Şimdi Ara

AMD Ryzen 9000X3D işlemcilere ait kıyaslama sonuçları paylaşıldı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt

yapma...

• AREryilmaz kullanıcısına yanıt

sonucta clone.. bunun cok dezavantajı var yazılımlaırn optimizasyon eksikliginden firmanın gecmiste oldukca sorunlu islemciler üretmesine kadar..

• 40 senelik falan bir konu bu ama şimdi. 64 bit extensionını da AMD kazandırdı x86 olarak bildiğimiz şeye. Şey diyorum çünkü komut setleri topluluğu desem sürekli yenileri eklendiği için mantıksız oluyor sonuçta sabit değil.

Yani cakma diyerek evet biraz fazla kücümsemis oldum fakat yazılım optimizasyonu gercekten cok sorunluydu chrome gibi cok tanınmıs ve büyük programlar bile sürekli crash oluyordu falan format atıyorum yok, acaba sürücülerden mi diyorum bazı donanımları iptal ediyorum falan yine yok, anakart desen değil ram desen yine sorun yok böyle bir kafam attı o zaman ATHLON II X4 islemci var kasayı aldım odanın kösesine attım aynı gün gidip Vatan bilgisayar mağazasından intel Imac satın almıstım daha da AMD islemci almadım.. Cok uzun zaman oldu son modelleri denemedim ama adamın ağzı bir kez yanınca ister istemez önyargı gelistiriyorsun..

• eğer yeni makine alacaksan şu an ya 7800x3d ya da 7950x3d alıyorsun. Başka herhangi bir işlemci mantıksız. Tabii apple almayacaksan, o da farklı bir platform zaten artık.

Apple M1 cıktıgında ARM islemciyi denemek icin hemen almıstım hız ve performanstan memnun kaldım fakat yeni model Imac'lerden hoslanmadıgım icin yani cenesi uzun ve cerveleri kalın ayrıca renkli menkli oldugu icin estetik bulmuyorum, Mac Mini M1 aldım. Onda da adamlar Mojave sonrasında mı ne, Subpixel Antialiasing denen seyi kaldırmıslar sadece 4K ve kendi sattıkları 5K monitorle kullanılsın diye.. Halbuki mojave önceki sürümler HD monitorlerde yeterli keskinlik veriyordu Windows'dan yine de düsüktü ancak Subpixel Antialiasing kaldırılınca, HD monitorde gercekten o kadar berbat gözüküyor ki böyle blur'dan gözünün önünü göremiyorsun.. Windows'da ise her sey HD monitor olmasına rağmen kristal gibi netti.. Buna ayar olup 1 ay sonra cihazı elimden cıkarttım..

Simdi Macbook pro M2 var ama onu da eksternal cıkıs almıyorum kendi monitoruyle kullanmak gerekiyor 4K ve 5K monitorü gereksiz buldugum icin satın alım yapmaya karsıyım.. Büyük ekranda kullanamadıgım icin onu da nadiren calıstırıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Ekim 2024; 18:53:12 >

Subpixel AA tam olarak nedir bilmiyorum. Subpixel rendering diye bir şey var ama onu da bilmiyorum. Apple monitörler sallıyorum BGR de sen RGB monitör takınca saçmalıyor falan gibi bir şey mi var?

Esas makinemde 5800X3D ve 3090 var. 4K 144 monitöre takılı. 28 in SM G70B hatta, 4K monitör kesinlikle gereksiz bir şey değil, tabii 27 olsa tadından yenmezdi bence 28 masaüstü için çok büyük ama yapacak bir şey yok 15K'ya aldım ben bu aleti. Öncesinde HP 27XQ kullanıyordum 27 in 1440P 144.

İş bilgisayarım 1440P ekranlı 1235U'lu bir Acer laptop. RHEL yüklü, Gnome ile çok güzel görünüyor. Normalde KDEciyim ben ama RHEL yüklememin ana fikrine karşı olacağından Gnome silip KDE yüklemedim. İşlemcisinden de çok memnunum bak mesela. Sanal makine bile çalıştırıyordum ben o alette Xeon Gold 6148 ile homelabing işine girmeden önce.

