Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ZireaelCiri Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.197
Cevap
126
Favori
92.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben çok kasmasın diye 32 38 38 544 olarak tekrar güncelledim M-DİE olduğu için. tRFC 512 idi 544 yaptım. Daha garanti ve stabil oldu, dediğim gibi hedefim 6400Mhz olduğu için onu yakaladım daha da kurcalamıyorum. Zentimings'e göre sende fclk 2033 soc voltajı ve ram voltajı da düşük aslında sıcaklık anlamında senin değerlerde güzel. Yani tam bir undervolt olmuş. hem soc hem ram hem işlemci extra olarak gecikmeleri de düşürmüşsün iyi olmuş.

• VDD 1.65 pdm,mcr kapalı

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi
  • @Lion_Army Hocam konu sahibi banlandı mı ne oldu bilmiyorum da sizde bilgilisiniz sanırım. Ram hariç diğer ayarlamaları yaptım. Hikayeli oyunlar oynuyorum. Bir sorunum yok aslında. AMD'nin kendi bilgi ekranı (CTRL+SHIFT+O) ile baktığımda CPU hızı sabit kalmıyor, düşüyor bazen. Bu normal midir? Yapmam gereken başka ayar olabilir mi?

• AirLife kullanıcısına yanıt

Düşüyordan kasıt Boost hızı olan 5050Mhz'den anlık 4850 civarlarına düşebilir ya da 5050 ve 4800 arası devamlı değişebilir,bunda herhangi bir sıkıntı yok. Gönül rahatlığıyla kullanabilrisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Msi B650 tomahawk wifi yeni bios çıkmış deneyen oldun mu ?

• Lion_Army kullanıcısına yanıt

Evet hocam dediğiniz gibi 4850’ye düşüyor. Teşekkür ederim cevap için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.M.G kullanıcısına yanıt

AGESA PI 1.2.0.2 çıkmış Bende yapmayı düşünüyorum.

• FiveRoaD kullanıcısına yanıt
    Ben hafta sonuna kadar pc den uzakta olucam denerseniz bizi bilgilendirin lütfen hocam :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Msi B650 tomahawk wifi yeni bios STABİL

• Bu arada 7900x3d ya da 7950x3d si olup özellikle oyun oynayan varsa 2.CCD'yi biostan kapatarak hem oyunlarda daha performans alabilir hemde ısı sorunu bi 10 derece düşer. Yaklaşık 45-55 derece arası gidip geliyor benim CPU.

• CRaSHTR C kullanıcısına yanıt
    CCD neydi tam olarak hocam? Ve yerleri biosta tam olarak nerde tam anlayamadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güncel bios'u bende dün kurma fırsatı buldum stabil bir şekilde çalışıyor.

Bu arada elimde 2 adet sıvı soğutma var fazlalık bunlar için nereye ilan açsam hızlıdan gider ? Birisi Arctic Liquid Freezer 3 diğeri Zalman Reserator 5 Z36 ikiside 360mm'lik soğutmalar. Custom sıvı soğutmaya geçtiğim için elimden çıkarmayı düşünüyorum.

• Arkadaşlar PBO açık -30 curve ve +200 boostla kullanıyorum, C23 sonuçlarım ve termallerim normal gözüküyor fakat oyunlarda işlemciden bu performansı alamıyorum gibi geliyor. Özellikle The Finals'ta 2K low da önceki işlemcim olan 14700KF ile aşağı yukarı aynı değerleri alıyorum hatta kısmen daha da kötü diyebilirim. İlk sayfada hocamın paylaştığı tüm tweakler yapılı üstüne biosdan latency etkileyebilecek tüm ayarlar kapalı. Sebebini bir türlü bulamadım.

• jeffogu kullanıcısına yanıt

-30 curve olmadan nasıl fps? Bellekler 7000 mhz cl 32'de mi çalışıyor?

• Yeni bios ile birlikte PBO başlığı altında "curve shaper" özelliği eklenmiş. Araştırmalarıma göre sanırım işlemcinin boşta ve yükte kullanımlarına göre offset değerleri ayrı ayrı atayabileceğiz. Yanlış yorumlamıyorsam bu da boştaki sıcaklıkların oldukça düşeceği anlamına geliyor. 4 profil üzerinden ayarlamalar yapılabiliyor. low, mid , high ve max durumlarına göre atama yapabiliyoruz. Fakat curve shaper modu hangi işlemciler tarafından destekleniyor tam olarak emin değilim. Konu hakkında detaylı bilgilere sahip arkadaşlar bizi aydınlatabilirlerse faydalı olur.

• Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt

Oyunda stok halde curve kapalıyken de aynı değerleri alıyorum aşağı yukarı. Ramler 6000 mhz'de 1.35V VDD-VDDQ-VDDIO , 1.3V SOC ile çalışıyor. Power Down, MCR, 2DF Memory training açık. Gear down mode autodaydı o şekilde bıraktım.

FCLK 2133 mhz de , timingler de aşağıdaki gibi. Testmem5 de 25 cycle 1usmus hatasız bitirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeffogu -- 18 Ekim 2024; 15:32:34 >
  • jeffogu kullanıcısına yanıt

Diğer oyunlarda durum ne? 14700kf de kötü işlemci değil açıkçası ama x3d'nin yararlandığı oyunlarda fark olması lazım.

• Bugün BF V de deneyebildim hocam min 300 fps altı görmedim genelde 350-400 arası takılıyorum. 1440p all low ayarlarda yine.

• bu işlemciyi alamadım bir anda fiyatlar 20k ya fırladı, ikinci el de uçtu gitti. bunun için güzel olacağını düşündüğüm bir anakartı fırsattır diyerek erkenden aldım işlemcisiz anakartla geziyorum

• 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.