Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (343. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.482
Cevap
121
Favori
294.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

düzeldi sorun şuan hiçbir hata yok sistem de

• nikflatron N kullanıcısına yanıt
    Tşkler hocam bana biosdan bu ayarları gösterir bir resim atabilirmisiniz zahmet olmaz ise

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Deneyeceğim hocam yarin

• mucahid_06 M kullanıcısına yanıt

Selam, tatildeyim. PC'ye erişimim yok. Biosta arama yaparak bulabilirsin tüm ayarları. Hepsini biostaki isimleriyle yazdım zaten.

Edit: Telefonumda ayarların bir kısmının fotosunu buldum. Fotoda en aşağıda Curve optimizer ayarını da görüyorsun. Oraya girip seçenekleri cpu all core - negative - 30 olarak ayarlayacaksın. Şansın yaver gider bu ayarlarla stabil kalırsan güzel performans alırsın. Bende herşey yolunda bu haliyle. CPU Offset 0,1 ve 0,075 denemiştim ama stabil olmayınca (pc reset atıyordu) 0,05 e düşürdüm ve stabil kalabildim. Ayarları veren msi moderatörü benden daha şanslı olarak offset 0,1 ile stabildi.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikflatron -- 13 Temmuz 2024; 7:1:1 >

• nikflatron N kullanıcısına yanıt
    Yaptım hocam olmadı hepsini bende bios sıfırladım bir adet sıvı sogutucu takacagım kaçış yok orjinal ayarlarda kullanmak en mantıklısı bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mucahid_06 -- 13 Temmuz 2024; 9:13:35 >

Sonunda ayarlar için fırsatım oldu ama yine eskisinden pek farkı yok +-20 saniye civarı. Önceki 3700x'li sistemimde bunun yarı zamanında açılırdı sistem. :)

• QuasarFX kullanıcısına yanıt
    MCR açık mı

Bu ayarların ise yaramasi baya zor zaten. CO-20 ile başlamak. test edip sorun varsa azaltmak -15 gibi sorun yoksa arttırmak -25 lere doğru en iyisi.

Bu şekilde olanlar tek tüktür.
    7700lerde pbo az bir miktar frekansı arttırıyor galiba.
    Hatta insanlar genelde her çekirdeği ayrı ayarlıyor. Çünkü diyelimki 5. Çekirdek baya kötü-5 CO oluyor. Diğerleri -20 oluyor olabilir. Öyle olursa tüm çekirdekleri aynı anda ayarlarsaniz hepsini -5 yapmak zorunda kalırsınız.
    Termalright'in iyi hava soğutucuları da var. Sizin faninizla farkı nasıldır bilmiyorum

• AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0
    AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0wccftech
    AMD Ryzen 9 9950X "Zen 5" CPU Tested At 230W Power Limit, Up To 28% Faster Than 7950X & 34% Faster Than 14900K
    https://wccftech.com/amd-ryzen-9-9950x-zen-5-cpu-tested-at-230w-power-limit-34-percent-faster-14900k/

Gerçek zen4 cpu lar geliyor.

Açık.

İşlemci silikonu şans işi. Bende sorunsuz . 7600 kullanan başka bir arkadaşım da sorunsuz kullanıyor aynı ayarlarla. Ofsseti iptal edip curve yi -20 olarak deneyebilirsiniz. Yukarıda anlatıldığı gibi -5 +5 azaltıp artırıp size uygun noktayı bulmayı deneyin. Tamamen vazgeçip bırakmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 7800X3D'nin 9700X'den daha güçlü olduğu kesinleşti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 15 Temmuz 2024; 15:41:5 >
  • QuasarFX kullanıcısına yanıt
    MSI anakart sahibi arkadaşlardan bir ricam var. Aramızda bu Biosu yükleyen ve herhangi bir fark gözlemleyen var mı ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt

rakibi zaten 7800x3d nin 9800x3d olmalı. yüzde kaç iyileştirme olacak merak konusu.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

7800x3d yi geliştirmişse zaten yaygarayı intelciler kopartır. 5.7 lere çıkan bir x3d yaptıklarını söylediler bakalım gerisi ne olacak.

• Amd am4 ve ilk chipsetli anakartlar ile bu seriyi alanları kobay olarak kullandı.bin tane bios vb geldi anca toparlandı.Asıl alınması gereken amd 9k serisi ve x870 chipsetli anakartları olacak.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

am4 3. nesilden sonra gayet güzel topladı. sorunları intel de çıkartıyor. daha 2 gün önce oyunlardaki crashlardan yakınıyordu millet. haberleri vardı. önemli olan toparlanması. şu anda 7800x3d li bir sistem ile gayet sorunsuz ve tam performanslı olarak yaşıyoruz. az yakıyor çok kaçıyor. 9xxx serisi de ilk bioslarda hatalı olacaktır ama tabi ki firmalar toparlayacaktır.

ccd yapısını daha iyi optimize ettiklerini söylüyorlar. x3d chipleri yüksek frekanslara çıkartabildiklerini söylüyorlar. ilk söyledikleri eger süper çalışırsa hem iş hem oyun için süper işlemci olur. az yakar çok kaçar 32 core olur. ikinci söylediği de gene en iyi oyuncu işlemcisi olarak lanse edilir ve ünvanını korur.

intel eger 7 ve aşağısı (4nm düşerse acaip sansasyon olacağını düşünüyorum) mimariye geçer ve bunun nimetlerinden faydalanırsa amd yi baya bi sendeletir.

• AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0
    AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0www.guru3d.com
    Ryzen 10000 "Medusa" with Zen 6 "Morpheus" in development
    https://www.guru3d.com/story/ryzen-10000-medusa-with-zen-6-morpheus-in-development

Am6 sokete geçiş bu cpu ile olacak gözüküyor.Zen6-Am6 ve ccd başına core sayısı 16 a çıkıyor.Güzel bir sıçrama olacak.Am5 desteği tabii dvm edecektir.Umarım buda 7000 serisi gibi sorunlu çıkmaz.

• Dantelim ve kronik donanımsal sorunlarına hoşgeldiniz

Cpu değiştirince düzeliyormuş beyler önemli bir şey değil (!)
    Böyle 3 ayda bir cpu değiştirip kullanırlar artık napalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 17 Temmuz 2024; 22:52:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 341342343344345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.