Şimdi Ara

AMD Ryzen 9000 işlemcilerin fiyatları onaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Ryzen 9000 işlemcilerin fiyatları onaylandı
    AMD, Computex 2024’de tanıttığı yeni Zen 5 mimarisini temel alan Ryzen 9000 serisi işlemcilerini bu ay içerisinde piyasaya sürecek. Merakla beklenen yeni masaüstü işlemcilerin fiyatları bir soru işaretiydi. Ancak kısa bir süre önce Ryzen 7 9700X, Ryzen 5 9600X, Ryzen 9 9950X ve Ryzen 9 9900X modellerinin fiyatları BestBuy’da açıklandı.

Ryzen 9000 fiyatları

AMD’nin Ryzen 9000 işlemcileri esasında resmi olarak 31 Temmuz tarihinde piyasaya sürülecekti. Ancak firma, test ve kalite sorunlarını gerekçe göstererek bu işlemcilerin çıkış tarihini Ağustos ayına ertelemek zorunda kaldı. Buna göre Ryzen 7 9700X ve Ryzen 5 9600X işlemcileri 8 Ağustos'ta, Ryzen 9 9950X ve Ryzen 9 9900X işlemcileri ise 15 Ağustos'ta satışa sunulacak. BestBuy tarafında listelenen fiyatlar ise şu şekilde:

• Ryzen 9 9950X: 599 dolar (7950X 699 dolar)

• Ryzen 9 9900X: 449 dolar (7900X 549 dolar)

• Ryzen 7 9700X: 359 dolar (7700X 399 dolar)

• Ryzen 5 9600X: 279 dolar (7600X 299 dolar)

Serinin tepe modeli olan 16 çekirdekli Ryzen 9 9950X, hem Core i9-14900K hem de Core i9-14900KS’e karşı fiyat noktasında avantajlı olacak. Her iki işlemci de 500 dolardan fazla fiyata sahip ve daha fazla güç tüketiyorlar. Öte yandan bu işlemcilerde Intel’in henüz çözemediği bir kararsızlık sorunu da yaşanıyor.

Ayrıca Bkz.Beklenen Intel Lunar Lake işlemcilerin çıkış tarihi açıklandı

Bununla birlikte fiyatların Ryzen 7000 serisine göre ciddi oranda düşük olduğuna da dikkat çekelim. AMD’nin fiyat avantajı veya rekabetçi fiyatlandırması Ryzen 9 9900X, Ryzen 7 9700X ve Ryzen 5 9600X modellerinde de sürüyor. Bu arada bilmeyenler için Ryzen 9000 ailesinin AM5 platformuyla uyumlu olduğunu belirtelim. Eğer halihazırda Ryzen 7000 serisi bir kurulumunuz varsa mevcut anakartınıza (BIOS güncellemelerini yapmanızı öneririz) yeni işlemcileri takabileceksiniz. Eğer daha önceki Ryzen işlemcileri kullanıyorsanız genel bir yükseltme yapmanız gerekecek. Ek olarak AMD, AM5 soketli yeni X870E, X870, B850 ve B840 yongasetli anakartları yılın ilerleyen günlerinde çıkacak.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-ryzen-9000-zen-5-desktop-cpu-prices-confirmed-9950x-599-9900x-449-9700x-359-9600x-279/

• Tabi hocam şimdi bu olaylar vakum ortamında, uzayda gerçekleşmiyor. Öyle olsaydı 6/12 yeter derdik. Ve fakat bu olayların bir arka planı var. AMD'nin intel diye dişli bir rakibi var.

İntel i5'leri 6+4, 6+8 yapmışken 13500 çok çekirdek skorunda 7800X3D tokatlıyorken kalkıp benim 2024 yılında 6/12 yeter demem zor. Yani rakibi böyle iken 6/12 göze çok batar.

Yalnızca göze batma da değil, mesela cyberpunkt kaç izlek üzerinden gidebiliyor/gidiyor biliyor musun? 6/12 sıkıntı. Bir de 6 büyük çekirdek oyunla ilgilenirken arkada çalışan bir virüs taraması vs güncelleme gibi ekstra işleri sessizce ve verimli biçimde halleden e çekirdeklerinin olması önemli. Bu yokasa en azından 8/16 olmalı bana göre.

Bunlar hep akıcılığa minimum fps değerine etki eden şeyler. Ben 2024 yılında 6/12 taraftarı değilim. Bugünkü piyasada hiç değilim. Bak arrow lake'de gelen yeni mimarili E çekirdeklerinin her biri 4.6 ghz hızında çalışan zen4 işlemcisi kadar güçlü. Bu ne demek biliyor musun geçtim 6/12 9600'ü 8/16 9700 bile çok çekirdekte i5 tarafından parça parça edilecek demek.

