Rica ederim hocam,biraz daha gecikmeleri ayarlarsanız 60-61 ms'lere düşürürsünüz. A-die ile,iyi bir zaman ayırıp voltajı ve gecikmeleri ayarlarsanız 6200 Mhz cl:26 hızların da 56 ms'lere kadar düşer ama ramlere ekstra soğutma ister. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 23 Şubat 2024; 21:3:41 > |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (9. sayfa)
-
-
6400 de stabil olmadı 6000e indirdim.Şuan 68 ns değerlerinde testmem5 error verdi 6400 iken
-
İyi akşamlar hocam,
İşlemci CO ve FCLK (Infinity Fabric) ayarlamalarını yaptınız mı? Benim gördüğüm CO ayarlarken Prime95 default ve FCLK için Linpack en iyi testler. CO ayarlarken sorun olduğunda Event Viewer'da WHEA hatası alırsınız. FCLK güzel noktayı geçtiğinizde ise Linpack GFlops artmamaya veya sayılar dengesizleşmeye başlıyor. Bunları yaparken SoC da 1.30v auto ise, 1.20v-1.25v arasına çekmek işe yarıyor. Eğer bu işleri henüz yapmadıysanız ram'leri default expo ayarına getirip yapmanız, ramlere daha sonra geçmeniz daha sağlıklı olacaktır sanırım.
Ram işim henüz bitmemiş olsa da şu anki durumumu birazdan alta eklerim.
-
TM5 1usmus_v3 25 cycle, 6 saat yCruncher, 2 saat Prime95 small FFT, 1 saat OCCT geçmiş son halim. Prime95 diğer testler ve TM5 Anta777 gibi bazı testleri de vakit buldukça yapmak istiyorum.
Soc: 1.23v, 1.22v'da TM5 1usmus'ta hata alıyordum.
Test sırasında AV vs tüm programları kapattım.
FCLK 2133 en güzel nokta gibi duruyor benim için. 2100 ve 2166'da GFlops düşüşü yaşıyorum veya değerler bir azalıp bir artmaya başlıyor.
CB23 high priority
PYPrime 2.0
Aida64 - PDM ve MCR açık (BIOS Time 14.7 saniye)
VDD az daha azalabilir mi henüz bakmadım, sub timingler de henüz tam ayarlı değil, özellikle tRFC'ler biraz daha düşebilir. tREFI gereksiz ısı yaratmamak adına en azından şimdilik 57600.
PDM MCR kapalı iken gecikme yaklaşık 2 ns düşüyor. Memory Training yüzünden BIOS time 61 saniyeye çıkıyor.
yCruncher Pi 2.5b
Kasa önde fan olsa da ramler CPU soğutucu fanının tam altında kalıyorlar. Üstüne bir de MB güç kabloları biraz engel teşkil ediyor gibi. Normal şartlarda haliyle çok bir ısınmıyorlar ama 6200 MHz 1.43v aldıktan sonra özellikle işlemciye yakın olan az biraz fazla ısınıyor gibi geldi. Daha bunun Ağustos ayı olacak diye çakma ram soğutucu yaptım. Eski Athlon X2 fanı, 2 adet kasa pci yuvası bracketi ve bir kaç kablo bağı. Muhtemelen tasarım biraz değişir, sanki bracketler hava akımını çok kesecek böyle. Bracketleri kablo geçsin diye açık bıraktıkları yerlere taktım.
Çalışmalar devam :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnAy -- 24 Şubat 2024; 0:53:50 >
-
6400 mhz'de ki gecikmeler çok farklı hocam,benim yazdığım gecikmeler 6000 mhz'e göre.
A-Die 6400 mhz bellekler için bu ayarları deneyebilirsiniz.
Primary Timings
TCL: 32
TRCD: 37
TRP: 37
TRAS: 40 / 49
----------------------------------
Secondary Timings:
TRC: 77 / 86
TWR: 48
TRFC1: 500 / 544
TRFC2: 400
TRFCSB: 300
TREFI (Refresh Interval): 65535
--------------------------------------
TRTP: 12
TRRDL: 12
TRRDS: 8
TFAW: 32
TWTRL: 24
TWTRS: 7
-------------------------------------
TRDRDSCL: 5
TRDRDSC: 1
TRDRDSD: 8
TRDRDDD: 8
TWRWRSCL: 17
TWRWRSC: 1
TWRWRSD: 15
TWRWRDD: 15
TWRRD: 4
TRDWR: 16
-------------------------------------------
UCLK DIV1 MODE: UCLK=MCLK
FCLK: 2133 Mhz
DRAM Voltage(VDD): 1.400v
DRAM VDDQ: 1.400v
DRAM VPP: 1.850v
CPU VDDIO: 1.350v
Soc V: 1.20v ile 1.25v arası
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 24 Şubat 2024; 3:18:39 >
-
Hocam stabil testler taş gibi,onun dışında PYPrime 2.0 gecikmelerini de düşürmüşsünüz ve FCLK 2133 en tatlı nokta bence orada kalsın derim.
