Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (342. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Trakyacus Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7.482
Cevap
121
Favori
294.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nikflatron

işlemci ve anakartımız aynı. benim bios ayarlarım şöyle. en yüksek cinebench r23 sonuçlarını aşağıdaki ayarlarla aldım. (Ayarları msi global forum moderatöründen almıştım)

CPU Core Voltage - (Offset Mode)

CPU Offset Mode Mark - (-)

CPU Offset Voltage - (0,0500 V)

CPU NB/SoC Voltage - (Override Mode)

Override CPU NB/SoC Voltage - (1,1500 V)

PBO ayarları

Precision Boost Overdrive - (Advanced)

PBO Limits - (Manual)

PPT Limit (W) - (140 W)

TDC Limit (A) - (75 A)

EDC Limit (A) - (140 A)

CPU Boost Clock Override - (Enabled Positive)

Max CPU Boost Clock Override(+) - (200 MHz)

Curve Optimizer - (All Core)

All Core Curve Optimizer Sign - (Negative)

All Core Curve Optimizer Magnitude - (30)

Ama belki sizde daha kolay çalışıyor olabilir. 7700'un boost clock'u daha düşük olduğu icin.
    Mücahid denerse bende merak ettim oluyor mu diye.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

Ayarları veren msi moderatörü de sizinle aynı işlemciyi kullanıyor. 7600x kullanıyor. Ona bu ayarların 7700 de çalışıp çalışmayacağını sormuştum. Çalışır dedi. Denedim ve harika sonuç aldım. 8-9 ay önceydi. Bir çok uzun işlemci stress testi de yaptım. Hatasız geçtim hepsini.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nikflatron N kullanıcısına yanıt
    Onun islemcininde silikon kalitesi çok iyi o zaman. Ben CO'yu her çekirdek icin ayrı yapıyorum. Boost clock yok. Negatif ofset yok. Ona rağmen hiçbir çekirdek -30 yapamıyor. 20- 25 arası genelde. +200 boost 'ta clock -10 -15 arası falan oluyorlar yoksa hata vermeye başlıyor. Gördüğüm kadarıyla çoğu işlemci boyle. Bu ayarların ise yaraması baya nadir.
    Yabancı forumlarda gördüğüm genelde bir çekirdekler -10 un altında kalıyor. Onlarda da iyi silikonlar yok. Tabi -50 yapan da gördüm bu forumda. Sorunsuz çalışıyor diyordu. Ben yapsam pc açılmaz.

Silikon şansı sanırım. İncehesaptan tray işlemci olarak aldım. Msi moderatörü offset-0,1v olarak çalıştırıyordu. Bende yemedi o ayar. Ben offset-0,05v olarak çalıştırabildim

Nasip. Bana hiç daha denk gelmedi bu kadar iyi işlemci.

Benim anlamadığım birşey var. CO zaten voltaj frekans eğrisini düzeltip daha az voltajda yuksek frekans almanı sağlıyor. Negatif ofset uygularsam o da tüm çekirdeklere ayni frekansta daha az voltaj verecektir. Neden ofset veriliyor anlamıyorum. Onun yerine -30 u yerine -35 yap. Bunun ne sebebi var.

Bu ayarların ne faydası var diye sorduğumda bana verdiği cevap şöyle "Daha düşük CPU sıcaklığıyla daha iyi CPU yükseltme hızı ve çoklu çekirdek yükü"

Ben tamamen onun yönlendirmesiyle yaptım bu ayarları. Kendim bu konuda çok bilgili değilim.

Evet. 7600x de en büyük faydası sıcaklıkları düşürüyor. Bir kaç test yaptığım da performansa pekte faydası olmadığını gördüm. Ama ayrıntılı olarak bakmadim.
    Mesela 7800x3d de çoklu çekirdekte frekans artışı sağlıyor bu da performans artışı demek. Sizin işlemcide de benzer bir durum olabilir. Tahminin x serisi işlemcilerde performans artışı yok veya çok az.

Yukarıdaki yazıyı yazarken aklıma geldi. Galiba am4 'lerde -30 limiti var. Bir yazıda görmüştüm. Bu limit am5de 50 veya daha yuksek. Tam kaç bilmiyorum. Am4 te -30 a ulaşınca daha da geliştirmek için ofset veriliyordu bence. Ama buna am5 te gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülkerim Satuk Buğra -- 11 Temmuz 2024; 21:12:59 >

Cb r23 te stok ayarlarla yanlış hatırlamıyorsam 17,5k alırken bu ayarlarla 20,5k performans alıyordum. Şimdilerde o denemeleri yapmıyorum. Hevesimi aldım. Artık oyun oynuyorum. O zamanlar tek derdim maks performans için cpu ve Ram oc yapmaktı. Elimdeki imkanlarla stabil şekilde maksimuma ulaştığıma kanaat getirince kurcalamayı bıraktım.

Ram OC yaptınız mı? 1.15 soc voltaj 6200 cl28'e yetmiyor. Ben 1.23 yaptım. 1.20 de saatler sonra hata veriyordu.
    Ben oyun oynamaktan daha çok bununla uğraşmayı seviyorum. Oyun oynama hevesim gitti. Halbuki crysis oyununu ne hevesle oynamıştım. İlk PC'mde 30 fpslerde anca oynuyordum.