Sırf kurcalamak için ARM64 apple istiyorum bir tane. Eğer çok pahalı olmasaydı macbook air alırdım hem sağa sola işe giderken yanımda götürmeye de uygun, şarjı da bitmiyor; taşınabilir bilgisayar tarihindeki ilk gerçekten taşınabilir bilgisayar M1 macbook air eğer bana sorarsan hatta.

Subpixel Antialiasing MacOS'da pikselleri net gösteren bir yazılım teknolojisi. Pikselin rengini farklı alt piksellere böler bir cesit Microsoft ClearType alternatifi diyebiliriz. ClearType bundan daha üstün fakat yine de göz alısabiliyordu bu özellik tamamen kalkınca blur görüntüden gözünün önünü göremez hale geldin yani HD ekranları cöpe cevirdi..

Mojave öncesi sürümlerde bu teknoloji varken, Mojave sonrasında apple bunu muhtemelen kendi monitorlerini satmak icin kaldırdı. Üstelik bu özellik olmadıgı icin 4K PC monitoruyle bile orjinal Apple monitor performansına yani netligine ulasamayabilirsin..

Benim ise Apple monitor alıp kazıklanmaya niyetim yok. Fahis fiyat ödeyerek o monitoru alabilirim fakat ben prensipli biriyimdir kazıklanmak istemiyorum.. O yüzden eksternal monitorle kullanmayı düsünüyorsan Mac almanı önermem cünkü Apple monitor almak isteyeceksin..

Fakat üzerindeki internal monitorle kullanacaksan Macbook almanda bir sakınca yok fiyat olarak PC'lerden pahalı olsa da, malzeme kalitesi, farklı bir platform, söyledigin gibi sarj üstünlügü gibi mevzulardan tercih edilebilir.. M1 tercih edersen cıkalı cok oldugu icin cihazlar ikinci elde ucuzladı zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Ekim 2024; 19:40:34 >

M1 alınmaz artik herhalde. M2 daha mantikli gibi. Ama alsam da zaten zoom icin kullanacagim sadece...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M1 makinelere 3 sene daha destek verirler oynamak icin alacaksan m1 alınabilir ama m2'de alabilirsin fakat sunu söyleyeyim m1 mini bile fisek gibi bilgisayar benim sürekli kullandıgım i3 inteli hızda 4 katlayacak kadar performanslıydı yani benchmark'dan bahsetmiyorum sistemin tepkiselligi sanki amiral gemisi telefonda android falan ya da ipad'de ios calıstırıyor gibisin.. Fakat Apple güncelleme vermezse yeni MacOS uygulamalarını tıpkı bir iphone gibi eski MacOS'larda calıstıramayabilirsin Apple bilgisayarların bu handikapı vardır.. Hani alıyoruz 7 sene kullanıyoruz falan falan der apple fanboylar ancak sağlam bir PC'yi belki 10 yıl artı kullanırsın.. Apple'ı donanım fisek gibi bile olsa yeni MacOS verildigi sürece efektif kullanırsın..

Ben text mevzularıyla ugrastıgım icin islemci gücü benim icin o kadar da önemli degil ben text editorleri kullanırım Linux'de GNU Emacs, Windows'da MS Visual Studio Code falan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Ekim 2024; 19:53:14 >
    Ahahahahah

https://m.youtube.com/watch?v=urcL86UpqZc&t=184s&pp=ygUaZW1hY3MgZW50aHVzaWFzdCBpbnRlcnZpZXc%3D

Efsane bak bu

ben Stallman'a saygıdan kullanıyorum birazda..  

Yoksa onun yerine vim de kullanabilirim..  

Marksizm-stallmanizm diyorsun yani

Vim-emacs harplerinde savaştın mi onu soyle sen esaa

O adamın felsefesi bayağı ucuk fakat cogu konuda haklı oldugu cok sey vardır.. 

Onun nasıl internet kullandıgını okudun mu? Adam torsuz hicbir yere girmiyor ve internette kredi kartı bile kullanmıyor.. 

