Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 2700X İlk İnceleme (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
1
Favori
6.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ray Trace, Ray Trace? 3Ds Max'te kullandığım ray trace? Onu hangi salak CPU ile hesaplatır ki? Ve neden öyle bir şey yapsın? VRay 3.6 sürümünde hybrid hesaplama var pek dişe dokunur bir fark olmuyor. Çünkü sistemdeki GPU, ekran kartının 100 kattan fazla bir işlem gücüne sahip. Titan V ile de ray trace'i tanıtmadılar, ray trace yeni bir şey değil. RotTR'da VXAO ile vardı zaten. Onu tanıtmadılar, Titan V ile AI Denoise tanıtıldı. Orada ciddi bir bilgi hatanız var. Kullandığım, üzerinde çalıştığım şeyleri o nedir bilir misin gibi sormanıza gerek yok, gayet yakından takip ediyor ve iyi de biliyorum ne olduklarını. DX12'nin çıkış gayesine ters şeyleri ya olursa diye varsayımlarla cpu'ların geleceği hakkında pay biçmeye çalışarak yanlış yapıyorsunuz.

Donanım gücü boşa gidebilir. FX ve Phenom II'de bunu gördük. Ryzen'da da görüyoruz. İşlemcinin %75'i yatıyor sizin sistemde, benim sistemde %60'ı. Hadi benimki ekran kartı sınırına takılmış. Sizin sistemde ekran kartında daha net %20'lik potansiyel var. Gayet de heba edilebiliyor. Bir şey GPU ile hesaplatılabiliyor ve beklenen sonuç alınabiliyorsa CPU ile zorunlu olmadıkça hesaplatılmaz. Topla işlemini normalde CPU'da yaptırırsınız ama 1 trilyon toplama işlemi yapacaksanız GPU'ya yaptırırsınız. Çünkü GPU paralel işlemede CPU'ya göre kıyaslamaya bile gerek duyulmayacak kadar ezici oranda güçlü. Bir tarafta 7TFLOP'luk GTX1070, bir tarafta 60GFLOP'luk 8700K. Yazılımcı mal gibi gidip gpu'nun yapabildiği işi cpu'ya kolay kolay yaptırmaz. Yaptırıyorsa da mecburiyetten veya acemilikten yaptırıyordur. Oyunlardaki oyuncu sayısı sorun değil, ha 32 ha 256, atla deve iş yükü farkı olmuyor, sorun internet bağlantısında oluyor. O yüzden de online oyunların testleri kararsız oluyor. For Honor bir örnek. P2P'de birisinin sistemi yavaş işliyorsa veriyi, herkesin performansı düşüyor o kişi oyundan düşmediği sürece. Ya da başka sorunlar oluyor, vurdum ama vurulmamış gözüküyor gibi...

Sorun şu ki AMD o bahsettiğniiz taşları yerine oturtacak teknolojinin üzerinde 10 senedir çalışıyor ve bu konuda yalnız da değil ama bu ilerleme hızıyla bu çok çok fazla zaman alacak, mevcut işlemciler Pentium 3 ayarına geldiğinde belki göreceğiz o hamleyi.

Ortak olarak anlaştığımız nokta ise 4/4 işlemciler. Ömürleri pek uzun olmayacak. 2020'den önce de ömürleri bitmeyecek tabi öyle de bir durum var. Piyasayı biraz takip etmek ve bazen biraz fazla para harcamak geleceğe güzel yatırımlar olarak dönebiliyor. i7 2600K iyi bir örnek. 6/6 işlemcilerin ömrü daha var, en azından eldeki mevcut işlemcilerin değiştirme zamanı gelene kadar bir 4 seneleri var en azından.

