabul edip aylardır ortalıkta olan incelemeleri, test sonuçlarını görmezden gelirsen tabi cahilce işler yaptığını söyleyeceğim. Asıl kıyaslanacak BF1'de 8700K yok ama 2 tane i5 var, 2 önceki nesil i7 var, x299 7800x var ama 8700K yok, R3 var, r5 var, r7 var hem de farklı ram frekanslarıyla birlikte var.

Bahsi geçen site geçen sene de Ryzen testlerini yayınlamıştı, çıkıştan önce. Ama tabi sen onu hatırlamazsın ya da bilmezsin. Ya da işine gelmediği için görmezden gelirsin yine...

Al, cehaletini gider.

https://www.techpowerup.com/232105/full-review-of-amd-ryzen-5-1600-surfaces

neyi göze alarak yayınlamışlarmış işlemcileri amd harici bir yerden elde ettikleri sürece istediklerini yapabilirler, amd de gıkını çıkaramaz.

• Yazdığımı doğru anlamak için tekrar oku diyeceğim ama okusan da bir şey değişmiyor... "Ayrıca kimi oyunda HT'in ters etki yarattığını da öğrenmelisin..."

Aylardır ortalıkla olan test sonuçlarıyla bunların bir alakasını göremedim. 8700K'yı koymadıkları benim de dikkatimi çekti ama bunun nedenini neden gidip kendilerine sormuyorsun da boş yere değerli kaynaklarımızı sana harcamamız için uğraşıyorsun? Hani değsen neyse...

Bahsi geçen sitenin referans gösterdiğin geçen seneki test sonuçlarını da inceledim şimdi, aşağı yukarı değerler tutuyor. Yani verdiğin örneklere göre bu test sonuçlarında da gerçeklik payı var görünüyor

O veya bu sebeple bir şekilde yayınlamışlar, sen de yazdıklarınla adamları haklı çıkartır niteliktesin ama hala kendi yazdıklarınla çeliştiğini idrak edememişsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ßekir -- 15 Nisan 2018; 16:23:51 >

• nightsniffer kullanıcısına yanıt
    Soğutucu gayet iyi 4.2 olmasi çok muhtemel tabi bekleyip göreceğiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ßekir kullanıcısına yanıt
    Olur mu, nasıl olsa işsiz güçsüz gençleri bulmuşum, azcık çalışsınlar istiyorum. AMD iyi ödüyor sanırım, maşallah AMD lafı geçen her yerde çalışıyorsunuz ama acemilik var biraz.

i5'in en alt modeli ile kıyaslamak da yakışıyor size ha! Önceki seri i5'lere de geçiliyorlardı, neyse ki onlarla kıyaslamamışlar, yoksa iyice rezil rüsva olacaklarmış. Ben de sana diyorum ki bu adamların AMD ile doğrudan işi yok, işlemciyi AMD dışında bir yerden elde ettikleri için ambargo falan dinlemiyorlar, istedikleri gibi sonuç yayınlayabiliyorlar. Sizin şu çok sevdiğiniz yeni yetme youtube kanalları gibi... i5 8400'ün bu site haricinde 8700K'yı geçtiği yok ama gidip en tepeye i5 8400 koymuşlar. O sonuçlar da diğer hiç bir sitedeki sonuçla tutarlı değil diyorum ama tabi onu fark eder gibi olmuşsun ama tam tutmamış. Alakası olmamasını yakalamışsın da gerisini anlamamışsın. Yazdığımı doğru anlamak için tekrar oku diyeceğim ama okusan da bir şey değişmiyor...

• Şu tablolara ve konu mesajıma baktığında AMD'nin neye ödeme yapması gerektiğini bi söyler misin? Adamlara daha gömüyorum bellek gecikme değerlerinde pek bir şey değişmediği için ama bunları görmek için at gözlüklerinden kurtulmak gerekir...

Kıyaslamayı ben mi yapmışım, adamlar yapmış ben de kaynak göstererek buraya koydum . Bir insan bu kadar çelişebilir kendisiyle...

Bkz. Kişilik Bölünmesi;http://www.psikolojik.gen.tr/kisilik-bolunmesi.html

• quote:

Orijinalden alıntı: ßekir

Şu tablolara ve konu mesajıma baktığında AMD'nin neye ödeme yapması gerektiğini bi söyler misin? Adamlara daha gömüyorum bellek gecikme değerlerinde pek bir şey değişmediği için ama bunları görmek için at gözlüklerinden kurtulmak gerekir...

Kıyaslamayı ben mi yapmışım, adamlar yapmış ben de kaynak göstererek buraya koydum . Bir insan bu kadar çelişebilir kendisiyle...