O açıdan yazdım o yazdığımı. AMD birkaç ay sonra çok sıkıntılı bir duruma düşecek bu açıdan. 279 zaten 6/12 için çok fazla bence. AMD çekirdek sayısında ve çok çekirdek gücünde bir devrim yaptı. Bu devrimi devam ettirmeli, bu olayı intel'e kaptırmamalı.

• 9900X ve 9950X için bayağı fiyat kırmış AMD, çok enteresan...

• 9950X ve 9900 fiyatları güzel.

7800X3D gibi fiyatı belli nefis bir oyun işlemcisi varken 2024 yılında 6/12 9600 çıkartıp 279$ istemek konusunda ne kadar az konuşursak o kadar iyi...

Zaten eleştirsek ne eleştirmesek ne. Rakibi intel'in son 13 ve 14. nesli ilgilendiren malum durum varken, belirsizlik varken çevremizden bize ne alayım diye sorana kalkıp 13. nesil 14. nesil alın mı diyeceğiz.

Çok bekler intel.

AMD candır. Umarım bol bol satarlar ve alan da memnun kalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boşnak Ağa -- 1 Ağustos 2024; 13:33:19 >
  • x3d işlemcileri gelecek mi 9000 serisinde ? 7800x3d fiyatını aşağı yönde etkiler mi ?

• Boşnak Ağa kullanıcısına yanıt
    Ben şahsen fiyat performans bağlamında 9600X’in en çok tercih edilecek model olacağını düşünüyorum. Çekirdek sayılarına bu kadar takılmamak gerek. Yıllarca mavi suratlı kahramanımızın bizleri 4/8’e mahkum ettiği yıllardan sonra giriş seviyesinde 6/12 fazlasıyla yeterli gelecektir. Asıl önemli olan işlemcinin mimarisi. Ama benim en çok beğendiğim 9700X oldu. Çünkü ben işlemcinin enerji sarfiyatına da dikkat ederim. Harcadığı güce oranla sunabileceği performans oranını göz önünde bulundurursam serinin bana göre en alınabilir modeli 9700X görünüyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9900lerin fiyatında güzel kırılma var ama esas f/p işlemci olarak 9700 göz kırpıyor

• 9600x ve 9700 ortaligi yikar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haber yapmış olmak için haber yapan editörler utanır mı? yok best buy'da çalışan forum üyesi söylemiş de bilmem ne;

https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-9000-serisi-fiyatlari-sizdi-beklenenden-cok-ucuz--159158058

quote:

Ryzen 9 9950X: 499 dolar (7950X 699 dolar)

Ryzen 9 9900X: 399 dolar (7900X 549 dolar)

Ryzen 7 9700X: 299 dolar (7700X 399 dolar)

Ryzen 5 9600X: 229 dolar (7600X 299 dolar)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt

Tabi hocam şimdi bu olaylar vakum ortamında, uzayda gerçekleşmiyor. Öyle olsaydı 6/12 yeter derdik. Ve fakat bu olayların bir arka planı var. AMD'nin intel diye dişli bir rakibi var.

İntel i5'leri 6+4, 6+8 yapmışken 13500 çok çekirdek skorunda 7800X3D tokatlıyorken kalkıp benim 2024 yılında 6/12 yeter demem zor. Yani rakibi böyle iken 6/12 göze çok batar.

Yalnızca göze batma da değil, mesela cyberpunkt kaç izlek üzerinden gidebiliyor/gidiyor biliyor musun? 6/12 sıkıntı. Bir de 6 büyük çekirdek oyunla ilgilenirken arkada çalışan bir virüs taraması vs güncelleme gibi ekstra işleri sessizce ve verimli biçimde halleden e çekirdeklerinin olması önemli. Bu yokasa en azından 8/16 olmalı bana göre.

Bunlar hep akıcılığa minimum fps değerine etki eden şeyler. Ben 2024 yılında 6/12 taraftarı değilim. Bugünkü piyasada hiç değilim. Bak arrow lake'de gelen yeni mimarili E çekirdeklerinin her biri 4.6 ghz hızında çalışan zen4 işlemcisi kadar güçlü. Bu ne demek biliyor musun geçtim 6/12 9600'ü 8/16 9700 bile çok çekirdekte i5 tarafından parça parça edilecek demek.

O açıdan yazdım o yazdığımı. AMD birkaç ay sonra çok sıkıntılı bir duruma düşecek bu açıdan. 279 zaten 6/12 için çok fazla bence. AMD çekirdek sayısında ve çok çekirdek gücünde bir devrim yaptı. Bu devrimi devam ettirmeli, bu olayı intel'e kaptırmamalı.

