< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
AMD Ryzen 9000 işlemcilerin resmi fiyatları açıklandı: Önceki nesilden ucuz (3. sayfa)
-
-
AMD, 7800x3D'yi tasarlarken uzaylılardan falan yardım aldı herhalde. Bir türlü kendi yaptıkları bu işlemciyi geçemiyorlar. Canavar gibi güçlü mübarek.
-
AMD'nin 65W X serisi işlemci çıkartabilmesi gayet büyük başarı, bu haliyle 7000 serisinin doğru yapılmış hali gibi durmakta.
Ama AMD gibi uzun yıllar aynı soketle upgrade şansını sunan bir firmada özellikle üst seviye X işlemci almak için insana para batması gerektiğinden, vakti olan X olmayan işlemcileri beklemeli.
150-200 hatta 250W (Intel) çeken işlemci ile alınan performans amelelikten fazlası değil, makul bir TDP ile kayda değer performans aldığın işlemci neyse ona bakacaksın. Yenisi çıkınca canın sıkıldıysa bir üst modele geçeceksin, hepsi o.
-
Bu serinin x3D modellerinden biri geçecektir hocam bence beklemek lazım. Performas artışı sağlamadan yeni bir nesil piyasaya sürmek akıllıca bir iş olmaz intel gibi itibar zedelemek istemez bu noktada bence. ( eğer risk almaya değecek kadar bir ekonomik rahatlıkları varsa tabi onu da bilemeyiz )
-
neden hala Tr incelemeleri gelmedi bize geç geldiğini düşünmüyorum
-
9000x serisi ancak ve ancak yeni PC toplayacaklar için bir alternatif, ve performans olarak ciddi bir hayal kırıklığı, neredeyse tüm saygın inceleme kaynakları da benzer görüşleri dile getirmişler.
oyun için işlemci alacakların mutlaka ama mutlaka 9000 X3D modellerini beklemesi gerek.
-
GOAT olarak 5800x3D geçiyor hocam. Hatta yurtdışında 5800x3D için "1080 Ti of CPU's at this point" diye tabir kullanmışlar
Çünkü 7800x3D AM5 bir sistem ve am5 anakartlarla ramlerin fiyatları ortada fiyat/performans skalasında biraz dışarı çıkıyor
Performans haricinde her konuda 5800x3d önde bence
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
7600X den hangisine geçmek mantıklı.
-
TR'de gümrükten geçmedi herhalde işlemciler, millet aldı çatır çatır kullanıyor, TR'de daha satışa çıkaran tek bir yer yok işlemcileri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Amerikan newegg'te ilanda 5 gündür işlemciler. Ama TR'de hiç bir yerde satışta değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 14 Ağustos 2024; 23:13:4 > -
Piyasaya girerse geçersin hocam. Bu gidişle girmeyecek gibi.
7800X 3D, 7000 serisindeki herhangi bir işlemciden farklı bir mimari değil. Fazladan dikey ön bellek latency'i düşürüyor olay bu sadece. Şahsen AMD işlemcili sistem kuracak olsam 7800X 3D tek seçimim olurdu, çünkü 1% Low değerleri Intel işlemciler kadar iyi. 9800X 3D de çıkacakdır ama Zen 5'deki kötüleşen core to core latency, 7800X 3D'den üstün olmasını engelleyebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 16 Ağustos 2024; 10:21:50 > -
bir marka düşünün ki yeni seri ürünü bir önce çıkarttığı seriden daha az performans versin veya bu olasılık olsun...
-
Yeni işlemciler İtopya'ya düşmüş ama fiyatları yüksek. Yurtdışı fiyatı 279 USD(9400TL) olan işlemci 12000 lira, 359 USD(12100 TL) olan işlemci 15200 lira olarak fiyatlandırılmış. Kutulu almak isterseniz daha da pahalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temren -- 16 Ağustos 2024; 22:48:0 > -
7700X'in aynısı 9700X ama 4 bin TL daha pahalı
-
Şuan pc topluyorum ryzen 9700x mi almak mantıklı ryzen 7 7800x3d mi
Öncelik oyun oynamaksa 7800x3D her türlü önde. Vaktiniz varsa yıl sonuna doğru çıkacak 9. nesil x3D işlemciyi bekleyin derim.
-
Çok teşekkür ederim valla oyun önceliğim şimdi alacam 3 aydır beklemekten sıkıldım
ryzen 9900x aldım, bakalım nasıl bir işlemci çıkacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X