Bkz. Kişilik Bölünmesi;http://www.psikolojik.gen.tr/kisilik-bolunmesi.html
    Bırak şunları hocam takılsınlar ne laf analtıyorsun

• test sonuçlarına baktım 6700k hepsinden iyiymiş... biz niye yeni işlemci bekledik ki?

şaka bi yana test sonuçlarını doğru-düzgün analiz edebilecek birileri var mı?

özellikle ramlerle yüksek latency meselesinin dezavantajları neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Nisan 2018; 18:5:19 >
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Bunlar sadece önden gelenler, en doğruları 19 Nisan'da gelecek resmi sonuçlar olacaktır

Yayın yasağı sonrası güzel incelemeler ve analizler gelecektir.
  • 4,3 bekleyenler hayal kırıklığına uğrayacaktır, mevcut ryzenlerin 4ghz duvarı refresh modelde 4,2 gibi görünüyor. 4.0/4.1 ulaşılabilir 4,2 üstü için ise çok şanslı olmalısınız.Bu dediğim değerler ben oyuna giriyom sorun yok demekki stabil diyenler için geçerli değil onlar 4,5ghz de boot olsa onlar için stabil sayılıyor.
  • şu yeni işlemci aldığı gibi overclock yapanlara/yapacaklara helal olsun diyorum bir ben mi kıyamıyorum
  • ReflexAction kullanıcısına yanıt
    İyi bir ekran kartı varsa(GTX1060 veya üzeri) Ryzen alıp oyunlarda o ekran kartına darboğaz yapmasın istiyorsanız OC yapmaya mecbursunuz. Ama onun bile getirisi çok az. Gelen testlere göre 4.2GHz'de dahi GTX1070 veya üzeri kartlarda BF1-GTA V gibi optimizasyonu iyi oyunlarda bile darboğaz söz konusu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

İyi bir ekran kartı varsa(GTX1060 veya üzeri) Ryzen alıp oyunlarda o ekran kartına darboğaz yapmasın istiyorsanız OC yapmaya mecbursunuz. Ama onun bile getirisi çok az. Gelen testlere göre 4.2GHz'de dahi GTX1070 veya üzeri kartlarda BF1-GTA V gibi optimizasyonu iyi oyunlarda bile darboğaz söz konusu.
    GTA5 in optimizasyonu iyi mi? Alçaktan uçalım.
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Gayet de iyi. Neresi kötü acaba? Büyük ve açık haritası, aktif ve canlı bir hayat var oyunda ve gayet de iyi çalışıyor. Düşük donanımla da akıcı, yüksek donanıma da gayet iyi ölçekleniyor. Ryzen sıkıntı yaşıyor biraz ama o da oyundan değil, işlemciden. 8 senelik OC'lu 2600K ile hem işlemcisi hem rami OC'lu Ryzen sistem aynı fps'i alıyor. Pek çok oyunda 2600K hala Ryzen'lardan iyi sonuç veriyorsa dönüp Ryzen işlemcilere bakmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E2A3DE6D -- 15 Nisan 2018; 21:8:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0E2A3DE6D

Gayet de iyi. Neresi kötü acaba? Büyük ve açık haritası, aktif ve canlı bir hayat var oyunda ve gayet de iyi çalışıyor. Düşük donanımla da akıcı, yüksek donanıma da gayet iyi ölçekleniyor. Ryzen sıkıntı yaşıyor biraz ama o da oyundan değil, işlemciden. 8 senelik OC'lu 2600K ile hem işlemcisi hem rami OC'lu Ryzen sistem aynı fps'i alıyor. Pek çok oyunda 2600K hala Ryzen'lardan iyi sonuç veriyorsa dönüp Ryzen işlemcilere bakmak lazım.
    Emin misin işlemciden olduğunu? Bunu neye dayanarak söylüyorsun? Online oynarken tek çekirdeğin %100 olması mı iyi optimizasyon? tek çekirdeğe çakılan bütün oyunlar optimizasyon özürlüdür
  • Grafik kalitesi ve optimizasyon kalitesi kavramlarini birbirine karistiran inteli savunacam diye konsol portuna iyi optimize olmuş diyen zihniyetinize bayildim alkışlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.C.B -- 15 Nisan 2018; 21:21:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vamp

GTA5 in optimizasyonu iyi mi? Alçaktan uçalım.

