High Effiency Mode'u açık ve Tightest 'ta timingler nasıl? Zentimings görüntüsü atabilir misin bende de aynı anakart var. |
AMD Ryzen 7000 Zen 4 [ANA KONU] 5nm, DDR5, PCIe 5.0 (364. sayfa)
-
-
Çok fark olmasın aman diyim 😄 5090 almayı düşünüyorum zaten durduk yere 4080 üstüne en az 50 k olacağız birde işlemciye 20 k olmayalım . Hele hele 5090 600 w çekeceğim diyor 1000w lık 10 yıllık psu da değişecek . Yeminle bu işin içine girersek Ram leri de değiştiririm temiz 100 k olurum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende sistem değişimine gireceğim.am5 vs lga 1851 artık bir tarafı seçeceğiz.am5 de en azından beklediğim chipsetli anakartlar geldi.sıra intelde gelsin görelim şu arrow ları : )
-
X670E anakartı değiştirmeye gerek yok. Yüzde 20 artış için 980X3D'ye geçmeye de gerek yok. Bu seriyi pas geçeceğim gibi.
Eğer çok çekirdek ihtiyacınız varsa 79x0 x3d serisinden bence geçmeniz gerekli. Hem 2 ccd de de güzel haberleşme iyileştirmeleri, hem de ghz bandında yükselme olmuş. Bu 12 ve 16 çekirdekli modelleri acaip cezbedecektir. Benim gibi evde oyun ve multimedia amaçlı kullanacaksanız 7800x3d den geçmenin hiçbir anlamı yok. Hele de x870e anakartların el yakacağını düşünürsek uzak durmakta fayda var gibi.
Yeni sistem toplayacak kesim ise cebini düşünerek ya 7xxx serisini alacak ya da bütçe varsa güncel diye bu seriyi alacak. Home kullanıcısı için süper bir fırsat olduğundan 7xxx serisini alabilirler. Ucuzlar diye umuyorum.
Bu yeni seride asrock gene 3 lü veya 2 li kampanya yapacak mı bakalım.
-
Anakart ve işlemciyi çıktığı gün sipariş vermiştim ona baktım hatta fiyatlar ne alemde ne kadara almışım.
Anakart MSI PRO X670-P WIFI :7200 TL 12 Nisan 2023
İşlemci :AMD 7800x3d :11.900TL 13 nisan 2023
Anakarttan memnunum 4 m2 slotu mevcut genel olarakta orta karar iş görüyor. 4K 120hz odaklı oyun oynuyorum iş bilgisayarım zaten Apple 5090 da ciddi farka neden olmazsa beklerim. Çünkü domino etkisi değişime neden olacak işlemci.
-
Arkadaşlar haftasonu AMD ryzen master da öylesine curve optimizer deneyeyim dedim, all core test ettirdiğimde sonuç olarak -50 verdi ben buna inanamadım çünkü bütün rehberlerde -5,-10,-15 falan verin stabilite için diyordu. Biostan güvenli olsun diye -30 verdim testlerde ve oyunlarda herhangi bir sorun yaşatmadı. Ama sonuca hala inanamıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
X670e'den X870E'ye geçmeye çok gerek yok. Eğer illa USB 4.0 kullanılacaksa ya da daha fazla m2 gerekliyse veya wifi 7.0 isteniyorsa olabilir. Hatta aynısı B650E anakartlar için de geçerli. 600 serisi anakartlarin üst modelleri özellikle gereksiz güçlü geldiler hem altyapı hem de vrm olarak.
İşlemcide genel render performansına bakmak lazım 9950x3d ile 7950x3d'nin. Asıl orada fark olursa o zaman geçilebilir. Ben direk onu bekliyorum 7900x3d'den 9900x3d'ye farkını görmek için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 7 Ekim 2024; 19:52:46 >
Ben o yüzden 7000 serisine geçerken 1 yıl kadar bekledim bioslar otursun stabil olsun diye.
Şubat ayında 5900x'ten 7900x3d'ye geçtim. Ciddi hiç bir sorun yaşamadım. Hatta 6400mhz CL32 belleği taktım expoyu açtım direkt sorunsuz çalıştı. Şubattan beri sorunsuz kullanıyorum. Bence 7000 serisi oturmuş durumda. Olgunlaşmış diyebilirim. İlk çıktığında özellikle ram tarafında çok sorun vardı ama çözmüşler.
Sarı sitede 12-13k'ya satıyorlar. A gaming modeli vardı 12bine.
