|
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (107. sayfa)
-
-
İlk sayfa da herşey var aslında. Çok teferruatlıları eledim. İlk kısmı yapın 2. kısma şimdilik başlangıç aşamasındaysanız girmeyin.
Memory context restore: Enable (Windows çılış hızınız 10 saniye'ye kadar iner)
Power Down Mode: Enable (Memory context restore açtığınız zaman,bu ayarı da açmalısınız yoksa mavi ekran alırsınız)
Gear Down Mode: Enable (Her anakart da GDM(Auto) yani Enable olarak gelir ekstradan açmanıza gerek yok.
Kapalı olursa da bellek gecikmeleriniz düşer ama stabilite sorunu çıkar.Her anakart GDM açıp,kapatmaya izin vermez bazı anakart bioslarında gizlidir.
Global C-State: Disable (İşlemci stabilitesi için önemlidir)
Integrated Graphics: Disable
Precision Boost Overdrive(Curve Optimizer): -20 (Benim işlemcim -30 yiyor)
Sıcaklık sorununuz yoksa aşağıdakilere girmeyin gerek yok. Ana ayarlar üsttekiler. Buaradan sonra girmenize gerek yok şimdilik.
Ram ler High Effiency Mode On (Tighest)
UCLK DIV1 Mode: UCLK=MCLK (Bir diğer,stuttering probleminin sebebi de bu ayardır.Default 2/1 gelir ve biostan UCLK=MCLK yani 1/1 yapılması şarttır)
CPU Ofset voltage(-): İşlemciye göre değişir,rakam arttıkça işlemciden düşen voltaj miktarı azalır. Başlangıçta 0.010v ile başlayıp 0.015 gibi arttırarak devam edip işlemciniz için stabil değeri bulabilirsiniz) (Sıcaklık düşüşlerine yardımcı olur)
Soc Voltajı: 1.25v (Ben de 1.20)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professor X -- 28 Kasım 2024; 21:12:13 >
-
ben 32x2 almak istiyorum rami uygun mudur sizce? 3 monitörlü setupum oldugu ıcın cok fazla ıslem oluyor 32x2 6000mhz cl30 corsair vengance alacagım
-
teşekkür ederim bu arada hocam. Ram ler High Effiency Mode On (Tighest) kısmını anlayamadım ve ilk kısım harcinde uclk-mclk olayını da yapabilirim. sizden cevap gelince ramleri sipariş geçeceğim
-
Beyler size 5 ay garantili faturalı 7800x3d- 10. 000 TL mi yoksa
12.5 bin TL 21 ay garantili almak mı? yoksa 9800x3d fiyatının inmesini bekleyip sıfır almak mı?
7600x 7900xtx 1440p kullanıyorum.
-
Bence aceleniz yoksa 9800x3d yi bir süre bekleyin. Üretiminin artmasıyla ülkemizde de fiyatların düşeceğini düşünüyorum. Yurtdışı fiyatı kesin düşecek zaten her yeni nesil çıktığında amd tarafı hep öyle oldu. Geçen haftalarda 21k seviyesinde değilmiydi sıfır 9800x3d? 26k olmuş hemen. Aç gözlü firmaların fiyatlandırma politikalarına isyan etmemek elde değil. Alan olmasa böyle yapamazlar ama ne yazık ki gerekli bilinç yok burda onlarda çok iyi biliyor bunu. Çoğu elektronik ürün için benzer durum sözkonusu. Sağlıcakla -
10k bu işlemci için iyi fiyat bence. sarı sitede bakıyorum 18k istiyorlar
-
5800x3d 21k ya mı satılıyor???
Allah bunların hepsinin....
2023 aralık ayında 10.700₺ ye almıştım lan -
hadi 5800x3d de eski nesil stok yok vs o sebeple diyelim. yeni olanların dolar kuru sabitken bile fiyatlarının artmasının tek açıklaması açgözlülük.
