Şimdi Ara

AMD, Ryzen 9000 serisi işlemcilerin çıkış tarihini erteledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: enessezgin Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD, Ryzen 9000 serisi işlemcilerin çıkış tarihini erteledi
    AMD, Computex 2024’de tanıttığı yeni Zen 5 mimarisini temel alan Ryzen 9000 serisi masaüstü işlemcilerin çıkış tarihini erteledi. Ryzen 9000 işlemcileri için belirlenen orijinal çıkış tarihi olan 31 Temmuz artık yerini Ağustos ortasına bırakıyor. AMD, ihtiyatlı olmak adına bu ertelemenin yapıldığını ve ek kontrollerin sağlanacağını söyledi.

AMD Ryzen 9000 artık bu tarihte çıkacak

AMD, Ryzen 9000 serisi işlemcilerin çıkış tarihini erteledi
    Bilindiği üzere Ryzen 9000 serisi şimdilik Ryzen 7 9700X, Ryzen 5 9600X, Ryzen 9 9950X ve Ryzen 9 9900X işlemcilerinden oluşuyor. AMD, yaptığı erteleme ile işlemcileri farklı tarihlerde piyasaya süreceğini açıkladı. Buna göre artık Ryzen 7 9700X ve Ryzen 5 9600X işlemcileri 8 Ağustos'ta, Ryzen 9 9950X ve Ryzen 9 9900X işlemcileri ise 15 Ağustos'ta satışa sunulacak.

Ayrıca Bkz.AMD Ryzen 9 9900X oyun performansında Ryzen 7 7800X3D'nin gerisinde kalıyor

AMD, işlemcilerde bir sorun olmadığını ancak bazı numunelerin testleri ve kalite kontrol süreçlerini geçemediğini söyledi. Bu sorun halihazırda mağazalara ve satış kanallarına gönderilen ilk parti ürünlerde tespit edilmiş durumda. Firma bu işlemcileri geri çağırarak yerlerine yeni partileri gönderiyor. Yaşanılan erteleme de bu faaliyetlerden kaynaklanıyor.

AMD’nin işlemcilerin çıkışa sadece birkaç gün kala yaptığı bu erteleme esasında tüketiciler için oldukça olumlu. Öte yandan AMD, halihazırda Core i9-13900K ve i9-14900K da dahil olmak üzere kararsızlık sorunları yaşayan 13. ve 14. Nesil masaüstü işlemcilerde Intel’in durumuna düşmek istemiyordur.

Kaynak:https://wccftech.com/amd-ryzen-9000-zen-5-desktop-cpu-launch-delay-15th-august/

• Söylentilere göre AMD yeni işlemci incelemelerinde Intel'in yaşadığı sorunları çözen firmware ile çalışan işlemcilerle kıyaslanmak istiyor çünkü yine söylentilere göre çıkacak firmware Intel işlemcilerinde performans kaybı yaşayacak. Rakibi iyice güçsüzken ringe çıkmak istiyor AMD sanırsam. İşlemcilerinde gerçekten sorun olsa 10-15 günde neyi düzeltip de piyasaya yeni ürünleri tedarik edebilirsin. Burada başka bir sebep var gibi. Intel 9700KF kullanıyorum ama son iki nesilde Intel'in yaptıkları yüzünden bir sonraki işlemcim eğer AMD fena batırmazsa AMD olacak. İşin kötü yanı Intel 13 nesilde hatalı üretimden kaynaklı zamanla bozulmalar var ve Intel bu ürünlerin seri numarasını vs. paylaşıp iade seferberliği yapmıyor. Şimdi 13. nesil Intel işlemci kullansam ve oyun veya uygulamada çökme yaşasam sorun işlemcide mi, programda mı, İşletim sisteminde mi, ekran kartı vs. driverda mı? Nasıl anlayacağım? Atıyorum diğer seçenekleri eledim oyunda vs. çökmeden işlemciyi sorumlu tutuyorum. İşlemciyi Vatan Bilgisayar'dan aldıysam oraya yollayacağımı varsayarak (işlemciyi aldığıma dair faturamı atmadıysam) adamlarda bunu tespit edecek cihaz yok ki. Intel bile özel labaratuvarda

tespit etmiş. Kim bu sorumluluğu alıp bana yeni işlemci verecek? İşlemciyi aldığım yer dese ki sorun senin yazılımında veya başka bir donanımında kime neyi kanıtlayacağım? Kaldı ki günümüzde uygulama veya oyunda çökmeler bazen yaşanabilen bir durum. Intel 13. nesil işlemci sahibi olsan bu durumda evhamlanırım haliyle yoksa sorun işlemcim mi diye.

