War thunder da 4k da 70 fps fark var w10 ile w11 arasında.W11 daha yüksek bu durum böyle değildi ama sonradan başladı gelen güncellemeler ile. |
AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (87. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Başka oyunlarda var mı hocam farklar? Stock w11 mi kullanıyorsunuz yoksa revios xlite tarzı birşey mi? Youtube de bazı kanallarda (yüzünü gösteren kanallar saçma sapan benchmark kanalları değil) bazı oyunlarda da w11 de farklar var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yani çoğu oyunda mevcut fark var ama en belirgin farklar War thunder ve Dbd , baldur's gate ,dragon dogma 2 .Düz bildiğiniz w11 kullanıyorum gene başka bir m2 de w10 mevcut oda stok .Yani w10 kullanmış olsam w11 i görmesem öyle kullanırdım herhalde ama belirgin fark var.
-
Merhaba, nasılsın hocam? Custom Windows vs. denedim fakat hiçbiri istediğim sonucu vermedi 4k polling rate v3 eS kullanıyorum. @Digital Reaction hocam bilir benim problem yaşadığım şeyleri vs. Hocam düz Windows kurun ardından hiçbir şey yapmayın, Chris diye biri var onun guide'ı tam bizlik haberin olsun.
Edit: Gereksiz bilgiyi sildim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surfing with the Alien -- 15 Ağustos 2024; 0:16:12 > -
Msi anakart için yeni bios yayınlanmış. Betadaydı daha önce betadan çıkmış.
Kullanan oldu mu güncellemek gerekir mi acaba.
@Digital Reaction hocam fikrini alabilir miyim. Yabancı kaynaklardan pek bişi bulamadım. Security issue giderildi diyor.
Sürüm:7E26v1F
- Açıklama:
- - AGESA ComboPI 1.2.0.0a Patch A updated.
- - Optimized with “Curve Optimizer” and “Curve Shaper” with Ryzen 9000 series CPU.
- - Optimized with “Memory OC OTF” and “Memory OPP” overclocking capabilities with Ryzen 9000 series CPU.
- - Fixed CVE-2024-36877 security issue.
Düzeltme:
Geçmiş mesajları okudum tavsiye etmişsiniz zaten hocam. Görmemişim. Bende yükledim az önce.
Tek sıkıntı save profilim silinmiş bios yükleyince tüm ayarları tek tek bir daha girmek zorunda kaldım ama bu bana tecrübe kazandırdı. Profili Usbye yedekledim bu sefer:)
İçim rahat etmediği için stabilite testleri en baştan yapıcam bakalım bir şey çıkacak mı. Daha sonra sonuçları yazarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathlike -- 15 Ağustos 2024; 3:2:6 >
-
Yeni sistem toplamayı düşünüyorum yakın zamanda 7800x3d ihtimal listesinde ancak bir süredir donanım piyasasından uzağım. Yeni jenerasyon işlemciler yakın mı beklenmeli mi bilemedim. Bu işlemciyi alacak olma ihtimaline karşı kullanan arkadaşlardan sıvı-hava soğutma önerilerine de açığım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naak98 -- 15 Ağustos 2024; 7:38:3 > -
Usbye yedekleme işi msi da sıkıntı olabiliyor. Bir kez ben de güncellemeden önce usbye kaydettim profilimi. Güncellemeden sonra profili içeri aktarmak istedim. Profil farklı versiyona ait olduğu için içeri aktarılamadı hatası vermişti. Yani ne işe yarıyor o zaman bu özellik anlamadım :)
Edit : Evet yine aynı sorun ayarları yedekleyip bios update ettim. Sonra profili geri yüklemek istedim yine hata verdi. Yani gerçekten saçma bir durum. Tekrardan ayarları yapacağım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mbombo00 -- 15 Ağustos 2024; 8:54:40 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam LS720, LT720, Arctic Liquid Freezer III 240 bunları alıp keyfinize bakın. Daha pahalıları da aynı soğutacak.
