Şimdi Ara

AMD Ryzen 7 7700X ve Core i7 13700K karşı karşıya! İşte oyun performans testleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Onun icin yeni 12900K diyoruz zaten biraz cache eklemesi biraz da frekansa dokundurmusslardır.

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Tas catlasa %5 fark olur.Kendi adıma %1-5 arassı fark bekliyorum.

Intel adam gibi 8/16 5GHZ sadece P işlemcili CPU cıkarsa %90 ı bunu alırdı.

6700K yok.Ayrıca sıkıntıya gerek yok.Yeni 12900K yani 13700K cıkar aradaki farkı goruruz.Ben kabaca %2-3 fark bekliyorum.

Olur da optimizasyonlar cok ise yarar o zaman onu da goruruz.

Gerek yok zaten islemci cıkar 12900K ile farkı herkes gorur.

• 250w maksimum harcıyor yükte...

• 6400'lük ramları birde Intel'e taksaydı bakalım sonuç nasıl olacaktı?

• AMD 7000 serisinde dahili grafik bimini biostan kapatamıyon bunu bi dezeltseler .
    intel 13 nesil tamamen inceleme gelmeden inanmamak gerek birde windows hazırmı bakalım .

• DnR kullanıcısına yanıt

Hem 5200Mt/s hem de 6400Mt/s hızlarıyla denenmiş. Infinity Fabric ve çekirdek kompleksleri, bellek frekans artışından Intel'e kıyasla daha fazla yarar gördüğü, özellikle gecikmeyi azalttığı ve oynanan oyunlardan -sonuçlardan da anlaşılacağı üzere- hemen hiçbiri bellek hassasiyetlii operasyonlar yürütmediğinden, sonuçlarda, en azından bu testlerde pek fark olmayacaktır. Aynı mantıkla hareket edersek Raphael ile 6400Mt/s üzeri saat hızı ayarlanamıyorken Raptor Lake'te 7200-8000 arası hız aşırtma yapmak mümkün olacak. Hatta 6000'in üzeri bazı Ryzen optimize bellek kitlerinde bile stabil değil, yani fiks XMP böyle geliyor. Bu durumda bellek hassasiyetli tüm testlerde AMD ile kıyaslarken telafi edilemeyen bir yamukluk meydana gelir. Donanımsal testlerin amacı her daim ürünleri en iyi koşulda değil benzer koşullarda (benzer güç tüketimi, çekirdek sayısı, taban+tavan frekansı, bellek miktarı vb.) eşdeğerleriyle fiyat, verimlilik, performans vs. açısından da kıyaslayıp tüketicinin kanaatine sunmaktır. Eğer hep en yükseği arzulansaydı UV/PL gibi hız aşırtmanın tersi durumlar söz konusu olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3Korner1Penaltı -- 17 Ekim 2022; 11:55:58 >

• Yorumlara bak şaka gibi, AMD işi bitirmişmiş lammış cimmiş önce Türkçe öğrenin, kaç yıllık AMD kullanıcısıyım bu millet kadar içi boş fanboyluk yapan başka bir şey görmedim hayatımda. Paid Article okuyup koltuk altınızı kabartıyorsunuz.
    techspot
    AMD Ryzen 7000 is off to a slow start, Zen 4 sales are not good
    https://www.techspot.com/news/96289-amd-ryzen-7000-off-slow-start-zen-4.html

• intel burun farkıyla yine onde kapatacak , üretim sürecinde yaptığı iyileşmenin etkisini bir sonraki nesilde göreceğiz ayrica mimari yaklaşımı intelin cok daha başarılı radikal değişiklikler geliyor bu haberler sevindirici

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İnanılır gibi değil, inatla da sormaya devam etmiş ahasdjasdhf

• Beklediğim inceleme gelmiş. Teşekkürler amd.  

• Türkçe öğrenin diyenin nick name,i Men of Letters :)

• AMD her zaman bir tık geriden takip edecek Intel'i bu bariz fanboyluk yapmaya gerek yok. Kimin lobisi pazarı güçlü ise o kazanır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.