Intel'in geçen seneye kadar rakibi yoktu. FX rakip falan olamadı. Intel de istediği gibi at koşturdu. Yıllık performans artışını düşük seviyede tuttu, bir sene frekans arttırdı, bir sene mimariyi güncelledi, yüksek performans isteyene yüksek fiyat çekti. Piyasa onundu. Intel neden böyle yaptı diye intel'i suçlamak doğru değil. Çünkü rakip yok. X seviyesine kadar AMD FX ile bir derece varlık gösteriyor, sonrasındaki bütün pazar intel'in insafına kalıyor. Intel'in en büyük rakibi önceki senelerde çıkardığı işlemciler olmuştu. i7 4770K ile i7 7700K çok mu farklı işlemciler? i7 2600K'yı OC'layınca deli gibi gidiyor, 840-860 cinebench skoru alıyor. 7700K delidleyip zorlayınca da 1000-1050 falan alıyor işte. Daha fazlasını isteyen sökülsün parayı x79, x99 alsın dedi. O performansa ihtiyacın varsa mecburen o parayı verip intel'den alacaksın. Sonra tabi 1000$'a işlemci satar intel. Ona kızamıyorum o yüzden. Ha, rekabet olunca zaten o yüksek performans segmentini vurdu AMD. Oyuncularda görüyoruz işte, benim 1070 sizin 1080'e denk gelebiliyor. AMD oyunculara pek yaramadı, sadece 6 çekirdeğin mainstreame gelmesini sağladı o kadar. Bu seneler öncesinden görülüyordu. 7700K'yı ille de oyun oynayacağım ve hemen alacağım diyenler haricinde kimseye tavsiye etmedim zaten. 1 sene sonra 6 veya 8 çekirdekli modelin geleceği kabak gibi ortadayken gidin 7700K alın demek saçmaydı. İsteyen yine gitsin alsın ama o tekel dönemindeki gibi de "bir i7 aldım, senelerce en iyi işlemcilerden biriydi" diyemeceğini bilsin. O konuda aynı fikirdeyim, sadece sizin dediğiniz kadar hızlı bir geçiş olacağını sanmıyorum.

DX12, Vulkan gibi API'lar varken, GPU tarafı bu kadar hızlı gelişiyorken CPU'ları o kadar çabuk öldürmezler. CPU tarafını geliştirmek o kadar kolay değil bir, ikinci ve sizin de farklı şekilde değindiğiniz gibi piyasada insanların ellerindeki ürünlerin çoğunluğunu bir anda eskitemezler, piyasadan silemezler. 7700K yetmiyor dediğimiz günler geldiğinde bugünkü çoğu işlemci için de aynı şeyler söylenecek, çoğu işlemci son demlerini yaşıyor veya ömrünü doldurmuş ve değiştirilmeyi bekliyor, hatta değiştirilmiş olacak. 8700K ömrü dolmaya yakınken oyun konusunda Ryzen'ı zaten görmüyor olacağız, bugünkü FX gibi. Threadripper, i9 gibi işlemciler de bugünkü i7 Extreme modelleri gibi olacak kabaca. O yüzden bugünden öldüler bittiler demek çok doğru değil. Tutarlar bir API geliştirip CPU'nun yaptığı işleri GPU'ya yaptırmaya başlarlar, işlemci gelişimi birden duruverir. Ne olacağı belli değil, o yüzden bugünkü şeyler üzerinden değerlendirmek gerekli. Bugün A işlemcisi, kartı, arabası, aleti vs. çoğunlukla kullanacağımız X işinde daha iyi ise A'yı almak daha mantıklıdır. Benim görüşüm bu yönde. 2600K alırken 3D modelleme ve render için daha az ihtiyacım vardı, oyunlara daha fazla ağırlık vermiştim. Şimdi işler biraz değişti, işlemciye bağlı iş yüküm daha fazla, 3Ds Max, Android Studio, VStudio, Premiere kullanıyorum, üstüne aynı makinede oyun oynuyorum. Hepsinde genel olarak en iyi sonucu benim için şu anda bütçe dahilinde 8700K veriyordu, 8700K aldım. Siz derseniz ki ben 3Ds Max'i daha fazla kullanıyorum ve onda da kumaş-sıvı simülasyonlarını çok kullanıyorum, oyunlardaki performansı 60fps civarı olsa yeter de artar, o zaman Ryzen daha uygun olabilir. Veya ben oyun oynamıyorum ama 3D modelleme ile çok fazla işim oluyor derseniz ya GTX750Ti gibi bir kart ya da Quadro K420- P2000-P4000-P6000-Titan V gibi bir kart ile sistemi kurmak daha uygun olabilir. Ama hepsinde "bugünün" performansına bakılır. Bugün performansı düşük ama yarın X olursa performans artar diye bir tercih yapılmaz, yarın X olmayabilir, siz de yarı yolda kalabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: vamp

fx ile 2600k nın multicore puanlarına bak ondan sonra yenidnen beni alıntıla. İkiside eşite sayılırdı hatta 2600k yine öndeydi. Kime ne anlatıyorumki? Burda ise 6700k modeli 2700x in 2 kat gerisinde

Alıntıları Göster
    "FX zamanında, 8 çekirdeğe optimizasyon gelecek. Intel işte o zaman geride kalacak." deniyordu. Sadece ona atıfta bulundum.