Alıntıları Göster
    GTA 5'in optizasyonuda kötüyse piyasadaki hiç bir oyunun test kabul edilmemesi gerekir 5 senelik kartlar bile 60fps orta-yüksek ayar açıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ReflexAction

GTA 5'in optizasyonuda kötüyse piyasadaki hiç bir oyunun test kabul edilmemesi gerekir 5 senelik kartlar bile 60fps orta-yüksek ayar açıyor

Alıntıları Göster
    O oyunun optimizasyonu 2-4 çekirdek için. bu yapılan optimizasyon eski i3 ve i5 ayarındaydı. O dönem geçti gitti bitti. Adamlar bütün işlem yükünü tek çekirdeğe yüklemiş neden? Çünkü 16 thread intel işlemciler bu oyun çıktığı tarihte hatta geçen yıl bu zaman bile 1000$ fiyata sahipti. Sebep bu. Kimin tekil çekirdeği güçlüyse onun oyunu hızlı çalışıyordu. Optimizasyon bu temele göre geliştirildi. bu saatten sonrada oyun motorunun temelini bozmamak için güncelleme yapmıyorlar. Adamlar yeni projler içn geliştirme yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 15 Nisan 2018; 21:19:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

O oyunun optimizasyonu 2-4 çekirdek için. bu yapılan optimizasyon eski i3 ve i5 ayarındaydı. O dönem geçti gitti bitti. Adamlar bütün işlem yükünü tek çekirdeğe yüklemiş neden? Çünkü 16 thread intel işlemciler bu oyun çıktığı tarihte hatta geçen yıl bu zaman bile 1000$ fiyata sahipti. Sebep bu. Kimin tekil çekirdeği güçlüyse onun oyunu hızlı çalışıyordu. Optimizasyon bu temele göre geliştirildi. bu saatten sonrada oyun motorunun temelini bozmamak için güncelleme yapmıyorlar. Adamlar yeni projler içn geliştirme yapıyor.

Alıntıları Göster
    Peki hocam biz yeni işlemcileri hangi oyunlarla test edeceğiz o zaman çıkmamış oyunlarımı bekleyeceğiz sonuçları almak için ?

• quote:

Orijinalden alıntı: M.C.B

Grafik kalitesi ve optimizasyon kalitesi kavramlarini birbirine karistiran inteli savunacam diye konsol portuna iyi optimize olmuş diyen zihniyetinize bayildim alkışlıyorum.
    alkışlar için teşekkürler...

1- konsol portu olmayan oyuna örnek verir misin? pubg mi mesela? onun opt. süper mesela di mi? pc oyunu neticede...

2- gta 5 ile diğer oyunlar arasında port olma anlamında ne gibi bir fark var mesela?

şöyle kaynaklı-maynaklı varsayımlarına dayalı olmayan somut bi cevap verirsen biz de seni alkışlamak isteriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacGyver. -- 15 Nisan 2018; 21:26:0 >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Online'ı P2P. Online kıyaslayacaksak bütün oyunlar sorunlu. Bir oyunun optimizasyonu online'ına bakarak yapılmaz.Ryzen'ın çekirdekleri zayıf olduğundan olmasın? 8 senelik intel işlemci bile yağ gibi akıyor, daha iyi frametime değerleri veriyorsa işlemci sorunludur diyebiliriz. Aynı mimariye sahip tüm işlemcilerde durum aynı neticede.

Oyun 3 senedir pc'de, neredeyse de 5 senedir piyasada ve optimizasyon özürlü lafını Ryzen çıktıktan sonra duymaya başladık. 7-8 senelik ekran kartlarıyla yüksek ayarlarda 60fps yakalanıyor, yeni kartlarla 100+fps yakalanıyor 1080p'de, 2K'da 2xAA açmama rağmen 80-120fps arası geziyorken optimizasyon özürlü öyle mi? Alttaki de konsol portu demiş, şaka gibisiniz. Elinizdeki AMD işlemci ekran kartına darboğaz yapıyor belli ki. 8 senelik 4 çekirdekli intel işlemciler bile çatır çatır açıyor, hatta köküne kadar OC yapılmış Ryzen işlemcili sistemlerden bile iyi sonuç veriyorsa sorun Ryzen işlemcilerdedir. Aynı şeyleri FX çıktığında da gördük. Oyunlar optimize değil, güncellemeler gelecek bilmem ne olacak da destek gelecek o zaman FX işlemcilerin gücünü görecektik. Aradan 8 sene geçti, hala göreceğiz. Anlayın şunu, oyunlar çekirdek gücüne bakıyor, 4 çekirdek, 8 izlek veya fazlası varsa direk çekirdek gücü işlemciler arasında farkı oluşturuyor. i7 2600K'nın 60fps'e düştüğü yerde 8700K 90'a düşüyor, Ryzen sistem aynı yerde 40'ı görüyor. Siz diyorsunuz online'da 1 çekirdek %100. Ben niye 8700K'da veya 2600K'da görmedim onu? PC'e çıktığı günden beri(14 Mart 2015) oynuyorum oyunu, yüzlerce saat oldu, bir defa performansı, optimizasyonu kötü değildi. Online'ı P2P olmasından dolayı yavaş bağlanıyor ama oyunun optimizasyonu gayet iyi, kötü olan Ryzen işlemcilerin oyun performansıdır ancak.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.