Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (105. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.197
Cevap
126
Favori
92.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

7900x3d bulursanız alın.

• CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

20k çok zor hocam ya,şu 9 serisi bir çıksın önümüzü görelim fiyatlar belki düşer

• Yeni Agesa Biosu Beta Olarak Yayınlandı

- AGESA ComboAM5 1.2.0.2a yayınlandı.

- Yeni nesil Ryzen X3D serisi CPU için optimize edilmiş performans.

Dipnot: AMD Ryzen 9800x3D için geri sayım başladı | Intel sağlam geliyor #takcalistir - YouTube

Videonun 24. dakikasında 1.2.0.2a Beta olmayan versiyonu çıktıgında yeni işlemciler ve 7800x3 de içinde %20 performans artışı olacağından söz ediliyor. İlk Gigagbyte paylamış bunu sonrasında diğer markalardanda olacağı söyleniyor. Beklemedeyiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FiveRoaD -- 24 Ekim 2024; 19:10:29 >
  • merhaba arkadaşlar bende yeni sistem topladım 7800x3d bu konuyuı gorunce işlemciyi en üst performansta kullanmak için haftalardır deneme yanılma yapıyorum curve optımizasyonu tamamladım 30-25-20-30-30-30-30-30 seklınde hata almadan occtyi tamamladım. Konuda belirtildiği gibi stabileti testi yaparken hata aldım bu hatanın sebebı nedır nasıl cozebılırım yardımcı olabılecek varmı ?

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi

• FiveRoaD kullanıcısına yanıt

W11 için mi genel mi? Bir de yüzde 20 çok büyük artış. İşlemciye ne yapacaklar da o kadar kazanım elde edecekler. Yüzde beş bile tek biosla bize yeter de merak ettim, bakalım gerçek mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar, işlemciyi cpuz de izlerken farkettim anlık 3.9-4mhz oluyor sonra tekrar 4.9-5 mhz oluyor bu normalmi ? Ayrıca y-cruncher ve occt testi yaparken işlemci 4.6-4.7 mhz aralığından yukarı çıkmıyor bunlar normal mi ? herkez 5mhz felan almış attıkları postlara bakınca bendemi sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adattoman -- 25 Ekim 2024; 15:42:27 >

• beyler merhaba . bütün ayarları yaptım ram gecikmesi 61 ns düştü . yanlız acılış ve yeniden başlatma 2.30 dakika oldu . ns için ve karasızlık için memory context restor açmadım . acaba bu timing normal mı ? bütün teslerde sorusuz yaptım .
    cpu per core hepsi negativ 29 son çekirdek negativ 14

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginWarrior -- 25 Ekim 2024; 15:36:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • FiveRoaD kullanıcısına yanıt

X3D Turbo diye bişi gelmiş ama benim işlemci 7900X3D olduğu için bir işe yaramıyor gidip ikinci zarı iptal ediyor direk işlemci 6 çekirdek kalıyor, onlarda X3D zarı...

Biz core parking devam...

• hasskabal kullanıcısına yanıt

selam dediğiniz program nasıl kullanılır process lasso 7800x3d için performans artışı sağlar mı bir rehber var mı?

• WJINN W kullanıcısına yanıt

core parking'i mi soruyorsun? program değil o. Eğer 7900x3D veya 7950x3D işlemcin varsa lasso falan kullanmadan o işi halledebilirsin. Aşağıdaki videoyu izlemeni tavsiye ederim. AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

AMD Core-Parking problems FIXED once and for all!

Düzeltme: Zaten tek zarlı senin işlemcin 7800X3D için değil bu core parking meselesi.

Eğer X3D Turbo yu soruyorsan, onun için en güncel bios'u yükle eğer gigabyte ise anakartın menüye ekleniyor. Ordan enable yapabilirsin. AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasskabal -- 25 Ekim 2024; 21:59:40 >

• teşekkür ederim core parking'i parkcontrol ile karıştırdım AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

anakartım msi beta bios yayınlandı. ona bakarım. lassonun işlemci performansına etkisi olurmu ? varsa bir video daha alırım hocam.

• ya lasso işi tek tek işlemci çekirdeklerinin hangi programda kullansın diye ayar çekmek için. Ben yaşlandım o kadar ince ayar yapmaya zamanım yok pek o yüzden hiç yüklemedim.

