Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.198
Cevap
127
Favori
92.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam negatif offset her anakart da farklı isimlendirme ile sunulmuş.

Kesin vardır da ismi nedir bilmiyorum.

Ayarlarınız stabilse ve performans/sıcaklık optimumsa gayet güzel değerler.

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Am4 de gigabyte kullaniyordum her youtube videosunda adamlar gstrixten tarif ediyordu bende böyle durumlarda sinirleniyodum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 29 Şubat 2024; 12:56:6 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

Adamlar utanmasa core voltajın adını bile değiştirip,bize ''hangisiydi ana işlemci voltajı'' diye biosta voltaj aratcaklar.

Aslinda sirf buyuzden asus aldim simdi youtubede herhangi bi video arattiriyorum hep asus arayuzunde anlatiyorlar problemlerimi daha kolay hallediyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Asus'ta malesef offset voltaj kısmı yok, yani ben baya araştırdım bulamadım.

Hatta X670E Gene anakarta çok yükselmiştim, böyle bi özellik olmamasından dolayı öyle bir paraya değecek ne değiştiricek hayatımda diye vazgeçtim.

• Malesef voltage ile alakalı bir bölüm yok, Asrock'a yazdım.

İşlemcinin çalışma mekanizmasını hala anlamadım oyunlarda 65 derece iken masaüstünden bir uygulama açsan (Logitech Hub) direk 75 derece görüyor anlık.

• @donda @Methoxyphenyl

Arkadaşlar,şöyle bir durum da var,Curve optimizer ile negatif offset voltajı beraber işlemcinin ihtiyaç duyduğu voltajı çok düşürüyor ve buda performansı etkiliyor.

Zaten CO ile minumum voltaj sınırına gelip üzerine birde negatif voltaj'ı ekleyince makina reset bile atar oyunlarda.

Birinden birinin tercih edilmesi daha iyi olur.Ben şahsen Curve optimizer tavsiye ederim ve eğer sıcaklıklar da çok yüksekse thermal limit koyardım.

• Doğru hocam,işlemci overclock rehberlerin de asus anakartlı içerik daha çok mevcut.

• donda kullanıcısına yanıt

Var, bakıveririm bende asus rog strix b650 a wifi var yapmıştım.Ama bios son sürüm benim belki sonra gelmiştir.

Gelişmiş ayarlarda ai tweaker içinde precision boost override başlığı altında curve optimizer mı ne en altta var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qdry -- 29 Şubat 2024; 19:33:45 >

Core VIDS 1.100 V - 1.130 V arası kullanımda.

• Curve Optimizer -30 dimi hocam?

CO -20'e aldım, dün -30'da hata verdi OCCT.

• Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt

Hocam eğer CO all core ise size tavsiyem per core olarak tek tek ayarların derim.

7 çekirdek -30 açıyorken,aralarından biri -20 açıyorsa ve all core -30 yaparsanız hata verir ama tek tek girip o -20 çekirdeği bulursanız en azından gerisini -30 kullanırsınız.

• PBO enable yapıp scalar 10x yaptım,

+200 pbo boost açtım en ufak etkisi yok.

Ne performans, ne ısı ne de voltaj.

Sanırım cpu nun frekansını artırmanın tek yolu bclk overclock kalıyor.

Ve en fazla alabildiğim CB23 skoru 18700 ötesi olmadı.

CB süresince all core 4875-4900 arası takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donda -- 1 Mart 2024; 10:27:16 >
  • ryzen 7600 için curve -15 vcore -0.070 soc 1.25v 85w güç 75C ısı sınırı koydum. expo seçtim tüm RAM yardımcı özellikleri enabled yaptım. anakart işlemci zımbırtılarını disabled yaptım. oyun da 53-55 dereceleri geçemiyor testlerde zaten 75C sınırına takıldığı 5ghz ve (maksimum 5.1ghz zaten özelliği) halde R23 puanı 14300. ki işlemci fanı 1000rpm de çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 1 Mart 2024; 11:45:55 >
  • donda kullanıcısına yanıt

Denediğiniz bu ayarlar düz 7000 serisinde saat hızı artışı sağlar ama 3D'ler de mhz'i sadece bclk çarpanı değiştirerek arttırabilirsiniz.

• crashris kullanıcısına yanıt

Hocam,güzel bir sıcaklık/performans dengesi yakalamışsınız güle güle kullanın.

Evet dediğiniz gibi yaptım, hata veren core'a -20 diğerlerine -25 verdim 1 saat OCCT testinde hata çıkmadı.

Ayrıca ek olarak 5050 Mhz yerine -0.070 Mhz ayarlayıp max core clock'u 4966 Mhz olacak şekile çektim. Özellikle sıcaklıklarda 10 derece düşüş oldu. Bir süre böyle devam edeceğim.

teşekkürler hocam baktım uçamıorum bari adam gibi oturayım dedim  hocam işi zorladım 1.20v geçtim oyunda 54C güç 28w tüketiyor sıkıntı yok %1 0.1 de 90 100

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crashris -- 1 Mart 2024; 19:11:11 >
  • Methoxyphenyl kullanıcısına yanıt

Aynen böyle daha iyi olmuş,zaten performans/sıcaklık dengesini yakaladığınız zaman ordan devam edin derim.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.