Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (108. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Hilas28 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.201
Cevap
127
Favori
93.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
100. Sırada  bugün en iyi #29
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2000 seçin.

• asus b650e-f bios update gelmiş yaptım, cpu tuning ayarı gelmiş. turbo game mod artık açılabiliyor bir öncekinde açılmıyordu olmasına rağmen. bilgisi olan var mıdır bunlar hakkında? bir de core performance boost ayarını açmalı mıyız?

• cmozgn2761 C kullanıcısına yanıt
    Core Performance Boost ayarı kapalı olursa işlemci default saat hızlarında çalışır kendini boostlamaz. Yani Base Clock hızı olan 4.2Ghz'de sabit kalır. CPB işlmecinin sıcaklık durumuna göre kendini otomatik 5.0Ghz hızına çıkarmasıdır, anlık olarak yük durumu ve ihtiyaca göre 4.8-5.0 arası gezinir.
    Asus anakart hakkında bilgim yok kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olsunlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Co

-25 -25 -25 -25 -25 -25 -10 -25

Soc 1.25

Memory context kapalı
    Power mode kapalı

-10 verdiğim çekirdek 15 de bile geçmedi testten tekrar test yapıyorum hayırlısı bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lion_Army kullanıcısına yanıt

anladım teşekkür ederim, 240mm soğutucu var aktif edeyim mi peki sizce? 60-65i geçmiyor lol oynuyom bitek zaten bide iş, auto da mı kalmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmozgn2761 -- 21 Aralık 2024; 15:28:5 >
  • Açıp kullanmanız daha mantıklı olur, böyle bir işlemciyi o şekilde kullanmak doğru olmaz zaten. Açtıktan sonra değerleri tekrar kontrol edin. LOL ve günlük kullanımda 240mm soğutucu ile yine çok fark olmayacaktır. AMD yapısı itibari ile anlık kullanım ile peek vuran bir işlemci çok doğal yani, değerlere çok takılmadan keyfinize bakın derim.

• Lion_Army kullanıcısına yanıt

çok teşekkürler cevabınız için, occtden 1 saatlik testte bir sorun cıkmadı -20de, değiştirmeyi düşünmüyorum çok uğraştığı için, ramleride expoda kullanıyorum başka bir öneriniz var mıdır hocam? bilgilisiniz anladığım kadarıyla

• cmozgn2761 C kullanıcısına yanıt

occt'ten geçse bile oyunlarda patlayabilir. Eğer oyun oynuyorsanız denemeniz lazım bir süre.

• İbrahim Kaypakkaya kullanıcısına yanıt

lol oynuyom ya bitek :D patlamiyo ondada

• Arkadaşlar Selamlar.

amd r7 7800x3d ve MAG B650 TOMAHAWK WIFI

Yeni Çıkan. AMI BIOS7D75v1L 2024-12-26 13.50 MB

olan bios güncellemesini yaptım. bios ayarlarını da tam yaptım.

fakat Cinebench r23 multi testinde hep 18400 puan alırken şimdi 13000 civarı puanlar veriyor.  X3D Gaming Mode kapatınca 9k puana düşüyor. .

bu neden böyle oldu çözemedim. bilgisi olan varmı ?

• Cahid42 kullanıcısına yanıt

Bendede ayni ikili mevcut. Cinebench R23 degil de R24 de denedigime göre Multi Core da 1049 puan aldim. X3D Gaming modunu acarsam bendede düsüyor. O Modu cift ccd li 7950x3d vb gibi islemciler icin öneriyorlar. Sentetik testlere de cok takilmayin oyunlarda ciddi bir kayip yasamiyorsaniz iciniz rahat olsun. Stabilite testi disinda puanlar benim gibi ev kullanicisina bir anlam ifade etmiyor.

Sizdeki puan farkinin sebebi bios flash sonrasi eski oc ayarlarinizda fark olabilir. Negativ curve, soc voltaji, max tdp degerindeki degisiklikler vb gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HARBINGER -- 28 Aralık 2024; 15:23:11 >
  • Cahid42 kullanıcısına yanıt
    Bende de aynı ikili mevcut c23 testinde skorlarımız dahi aynı. Şöyle bi sıkıntı var çekirdekleri kontrol ettiğimde fark ettim işlemci 8 işlem birimi olarak gösteriyo önceden 16 idi (threadler görünmüyor sistemde) zannımca ya bozdular ya da windows görmüyo (win 11 son güncelleme yüklü) orasını henüz bilemiyorum. Ama farkında olmadan saatlerdir x3d gaming mod açık iken son ayarlar 2k God of War oynadım hiç bir şey hissetmedim. 2 maç Cs2 attım yine fark yok. Bu yazıyı yazmadan 5 dk önce fark ettim haberim bile yoktu test sonuçlarından.

Ek not: sıcaklıklar inanılmaz düştü. Bios update öncesi oyunlarda max 60-65 görürken şu an 50-55 dereceyi geçmiyor. Boşta 35-40 civarı. C23 testinde 61-63 derece arası gitti geldi.

Ek not 2: c23 testinde tüm çekirdekler 5050 mhz sabit çalışıyor şu an önceden 4950-4975 arası değişiyordu. Bios update sonrası sabit son frekansta çalışıyor tüm çekirdekler (x3d mod açık). Kapatınca hem puan hem mhz değerleri düşüyor 4900lere ve sabit kalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.M.G -- 3 Ocak 2025; 3:18:31 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• M.M.G kullanıcısına yanıt
    Hocam rica etsem tüm bios ayarlarınızın Ss ini atarmısınız. Baya iyi olacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • X3D Gaming Mode u ben de yanlışlıkla açmıştım. C23 skorları düştü. Görev Yöneticisi>Performans>CPU sekmesinde 8 Çekirdek(Core) 8 Mantıksal İşlemci(Thread) gösteriyordu. SMT yi kapatıyor yani, (inteldeki HT) Eski haline getirmek için Bios tan X3D kapattıktan sonra SMT yi de açmak gerek. Auto veya enable. Reset sonrası düzelmezse Bios reset atın, ben öyle yapmıştım. 8-16 oldu yeniden.

• benim bu şekilde. Normal mi ?

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi
  • fclk 2000, pbo -20de kullanıyorum şu anda sistemim stabil, fclkyı 2133e çekmeyi denemeli miyim? sadece fclk değiştirince için hangi testi uygulamalıyım

• ben baştan beri 2133 kulandım ve sistem stabil . testmem ramlar için en iyisi bence

• EnginWarrior E kullanıcısına yanıt

peki rami expoda mı kullanıyorsunuz manuel mi değer girdiniz hocam?

• beyler sizce enson gelen bios update gerekli mi . ben dah 7D75v1K kullaniyorum ve gayet herşey stabil . bilgisayara sadece oyun için kullaniyorum

• 
Sayfa: önceki 106107108109110
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.