Zaten tek zarlı işlemcide hiç gerek yok bence. 7900x3D ler çift zarlı olduğu için onda işe yarıyor. Ama AMD core parking olayını düzelttiği için artık lassoya da gerek kalmadı zaten. AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi 

• geçikme değerlerim nasıl sizce

• konu sahibiyle aynı ayarlarda calıstırdım 61.2 ns aldım ve bunun altına düşemedim

teşekkür ederim o zaman bende kurcalamim boşuna. zaten performaslı işlemci bunlar aslında. ama hep meraktan oluyor bunları.. oyun oynamaktan çok şu ayarları oynamak daha keyifli geliyor :) teşekkür ederim tekrar mesajlarımı yanıtladığın için...

aklıma bir soru daha geldi başka forumlarda konu açtım ama cevap alamadım.

ramlarin zamanlamaları düşürmek oyunlara etkisi var mı özellikle online oyunlar için bir farkk yaratır mı?

• Adattoman A kullanıcısına yanıt
    Occt de geçmiş y crunherda geçmemiş. Demek ki stabil değil

Ama benim size daha naçizhane bir tavsiyem var 7800x3d ile sadece oyun oynuyorsunuz değil mi?

Ben 5800x3d imi aylarca curve optimizerla uğraştım ve halen daha ayar değiştirip deniyorum. Öncelikle cinebench, occt, aida64 bunlarda dakikalarca test yapmama rağmen hata vermiyor all core -30 da kullandım aylarca.

Fakat bi baktım oyun oynarken durduk yere reset atıyor. Hemen olay görüntüleyicisini açıyorum ve bakıyorum ki whea logger 18 vermiş. Yani sentetik testlerde kusursuz geçen işlemci, oyunlara gelince reset attırabiliyor

Kaçıncı çekirdek olduklarına bakıp onlara -20 verip geri kalanları 30 da tuttum bu şekilde devam ettim. Şuan daha 2 haftadır falan o -20 verdiklerimi 25 e çektim geri kalanları 30 da tuttum bakalım hata vericekmi deneyip göreceğim

Öncelikle günde eğer vakit bulabiliyorsanız bi 2 saat kadar BF2042 oynamanızı tavsiye ederim en güzel işlemci stabilitesi kararlılığı için iyi bir oyundur. Ben pubg apex legends falanda oynuyorum ama bazen onlarda da atıyordu. Bf2042 oynayamıyorsanız bile en azından bir bf1 veya bf5 te olur. Bilgisayarda yüklü dursun baktınız oynadığınız oyunlardan sıkıldınız bi 2 saat kadar öyle oyunda vakit geçirin adam vuracam diye kasmayın

Stabiliteyi test etmek zaman alır. Sistemi ocaktan bu yana kullanıyorum ve 4 kere hata verdi bu zamana kadar. Birisi 18 Ocak ile 30 Ocakta öbürü taaaa 10 Ağustosta mesela yani aradan 7 ay geçtikten sonra hata vermiş. 7 aylık senaryoda artık oyundayken demekki binde bir ihtimalle öyle bi senaryoya denk geldi ki voltaj düşük gelip atmış

Ben hata veren çekirdeklere -25 verdim. 7800x3d'nizin en iyi 2 çekirdeği hangisi biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 26 Ekim 2024; 8:38:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• selamlar yakın zamanda bu işlemciyi alacağım. fan olarak;

1 - Thermalright Peerless Assassin 120 Se

2 - Cooler Master Hyper 622 Halo CPU

3 - ARCTIC Freezer 34 eSports DUO

bunlardan birini düşünüyorum. aranızda kullanıp yorum yapabilecek var mı acaba

saygılarımla

not: MITX anakartta kullanacağım.

• burcink kullanıcısına yanıt

Thermalright Phantom Spirit 120 SE ARGB Tavsiye edebilirim Fakat MITX Kasanız varsa Sogutucu boyutlarına dikkat edın ve arastırın kasaya sığması için.

• Kendi işlemcimi yüksek saat hızlarında çalışması için eğri iyileştirici ile -60 değer verdim her çekirdeğe, voltajım ise 1.280 memclk ise 2167, bu zamana kadar bir sorun yaşamadım. Tavsiye eder miyim kullanıcıya bir katkısı olur mu, oyun performansına maksimum 1-3 FPS yansır benchmark sonucunuz ise yüzde 5-10 artar. Bu ayarları yapıp yapmamak kullanıcıya kalmış veya güvenli diye tabir edilen -30 CO 1.250volt ile stabil kullanırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 103104105106107
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.