-
yaw arkadas o kadar para veriyoruz işlemci anakart ddr5 ram alıyoruz. teknoloji daha iyi diye amk yerinde i5 10400 lü sistemin sorunsuzluğunun yanından geçmiyor.yok curve yok expo yok expo olmadı ayar düşür yok acılıs suresi 1 dak memory bilmem neyi enabled yap ekran sürekli kararıp geri geliyor vb. amd pişmanlık net yani. intel evet performans olarak daha kötü fp değil bilmem ne 10 fps az al sorun yasama bu nedir amk?herkes pc üsteadı olmak zorunda değil ddr5 ile sistem kurdurtuyorsan bir zahmet bioslar manuel olarak ayarlı gelsin.
internette video izleyip biosla uğraşmaktan ebemi gördüm. 180 hz monitor 180 hz de calısınca ekran kararıp geri geliyor 144 hz ye düşürdüm bu mu simdi ileri performanslı teknoloji.
ekleme: dosya aktarımlarında da super hızlara cıkıyor sistem 110kilobyte ı görüyorum şaka gibi. b( ssd var bu arada )
sistem:
ryzen 7600
asus tuf gaming b650 plus
Team MP33 Pro 2TB 3500/3000MB/s NVMe
Patriot Viper Venom PVV532G600C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burumbic -- 15 Ağustos 2024; 14:16:51 >
-
İdle meselesine biraz baktım. Aslında sıcaklık 70-75 oldugu zamanlarda windows boşta değil. Windows'un bircok zamanlanmış görevi var. Bunlar özellikle siz birşey yapmıyorken çalıştırılıyor. Arada bir yüzde 10 civarında işlemci kullanıp 71 derecelere ulaştığını gördüm. Birinde windows antimalware servise kullanıyordu. Sisteminizde virüs varsa bu sorun olabilir yoksa bu normal bir durum. Bunun için güç seceneklerinden işlemci kullanım yüzdesini düşürmeyin. Özellikle en yüksek işlemci durumunu yüzde 99 yaparsanız bile bu işlemcinin boost hızını düşürüp performans kaybına neden olacaktır.
Yapılacak ne mantıklı şey 7800x3d kullanıyorsanız ve 89 max derece çok diyorsanız bunu 85 yapın. Daha da uğraşmak isterseniz CO yapabilirsiniz tabi. Ama şart değil.
Oyun açıp kalkmayı ironi olarak kullandığınızı varsayıyorum
-
Sorun yaşadığınız için sinirlenmek normal bir durum ama küfürlü konuşmak hoş değil. Nezih bir ortamda konuşalım lütfen.
Amd pişmanlık değil. AMD ryzen 1200, 1600af kullandım. İntel 10400f ve 11400 kullandım. Şuan 7600x kullanıyorum. Hiç birinde sorun yaşamadım. Yaşadığım sorun MSI 11 dk'da açılan bios'unda denk gelmem ve uzun açılışın memory context restore ile çözüleceğini yeni öğrenmemdi. 11400 ne kadar stabilse 7600x 1600af ve 1200'de o kadar stabil. Benim için bu yönden hiç farkları yok. Sadece 1200 ve 1600af 11400'den daha düşük performanslı, 7600x ise daha performanslı.
SSD olayı driver ile alakalı olabilir. Madem o noktaya geldik ordan örnek vereyim. 11400 ile netac 7000 serisi pci4.0 ssd kullanıyordum. CrystalDiskMark ile ikinci testte hızı 5000 lere düşüyordu. Disk böyle diye düşünmüştüm. Ama 7600x ile 3-5 defa test etsem bile 7000 civarlarında devam ediyor. Demekki intel 11400 sistemde performans düşmesi oluyormuş.
Sorun yaşayan insanlarda genelde gördüğüm anakarta uyumlu bellek almamaları. Bellek işi niye böyle bilmiyorum ama AMD bu konuda daha seçici.
10 fps daha fazla almak için PC üstadı olmanıza gerek yok. Aslen bu konunun amacı o değil. Burdaki insanlar genelde teknolojiyi sevdiği için sınırları zorlamak isteyen insanlar. Ben bir pc'de en üst performans nedir merak edip uğraşıyorum. İstesem sadece expo ve Mcr açıp kullanırım pc'yi ve hiç sorun yaşamam.
