Anakartı alalı 3 ay falan oldu. 4-5 kere bios update yaptım. Sabah erken kalkan bios update çıkarıyor. Gerçi pek bir sorun da yaşamadım. Sırf günceli var diye yüklüyorum. Update yapması bir şey değil de kaydettiğim ayarları yeni biosa yüklemiyor. Profil olarak kaydediyorum bu eski biostan alınmış diye kabul etmiyor. |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (345. sayfa)
-
-
Sizin bios güncellemesi yapmanıza gerek yok. Sorun olmayan sürümde kalabilirsiniz. Bu bioslar yeni işlemciler icin. O yüzden çok guncelleme yapmamak daha iyi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
asus x670e-e anakarta yeni bios gelmiş yükledim. sorun sıkıntı yok.
-
bios olayında sorun yoksa ellememek en iyisidir.sistemle ilgili içinize sinmeyen ufakta olsa sorunlar oluyorsa deneyin tabii.
-
AMD 9000 serisini ertelemiş. Bugün bir youtube kanalında 9900x incelemesine baktım. DH'de haberini yapmıştı. Dikkatimi çeken bir nokta oldu. Resimlerle bir sorunu göstermeye çalışacağım.
Bu Gamers Nexus'un 7800x3d incelemesi. Burada Cyberpunk 2077 oyununda 7800x3d'de frametime spike'lar mevcut.
Bu sorun daha sonra düzeltilmiş. Burada 9900x'i inceleyen youtuber'ın 7800x3d testi mevcut.
Bu da 9900x frametime grafiği. 7800x3d'ye göre baya dalgalı.
Şubat ayı civarında bu sorundan bahsedildiğinde bende 7600x işlemcim ile 13600k'yı karşılaştıran grafik hazırlamıştım. Diğer 7000 serisinde de 9900x'teki gibi dalgalanma yok. Alttaki grafik 7600x
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 24 Temmuz 2024; 23:36:32 >
-
Önce INTEL, şimdi de AMD.
9000 Serisi çıkışı ertelendi.
Murat Gamsız çok iyi özetlemiş durumu.
Bakalım ne olacak.
Murat GamsızyoutubeIntel'den sonra AMD'de de sıkıntılar var.https://www.youtube.com/watch?v=r-kVrMp-Kx4tom's hardwareAMD delays its Ryzen 9000 launch due to unspecified quality issue — new launch in August; chipmaker pulls back all units shipped globally for quality checks [Updated]https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/amd-delays-its-ryzen-9000-launch-due-to-unspecified-quality-issue-new-launch-in-august-chipmaker-pulls-back-all-units-shipped-globally-for-quality-checksars technicaAMD delays Ryzen 9000 launch to August “out of an abundance of caution”https://arstechnica.com/gadgets/2024/07/quality-issue-pushes-amds-ryzen-9000-cpu-launch-from-july-to-august/techpowerupAMD Delays Launch of Ryzen 9000 Series Processorshttps://www.techpowerup.com/324887/amd-delays-launch-of-ryzen-9000-series-processors
-
Amd 9000 seriside intelin yaşamış olduğu benzer sorunları yaşamış.Son 1-2 nesilde bu kadar boost hızlarının artmasının sonuçları.
-
Ön tarafta thermal take toughfan 12 var 3x.Bunları kontrolcü ile kullanılırken anakarttan hız ayarı yapamıyorum.Sade TT programını kurup fan hızı ve rgb ayarını yapabiliyorum
Fan çoklayıcı alıp öndeki 3 fanı anakarta bağladım.İstediğim gibi fan hızlarını anakarttan kontrol edebiliyorum programa ihtiyaç olmadan.Ancak bu seferde rgbler hiç yanmıyor.
Programından yapın derseniz 7900x işlemcimin %3 4 ünü kullanacak kadar çöp bir program.
Anakart üzerinden bunun rgbleri açma şansım yok mu veya başka bir yöntem var mıdır?