Intel'in yaptığı iş değil.

Bu arada Intel'in 13. ve 14. nesil sorunu 2 kaynaklı.

İlk olarak 13. nesil işlemci üretimindeki hatadan dolayı bazı işlemciler bozuluyor, bir nevi atomik bazda çürüyor gibi bir şey. Piyasaya sattıktan sonra fark edip üretimi düzeltmişler ama piyasada serseri mayın gibi dolaşıyor bu ürünler. İşlemcine ağır yük bindirirsin 6 ayda bu bozulma iyice kendisini belli etmez ama günlük 4-5 saat oyun ve biraz iş için kullanırsın bir iki yılda ortaya çıkar.

İkinci husus hem 13. hem de 14. nesili vuran ve sonuç olarak yine çökme yapan ve işlemciyi yakabilen işlemci mikro kod hatası. Bunun için firmware düzenliyormuş Intel. Bu firmware eğer mikro kod hatası işlemcine geri dönülemez zarar verdiyse yine fayda etmiyor.

AMD'ye göre bu firmware Intel ile yine voltaj ve frekans düşüşü ile performans kaybedecek. Bu sebeple AMD bu firmware yapılmış Intel işlemcilerle kapışmak istiyor. Tüketici olarak satın almadan önce performans kıyaslamalarında doğru bilgi için ben de bu şekilde karşılaştırılmış bir tablo görmek isterim.

Amd en iyisini yapmış. Adam bozulacağını bile bile yüksek mhz lere çıkan 350-400w güç tüketen cpu yu müşteriye dayıyor haliyle de amd bozulmaya yol açan hızlara çıkan cpular ile kendi cpularını yarıştırmak istemiyor.

13.nesilde kronik oksitlenme olduğu bilgisini ve bunun düzeltildiğini 14. nesil çıkalı baya olunca öğreniyoruz.

Müşterinin yanında durmayan bu dantelim gibi firmalara ağır cezalar gelmeli de nerede o güç. Adamlar istediği gibi at koşturuyor.

Diğer yandan bakıyorsun noctua diye bir firma var adam 4-5 sene kullanımda ürünü sorun çıkarıyor diye fix geçiyor. Benim ürünüm müşterilerim tarafından en az 10 sene kullanılabilmeli 4-5 az diyor.

• Hekimler uyardı:

Örneğin "Paranoid kişilik bozukluğu" olanlar, çıkacak ilk parti İşlemcilerden almasınlar.
    ...
    ...
    ...
    ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorunlu çıkacağına ertelensin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Söylentilere göre AMD yeni işlemci incelemelerinde Intel'in yaşadığı sorunları çözen firmware ile çalışan işlemcilerle kıyaslanmak istiyor çünkü yine söylentilere göre çıkacak firmware Intel işlemcilerinde performans kaybı yaşayacak. Rakibi iyice güçsüzken ringe çıkmak istiyor AMD sanırsam. İşlemcilerinde gerçekten sorun olsa 10-15 günde neyi düzeltip de piyasaya yeni ürünleri tedarik edebilirsin. Burada başka bir sebep var gibi. Intel 9700KF kullanıyorum ama son iki nesilde Intel'in yaptıkları yüzünden bir sonraki işlemcim eğer AMD fena batırmazsa AMD olacak. İşin kötü yanı Intel 13 nesilde hatalı üretimden kaynaklı zamanla bozulmalar var ve Intel bu ürünlerin seri numarasını vs. paylaşıp iade seferberliği yapmıyor. Şimdi 13. nesil Intel işlemci kullansam ve oyun veya uygulamada çökme yaşasam sorun işlemcide mi, programda mı, İşletim sisteminde mi, ekran kartı vs. driverda mı? Nasıl anlayacağım? Atıyorum diğer seçenekleri eledim oyunda vs. çökmeden işlemciyi sorumlu tutuyorum. İşlemciyi Vatan Bilgisayar'dan aldıysam oraya yollayacağımı varsayarak (işlemciyi aldığıma dair faturamı atmadıysam) adamlarda bunu tespit edecek cihaz yok ki. Intel bile özel labaratuvarda