Monitör olayı farklı bir olay. Zaten günümüz teknolisinde asıl sorun para kazanma hırsıyla ürünlerin yeterince iyi piyasaya sürülmemesi ve yeterince kalite kontrol yapılmaması. Bir monitörün sağlamını bulmak için 3 monitör değiştirdim. Bu bile mükemmel değil ama sıkıldım artık deyip kabul edebileceğim ölcüde monitörde kaldım. Bu teknolojiden nefret etmeye başlamamıza neden olan birşey. Buna katılıyorum.
-
Oyunda 53-55de geziyor, ironi değil, bu pazar win11 format atıp ona geçicem istemeyerek de olsa. Virüslü olacak bişey kendi bilgim dahilinde yüklemedim, şirket işleri ve e-imza için de kullanıyorum çünkü PCyi. Gerçi ondan olduğunu hala düşünmüyorum. 22h2 güncellemesinden sonra böyle aptallaştı, updateler otomatik hani, kaçırdığım bişey olmamıştır şimdiye kadar defender veri tabanı adına.
Not: 23h2 olabilir paket güncelleme, o konuda çok emin değilim, win10un son yaptığı paket güncelleme işte.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 15 Ağustos 2024; 17:55:15 > -
Ben windows 10 22h2 kullanıyorum. Atlas os. Bunda gereksiz windows uygulamaları falan kapalı. Test ettiğimde durum buydu. İnşallah windows 11'e geçince düzelir. Ama temiz windows kurup gereksiz uygulamaları kapatirsaniz bunları yaşamanız çok daha az olur. Yoksa windows 11 daha fazla uygulama cümbüşü olduğu icin bostayken daha fazla kullanım yapacaktır
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bu modifiyeli windows dağıtımlarına ne derece güvenebilirim? Bilmediğimden soruyorum.
atlas os çekeyim onu kurayım hadi de şirket var ve çıkacak en ufak sıkıntı yasal boyutta bize büyük zarar verir misal. O yüzden adobe son politika ve sözleşmeden tiksinsem de parasını verip kullanıyorum, keza crackli oyuna bulaşmayalı milyon yıl oldu. Bunlardan kaçınıp para harcarken, atlas os bizi arkadan dürtmesin
yorumlar da hiç iç açmadı;
reddit
From the windows community on Reddithttps://www.reddit.com/r/windows/comments/12zj2jf/what_is_atlas_os
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elinwelin -- 15 Ağustos 2024; 18:11:13 > -
Bende crackli oyunlara programlara güvenip kullanmiyorum ama ne derece güvenilir bilmiyorum. şirket icin olan pcye suanki bilgim ile modifiye windows kurmazdim. Her ne kadar bu windowslar yazılım ile uygulama temizliyor olsa da(eskiden windows iso dosyası verilirdi.) yüzde yüz güvenilir mi emin değilim.
Dosyalarını githubdan veriyorlar. Şeffaf gorunuyorlar ve 1 yildir revi ve atlas , 1 yilda ghost spectre(bu windows işi dosyası veriyordu.) sürümü kullandım. Bir sorun yaşamadım.
Sizin yerinizde olsam burada bir kişi bahsetmişti Chris diye birinden galiba YouTube kanali Chris titus tech. Windows Utility Improved for 2024 diye video var ona bakabilirdim.
Türklerden de vardır kesin. Ben abone olduğum bir yerde bir program ile bunu düzenleyenleri gördüm. Size videosunu atayim. Burdaki program ile temizlik yaparsanız daha temiz bir windows olur. Yapmadan önce windows yedekleme yaparsınız. Bir sorun olursa geri alirsiniz. Tabi bunu müsait bir zamanda yapın. Allah korusun bir sorun olursa ve windows geri yuklemede cozmezse format gerekebilir.