Kullandığım çoklayıcı
Akasa FLEXA FP5H | PWM Fan Göbeği...amazonAkasa FLEXA FP5H | PWM Fan Göbeği | 5 Yönlü Fan PWM Bölücü Göbek Kablosu | Siyah Kollu Örgülü Kablo | 4 kutuplu | 30 cm | AK-CBFA08-30BKhttps://www.amazon.com.tr/dp/B08KRQB9TC?ref=ppx_pop_mob_ap_share
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trakyacus -- 26 Temmuz 2024; 20:17:11 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Arkadaşlar yarın ekran kartı geliyor sistemi açıp bios ayarlarını yapacağım. İlk kez amd sistem topladım işlemci 7500F anakart A620m. Şu ayarları kesin yap dediğiniz nelerdir acaba?
-
Direkt undervolt yap curve optimizer dan all core negative -20 ver hocam youtube da bolca video mevcut ve bios u güncelle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
a620m ler direk 7500f destekliyor mu? bios güncelleme gerekebilir.
-
AM5 chipset direkt desteklenmesi gerekiyor.
Destekliyor.
-
Dün sistemi topladım windows kurulumunu yaptım. Bios'u güncelledim fakat ram frekansları 4800 olarak gözüküyor. Bios üzerinden expo açıyorum 6000mhz yapıyor. Sistem 1-2 kez kendini baştan başlatıyor fakat tekrar 4800e düşüyor. Bir de boot süreleri çok uzun. Bu iki problem dışında bir sorunla karşılaşmadım sistemimde. Onları çözeceğim. Asrock bios'u pek şekilli şukullu değil Asus'un çok açıklayıcıydı bununki eski tarz gibi hala
-
Sistemi yeni mi aldınız. RAM'i anakartın uyumluluk listesine uygun mu sectiniz. Eğer sistemi yeni aldıysanız anakart uyumluluk listesinde bir ram ile değişim yapın
Biosta RAM hizi auto yazan kısımdan 6000 mhz yapabilirsiniz. Bu 6000'de açılmaya zorlayacaktır. 6000'de acilmiyorsa bios resetlemeniz gerekebilir.
Bazı arkadaşlar expo yapmadan RAM ayarlarını manüel yapınca kendi hızında kullanabiliyor.
Memory context restore ayarı enable yaparsanız boot suresi düşer. Ama bu ayar enable olunca power down'uda enable yapmalısınız. Power down auto'da ise enable yapıyor kendini. Bazen sorunda çıkabiliyor. Eğer power down enable yapmazsanız mavi ekran yemeye başlarsınız.
Yeni aldım daha doğrusu 2-3 hafta önce tamamlanmıştı sadece ekran kartı eksikti, dün de ekran kartı geldi taktım ve ilk kez boot ettim.
Uzun süredir AMD kullanan başka bir arkadaşım da expo açmadan 6000mhz yap dedi sanırım siz de onu diyorsunuz hocam akşam deneyeceğim.
Memory context restore ayarını da akşam deneyeceğim.
Tüm bunların dışında başka yapmam gerekenler var mıdır?
-
Eski bioslardan birinde RAM bazen 6000 bazen 4800 çalışıyordu bende. Expo açıkken 6000 yapmıştım düzelmişti. Sizde expo açınca pc acilmiyorsa değerleri voltajı elle girip deneyin. Olmazsa forumlardan bakın. daha stabil bios varsa onlara donebilirsiniz.
Son bios sürümündeyim. Expo açık 6000mhz yapınca 2 kez baştan başlatıyor pc kendini ve hala 4800mhz olarak gözüküyor.
Bakalım mesai bitsin eve döneyim duruma göre tekrar yazarım hocam. Yazdıklarınızı bi deneyeceğim.
-
Anakartta ucuza kaçmışsın sanki hocam
B650 bir anakart yakışır güzelce ayar çekersin mis gibi olur
Hayırlı olsun güle güle kullanın yeni sisteminizi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X