|
AMD Ryzen 7 9800X3D fiyatı ve özellikleri sızdırıldı
-
-
DLSS, FSR var olduğu sürece tüm işlemci / Ekran kartı güncellemelerine "İyiymiş" deyip geçiyorum.
5 yıllık kasam ile hala oyunlarda 144fps'yi zorluyorum ve bana kat be kat yetiyor.
-
500 dolar ne kardeşim, abartmayın. 8 çekirdek işlemciye 500 dolar çekiyorlar, zaten 7800'ün fiyatını bir ayda yüzde elli yukarı çektiler. Millet ne yiyecek taş mı yiyecek? Ben ağustosta 7800+tomahawk+32 gb rami 24 bine aldım. Şimdi ise adamlar 9800'ü 20 bine satacaklar, x870 tomahawk ise 13 bin.
Amd yeni intel oldu, am6 fiyatlarını düşünemiyorum bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İşlemcileri daha pahalı.
3D VCache'li işlemcileri çok çekirdekde rakibinden geride.
Anakartları daha pahalı.
Tüketici dostu AMD, peynir ekmek gibi satılacak diyenler vardı. Hala körü körüne AMD'yi savunanlar var.
MSI Mag Z790 Tomahawk 8.930 TL, Z890 olanı da en fazla 1000-1500 TL fark eder. AMD Intel olmadı, AMD Intel'den beter oldu. Intel batsın kafasında olanlar, Intel olmasa neler olacağının farkında değil henüz, yakında anlayacaklar nasıl olsa.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 22 Ekim 2024; 10:4:26 > -
Şimdiki yeni çıkan donanımlar kullandıklarımızın steroidli hali. Güç tüketimine abanılmış modeller. Ortada oyun da yok. Yine gidiyoruz Witcher 3- GTA 5 - RDR2 oynuyoruz.
-
Hep derim ama anlamakta zorlanan veya istemeyen işlemci fanboyları hep olacak. Rekabet bizim için iyidir, rakip yoksa ne gelişme olur ne fiyat avantajı. İntel kötü duruma düştü amd popüler oldu bazı işlemcileri stok out olup dünya paralara çıktı.
-
hahaha güzel bir analiz olmuş.
-
1 ayda fiyatı 2 ye katladı sanki AMD yükseltiyor fiyatları. Aç gözlü satıcılar yükseltiyor ya da kurun yükseliyor oda yükseliyor. Bu ülkede ne popüler olursa direk x2 x3 gidiyor. Yurtdışı fiyatı hala aynı ?
-
Yurtdışında satış fiyatı ortalama 500 dolar ve stoklar tükeniyor. Amd yeni seriyi dağıtırken engel istemiyor sanırım. Fiyat artışı Türkiyeden dolayı değil amdden dolayı.
Sızdırıldı : Bir kaç tanıdık üzerinden piyasaya yaydık.
-
3D v cache işlemcileri çok çekirdekte rakibinden geride
Ama ne hikmetse o 12900k 240-250 watt çekerken benim 5800x3d'nin sadece 110 watt koklayıp 3d-vcache olmasından dolayı oyunlarda aynı fps veya bazılarında fps olarak geçmesine ne diyeceksin?
Cinebench, 3D mark skorlarıyla haz alanda ne bileyim oyun oynamak için mi satın alıyoruz bu işlemcileri yoksa blender, cinebench, cpu-z önünde süre ve skor kasmak için mi ben anlamadım
Bu işlemcileri millet oyun oynamak için alıyor senin gibi "intel işlemcileri cinebenchte 7file zipte nasıl geçerim acaba? Bu skor nasıl artar?" diye işlemciyle haset etmek için değil
FPS karşılaştırması yapmak yerine "çok çekirdekte rakibinden geride"
500 dolar meselesine zerre eleştiri yapmıyorum. İntel 2009-2010 dan taa 2017 ye kadar amdden daha pahalı diye amd bütçe dostu diye nam saldı evet doğru. Hiç sorguladınız mı peki bütçe dostuda o phenomlar athlonlar hiç sandy bridgele ivy bridgele rekabet edebiliyor muydu? Bulldozer gibi çöp işlemciler intele yaklaşabiliyor muydu? HAYIR
E şimdi adamlar performans olarak intelle yıllardır kafa kafaya mücadele veriyolar. 2019 da ryzen 3000 ile bunun ilk meyvesi oluşmaya başladı.
Şimdi 24 çekirdekli 14900k ya çok rahat kafa tutan sadece 8 çekirdekli bir 7800x3d varken adamlardan nasıl 14900k'dan daha ucuza satmasını bekliyorsunuz mesela? (Örnek) İnsan aynaya bakınca "ben enayi miyim" diye sordurtur şimdi eğriye doğru
Sene ne 2010 lar ne 2017 ler nede başka seneler. Yıl oluyor 2025. Hala amdden "bütçe/kullanıcı dostu" satsafalarını beklemek saçmalık. Adamlar 3d-v cache dolayısıyla RAKİP GÖRMÜYOR. Nokta. Bu kadar basit
Oyun oynayacak adam soba gibi güç tüketen programdan benchmark kasmak için 14900k almak yerine 7800x3d alır tabi çünkü geçiyor bu kadar basit. Amddede "niye daha ucuza veriyim ki?" Der
AMD'nin kaygısı yok özetle. Kabahat intelde kimse kusura bakmasın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 24 Ekim 2024; 9:38:4 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu adamlar 3 sene oncesine kadar tek cekirdek skorunu ballandira ballandira anlatan tipler.
İntel hangi konuda ondeyse o cu olurlar..
Coğunluguda malum kesimin sonradan gorme bebekeri..
Ebeveynleri malumu olumune savunjnca cocuklari da a yi be yi olumune savunuyor..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 24 Ekim 2024; 14:13:8 >
sızıntı doğru ama tarih yanlış.
7 Kasım'da 9800X 3D duyurulacak resmi olarak. Geliyor yeni kral
500 dolar ne kardeşim, abartmayın. 8 çekirdek işlemciye 500 dolar çekiyorlar, zaten 7800'ün fiyatını bir ayda yüzde elli yukarı çektiler. Millet ne yiyecek taş mı yiyecek? Ben ağustosta 7800+tomahawk+32 gb rami 24 bine aldım. Şimdi ise adamlar 9800'ü 20 bine satacaklar, x870 tomahawk ise 13 bin.
Amd yeni intel oldu, am6 fiyatlarını düşünemiyorum bile. |
Şimdiki yeni çıkan donanımlar kullandıklarımızın steroidli hali. Güç tüketimine abanılmış modeller. Ortada oyun da yok. Yine gidiyoruz Witcher 3- GTA 5 - RDR2 oynuyoruz.
|
Hep derim ama anlamakta zorlanan veya istemeyen işlemci fanboyları hep olacak. Rekabet bizim için iyidir, rakip yoksa ne gelişme olur ne fiyat avantajı. İntel kötü duruma düştü amd popüler oldu bazı işlemcileri stok out olup dünya paralara çıktı.
|
İşlemcileri daha pahalı. 3D VCache'li işlemcileri çok çekirdekde rakibinden geride. Anakartları daha pahalı. Tüketici dostu AMD, peynir ekmek gibi satılacak diyenler vardı. Hala körü körüne AMD'yi savunanlar var. MSI Mag Z790 Tomahawk 8.930 TL, Z890 olanı da en fazla 1000-1500 TL fark eder. AMD Intel olmadı, AMD Intel'den beter oldu. Intel batsın kafasında olanlar, Intel olmasa neler olacağının farkında değil henüz, yakında anlayacaklar nasıl olsa. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X