Şimdi Ara

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.224
Cevap
128
Favori
94.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abdülkerim Satuk Buğra kullanıcısına yanıt

İşletim sistemini kurduktan sonra yaptığım ilk iş olduğundan emin değilim. Hatta büyük güncellemeler sonrası da çalıştırıyorum, Windows bazen bazı ayarları defaultlara filan çekebiliyor.

Ben de ya USB'ye screenshot veya telefon ile çekerim. Uzun vadede ayarlar kafada kalmadığından normalde fotoğraf filan çekmek alışkanlığım var.

Önceki ayarlar yeni BIOS'ta sorun olmuyor diye anlıyorum. Ekstra ince ayar çekmek zorunda kalan var mı?

• elinwelin kullanıcısına yanıt

Bir yıl önceki mesaja bakıyorsunuz. Attığım fotografta var. Güvenlik yamasını geri yükleyebiliyorsunuz. En başta yamanın devre dışı kalmasını engeleyebiliyorsunuz. Hatta ben ilk yüklerken kapatma demiştim. Daha sonra oyun performansını test etmek için kapattım. Yüzde 5 civarında falandı galiba performans arttı.

Bunlar eski atlas sürümünde yoktu. Başka sıkıntıları varsa bakmak lazım. Ama bu yönden sıkıntı yok. Şirket için kurmazdım yinede. Videodaki gibi github'dan alınan program ile hallederdim.

• gkhnAy G kullanıcısına yanıt

Benim gördüğüm en bariz sorun ilk başlardaki ram OC'sini güncel bioslarda stabil çalıştıramamdı. 6200 cl28'de 1.43 v'da stabil olan rami artık 1.47v da çalıştırıyorum. Tabi alt zamanlamalar baya sıkılaştırılmış vaziyette.

Albülkerim Hocam, sizin konuyu hatırlıyorum, hatta halen favorilerimde. Siz ince ayar işine epey girmiştiniz. Ben bir noktada bu yeterli deyip bıraktım. :) Gayet memnunum gerçi, mavi ekran reset atma hiç olmuyor. Önemli olan da bu sanırım.

PC'yi toplarken maddi imkansızlıktan emektar GTX 970 ile devam etmiştim. Yeni ekran kartı iki gün önce geldi. DP kablo yok diye bekledim, onlar da bugün geldi. Fırsattan istifade bir de iç temizlik yaparım. Şimdi mi girişsem yarın sabah daha aydınlık havada mı yapsam diye bir ikilemdeyim...

• gkhnAy G kullanıcısına yanıt
    Stabil olması en önemli olan. Bir sure sonra performans kazancı zaten baya azalıyor. Ben limitleri aradığım icin uğraşmıştım.
    Kartınız hayırlı olsun ne aldınız. Yorgun bir zamanınızda yapmayın. Pc bileşenleri dikkatli olmayı gerektiriyor. Fişi cekmegi falan unutmayın. Kuzenim isten gelip o heyecanla hemen pc'yi toplayayım derken işlemci pinlerini yamultmustu.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Galax 4070 Ti Super SG aldım hocam.

Yorgun zamanda PC içine girmemek konusunda deneyimim var. Kalıcı hasar vermemiştim ama 2009'da yeni bir PC toplarken işlemcinin güç kablosunu takmayı unutup saatlerce problem çözmek zorunda kalmıştım :D Bu kadar bariz bir hata nasıl gözden kaçar ama oluyormuş.

• En son çıkan BIOS'u tavsiyeler üzerine yükledim fakat bilgisayar kafasına göre kendisini yeniden başlatıyor, bunun sebebi ne olabilir? MSI X670E Carbon Wifi anakart ve 7800x3D işlemcim var.

Edit: CMOS Reset attım sorun çözüldü fakat yaptığım ayarları birebir aynı 4-5 farklı BIOS'ta denemiş olmama rağmen ilk defa böyle bir tepki aldım.

