güzel rehber olmuş, elinize sağlık < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mob411 -- 1 Ekim 2024; 12:16:56 > |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (102. sayfa)
-
-
Yeni x670e MSI carbon bios'unu yükledim. Performans 2 katına çıkmış gibi gözüküyor RAM'lerin bandwidth'inde.
Curve -25. İsteyen olursa BIOS değerlerimi de paylaşabilriim.
YENİ BİOS
Geçen seneki Bios
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRaSHTR -- 4 Ekim 2024; 12:33:5 >
-
Beta mi? Tam bios kodunu paylaşır mısın hocam
-
Beta'dan yeni çıktı. 7D70v1K olan
-
Bu arada yeni bios'da ramleri otomatik tanıyor ve optimal ayarları kendi yapıyor. Ancak ben manuel olarak girdim tüm değerlerimi.
-
Benim hala betaymış fakat içerik aynı. Bekleyelim bi 5 gün daha
-
CPUZ bench'i
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CRaSHTR -- 5 Ekim 2024; 15:55:25 > -
Arkadaşlar temmuz ayı başında sistem topladım ve rehberdeki işlemci ve ram ayarlarını yaptım.
-30-30-30-30-30-30-25-30 curve ile 0.025 negatif offset Soc:1.26 ile kullanıyorum.
Ram'ide manuel olarak rehberdeki değerlere göre ayarladım. 2saat prime95 ve testmem gibi stabilite testlerini yaptım sorunsuz.
Son 1 haftadır oyun oynarken random siyah ekran oluyor. Pc komple kitlenmiyor. Sadece siyah ekran oluyor 15-20saniye sonra geri geliyor oyuna vs kaldıgı yerden devam edebiliyorum.
Ve bu sırada amd ekran kartı uyarı verip ayarlarını resetliyor. Amd wattman dedikleri hata ile karşı karşıyayım sanırım. Pc'deki overclock sebep olabilir diyorlar. Sizce ramdeki oc sebep oluyor mudur?
Bu olayı tecrübe eden oldu mu daha önce?
Ddu ile ekran kartı driveri silip tekrar yükledim ve önceki drivera döndüm işe yaramadı.
Ekran kartı üzerindeki undervolt vs default yaptım işe yaramadı. Clock hızını düşürdüm işe yaramadı.
Ram ve İşlemci overclocklarını geri almalı mıyım?
Ryzen 7 7800x3d
Sapphire Nitro 7800xt
Msi B650 Gaming Plus
Corsair 16x2 ddr5 6000mhz
Kingston KC3000 2TB 7000MB/S - 7000MB/S SSD
Nzxt 1200w Gold Power
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathlike -- 4 Ekim 2024; 19:28:41 >
-
Ramlerde sorun olsa sistem komple donar ya da mavi ekran verir ya da res atar.
Bence sorun ekran kartında ama yine de siz tüm sistem değerlerinizi HWinfo ile takip edip öyle bakın bir de.
Ayrıca tüm sistemi default a alıp bir süre takılın bakalım. Hata almadan önce sistemde herhangi bir güncelleme yapmış mıydınız?
-
AGESA PI 1.2.0.2 Benimde Halen Beta 'da. Bendede x670e Tomahawk Wifi var Şu anki Sürümüm 7E12v1E - AGESA ComboPI 1.2.0.0a
-
Beta sürümünde reset atma problemleri vs. ortaya çıkmış birçok kullanıcı bundan şikayetçi. Ben betayı kurdum şimdi problem yok gibi. 6200 cl28 ile devam
-
ram modeliniz, voltaj ve diğer değerleriniz nedir?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
G-skill'in bir rami hocam hatirlamiyorum modelini. soc. 1250, dram. 1350, -30 4. core -25, nitro 1'e 2.
-
Konu sahibi neden yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tatile cikti malesef
-
Hocam ram manuel timing ayarlarını iptal ettim.
Expo açtım 6000mhz seçtim ucly=mclk yaparak 1.35v verdim. Timingler autoda bıraktım.
Bugün hiç donma olmadı çok şükür. Şuanlık sorun ram oc kaynaklı gözüküyor timinglerle alakalı gibi bakalım.
Teşekkür ederim.
-
Extra Ben BujayoutubeLooks amazing, but sadly it has traversal stutters. #stutterstruggle strikes againhttps://www.youtube.com/watch?v=oV9Aq0h4TIo
Şu adamda 7800x3d var ama sıcaklık sadece 50 derece ? Bu nasıl olabiliyor.
Bazı youtuberların oyun videolarında bu tarz sıcaklık değerlerini sık görmekteyim.
Benim cpu ise hiçbir işlem yapılmadığında 50 derece oluyor. :)
-
Custom Sıvı soğutma vardır, bende oyun içi yer yer 48 dereceleri görüyorum, genelde 50-55 arası.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam neredeyse normal sıvı soğutma ile aralarında 25 derece fark var.
Custom Sıvı Soğutmalar sıcaklığı bu kadar indirebiliyor mu ?
Benim pc hem sesli çalışıyor hem de çok ısınıyor. Custom sıvı soğutma ile sıcaklığı çözdük peki ses nasıl ?
-
6200MHZ CL30 2200FCLK
-20 Allcore negative
Power down mode, memory context restore kapalı
gdm açık(kapatamıyorum kapatınca sistem açılmıyor)
Anakart : X670-P Msi
Ram : XPG Lancer RGB 16x2 GB 6000 MHz CL30 AX5U6000C3016G-CLARBK DDR5
Sonuçlar nasıl ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Snakebytee -- 8 Ekim 2024; 13:49:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X