Şimdi Ara

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (363. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
7.480
Cevap
121
Favori
294.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rezillik resmen.Yazılım işini beceremeyen firmalar nasıl donanım üretiyor anlamak güç. Corsair ICUE en kötüsü ama bunu belirteyim AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 

• MARCO kullanıcısına yanıt

Sizin setup da benim gibi komple Corsair hocam aynı dertlerden müzdaribizAMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 . Geçenlerde yazılım hiç açılmıyordu.Sıfırdan da kuramıyordum.Arada açılmıyor bazen cinnetlik resmen.Kendi kendine hata veriyor.Tamam her şeyi senkronize ediyor ama ettiğine de pişman etmiyor değil.

• Hocam bende de herşey Corsair. Ben böyle tripli yazılım görmedim.

Bazen kafasına göre başlangıçta gelmiyor. Siliyim diyorsun tam silmiyor hata veriyor. Üstüne yenisini kurayım diyorsun hata veriyor.

Başlangıçta gelmeme sorununu da binbir forum araştırıp regedit'e ona özel kod girip çözmüştüm. Evlerden ırak ama mecburum işte, Klavye'de Corsair olduğu için Tüm Fanların hızları, Renkleri veya CPU Cooler Hız profilleri geçişlerini Klavyeden içinde bulunduğunuz senaryoya göre (Oyun, Masaüstü, Film vs.) tek tuşla değiştirebiiyor olmak büyük konfor, ona lafım yok. Ama sorunsuz çalıştığında AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 

@R-10 @MARCO

-----------------------------------------------------------------------------

Anakartınız neydi sizin hocam. x670e Carbon'da bahsettiğiniz ''7D75v1H'' sürümü göremedim. Ona en benzeyen ''7D70v1H'' isimde bir sürüm var..

@F355 Challenge

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professor X -- 1 Ekim 2024; 15:57:56 >

• Professor X kullanıcısına yanıt

Selamlar, ben de sorun yaşamayı beklemiyordum almadan önce araştırmıştım, sorun da kalmadı aslında şu an sistem istediğim kararlılıkta çalışıyor. Anakartım MSI MAG B650 Tomahawk WiFi.

• F355 Challenge F kullanıcısına yanıt

mcr (memory context restore) enable ise power down ayarı da enable yapın. yada her ikisini aynı anda disable. (benim tavsiyem ikisinin de disable olması) açılış süresi uzar biraz ama ram stabilitesi artar. muhtemelen düşürmeden önceki bios sürümünüzde de işe yarardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nikflatron -- 1 Ekim 2024; 22:51:26 >
  • nikflatron N kullanıcısına yanıt

Öneri için sagolun aklımda olsun. Şu an ellemeyi düşünmüyorum ama ileride mecbur kalırsam bu ayarlara göz atarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • W11 24H2 deneyen var mı Bilgisayar (AMD 7700x) fan hızından neredeyse uçacak oynadığım tüm oyunlarda %30 performans artışı var 😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7NationArmy -- 2 Ekim 2024; 15:21:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • asus x670e-f kaça gider dostlar ?

• 7NationArmy kullanıcısına yanıt

Resmi olarak çıktı mı hocam bu sürüm.

• Professor X kullanıcısına yanıt

https://www.donanimhaber.com/windows-11-24h2-guncellemesi-yayinlandi-iste-gelen-yenilikler--182597

• rufusla indirip gene rufusla yazdırabilirsiniz.

• 7800x3d almamak için zor tutuyorum valla kendimi :D

9000 seriler gelecek olmasa almıştım , yada alsam mı ya çok kafam karışık :/

• mob411 kullanıcısına yanıt

7800x3d'nin üstüne oyunlarda 9800x3d ile ortalama 30-40FPS fark gelirse o zaman geçilir.

Ama gelmez ise IPC düşük kalır ortalama fark 10-15 FPS olursa (aradaki fiyat farkına da bağlı) 7800x3d alınır geçilir.

Ben 7900x3d kullanıyorum hem render hem oyuncu performansına bakacağım. Ciddi fark varsa (En az %20) 9900x3d'ye geçeceğim. Yoksa gereği yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 3 Ekim 2024; 12:22:28 >
  • mob411 kullanıcısına yanıt

7800x3d güncel fiyatıyla ne yazıkki alınabilir hiçbir yanı kalmadı.tray modeli 16k civarına satılıyor.12k civarı iken ciddi potansiyeli vardı.9800x3d tray ve kutulu beklemek şart oldu amd üst seviye düşünenler için.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

Vatan'da kutulu 16.468 TL civarındaydı dün %12 indirimle ama yine pahalı 10 bin civarı olsa düşünmezdim. 9800x3d eğer güzel bir fiyatla gelirse 7800'ı düşünmemde beklemek yoruyor :)

• 9800 dediğiniz gibi en az %20 performans farkıyla gelmeli, aslında bu da geçiş için yeterli bir sebep değil ama amd, 7000 serisindeki takılma, donma, ram overclock, stabilite sorunlarını çözerse, bize tak çalıştır yahut birkaç ince ayarla arkamıza bakmadan, yeni bios geldi onu yükle, yok eskisi daha iyiydi ona dön, yok efendim pbo ile uğraş, voltaj düşür yükselt, test yap falan diye uğraştırmayacak işlemciyi çıkarırsa ben 7800'ümü satar direkt geçerim.

şu işlemciyi stabil ve tam performans kullanmak kadar zor bir şey yok. aldığın gibi takamıyorsun. ram expo çalışmaz, işlemci sıcak çalışır, pbo ver. pboyu test et hem de onlarca defa. yok hatalı çekirdek bul, ram 6000'i geçemez vs. ben buna 5600'den geçmiştim. abi o ne mükemmel platformdu ya. takıyorsun, manual overclock yapıyorsun, ramleri de xmpde açıp kullanıyorsun bu kadar. dert yok tasa yok. bendeki sistemi arkadaşıma sattım. arada uğruyorum ona, bazen de pcyi ben açıyorum. güç tuşuna basıyorum ve en geç 10 saniyede sistem açılıyor. bende ise eğer memory context mi nedir o açıksa 20-25 saniyeyi buluyor o kapalıysa 50 saniye kadar.

inşallah amd bize 5600 kadar sağlam bir işlemci serisi bırakır da, yanına da 8000+ mhz bir ram takıp 3-4 yıl kafam rahat kullanır gideriz.

• Dark matter D kullanıcısına yanıt

7800x3d'nin tedariğinde sıkıntılar var. Üretimi azaltılmış deniyor yabancı yayınlarda. O yüzden fiyatlarda oynama olmuş olabilir. Ama o işlemci sene başında 12k civarıydı. 7900x3d 16bin 7950x3d ise 19-20 bindi sene başında.

Fiyatlar sapıttı iyice.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni x670e MSI carbon bios'unu yükledim. Performans 2 katına çıkmış gibi gözüküyor RAM'lerin bandwidth'inde.

YENİ BİOS

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

Geçen seneki Bios

AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0

• CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

ya yazılımsal hata ya da cıktı fark yok xd

• Doğru çıkarsa piyasayı sarsar 9800x3d.

• 
Sayfa: önceki 361362363364365
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.