Edit 2: RAM'den olduğunu sanıyordum fakat önceki PBO ve Curve Optimizer ayarlarını uyguladığımda direk restart atıyor makine, tekrar stabil olanı bulmak lazım heralde

Edit 3: 3 saat y-cruncher çalıştırıp denediğim -25 All Core'de bile testi başlatır başlatmaz crash yiyorum. Bu nasıl performans geliştirmesi ben anlayamadım. Benim gibi sorun yaşayan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard2A6 -- 16 Ağustos 2024; 4:9:48 >
  • Leopard2A6 kullanıcısına yanıt

Her ayarı kapatıp sadece temp limit koyarak örneğin:85 derece bir testte soksana sistemi. Bende zamanında bios sorunu yaşamıştım bir sonraki bios gelene kadar böyle kullandım sistemi. 18K alacağıma örneğin 17k aldım oyunlarda 1 fps fark oldu hala da sorun çözüldü ama böyle kullanıyorum.

• fethisagol kullanıcısına yanıt

Rica ederim hocam güle güle kullanın.

• Mr.Uur M kullanıcısına yanıt

Hocam sistemde bir sıkıntı yok,windowsun halt yemesi.

Bu tarz sensör işlerini ehlinden bakıcaksın,HWINFO64 gibi.

Dengelide bende durum bu şekilde.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi
  • elinwelin kullanıcısına yanıt

Win 10 ve 11 deneyimlerimden şunu rahatlıkta söyleyim.

Performans olarak aralarında oyununa göre ufak tefek farklar vardır fakat akıcılık olarak win10'un yanından geçemez win11.

%1 ve %0.1 dipleri win11 bariz kötü aynı şekilde latency performansıda kötüdür win 11'in.

Akıcı stabil ve yüksek %1 %0.1 istiyorsanız win10.

Size tavsiyem win10 u internetsiz kurun.

X3D ve PPM driverlarını yüklemeyin ikiside çift CCD X3D'ler içindir.

Ekran kartı sürücüsünüde Nvclean install ile MPO kapalı şekilde yükleyin.

• Aslında burda bir sıkıntı yok. Bir program dosya indiriyor. İnternetiniz galiba 100 Mbps.

@Mr.Uur

Benim bosta 53 derece civarı çalışıyor. Bir yorumda görmüştüm bios güncellemesi sonrası olmuş olmalı. 10 derece arttı.

Malesef bu bioslar,sistemden sisteme farklılık gösteriyor.

Bundan önceki 2 beta 1200 biosu bende boştaki makinaya reset atıyordu,full sürümü yükledim şimdilik sorun yok .

Benim 1 yılda bu zamana kadar kullandığım en iyi biosum budur;

-AGESA ComboPI 1.0.8.0 updated.

Support AMD Ryzen 8000-series CPU.

Buda ikinci en iyi biosumdur,

- AGESA ComboPI 1.1.0.2b Patch A updated.

gerisinde sürekli bir problem çıktı,son biosda daha bir sorun çıkmadı ama çıkarsada garanti biosum hazır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 16 Ağustos 2024; 13:48:7 >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt

Hocam bunları niye yüklemiyoruz?

Bu arada 2 gündür yaklaşık 10 adet iso test ettim.

Xlite, revios, ghost spectre, ltsc, normal vs

W11 xlite acık ara en kötüsü ortalama 15 fps daha az.

Revios w10 ve w11 admin hesap aldıktan sonra post etmedi bsod verdi.

W11 ltsc i chris titus debloat yaptıktan sonra ghost spectre w11 ile ortalama aynı fps veriyor.

Genel olarak w10 isolar ortalama 10-15 fps daha az veriyor ama gecikme %25-30 daha iyi.

W11 ile w10 arasında %1, %0.1 kayda değer bir fark göremedim.

Sentetik test yapmadım. Varsa oyun içi benchmark yoksa belli noktalarda ortalama değeri kayıt aldım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Hocam %1 ve %0.1 test edeceğiniz 3 oyun ònereyim.