Ram oc de yaptım. Ama voltaj vermeden. Voltajı riskli buluyorum. Kingston 6000 cl 36 ramler ile ekstra voltaj vermeden 6000 cl30 stabil kaldım. Fclk 2167. Daha fazla zorlayamadım voltajsız. 57ns gecikme süresi. Hynix m die chipler. A olsa biraz daha yolum olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikflatron -- 11 Temmuz 2024; 21:47:17 >
    Evet ama çok da bir avantaj sağlamazdı. İyi bir gecikme değeri elde etmissiniz. Bende de bu civarlarda.

• Hızlarına yetişemiyoruz, x670e carbon için yeni bir beta bios daha çıkarmışlar.

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QuasarFX -- 12 Temmuz 2024; 0:22:46 >

• QuasarFX kullanıcısına yanıt
    B650 tomahawk wifi'ye 27 haziranda gelen bios size yeni gelmiş. Bu yeni biosu deneyen var mı?
    Boot time'ı geliştirdikleri yazmışlar. Bios suresi düşen var mi

• Az önce yükledim, ilk restartta bir fark görmedim.

• b 650 carbon wifi de 7D74v1E2(Beta version) 2024-06-27 tarihinde gelmiş. Bir üstü olan x670e yeni geliyor msi ne yapmaya çalışıyor ben çözemedim..

• QuasarFX kullanıcısına yanıt
    Bende yukledim b650 tomahawk'a. Hiçbir fark yok. Bir sorun yoktu yine yok. Bazıları Ram OC'si, OC sekmesinden ayarlaninca amd overclock kısmından da ayarlanması lazim,yoksa çalışmıyor demiş. Bende boyle bir sorun yok ayni şekilde çalışıyor.

• Coinim67 C kullanıcısına yanıt
    B670 chipsetli anakarti vardı MSI'ın. Aylarca buna bios getirmediler. O yüzden o anakarti aldığım halde iptal etmiştim. 2 haftalık gecikme çok normal.

• Ah be mavisine hasta olduğum dantelim benim. Yamulan cpu ların mucidi(!) milleti yaptığı rezillikler yüzünden workaround çözümlere iten dantelim bu sefer de bir başka rezillik ile karşınızda.

"abi intel abi tak çalıştır abi bios a bile girme abi". Sonuç hata alan serverlerin %70 inde crash üstüne crash yiyen dantel. Binned olmayan cpu ya binned muamelesi çekmeye çalışan müşterilerin sorularına cevap vermeye dahi tenezzül etmeyen müşteri dostu firma(!) AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 

İş öyle bir raddeye gelmiş ki cpu değiştirip sorunlardan kurtulan olmuş. Random crash üstüne crash ve bunlar da max 83c de çalışan cpular ile alınıyor

Alın size dantel almamak için bir sebep daha

Yamulma sorununu çözemiyorsanız bunu daha ilk lga geçişinde çözen amd den ders alın belki çözersiniz

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0Gamers Nexusyoutube
    Sponsor: NZXT C1500 Platinum PSU on Amazon https://geni.us/KvKlUi Intel's CPUs, including the 14900K and 13900K (and others of those generations) have had ramping instability reports from consumers for months now, but Wendell of Level1 Techs has sources stating that Intel's CPUs are also failing in enterprise and server deployments. This concerning development suggests that some of the prior PL1 and PL2 configuration issues may be a different issue or red herring, as the server boards don't push power to the same extent as the consumer Z790 motherboards. We talk with Wendell about what this means and what's next for Intel. Watch Wendell's video! https://www.youtube.com/watch?v=QzHcrbT5D_Y The best way to support our work is through our store: https://store.gamersnexus.net/ Like our content? Please consider becoming our Patron to support us: http://www.patreon.com/gamersnexus TIMESTAMPS 00:00 - Not So Fast There, Chuckles 01:15 - The Story So Far 05:32 - The Smoking Gun 09:27 - Fifty Percent Failure Extrapolation 14:17 - Does This Unfairly Undercut AMD? 18:49 - The True Cost 20:14 - What Must Intel Do? ** Please like, comment, and subscribe for more! ** Links to Amazon and Newegg are typically monetized on our channel (affiliate links) and may return a commission of sales to us from the retailer. This is unrelated to the product manufacturer. Any advertisements or sponsorships are disclosed within the video ("this video is brought to you by") and above the fold in the description. We do not ever produce paid content or "sponsored content" (meaning that the content is our idea and is not funded externally aside from whatever ad placement is in the beginning) and we do not ever charge manufacturers for coverage. Follow us in these locations for more gaming and hardware updates: t: http://www.twitter.com/gamersnexus f: http://www.facebook.com/gamersnexus w: http://www.gamersnexus.net/ Steve Burke: Host Wendell at Level1 Techs: Host Vitalii Makhnovets: Video Tim Phetdara: Editing
    https://www.youtube.com/watch?si=41zHNFoHe2FnoI14&v=oAE4NWoyMZk&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 12 Temmuz 2024; 18:16:56 >

bu msiyi anlamakta güçlük çekiyorum ben sırf aspm gelsin diye aylarca bekledim akıl edip getirdiler :=)

• Coinim67 C kullanıcısına yanıt
    Sizin sorununuz düzeldi mi tamamen. Hala sıkıntı var mı

• 
Sayfa: önceki 340341342343344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.