Bunu bi yazılımla render falan alıp denemek lazım özellikle önbelleğe rame yüklenen bi yazılımla. Eğer eski biosa göre arada fark varsa güzel demektir
670 den 870 e geçmenin şimdilik avantajlarını çoğu kişinin göreceğini zannetmiyorum.Güncel sistem kuracaklar için zaten konuşmaya gerek yok.670 e para vermek saçmalık tabii.870 nin en güzel yanıda muadil 670 e göre nerdeyse aynı fiyatlara gelmesi.am5 de sanırım başka chipset görmeyiz gibi duruyor.direk am6 a geçiş yapar amd.
-
Bugün sızan intelin resmi slaytlarına göre 285Knin oyun performansı 7800x3d den düşük olacak, kasımda ise üstüne 9800x3d çıkacak.
Intel Nm düşecek mi bu seri ile onu merak ettim. 4'e 5'e düşecek mi? Bence asıl rekabet o zaman başlar.
-
frost commanderdan memnun musunuz soğutmasından ve sesinden?
-
Intel yine bildiğimiz gibi..
Yeni işlemciler oyun performansında 14900K'nın bile gerisinde kalıyormuş.. Adamlar yeni nesilde 7800X3D'i bile yakalayamamış deniliyor.
techpowerupIntel's Core Ultra 9 285K Performance Claims Leaked, Doesn't Beat i9-14900K at Gaminghttps://www.techpowerup.com/327427/intels-core-ultra-9-285k-performance-claims-leaked-doesnt-beat-i9-14900k-at-gaming -
Yazık olmuş. Bu durumda AMD fiyatları da düşürmez. Olan millete olur. Benim 7800x3D durduğu yerde daha da değerlendi şimdi. 9800x3D'e geçmeye değmez gibi 7800x3D baya götürür beni.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bence tam tersi olacak gibi, Amd fiyatları daha şimdiden 9000 serisinde düşürdü, satışlar da dipte.. Amd 9000leri şuan kimselere satamıyor, zaten bu yüzden 9000X3dleri bir an önce çıkarmanın derdine düşmüş durumdalar.. 7800X3D'nin fiyatının yükselme sebebi Globalde bile işlemcilerin fiyatı stok olmadığı için saçma seviyelere yükselmiş durumda, 2 ay önce 280 310 dolar arasındayken şuan 400 450 dolar v.s.v.s.v.s kim kime dumduma herkes keyfine fiyat çekiyor. Türkiyede ki fırsatçı Pc bileşen satış mağazaları da tabii ki bu fırsatı kaçırmadı ve ellerinde tonla stok olmasına rağmen 7800X3Dlere şuan 18 19K paralar istiyorlar, trey işlemcilere 17K..
9800X3D çıktığında bence zaten 7800X3D kullanıcısının zerre kadar geçme ihtiyacı yok, tüm 7800X3D kullanıcıları güle oynaya kullanacaklar, anca benim gibi yeni sistem toplayacak olanlar alırsa alacak 9000X3dleri.. 9950X3D'i bekliyorum, eğer istediğim gibi gelirse direkt alacağım gelmezse artık bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sedat. -- 9 Ekim 2024; 21:28:47 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
9000 serisinde ccd'ler arası haberleşme düzeldiği için (öyle deniyor) normal serilerde(3d olmayan) nasıl üst model daha çok performans veriyor ise bu modellerde de öyle olabilir. Bu durumda 9950x3d uçurur ortalığı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
9950x3d'de her iki ccd'de de v cache olur umarım. Amd geçen sefer 7950x3d'yi önce çıkarmıştı, bu sefer 9800x3d önce gelecek gibi görünüyor.
arrow ların beklenti altındaki sonuçları ryzen 9000 serisinin satışlarına olumlu yansıyacaktır.bir tarafın kötü çıkmasının sonucu herzaman tüm kullanıcılara eksi olarak yansır.fanboyluk peşinde olanlar hala diğer tarafın kötü sonuçlarına sevinmesi üzücü ve acınası bir durum.2 tarafta sağlam kapışacakki bundan biz son kullanıcı olarak avantajlı çıkacağız.Bu kadar basit birşeyi bile idrak edemeyen şahıslar hala var.nvidia gpu tarafında açık ara tekel durumda ve yaptıklarını görüyoruz.intelde zamanında tekeldi yaptıklarını gördük.daha ne olması lazım gerçekleri anlamanız için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X