-
9800x3d amd tarafından "resmi" olarak zamlandı haberiniz olsun -
Evet 50euro (50 birim) fırsattan istifade biraz da tuttuğu için yapmışlar.479 avroydu çıktığında şuan 499 avro. 449 a düşmüştü ama fırsatçılık adına 50 avro artınca 499 olmuş. 13670₺ yapıyor şuanki kurla. -
9800x3d'nin kısa vadede fiyatı pek düşmez. Orta vadede illa ki düşecektir. 12-13k'ya 2. el 7800x3d ye verene kadar, 12k'ya sıfır 9700x te düşünülebilir. Keza son 105w tdp bios güncellemesiyle çoğu senaryoda 7800x3d ile kafa kafaya, bazen önde, bazense geride. Ama denkler aşağı yukarı gibi. Fiyatı 9800x3d'nin de yarısı kadar olunca seçenekleriniz arasında bulunsun derim. Bu minik farklar 1440p'de ise iyice daralacaktır. Mesut Çevik yeni incelemiş;
Mesut ÇevikyoutubeBu videoda yer alan test ekipmanlarını sağladıkları için @GamingGenTR @MSIGamingTurkiye ve #amd ekibine teşekkür ederim. Destekleri ve #işbirliği olmasaydı videoyu size ulaştıramazdık. AMD Ryzen 7 9700X varken neden Ryzen 7 7800x3D alıyorsunuz? Oyunlarda daha iyi performans versin diye mi? Eğer Ryzen 7 9700X oyunlarda kötü sanıyorsanız mutlaka izleyin. Kullandığım ekipmanlar: https://mstcvk.com/ekipmanlarim Desteğiniz çok önemli. Sosyal medya hesaplarımda beni takibe alarak fark yaratmamı sağlayabilirsiniz. https://instagram.com/mesutcevik https://twitter.com/mesutcevik https://twitch.tv/mesutcevik Videolarda yer alan duvar kağıtları ve müziklerin listesi; https://www.mesutcevik.com/2020/02/24/post_kullandigim-duvar-kagitlari/https://www.youtube.com/watch?v=17nRmjjxG-g&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Professor X -- 2 Aralık 2024; 22:0:18 >
-
windows 11 prodan home'a dönmeli miyim sizce? 6kmhz cl30 ram aldım tam stabilite vesaire için.
-
AVG değerler baz alındığında kafa kafaya hatta 4k'da etkisi pek görünmüyor, 7800x3d farkını low fps'de ortaya koyuyor. Oyun için low FPS değerleri çok önemli, akıcılık anlamında low fps'ler ne kadar yüksek olursa o kadar iyi olur. mesut çevik video genelinde bundan bahsetmiş ama sonuçları koymamış, sadece başlarda bir oyun testinde göstermiş orda ne kadar farklı olduğu görünüyor zaten. 45Fps low fps'de çok ciddi değer.
-
Merhaba,
4070 Super ekran kartlı AM5 anakart bir sistem topluyorum. İşlemci 7800X3D ile 7900X3D arasında kaldım ve fiyatları stok olmadığından zirvelere çıkmış.
Sizce bu sistem için AMD tabanlı oyun performansı sunan hangi işlemcilere yönelmeliyim? 7800X3D'de kriz ve tekelcilik sürecek gibi.
-
7800x3d için ikinci ele yönelmeyecekseniz 7700, 9700x bakılabilir.
-
Hocam merhaba, internette videoları izledim. 7800X3D'ye en yakın FPS'leri 9700X ile alıyorlar ve fiyatı şu an 13k civarında. 1 hafta bekleyeceğim düşüş olursa alacağım bir tane.
-
Merhaba , ilk mesajdaki rehberi uyguladim , curve optimizer da 7 numarali core haric hepsi -40 da 7 numarali core -15 de hata almadim testte 7 numarali core da sorun var ama 20 ye alinca hata veriyor bu denli fark olmasi normal mi. Diger corelari 45 e alip deneyecegim simdi
45 yemedi en stabil -40,-40,-40,-40,-40,-40,-15,-40
Bu sekilde hata vermiyor occt yuksek islemci ceken oyunlarda da test etmem gerek
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volnes -- 10 Aralık 2024; 15:49:24 > -
6000 mhz cl 30 corsair vengeance ram aldım, -20 pbo kullanıyorum uclk=fclk yaptım, fclkyı autoda mı bırakmalıyım yoksa bir değer seçmelimiyim?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X