Bellek üzerinde ki önceliğiniz zamanlamalar olsun, istediğiniz değerlere geldikten sonra voltaj düşürmeye gidersiniz. 1.43v fansız da sıkıntı olmaz ama 1.5v ve üzerine kesin fan lazım.
Şimdiden kolay gelsin hocam,ameliyata devam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 24 Şubat 2024; 9:35:15 > -
Yapmıştım cpu soc 1.250 2066 ya 6200 de denedim.Testmem5 3 cycle yapıyor 10 dk falan sonra hata yok diyor.occt ile de 10 dk falan bakmışımdır.İşlemci sıcaklığı orada 77 yi geçmiyor.Curve offset -30 falan yapmıştım
-
Deneyeyim bi sanırım sadece secondary timing ve sonrasını geçiriyoruz.Benim 32 39 39 89 orjinal ayarı expoda ve typhoon un gösterdiği değeri.
Denedim sisteme görüntü gelmedi bios pilini çıkartıp resetledim :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qdry -- 24 Şubat 2024; 21:29:49 > -
6400 Mhz'de ki gecikme değerlerini tutturmak zaman gerektiriyor,deneyip bulmak lazım.
Ben kendim de kullandığım değerleri paylaştım ama ramden rame fark eder.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 24 Şubat 2024; 21:52:9 > -
Elinde A-Die için 6200 c28 gibi bir ayarı olan varmıdır?
-
Overclock.net'de A-die kullanan bir kullanıcının, stabil bellek ve voltaj değerleri,bir deneyin derim.
Zen timings, memory voltajını doğru göstermemiş,ekliyorum doğrusunu.
VDD: 1.45v
VDDQ/IO: 1.30v
VSOC: 1.235v
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 25 Şubat 2024; 23:41:47 >
-
Eyvallah hocam bi tık üst voltajla deniyeyim olursa verdiğinize düşürürm.
-
Rica ederim hocam, birde Trfc'yi bir tık düşük girmiş,500 den başlayıp düşerek gidebilirsiniz.
-
Bu ara sistemi atx kasaya taşıdım, cpu die ile ilgilim bilemiyorum yani boyutu
Aio sıvısı oyun için 60c çalışmasına rağmen çok düşük, 29c altında, nzxt bracket iyi kontak sağlamıyor olabilir belki diye düşünüyorum ama
idle'da olan saçma sıçramalar hariç yük altı ısılar normal, muhtemelen die küçük olduğu için svıyıa fazla ısı iletemiyor.
İntel ile 60c+ üstü gaming süresinde rahatlıkla likid 33-35 hatta yazın 40 gibi rakamlara ulaşıyor
-
AM4 bracket kullanıyorsanız,AM5 bracket ile sadece çekirdekler arası sıcaklıklar biraz fark ediyor.
AM5 bracket 4 taraftan da kapattığı için ısı daha homojen dağılıyor,AM5'de ki asıl sorun IHS çok kalın ve malesef ısıyı verimli iletemiyor.
-
Yok hocam direkt am5 bracket gonderdiler onu kullandim
-
Destek verip yollamaları güzel olmuş.
-
Hocam nzxt bu konuda çok iyi çalışıyor, bugün şuan yeni bi soket çıksın direkt gönderiyorlar ücretsiz
-
Nzxt'nin AIO soğutucularını hem görsellik hemde performans olarak seviyorum bende.
-
aha valla tam benim ram ben bunlaı bi deneyeyim :D teşekkürler. peki hocam bu arada anasayfada expo yu açmıyorduk değil mi bu ayarlar için. ayrıca dd5 booster özelliğini bu ayarları yaparken enabled mı disabled mı yapalım ? ve memclk kaç girelim burdaki aayarlardan pek göremedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X