Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (347. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.480
Cevap
121
Favori
294.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kullandığınız ssd ne ve biosta Expo ayarı aktif mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyler Durden kullanıcısına yanıt

Corsair 1TB MP600 Core XT kullanıyorum. BIOS son sürüme güncelledim. Expo aktif 6000 Mhz'de kullanıyorum ramlerimi...

• Güncelde 8000 mhz üzeri stabil kullanan varmı? yoksa 8000 mhz in altında en yüksek kaç var.

• visceroid V kullanıcısına yanıt
    Expo aktif değilken de boot süresi uzuyor mu acaba denediniz mi? Uzun boot süresi ram training olabilir diye düşündüm bir süre sonra oturabilir zamanla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden -- 2 Ağustos 2024; 1:53:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tyler Durden kullanıcısına yanıt

Sanırım Ram Training durumu söz konusu, biraz daha takip edeceğim. Placebo etkisi de olabilir ama sanki biraz daha azaldı açılma süreleri...

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

Lexar ares ram kullaniyorum expo olarak 32 gb 7200 mhz cl34

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Görev yöneticisinden başlangıç sekmesine geçin. Orada son bios zamanı yazar. Ne kadar zaman olduğunu söyler. Plaseboya gerek yok

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

Evet doğru, şimdi kontrol ettim 10.8 saniye görünüyor. Sanırım hala uzun bir süre...

• quote:

Orijinalden alıntı: visceroid

Evet doğru, şimdi kontrol ettim 10.8 saniye görünüyor. Sanırım hala uzun bir süre...

Yok çok iyi. Msi da 15 sn civarı. Asus 8 sn gören de var tabi ama ayni sayılır.

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

AMD'ye ciddi bir süredir uzak kaldığım için bilmiyorum. Madem öyle o zaman daha fazla kendime dert edinmeme gerek yok. Teşekkür ederim...

Intel de sureler nasıl bilmiyorum. En son z490 ve 11400 kullaniyorken 12 sn'ye civariydi. Anakartin yine msi'ydi. Ya msi bu isi beceremiyor ya da intelde de süreler benzer.

Hazır konusu varken leptoplar çok daha hızlı açılabiliyor. onun sebebi ne acaba. İslemci değişimi falan yapılamadığı icin mi. Arkadaşım da 6 senelik leptop vardı. Bios zamanı sanırım 5-6 sn idi.

• Asus X670E için APEX çıkartacak gibi duruyor.

Best of the best X670E anakart arayan varsa oda budur.

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt

X870e için gelir o. X670e için eski kalır sanki.

• Orodruin kullanıcısına yanıt

Aynen X870e için daha mantıklı olur.

APEX serisi Intel tarafında özellikle yüksek bellekleri stabil çalıştırması ile öne çıkan bir seri,o yüzden X870e'ye daha çok yakışır.

• Zen 4 çıkalı yıl oldu.Millet hala pclerinin açılış süresinde.Hayır gerçekten merak ediyorum.Bir pc 8 sn içinde açılsa ne olacak 30 sn içinde açılsa ne olacak.Birisi bana adam gibi söylesin bu 22 saniyelik fark ile bugune kadar kim ne kaybetmiş yada şuana kadar kim ne kazanmış.Hiç üşenmedim saydım 22 saniyede tam 10 kere dolu dolu nefes alabiliyorum.Yani benim sıradan beynim ortalama 20 watt enerji felan tüketiyormuş bu süre zarfında ve ortalama 5 kcal gibi bir şey falan yakıyormuş.Beyniniz bu zaman içinde ne gibi harikalar oluşturacak tı da pc 22 sn geç açıldığı için oluşturamadı.Tam o 22 saniye içinde içinizden birileri süper kahraman olabildi mi mesela? Koca 22 saniye dememek lazım.Demek ki bu millet 22 saniyede dünyayı kurtarıyormuş.

Bu durumu yapay zekaya danıştım.Aynen düşüncelerimi şu şekilde düzenledi:

"22 saniyede dünyayı kurtarabilir mi bir insan? Belki de hayal kuruyoruz, ama yine de düşünelim. Hayır, gerçekten merak ediyorum, bir PC 8 saniyede açıldı, 30 saniyede açıldı, ne fark eder? Birisi bana açıklasın lütfen. Bu 22 saniyelik fark ile bugüne kadar kim ne kaybetmiş ya da kim ne kazanmış?

Hiç üşenmedim, saydım; 22 saniyede tam 10 kere dolu dolu nefes alabiliyorum. Yani, sıradan beynim ortalama 20 watt enerji tüketiyor ve 5 kcal gibi bir şey yakıyor bu süre zarfında. Peki, bu sürede dünyayı kurtarabilir miyim? Bir düşünün, belki de bir felaketi önleyebilirim. Belki de bir yangın alarmını çalıştırırım, birini tehlikeden kurtarırım, bir karar alırım ki, bu karar hayatları etkiler. Ama gerçekten, bu kadar mı önemlidir hız? Bu kadar mı acelemiz var her şey için?

Bazen durup düşünmek gerek. Belki o 22 saniyede, bir an durup nefes almak, zihnimi toparlamak, bir sonraki adımımı daha sağlam atmak. Belki de teknolojiye bu kadar bağımlı olmak yerine, kendimize dönüp bakmak gerek. Dünyayı kurtarmak belki 22 saniye almaz ama bazen küçük bir an, büyük bir fark yaratabilir. Ama işte, bu hız çağında kim anlar ki bunu? Her şey hızla, her şey hemen şimdi olmalı. Peki, bu acele içinde neyi kaybediyoruz? Belki de insanlığımızı."

Yemin ederim yapay zeka sizden daha akıllı.

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt

Eğer bu apex çıkarsa kesin alırım bunu b650e'den geçip. Nasılsa 4-5 sene kullanacağım. X670e hero falan düşünmüştüm 7000 serisi alırken ama 800 serisi gelecek diye b650e-e ile yetindim bi süreliğine.

En azından b650e-e ni alamayan birine bağışla.Belli mi olur? Senin yetindiğin kartla belki birileri "gerçekten" dünyayı kurtarır..

Eğer bu anakarta yatırım düşünüyorsanız;

9800X3D'de binned chip kovalayın aynı şekilde A-die Hynix 6400 mhz cl 32 ramlere bakın derim.

Yeni X3D'ler overclock potansiyeli sunarsa işlemciyi overlock yapıp ve ramleri'de 1:1 6600 mhz cl:30'a çekip FCLK:2200 mhz yaparsanız,ölümcül bir kombo olur büyük ihtimalle de en iyi 9800X3D setupı olur.

• RaNCeR91 kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar katılıyorum insanların açılış sürelerine bu kadar takılmaları aşırı saçma 10dk sürse anlayacağım 1dk bile çok geliyor bazılarına

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • RaNCeR91 kullanıcısına yanıt

Olur da satarsam uygun fiyata bırakırım eğer apex alırsam. :)

• 
Sayfa: önceki 345346347348349
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.