"Kime ne anlatıyorum ki?" --> Ayıp oluyor ama.

• Gülümsettin. Fx işlemcisi ömrünün hiçbir noktasında core ailesi ile yarışamadı. Bu sebeple işlemcilerde yükselen hiçbir çıta olmadı. X noktasına kadar rakip oldu dediniz evet gerisi için intel karar verdi Oyun yapımcılarıda uyguladı. Şimdi Donanım sektörü AMD nin gazıyla 2 kat ivme kazandı işlemci yükleride 2 kat artacak. Sen şunu iddaa edebilir misin "gtx 1080ti çıktı boşuna çıktı?" BÖyle bir mantık var mı yahu. ne demek 8700k silindiğinde ryzen kalmayacak? Ne ki 8700k? Sen hala oyunların tek çekirdek üzerinden yazılacağını mı düşünüyorsun? Sen bu kafadaysan boşver buraları hayatına başka bir yön ver. 8700k hayatının hangi saniyesinde cinebechte 2000 puan çekebilecek? Yahu ne demek 128 kişilik online oynayamamızın sebebi internet bağlantısı. Dalga mı geçiyorsun? 64 kişilk bf1 amiens haritasında 8600k nın işlemci grafiğini izledin mi? Vay efendim kişi sayısı artınca parametre değişmiyormuş. Oldu kardeş 6600k ile de oynarız o zaman 128 kişilk haritayı. Nasıl olsa single skoru herşey değil mi. ver overcloğu coşsun millet. Hatta 7350k 5ghz de iyi iş görür. kişi sayısının ne önemi var?

2600k nın piyasaya girdiği tarih 1. çeyrek 2011
    bf3 64 kişilik haritaların duyurulduğu tarih 3. çeyrek 2011

Sen diyorsunki 7 yıldır online altyapımız değişmedi(dünyada) bu sebeple 128 kişi oynayamıyoruz. Sebep işlemci falan değil. YOksa 2600k da 6600k da hepsi bu işi halleder değil mi? Bunu mu anlatmaya çalışıyorsun bize? Bu işlemciler 128 kişilik savaş alanının partikülleri fxleri yönetebilir yani? 7 Yıldır yönetemedi şimdi yönetecek? bunu mu anlatıyorsun bize?

• quote:

Orijinalden alıntı: Multimetre

"FX zamanında, 8 çekirdeğe optimizasyon gelecek. Intel işte o zaman geride kalacak." deniyordu. Sadece ona atıfta bulundum.

"Kime ne anlatıyorum ki?" --> Ayıp oluyor ama.

Alıntıları Göster
    Editlyecektim alıntı yapacağınızı düşündüm o yüzden editlemedim. Biraz ayıp olmuş. kusuruma bakmayın. Biraz sert ve yakışıksız oldu

• AMD Ryzen 7 2700X İlk İnceleme

https://www.youtube.com/watch?v=TtpSiYFFjbI

Bu görmüş olduğunuz grafik ve skorlar tomb raider oyununda işlemcilerin yük altında aynı frekansta sergilediği değerler. Geçtiğimiz yıla kadar işlemci piyasasının iş yükü buna göre dağılıyordu. 6700k veya 7700k ile denk gelen herhangi bir ryzen var ise(ki incelemeler denklikten bahsediyor ) 4/8 kurgusu ile inatla yola devam eden arkadaşların(maddi durum yoksa sonuna kadar saygım var) bu tablodaki 7350k ile aynı durumu düşeceği 2700x alan arkdaşında 7700k ile aynı pozisyona çıkacağını söyleyebilirim. bu durumun bu şekilde olacağını bildiğim için ben 6700k yı 1 yıl önce elimden çıkarttım 1700x aldım. Forumdaki arkadaşlar eğer durumunuz varsa sizde planlarınızı hesaplarınızı ona göre yapıp yatırımınızı şimdiden yapın. Oyunlara yüklenildikçe 4/8 ve 6/6 kurgusunda olan işlemciler bu şekilde boğulmaya başlayacaklar.

