Şimdi Ara

AMD Ryzen 9 9950X3D [Ana Konu] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
226
Cevap
18
Favori
6.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugur3435 -- 12 Mart 2025; 20:22:13 >

• Arkadaşlar işlemcide bekleyin stok sıkıntısı olmaz. Bolluk olunca da fiyatlar düşer. 9800x3d 28-30k arası kilitlemeye çalışmışlardı. şu an 21k.

• ugur3435 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 12 Mart 2025; 20:23:17 >
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt

Bana kutusuz sağlıklı gelmiyor ya birisi internetten alır anakarta takar oc yapar çekirdekler düşük profil çıkar beğenmez iade eder vs bandrollü olsun benim olsuncuyum AMD Ryzen 9 9950X3D [Ana Konu] 

• saimertug kullanıcısına yanıt

He he 28-27k Aynen :D 200'den fazla 910 Dolara satılmış 33k :D çok satılınca stok bitmiş teklife geçmiş.

AMD Ryzen 9 9950X3D [Ana Konu]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 12 Mart 2025; 20:21:34 >
  • 5090 ön siparişini vermedim diye pişmandım bunda aynı hatayı yapmadım. Olması gereken fiyattan 2 k fazla ama yapacak bir şey yok malesef TR şartlarında.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Deepharp kullanıcısına yanıt

Yazdığımı bir daha oku, sonra bunu sil.

Bu işlemcinin için msrp 700$, türkiyede satılabileceği en ucuz rakam 31.000 tl. 9800x3d için msrp 480$ dı vergiler falan eklenince turkiyede olması gereken fiyat 21.000 tl.

Okudum ve sana gülüyorum :) Keyifli forumlar

• Kanada'da 1200 kanada dolarına satılıyor Amazonda.

Ben şahsi görüşüm bence birçok donanım testi yapan site ve kanallar, işlemcinin esas performansını ortaya çıkardığını düşünmüyorum. Cora parking, V-cache ve ince bios ayarlarını yaparak test etmek gerek.

• Bora MertArslan S1IBC kullanıcısına yanıt

Yaşanmaz, ben 7900x3d ile sorun yaşamıyorum en azından. İnce ayar yaparsan Process Lasso gibi uygulamalar ile stabilite sağlarsın.

• QuasarFX kullanıcısına yanıt

TDP'yi +1 olarak seçin, yani bir üst W değerini. Voltajı sabit tutarsanız hiçbir sorun yaşamazsını ve işlemci daha iyi OC olur. İŞlemciler zaten hiçbir şekilde %100 kullanıma girmiyor cinebench vs. hariç

• Tebilon'dan saat 18 gibi 34600 tl ye almıştım, şuan 35.300 olmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzAdebisi9 -- 12 Mart 2025; 22:3:59 >

• 30-35k ya anakart + cpu kombosu yaparsın + ram bile eklersin. Para sorunu olmayanlara bişey diyeyemem, maks performans almak için ancak 1000 dolar çok fazla bi işlemci için. Günümüz şartlarında 5800x3d bile hala iş yapıyor. Daha uıygun olsaydı benim 7900x3d yi satıp düşünebilirdim ancak bu fiyat skala ve çakallara karşı biraz da tepki koymak lazım.

• OzAdebisi9 kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun Hocam, Bunda kutulu/kutusuz bir gariplik vardı zaten aradaki fark 600'dü. Ya kutusuzu düşürecekti yada kutuluyu arttıracaktı. Kutusuzu o fiyattan listelediyse ve satacaksa şayet kutulunun fiyatı artması lazımdı şimdi olması gereken fiyata çekmişler.

• CRaSHTR C kullanıcısına yanıt

fiyatın artışını izledim resmen TEBİLON ne yapıyorsun kanka!

bende 7900 x3d kullanıyorum. Fiyat anlamlı olsa geçebilirdim ama bu şekilde hiç bir anlamı yok.

• Almanya'da amazonda tax free düşünce 625 Euro yani 25k ya geliyor fena değil. Hem iş yaparım hem oyun oynarım diyenler için fena CPU değil.

• tebilon çakal çukela bir firma, fiyatları referans alınacak bir firma değil..

9800x3d'de ilk çıktığında hype'landı hatta 30k yakın fiyata alanlar vardı.. millet deli gibi saldırıp sazan gibi o fiyatlardan aldı.. kur yükselmesine rağmen şuan 21kya kadar düşmüş durumda..

bu olayı nvidia ekran kartlarına benzetenler var oysaki alakası yok.. zamanla stoğu oturan bir ürün..

ben de ilk çıktığında 9800x3d aldım.. kur yükselmesine rağmen şuan aldığım fiyata bile satmam imkansız.. 9950x3d'yi bu fiyattan alanlar da en geç 2-3 ay sonra 30k'nın altına geldiğinde pişman olabilir..

• SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt

Firmalar ile ilgili bir şey diyemem o sizin düşünceniz savunmam da hiç bir firmayı ancak hem Amd ekran kartlarında ilk stoklar, hem de şuan amd işlemci stoklarında bir yanlışı yoktu. Takip ettiğim kadarıyla.

9800x3d ile olan durum şuan ki durum ile aynı değil. Orada başlangıç fiyatı aşırı düşüktü fakat stok sorunundan dolayı zıpladı ve yükseldi stoklar gelince normale döndü, bunun başlangıç fiyatı yüksek.

Satılan fiyatlar ise bazı siteler hariç uçuk bir seviyede değil. Nasıl 30k altına insin ki. 2-3 ay sonra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 12 Mart 2025; 22:30:27 >
  • Deepharp kullanıcısına yanıt

Firma konusu tecrübe ile alakalı. Kadıköy esnafı türevinde diyebileceğimiz firmalar'ın yaptıkları fiyat değişiklikleri kriter alınacak cinsten değil.

Profesyonel render için alacaklar için zaten daha iyi işlemciler var. Oyun için ise markaların paralı askerliğini yapmayan incelemelerde performansı neredeyse 9800x3d ile aynı.

9800x3d ilk çıktığında da bu tarz yorumlar yapılıyordu aman kaçırmayın ileride fiyat artabilir diye. Oysaki şuan piyasada dolar neredeyse 40'mış gibi ürünlere fiyat biçiliyor buna rağmen ürünün fiyatı düşüyor.

Üstelik bu ürün 9800x3d kadar satacak bir ürün de değil. Fiyatının zaten 30k'nın bu kadar üstünde olmasının sebebi muhtemelen 9900x3d'ye yer açmak..

Devalüasyon olmadığı sürece, peşin fiyatına 6 taksit falan satılmıyorsa bu fiyatlardan bu ürüne girilmez bence.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.