• 9600 kdvsiz fiyatı :9207 tl kdvleri ekliyince 12882 tl yapar demekki türkiyede daha ucuz gircek

Intel'in dayak yemekten ağzında diş kalmadı. AMD Ryzen 9000 işlemcilerin fiyatları onaylandı  Görünen köy kılavuz istemez. Olacak edecek gibi argümanlara bakmam. Testler ortada sonuçlar ortada. Intel voltaj ile sıçmaya devam ediyor. AMD çok kararlı durumda ve bu tarz sıkıntıları yok.

• 9800x3d açıklansın, bellek hızı ve kararlılığını sağlasın üstüne 7800'e anakart değişmeden yüzde yirmi performans farkı koysun, peynir ekmek gibi satılır

Ne oldu lan hacklendin mi yoksa

• @Bosnak Aga
    Tabi ki intel alin diyebilirsin. Bunda bir sorun olacagini sanmiyorum. Intel'in mevcut problemi overclock yapanlari yakindan ilgilendiriyor. Eger ki overclock yapmadan oynamak isteyen olursa tavsiye edilebilir. AMD'nin bu islemcileri benimde ilgimi cok cekti ama bekleme taraftariyim. Elimdeki anakartin bios'unu update etmeme ragmen riske girmek istemiyorum.

Teknoloji surekli degisiyor ve maalesef firmalar tekolojiyi son kullaniciya teslim ederken biraz aceleci davranabiliyorlar. Bunun yaninda yazilim uyumsuzluguda ekstrasi (maalesef bu gercek birebir yasadigim bir kac ornek bulunmakta) oluyor.

AMD alacaklara onerim biraz daha bekleyin ozellikle bu nesil icin uretilmis anakartlari bekleyin. x670 serisinde sorun yasamaniz muhtemel ki anakart ureticileri de bu konuda acele etmiyor gorunuyorlar.

Birde bosnak aga su tokatlama kelimesini cok kullaniyorsun :) Hani biraz azaltsan mi nasil olur? Insanlar damarina basiliyor saniyor. Malum Turk milleti olarak asiri duygusaliz :) Bir yararimiza olmasa da gereksiz bi kabullenme ve fan olma duygusuna sahibiz (son 22 yildir en aci sekilde herkes bunu goruyor)

Herkese hayirli gunler dilerim. Umarim herkesin istedigi gibi PC toplama firsati olur.

• Yıllardır AMD kullanan biri olarak sırf şu 6/12 olayında dolayı 7600x yerine Intel tercih ettim. Yıl olmuş 2024 6/12 zar zor ucu ucuna yetiyor bazı oyunlarda. Gecikmeyi düşürmek için HT kapatayım desen sistemde takılmalar başlıyor 6 çekirdek yetersiz olduğu için. Neden HT kapatıyoruz demeyin, rekabetçi oyun oynayanların bir çoğu kapatıyor bu tarz ayarları.

• Bu kadar takıntılı bir oyuncu 7600x değil 7800x3d düşünmesi gerekirdi diye düşünüyorum, yazık olmuş :)

• GhosTeS G kullanıcısına yanıt

7800x3d var oyuncu işlemcilerinin kralı günümüzde. 7600x ile 7500f arasında da çok perdormans farkı yok, fiyat farkı var ama neden 7600x seçildi onu anlamadım.

Yani diyeceğim o kadar sorun ediyorsanız 7800x3d ile devam edebilirdiniz. Öyle 20-30 bin liralık işlemci de değil kendisi.

• 9950X için 499 deniliyordu ki tabii ki imkansız bir fiyat ıdı.

Bak 599'muş zaaaaaaar.

• Ben b760+13600K için 10000 TL ödedim, üstünü siz verirseniz neden olmasın :) İndirimde 7500'e düşen normalde 9K olan işlemciyi 13K olan 7800X3D'yi bir tutmak da enteresanmış. Kaldı ki ucuz olmasına rağmen çoklu çekirdek tarafında çok daha güçlü.

• Ne oldu lan ahmet1905_47 yine mi arkamdan ağlıyorsun sen...

O değil de ne olacak bu cimbomun hali?

Bu nedir lan?

AMD Ryzen 9000 işlemcilerin fiyatları onaylandı AMD Ryzen 9000 işlemcilerin fiyatları onaylandı 

Önce fener tokatladı sezon sonu.

Sonra Beşiktaş ağır şekilde tokatladı.

Şimdi de ligin dibindeki köy takımından Young Boys'da mı tokatlandı senin takımı.

Ne olacak senin bu halin Ahmet AMD Ryzen 9000 işlemcilerin fiyatları onaylandı  Bir yanda Zen5 fiyaskosu diğer yandan gelenin geçenin tokatladığı Galatasaray. Üzülüyorum lan ben senin bu haline.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.