Cyberpunk 2077,

RDR 2,

BF 2042 128 lik haritada maçlar,

Marvels Spiderman ,

bu oyunlarda %1 ve %0.1değerleriniz yüksekse çoğu oyunda sorun yaşamazsınız,bu oyunlar hiç affetmiyorlar.

X3D ve PPM sürücülerine gelecek olursak,çift CCD olan 7900X3D ve 7950X3D için driver üzerinden 7800X3D gibi çalışmasını sağlayıp core parking durumunu engellemek için şartlar.

Bizim işlemciler native tek CCD olduğu için herhangi bir "yol gösterici" ye yani bu driverlara ihtiyacı yok,umarım açıklayabilmişimdir.

Yazıyı paylaşayım,

" Importantly, these technologies only target ide on Ryzen 9 7000X3D CPUs (7950X/7900X), as only these two of three announced SKUs also have an asymmetric chiplet design, where one CCX has 3D V-cache while the other does not. Of course, this problem does not exist with the 8-core Ryzen 7 7800X3D with one chiplet "

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberi
    AMD Ryzen 7800X3D Kullanma Rehberiigor´slab
    AMD chipset drivers offer special gaming optimizations for Ryzen 9 7000X3D CPUs | igor´sLAB
    https://www.igorslab.de/en/amd-chipset-drivers-offer-special-games-optimizations-for-ryzen-9-7000x3d-cpus/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 16 Ağustos 2024; 17:55:6 >

• Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

Gecikmeyi neyle ölçüyorsunuz hocam? Kart olarak Nvidia mı var yoksa başka bi program mı?

CapframeX oyun sırasında sistemin röntgenini çeker,tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 16 Ağustos 2024; 17:57:46 >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt

Bu programı kullanıyorum da fps dışında hiçbir şey anlamıyorum. Frametimes tablosunu nasıl yorumluyoruz?

Ve bu arada yeni bios biraz daha stabil gibi. Daha önce 6600 mhz açılmıyordu şimdi açıyor ama mavi ekran veriyor :D ramden dolayı sanırım ama sonunda 6400mhz 2133 flck cl30-39-39-42 ile 60 nanosaniyeye ulaşabildim. Ramler ve sistem daha kararlı çalışıyor. Bilgisayar memory context restore kapalı olmasına rağmen neredeyse bir önceki bios kadar hızlı açılıyor ki onda bu ayar açıktı. Sadece bilgisayarı yeniden başlatırken 30 sn kadar bekletiyor ama performans farkına değer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi milyarderdahi -- 16 Ağustos 2024; 20:13:37 >
  • Hocam bende W11'e çok ön yargılı yaklaşıyordum. Tayfun hoca ile tanıştığımızdan beri sadece progress konuştuk.@Digital Reaction W11 gayet iyi ve stabil durumda. AMD ekran kartı için önermem ama NVIDIA kartınız varsa W11 iyi. Hem mouse, hem grafik için baya düzeltmeler yapılmış W10'a nazaran.

AMD Ryzen 7800X3D Kullanma RehberiRüzgar Burak Kalayciyoutube
    Here is the solution if you're experiencing stuttering issues with a 4k polling rate. Pulsar v3 eS https://drive.google.com/file/d/18yxn2X_FshXKiSWxMlKGfiXVJKJwRuTY/view?usp=drive_link If you're experiencing this issue with 4k Hz, I've fixed it with a driver, so I've uploaded the file for you.
    https://www.youtube.com/watch?v=UCzy57qNSyE&feature=youtu.be

En basit örneği şu problemi belkide çözebilen tek insanımdır. W11 life saver resmen.

• milyarderdahi M kullanıcısına yanıt

Data panelinde Fps, frametime verileri altında %1,% 0.1 ,avarage %1 ler hepsi mevcut,oradada ki değerler oyun içindeki anlık her veriyi listeliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 17 Ağustos 2024; 20:11:10 >
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.