Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.197
Cevap
126
Favori
92.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam TRAS değeri çok düşük;

TRAS: 62

TRFC1: 544

TRFC2: 295

TRFCSB: 240

şu değerleri böyle girip deneyin diğerlerini ellemeyin, ayrıca 1.57v 6200 için aşırı yüksek dikkat edin ramler uçabilir. Sorun voltajda değil gecikme değerleri düşük.

ram voltajını 1.35-1.40 deneyin

• Lion_Army kullanıcısına yanıt

Mesaiden sonra deneyip geri dönüş yaparım size çok teşekkür ederim

Edit: Denedim fakat hala fail. Dediklerinizi yapıp üstüne TRCD ve TRP'yi 38'ye çektim hala fail. Onun dışında 10 dakikalık testte Error #3 ve ekran görüntüsündeki hatalar var. RAM ısrarla 6200Mhz'de stabil olmayı reddediyor AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard2A6 -- 11 Ocak 2025; 19:38:43 >

• DH Anonim D kullanıcısına yanıt
    Merhaba

md ryzen 7800x3d 

Galax nividia rtx 4080 süper ekran kartı 

Lexar rgb 6400 mhz 32 gb 16+16 ram

Asus tuf gaming b650m-e wifi anakart

Asus tuf gaming LCI 2 240 mm sıvı soğutma 

Corsair iCUE 3000D airflow rgb kasa 

Sistemi topladım ilk sorum kaç sene götürür ve bu anakart ve işlemciyeve kasaya 5080 takılabilirmi güncellemek istesek ilerde ?

İkinci sorum

Driverlar güncel yapıldı biostan expo açıldı  ama performans için yada sistemi dahada iyi hale getirmek için ne yapabilirim en basit olarak sizin yaptıklarınız bana çok karmaşık acemiyim ben ilk sistemim bu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Leopard2A6 kullanıcısına yanıt
    Cl 32 deneyin birde hocam o da olmazsa, soc voltajı bir kademe arttırın ama çokta arttırmayın, yine sonuç olmazsa konuda ki standart değerler ile devam edin derim.

• tRAS=tRCD+tRTP

tRC=tRAS+tRP

65528 is the correct tREFIab max.

WRRD = WRWR DD

RDRD DD = WTRS.

tFAW = 4x tRRDS

6200mhz-30cl = 9.67741935 nanoseconds yerine 6000mhz 28cl = 9.33333333 nanoseconds kullanmak istersiniz referans noktası olarak alın. m-die chip sizin kitler Trfc 160(ns) veya üstü şunu bir deneyin mcr disable pdm disable gmd enable yapın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HophopZıpzıp -- 13 Ocak 2025; 1:17:51 >

• AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

Şu anda bu değerler nasıl? ana sayfadaki ayarlar yapılı tamamen.

• AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

aylardır böyle kullanıyorum, saatlerce testde yapmadım bir ara coolermasterin masterplus+ app'ın pc i kitlemesi haricinde herhangi bir sorunla bsod vs karşılaşmadım.

• cekto C kullanıcısına yanıt
    Global c states enabled
    Curve optimizer all core -25 verin
    Expo profili zaten açıkmış

Başka bi ayara gerek yok cppc, cppc preferred cores mevzusu var ama onuda 7800x3d kullanan arkadaşlarımız yardımcı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oyunlarda problem yok -30 da yeniden başlamadı Cyberpunk 2077 oynuyorum yarım saat aslında anlamıştım kullanmadığınızı occ çekirdekleri test ediyor ama mesela 8 çekirdekten 3Ü hata veriyor tabii burada şöyle bir sorun var o çekirdekler çalışmaması bir problem mi yoksa önemsiz mi voltaj azlığı hata veren çekirdeklere sorun teşkil eder mi? Occ ile sizde bir test yapın isterseniz direk yeniden başlıyor sistem ama Cinebench'te hatasız tamamlıyor çok garip bir durum bununla ilgili bir konu açmak lazım galiba bilende yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekto -- 16 Ocak 2025; 2:21:15 >
    Curve optimizer testini testlerle değil tamamen oyun odaklı oynarsanız anlarsınız stabilliğini

All core -30 verdiğğmde envai çeşit testten geçiyordu, oyun oynamaya geçiyodum aradan 2-3 hafta geçtikten sonra hata veriyodu veya 1 ay 2 ay sonra

Ben oyun oynaya oynaya stabilliği buldum ve değerler öyle girdim. Kısacası aylar süren bir gözlemle oldu

Ben 5800x3d kullanıyorum bu arada. İmzam gözükmüyor mu acaba.

Benim sistem 7. Çekirdek ve 1. Çekirdekten dolayı hata veriyodu. 7 ile 1. Çekirdeğe -25 verdim kalanı -30 da tuttum sıkıntı yok 5 aydır falan

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu çekirdekleri test için kısa süreli bir test var mı her seferinde 1 saat beklemek işkence bide benim oyunda sıcaklık 71 i geçmiyor kaç saat oynasam fazla mı sizce tabi sistem yeni daha zamanla artar toz vs olunca

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Bide çekirdekleri test için başka hangi prog kullanmalıyım

Çekirdekleri tek tek test etmek için program bilmiyorum malesef

• Merhabalar normalde bu ayarlar ile 7800x3d kullanıyordum fakat 9800x3d ye geçtim şimdi hangi ayarları yapmalıyım? Ram ayarları ve pbo -30 yapsam yeterli mi soc voltajı falan ellemesem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rafetsunal R kullanıcısına yanıt
    Hocam müsaitseniz bişeyi soracaktım özelden 7800 ile alakalı

• 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.