tespit etmiş. Kim bu sorumluluğu alıp bana yeni işlemci verecek? İşlemciyi aldığım yer dese ki sorun senin yazılımında veya başka bir donanımında kime neyi kanıtlayacağım? Kaldı ki günümüzde uygulama veya oyunda çökmeler bazen yaşanabilen bir durum. Intel 13. nesil işlemci sahibi olsan bu durumda evhamlanırım haliyle yoksa sorun işlemcim mi diye.

Intel'in yaptığı iş değil.

Bu arada Intel'in 13. ve 14. nesil sorunu 2 kaynaklı.

İlk olarak 13. nesil işlemci üretimindeki hatadan dolayı bazı işlemciler bozuluyor, bir nevi atomik bazda çürüyor gibi bir şey. Piyasaya sattıktan sonra fark edip üretimi düzeltmişler ama piyasada serseri mayın gibi dolaşıyor bu ürünler. İşlemcine ağır yük bindirirsin 6 ayda bu bozulma iyice kendisini belli etmez ama günlük 4-5 saat oyun ve biraz iş için kullanırsın bir iki yılda ortaya çıkar.

İkinci husus hem 13. hem de 14. nesili vuran ve sonuç olarak yine çökme yapan ve işlemciyi yakabilen işlemci mikro kod hatası. Bunun için firmware düzenliyormuş Intel. Bu firmware eğer mikro kod hatası işlemcine geri dönülemez zarar verdiyse yine fayda etmiyor.

AMD'ye göre bu firmware Intel ile yine voltaj ve frekans düşüşü ile performans kaybedecek. Bu sebeple AMD bu firmware yapılmış Intel işlemcilerle kapışmak istiyor. Tüketici olarak satın almadan önce performans kıyaslamalarında doğru bilgi için ben de bu şekilde karşılaştırılmış bir tablo görmek isterim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teacher80 -- 25 Temmuz 2024; 12:17:1 >

• ahmetkaraci kullanıcısına yanıt

Zen 5 haberi okurken beni aydınlattığın için teşekkürler. Ben de haber sitelerinin yolunu bilmediğim için böyle teknoloji sitesinde takılıyorum, sen de olmasan beni kim aydınlatacaktı(!)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İntelin durumuna düşmemek için mallarıda geri çekmiş

• Amd en iyisini yapmış. Adam bozulacağını bile bile yüksek mhz lere çıkan 350-400w güç tüketen cpu yu müşteriye dayıyor haliyle de amd bozulmaya yol açan hızlara çıkan cpular ile kendi cpularını yarıştırmak istemiyor.

13.nesilde kronik oksitlenme olduğu bilgisini ve bunun düzeltildiğini 14. nesil çıkalı baya olunca öğreniyoruz.

Müşterinin yanında durmayan bu dantelim gibi firmalara ağır cezalar gelmeli de nerede o güç. Adamlar istediği gibi at koşturuyor.

Diğer yandan bakıyorsun noctua diye bir firma var adam 4-5 sene kullanımda ürünü sorun çıkarıyor diye fix geçiyor. Benim ürünüm müşterilerim tarafından en az 10 sene kullanılabilmeli 4-5 az diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 25 Temmuz 2024; 14:10:6 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• intel gibi olmamak için (zaten olması gereken)

• Teacher80 kullanıcısına yanıt

Ben Intel'i boş geçip, AMD kendi üzerine ne ekleyebilmiş diye bakarım. Özellikle oyunlarda 7800X3D gibi muhteşem bir işlemci varken, çıkacak olan yeni seri bu işlemcinin neresinde konumlanıyor görmek isterim.

Intel zaten söz konusu değil oyunlarda 7800X3D varkenAMD, Ryzen 9000 serisi işlemcilerin çıkış tarihini erteledi 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.