kurulum doğru üstat. çok kontrol ettim manuel de yazanın aynısını yaptım. |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (5. sayfa)
-
-
ben 8700g için yaptım güzel oldu. Size de uyar sanırım bu ayarlar.
-
valla şu ryzen konusunda vcore vcore -0.100 yap demişlerdi ondan yaptım bana sorun çıkarmadı ama en sağlıklı rakam kaçsa onu yapayım. ama bu rakamlar 0.100 lerden başlıyor sizin dediniğiniz gibi -.0.015ler falan zaten yok ben de gigabyte kullanan birisi yardımcı olabilir mi ?
-
Hocam arkadaş -0.010 demiştir diye tahmin ediyorum yoksa -0.100 fazla bir voltaj kaybı.
Aman hocam aradaki 0 a dikkat edelim.
0.010= 10mV
0.100= 100mV
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 8 Şubat 2024; 19:15:3 > -
valla hocam -0.100 yapıyorum pırıl prıl çalışıyor aksine -0.060 yaptım cinebench puanı düştü. gigabyte kullanan kimse yok sanırım. siz o kadar rehber yapmışsınız bir Allah ın kulu cevap vermiyor
-
Hocam ram testi yaptim dun cl30/36/36/76 ramlar stock 80,3 ns verdi iyimi sizce?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Expo kapalı, hiçbir ayar girilmemiş stok ram değerleri için normal değerler.
Hocam ramler Hynix M/A die ise,6000 mhz'de ana sayfada verdiğim voltaj ve tüm gecikme değerlerini tek tek manuel girerseniz 60 lara düşecektir gecikme.
Dikkatli olun değerleri girerken yoksa sistem açılmayabilir bios resetlemeniz gerekir.
Bu işleri hiç yapmadıysanız bulaşmayın derim ve direkt sadece expo enable devam edin derim.
-
Bugün Deepcool AK500 Zero Dark in yerine Thermalright Frozen Notte 240 Aio taktim. Sicakliklar sadece 2-3 derece düstü.. Artic MX-6 termal macun ile uygulama yaptim. Cinebench R23-R24 de max sicakliklar 84-85 derece..
SOC 1.2V
Offset -0.025
PBO Acik
Curve -30 Negatif
Ne yapacagiz bu islemciye tursu suyuna mi bandirsak yoksa paraya kiyip almaya degecek bir aio var mi ?
-
7800x3D işlemcide manuel BIOS'tan underclock ve overclock var mı? 5800x3D de bunlar yoktu.
-
hocam bu neslin hamuru bozuk iki tane aio420 taksan adam olmaz bunlar alet hemen ısınıveriyor. termal sınır ve throtlle sınırı koyun bunlar dizginlesin mesela ben ryzen 5 7600 ı 80w sınır 70C ısı sınırı koydum ne hali varsa görsün :D
-
Yok bende 85C termal limit koydum da hava sogutma otesinde fayda gostermeyecekse iade edeyim zaten kanser etti bugun anakarttaki pinler yamulmus kedi kili tuyu kacmis araya acmadi sistemi ugrastim durdum
-
5800X3D de curve optimizer ve offset voltajları mevcut.
Overlock neredeyse yok gibi birşey X3D ailesinde.
-
X3D özellikle CCD'den ötürü diğer amd ailesine göre daha çok ısınan bir seri.
Hocam birde AMD/INTEL farketmez tüm güncel güçlü işlemciler ısınıyor.
Intel 13/14. serilerde,hyper threading kapatarak,güç limiti koyarak veya tonla ince voltaj ayarı yaparak sıcaklığı dizginliyor.
Oyunlarda işlemci Throttle yaparak performans kaybı yaşatmıyorsa sorun yoktur hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 8 Şubat 2024; 22:44:32 > -
Blender için Ryzen 9 7900x3D, 4070Ti Super bir kasa toplamayı düşünüyorum. Hiç bulaşmayayım mı bu seriye acaba. BIOS'tan RAM'lere timing falan uğraşmayalı asırlar oluyor.
-
intel bundan kötü hem elektrik hem ısıyı uçuruyor ince ayar çekince sıkıntı çıkmıyor meselea ben gamdias e1410 kullanıyorum oyunda vs 55-60 ı geçmiyor fanlar 1000i geçmeden
-
Hava ve sivi aio (240-280) hemen hemen ayni degerleri alacaksam takayim bir hyper 212 Yani Deepcool AK500 e salliyordum ama degisen birsey olmadi gibi. Artic 280MM de denedim degerler ayni. Hayvan gibi islemci yapmislar tebrikler de termal tasarimi yapan ayinin hic mi umrunda degil aklim almiyor.
-
Çok güzel konu olmuş, elinize sağlık. Konuyu görünce tekrar masaüstüne dönesim geldi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam,sağolun.
-
''Termal tasarimi yapan ayinin hic mi umrunda degil aklim almiyor.''
Aslında haklı bir isyan; nm düşülse de,güç tüketimleri azaltılsa da, bu IHS(Integrated heat spreaders) tasarımlarına,kalınlıklarına veya kullanılacak malzemeye bir güncelleme gerekiyor.
tom's hardwareRyzen 9 7900X Delidded: Lower Temperature and 5.50 GHz on All Coreshttps://www.tomshardware.com/news/ryzen-9-7900x-delidded
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 9 Şubat 2024; 0:40:50 >
-
20C cok iyi bir rakam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X