ramlar manuel oc yaptım . ana sayfadakı ayarlar . |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (109. sayfa)
-
-
raminiz nedir peki hocam
-
XPG 32GB (2x16GB) Lancer Blade Siyah DDR5 6000MHz CL30 1.35V
-
bu ramlere sahibim manuel mi kullanmalıyım expo mu? çok fark ediyor mu bir de wattlarla falan oynamalı mıyım sizce
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmozgn2761 -- 5 Ocak 2025; 20:18:58 > -
Yeni Bioslar ile birlikte gelen X3D Mode 7800x3d ve 9800x3d için önerilen bir ayar değil.quote:
Orijinalden alıntı: rion.X3D Gaming Mode u ben de yanlışlıkla açmıştım. C23 skorları düştü. Görev Yöneticisi>Performans>CPU sekmesinde 8 Çekirdek(Core) 8 Mantıksal İşlemci(Thread) gösteriyordu. SMT yi kapatıyor yani, (inteldeki HT) Eski haline getirmek için Bios tan X3D kapattıktan sonra SMT yi de açmak gerek. Auto veya enable. Reset sonrası düzelmezse Bios reset atın, ben öyle yapmıştım. 8-16 oldu yeniden.
X3D Mode 7900x3d veya 7950x3d gibi iki çekirdeği olan CPU'larda ikinci x3d olmayan ccd'yi devre dışı bırakır.
7800x3d ve 9800x3d'de devreye aldığınız zaman işlemci performansını yarıya yarıya düşürüyorsunuz, C23 vs. düşük skor alma nedeniniz bu yüzden. Kısacası bu mod çift CCD tasarımlar için. 7950x3d ile 7800x3d testlerine bakarsanız orjinal değerlerinin karşılaştırmalarına 7950x3d ya kafa kafaya ya da geride olur ama bu modu devreye aldığınızda 7800x3d gibi ve daha üstü performans sergiler 7950x3d.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
benim ramlar expoyla beraber latency 83 oldu . manuel ayarlarla 61e kadar düştü . bence manuel çok daha iyi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hocam ozaman pek gerekli değil .yeni biosdan sonra manuel ayarlar ve testler ve .. baya iş olacak .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
full manuel ile denedim, expo varken 68 latency alıyorum 66.9a indi çok bişey farketmedi, görseldeki değerler iyi midir? 6000mhz cl30 manuel değerler fclk 2133
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmozgn2761 -- 5 Ocak 2025; 21:14:6 > -
gayet iyi bence . çok fazla uğraşma . bide ben kaç kere aynı ayarlarla test ettim . her sefer değerler farkliydi . en iyisi 61 en kotosu 66
-
ben 1 ay uğraşdım . tek tek core clock yaptım . en son oyunda fps 200 limit ayarladım . baktım gerisi fazla
-
Msi x670e tomahawk için gelen 5 Aralık 2024 son bios güncellemesini yapmalı mıyım? Bios'u en son haziranda güncellemiştim, konudaki RAm ayarlarını kullanıyorum ve hâlâ ara sıra mavi ekran alıyorum. Son bios'la artık işler rayına oturmuş mudur?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
G.Skill Trident Z5 Neo RGB 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 F5-6000J3038F16GX2-TZ5NR belleklerim var. Stabilite yakaladığım voltaj, timing ve FCLK değerlerine ek olarak max voltaj verip 6200Mhz çıkmaya çalıştığımda bile bütün stres testlerinden kalıyorum. Atladığım bi şey mi var acaba yardımcı olabilecek var mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard2A6 -- 7 Ocak 2025; 19:56:19 > -
curve shaper gelmiş, kullanan var mı aramızda b650e-f anakart kullanıyorum
-
lolü açtığım zaman sistem donuyor 2saniyeliğine bu durum mesela sistemin stabil olmadığına işaret midir? başka bi yerde oyunda vs donma yaşamıyorum, 6000mhzde fclkyi 2000den fazla yaparsak problem oluyor mu
-
O anakartın son bios'u iyi değil diyorlardı, ama deneyin olmazsa tekrar eski bios'a dönersiniz.
Gecikmeler stabil olmayabilir ya da max voltaj derken ne kadar verdiniz biraz daha voltaj isteyebilir o Mhz'de deneyip bakacaksınız. Ama 6200Mhz için çok aşırı voltaj vermeye gerek yok. Mhz artınca gecikmeler değişebilir 6000mhz aldığınız gecikmeleri 6200'de alamayabilirsiniz.
Her ne kadar iyi bir şey gibi görünse de, Manuel yapılan bir Overclock yada Undervolt işlemi kadar stabil olmaz bence, o yüzden benim tavsiyem görüşüm Manuel olarak kendiniz kendi işlemcinizin sınırını değerini bulmak.
Henüz RAM'lere dokunmadım, şu ana kadar bir sorun çıkarmadı.
1.57V'ye kadar verdim fakat hep fail. Onun dışında isterseniz değerlerimi yazayım yardımcı olmak isterseniz teşekkür ederim
TCL: 30
TRCD: 36
TRP: 36
TRAS: 28
TRC: 54
TWR: 48
TRFC1: 480
TRFC2: 380
TRFCSB: 280
TREFI: 65535
TRTP: 12
TRRDS: 8
TRRDL: 8
TFAW: 32
TWTRS: 6
TWTRL: 16
tRDRDSCL: 5
tWRWRSCL: 17
TRDWR: 16
TWRRD: 1
TRDRDSC: 1
TRDRDSD: 1
TRDRDDD: 8
TWRWRSC: 1
TWRWRSD: 1
TWRWRDD: 6
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X