Yusuf İpekyoutube
🐧 Arkamda gördüğünüz Linux posterini satın almak için - https://go.yusufipek.me/poster 💸 Kanala maddi destekte bulunup sürdürebilirliği arttırabilirsiniz - https://go.yusufipek.me/destekol 🗞️ En yeni teknoloji haberleri e-posta kutunuza gelsin - https://go.yusufipek.me/bulten 🎙️ Benimle birebir görüşüp danışmanlık almak için - https://go.yusufipek.me/gorusme 🔗 Beni bulabileceğiniz diğer platformlar için - https://link.yusufipek.me/@yusuf Videoda kullandığımız yazılım - https://github.com/ChrisTitusTech/winutil 00:00 Giriş 00:15 Sıfır Windows 11 00:37 Hangi aracı kullanıyoruz? 01:05 Yükleme sekmesi 02:14 İnce ayar sekmesi 07:44 Shutup10 09:04 Bazı uygulamalar kaldırılmadı mı? 09:44 İnce ayar kısmına geri dönüyoruz. 10:35 Ayar sekmesi 11:20 Güncellemeler sekmesi 12:18 Karşılaştığım bir sıkıntı ve uyarıhttps://www.youtube.com/watch?v=U7Iq2FijTtM&t=629s
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Foruma girmeyeli aylar oldu. Herkes iyidir inşallah. :)
Chris Titus Tech tavsiye ederim. Github'da sayfası var, zaten power shell açıp Github sayfasından bir komut yapıştırıyorsunuz. Açılan menüden tweaks sayfasıydı sanırım desktop/laptop seçip uygula demek kadar basit. Telemetry'leri ve gereksiz servisleri kapatıyor veya manuele alıyor.
Ben hala B650 Tomahawk 1E5 BIOS'undayım. Anladığım kadarı ile BIOS ayarları güncelleme sırası sıfırlanıyor, doğru mudur?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnAy -- 15 Ağustos 2024; 18:52:44 > -
Yorumlara biraz baktım. Çoğu daha hiç kullanmamış kullanıcılar. Bazı sorulara geliştirici cevap vermiş. Bu yazılımı yüklerken istediğiniz gibi modifiye edebiliyorsunuz. Defender kullanıyorum kapatmıyorum hiçbir zaman. Spectre meltdown gibi veya birçok ayar için atlos os'nin masaüstünde bir klasörü oluşuyor. Yani yine birçok özelleştirme yapabiliyorsunuz. Sanırım bunlar 1 yıl önce eksikmiş. Şikayetler neticesi gelmiş olabilir. Revios'ten sonra atlas'ı biraz daha çok beğendim gibi. Reviosta özelliştme için bir program var ama atlas os'de bunu cmd dosyalaarı ile yapıyorsunuz. Buda biraz programın yaşatacağı sıkıntılardan kurtarıyor.
-
"Atlas OS kullanmaya karşı olan bu kadar çok insanı anlamıyorum. Açıkça belli bir demografiye hitap etmek için yapılmış. Eğer bir oyuncuysanız ve bilgisayarınızda sadece oyunlar varsa ve mesajlaşma, bankacılık veya benzeri şeyler yapmanıza gerek yoksa, o zaman güvenlik bir sorun değildir. Sadece oyunları çalıştırmak için yeterli, sadeleştirilmiş bir Windows versiyonu bu. Tabii ki, bunu işiniz için günlük olarak kullanmayın ama sadece oyun oynamak için mi? Buyurun, kullanın.
Güvenlik yamalarının olmaması da büyük bir mesele değil. Yine, eğer kötü niyetli sitelere girmezseniz, virüsler ve açıklar bilgisayarınıza nasıl girebilir? Eğer tek yaptığınız Steam'i bilgisayara yükleyip oyun indirip oynamaksa, o zaman bu iyi bir kurulumdur."
şirket için nope, ben normal dağıtımla devam
-
Allah razı olsun siz nasılsınız? evet usb'ye yedekleseniz bile bir daha yapmanız gerekiyor. Eski sürüm biostan yedek olduğu için kabul etmiyor. Fotograf falan cekip yedeklemek lazım. Bende tomahawk 1j2'deyim. Stabil sürümde bios süresi düştü diyorlar. Galiba gelecek ay güncelleyeceğim. Siz denerseniz yorumunuzu bekleriz.
Bir dahaki windows yüklememde onu da denerim artık. Chris'te oyunlar daha yüksek fps alıyor mu daha stabil mi denemiş olurum.
-
Oyun için bile olsa sadece Steam açıp oturmuyor insanlar, Discord filan geçiyorum ama illa bir tarayıcı açmak gerekebiliyor. Normalde güvenilir siteler bile bazen trojan yiyebiliyor. Bilemedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X