Geçtiğimiz yıla kadar işlemci ailesi
    i3=2/4
    i5=4/4
    i7=4/8

olarak gidiyordu artık tablo şu olacak

i3=4/8 ya da 6/6
    i5=6/12
    i7=8/16 (9700k ya da herneyse)

yani anlayacağınız 8700k diye piyasaya pompalanan işlemci önümüzdeki 6 ay içinde orta seviye işlemci konumuna düşebilir(7700k gibi). bana kalırsa zaten %100 düşecek. Her halukarda dual channel platformda ryzen 2700x in karşılığı değil. 8700k yı 6 ghz yapıp satamayacaklarına göre eninde sonunda 8/16 intel gelecek ve o çıkan intel işlemciyide hiçkimse 5 ghz kullanamayacak. Yüksek frekanslı işlemci en iyisidir diye düşünmenize gerek yok yani. İşler multicore kurgusuna doğru kayıyor. 4ghz ve üzeri iyidir. Olaya bu şekilde bakmak gerekiyor artık. Hİçbir işlemci 6ghz olamayacak nasıl olsa. 8/16 intelin duyurusu eli kulağında bile olabilir. Bekleyip göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 16 Nisan 2018; 1:48:21 >

• İncelemeler uydurma değilse bu sefer oyun konusunda kendilerini geliştirmişler. AMD'nin şunu anlaması lazım, oyunlar AMD'ye göre değişmeyecek. Çoğu yapımcının oyunlarını AMD işlemcilere göre optimize edecek imkanı bulunmuyor. Çünkü bu çok emek (bütçe, zaman) istiyor. Oyunlar AMD'ye değil AMD'nin oyunlara ayak uydurması gerek. Önceki Ryzenlar oyun konusunda gerçekten çok eksikti. Bazı arkadaşlar performansı yükselecek vs. diyorlar fakat çok iyi optimize edilmiş birkaç oyun dışında oyun dünyasında pek varlık gösteremeyecekleri belli.

Örneğin 8 Mart'ta çıkan Vermintide 2 sonuçları;
    AMD Ryzen 7 2700X İlk İnceleme (1300X ile 1800X arasında sadece 2 FPS var. 6 Core 12 Thread 8700K ise ikisinede neredeyse 1.5 kat fark atmış.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 16 Nisan 2018; 3:0:52 >

• R5 2600 4.2,.4.3 overclocla fiyat/performansın kralı olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    I3 8100 islemcisinin ryzen r7 serisinden iyi olduguna inaniyor musunuz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ne önemli oyun ne önemli! Öömeden önce oynanması gereken bir oyun gtx 1060 da resident revelda shadow ultra yapınca 30 fpsye düşüyordu. Rx 580 de sıkıntı yoktu. Spesifik abudik kubudik bir oyunla ryzeni dövdün yani. Aaa oyunlaeda en modern motorlara bak dice nin, unreal 4, ubisoftdur vs. 8100 iyidir r7 1700 den senin kafana göre

• quote:

I3 8100 islemcisinin ryzen r7 serisinden iyi olduguna inaniyor musunuz?
    Tabii ki iyi değil. Fakat oyun konusunda işler karışıyor. Günümüzde oyunların çoğu harika optimizasyona sahip olmuyor, ileride de olmayacak. Ryzen alan oyuncular sadece belirli bir oyun grubu ile sınırlı kalmamalı. AMD bunu dgöz önünde bulundurmalı. Çıkardığı ilk Ryzen serisi kesinlikle oyun dostu bir seri değildi bunu kabul etmek lazım. Maalesef saf güç ile oyun işlemcisi olmuyor. Unutmayın; kontrolsüz güç, güç değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 16 Nisan 2018; 3:6:59 >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    Bunun gibi adamlar gtx 1070 alana 8100 önerir. Kendileri alsınlarda önererek insanları yanıltmasınlar

Yukarda verdiginiz ornek cok komik olmus. Hangi insan bahsettiginiz oyunu bu ayarda oynar? Bu bir degerlendirme degil ki. I3 8100 giris seviyesi bir islemci ve bu oyunu yapan ekip adim kadar eminim bu oyunu acip ryzen sistemde calistirmamis bile. Zaten 150 fps vermis ryzen ailesi. O da az değil. oyun performans olculebilecek bir oyun degil. Adamlar eski pusku bir oyun motoruyla kendi caplarinda is yapmislar. Ne diyelim yani. Hayirlisi :)

Amd oyunlara göre işlemci yaoacakmış bak bak, ne işlemci oyuna göre ne oyun işlemciye göre yapılır. İ5 7600k gibi yıl önce yere göre sığdırılamyan işlemci bf de anası ağlıyor. 7700 ler az buçuk kurtardı. İ5"8600 k da max 2 yıllık illemci. Bu kafa 2 fps için millete 8700 yeribe 8600k aldırıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeliOrmanlı0106

Ne önemli oyun ne önemli! Öömeden önce oynanması gereken bir oyun gtx 1060 da resident revelda shadow ultra yapınca 30 fpsye düşüyordu. Rx 580 de sıkıntı yoktu. Spesifik abudik kubudik bir oyunla ryzeni dövdün yani. Aaa oyunlaeda en modern motorlara bak dice nin, unreal 4, ubisoftdur vs. 8100 iyidir r7 1700 den senin kafana göre
    Hangi oyundan örnek vermemi istersiniz? PUBG? Arma 3? CS:GO? Rainbow Six:Siege? Far Cry 5? Battlefield 1? İnan sonuçlar değişmeyecek. Dikkat ettiyseniz şu saydığım oyunlar aktif kullanıcı olarak vereceğiniz her örnekten daha yüksek.
  • DeliOrmanlı0106 D kullanıcısına yanıt
    Bu tarz testler zaten cok yaniltici. Sadece fps veriyorlar. Yahu 8100 nasil 1800x modelinden iyi olabilir? Mumkun mu boyle birsey? Adamlar o kadar iyi oyun yapimcisi ki bunu mumkun kiliyor. Bu oyunuda utanmadan boyle piyasaya suruyorlar :)

• quote:

Bu tarz testler zaten cok yaniltici. Sadece fps veriyorlar. Yahu 8100 nasil 1800x modelinden iyi olabilir? Mumkun mu boyle birsey? Adamlar o kadar iyi oyun yapimcisi ki bunu mumkun kiliyor. Bu oyunuda utanmadan boyle piyasaya suruyorlar :)
    Sadece FPS veriyorlar fakat durum bu. Hani bu test yalan dersiniz daha tonlarca aynı şekilde test var. Dediğim gibi oyun konusu karışık. Her nasıl CAD programları tek çekirdek performansına önem veriyorsa oyunların da kendi dinamikleri var. "O kadar iyi oyun yapımcısı" dediğiniz 100 yapımcıdan en az 80'ini kapsıyor maalesef. Ayrıca tüm cpu benchmarkları low ayarlarda yapılır. E bunun sebebini de açıklamama gerek yok herhalde.

@DeliOrmanlı0106 Anası ağlasa da hala daha çok FPS veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 16 Nisan 2018; 3:30:16 >

Bf 1, Pubg, AC Origins, Battlefront 2? Gta5 şu oyunlsrda oynayacağı fark yüzde 10 dur. Açık dünya modern oyun motorlu oyunları seçtim. Gerçek hayatt 720 p testin hiç bir önemi yok. 1080p de biri 120 alırsa diğeri 130 alır

Bu teste bakip i3 8100 ustune 1080ti takabiliriz yani oyle mi? Ve bu durum butun amd islemcilerden daha iyi bir sonuc getirecek bize? Bu testlere inanip yola cikan yolda kalir. Ben 5-6 mesaj yukarda 7700k nin 6 ay icinde i3 sinifina dusecegini açıkladım. Siz o mesaji gormediniz herhalde? I3 8100 islemcinin 8/16 islemciden iyi oldugunun testini atiyorsunuz. O islemci 1800x islemcisinin ceyregi ediyor. Bunu da bikac yila gorur herkes. Hele 9700k ciksin kıyamet o zaman kopacak. Eski oyun motorlari eski donanima ve mimariye hitap eder. Yavas yavas hepsi guncelleniyor merak etmeyin. Bu devran 3 kurus etmeyen cakallarin zincire vurulmus aslanlarin onunden yemek calmasi halinde devam etmeyecek. Oem dunyasinda her donanim hak ettigi yere eninde sonunda gelir. O gun burada olacagiz hepimiz.

Ozaman sana ödev cpu stutter nedir, nasıl olur. Stutter kasmaları tamda fos yğksekken cpu tam kspasite çalışmasından kaynaklanır. 6\12 işlemci alınması gerekennem düşük öekşrdekli işlemcidir. Amd 6\12 işlemxiyi kaça satıyır,intel kaça satıyor 1080p oyun senaryosunda aradaki fiyat farkınandeğer mi ddğmez mi mesele bu

• @DeliOrmanlı0106 Kusura bakmayın da %10 çok komik bir rakam olmuş. İster 720p ister 1080p olsun.

@vamp Hocam kusura bakmayın da şu an elinizde vaatten başka bir şey yok gibi görünüyor. 2018 çıkışlı oyunlarda da şansınız pek yaver gitmiyor şu anda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 16 Nisan 2018; 3:29:35 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.