JavaScript'e karsı oldugu icin, web sitelerine giremiyor. Giremedigi web sitelerine baska yollarla girmeyi deniyor eğer giremiyorsa girmiyor.. 

fakat GCC'yi baslatan kisi ve proje lideriydi.. 

O kadar ileri gidilmese de, kullanıcıların ondan cogu konuda ilham alması gerekiyor bence.. 

Emacs cok fazla özellige sahip ve büyük bir editor. Vim daha minimal ve hızlı. Bazen Linux'de Nano, Windows'da notepad bile kullanıyorum. Bu moduma göre degisiyor biraz.. Bazen cok minimal bir editor kullanmak istedigim zamanlar da oluyor yani..  

Benim favorim kate ahahah

CLI'da nanoyu tercih ediyorum tabii. Vimi sevemedim.

Kate güzel ama ben grafiksel seyler kullanmaktan hoslanmıyorum. Windows ortamında kullanırım onun zaten olayı grafiksel ortam, fakat Linux'de hoslanmam. Linux bence gücünü konsoldan alıyor. Bu konsol taparlık degil hatta aylar önce Linux konusunda tartısmıstık. Zaten Linux ortamını calıstırır calıstırmaz elim hemen terminale gidiyor..

Bir de Linux yükleyip modifiyeli sahin gibi süsleyenler var böyle seffaf terminal, dock koyuyorlar, terminale neofetch yazıyorlar SS alıyorlar sağda solda gösteriyorlar falan.. Bunları gördükce dünyada ne kadar cok aklievvel var diyorum.. Ben Linux dağıtımı yükleyince duvar kağıdını bile standart bir tane secerim terminali seffaf bile yapmam dock yüklemem bir keresinde bir yerde bir mevzuda SS göndermistim herifler beni caylak sandılar hahahahaa

Aracı amac yapmıslar hatta bak ben bu Linux toplulugundan da uzak duruyorum cünkü bu adamlarla tartısırsam mutlaka hoslarına gitmeyecek bazı seyler yazıyorum en güzeli fazla muhatap olmamak ve Linux'ü kullanmak.. Sana da bunu tavsiye ederim hani archcılara falan uyuz oluyordun aynen bende de var o uyuz olma mevzusu..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Ekim 2024; 21:30:9 >

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

Ne salakca bir kiyas.

4790k oyunlarda xeon 2699v4 den iyi.xeon simdi cop mu oldu.mantikli bi elestiri ugruna zekanizi tartismaya aciyorsunuz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ya sorma.

Ben fish yukluyorum ama. Scripting yok, gerektiginde bash de hazir ama terminal olarak bence daha guzel.

Modifiyeli sahin dediginde aklima Garuda geliyor hemen. KDEsini modified eden insanlara karsi degilim bu arada, arayuzu kendilerine uygun hale getiriyorlar ve bence bu cok guzel bir sey. Bu neofetch masturbasyonu olayını denedim bana hic tat vermedi bu arada.

Benim de elim terminale gidiyor. Bak boot ettikten sonra web tarayicisi bile kullanacaksam once bir terminal aciyorum. Linux'un olayi o. Ama terminalsiz kullanilabilen distrolar olmadigi surece sen ben kullaniriz sadece. Laptoplara freedos yerine kubuntu falan kurup verseler o kadar cok sey degisir ki...

Geçen ama muthis bir gaming distrosu var dediler, adini hatirlamiyorum, yukledim bir baktim immutable. Fedora tabanli. Lan ben napayim oyle linuxu? Immutable sistem istesem macos kullanirim. Windows'dan bile kotu. Ama işte ortalama kullaniciya o lazim. Linux'un yayginlasmasini istiyorsak da ortalama kullanicinin mouse ile her isini halledebilmesi lazim.

Bir isi GUI ile kolay halledebileceksem GUI kullaniyorum ama ben. Kate o yuzden tercihim: mouse var. Kaydederken yetki istiyor, bir sürü guzelligi var. Nanoyu da sanirim alisik oldugum icin kullaniyorum. Esas makinemde bir partisyonda arch var su an, aylardir boot etmedim oyun oynayamiyorum judder var (3090). Fari distrolarda da judder var. NV driverinda bir bokluk var gibi ampere icin, ama mesela 4060li laptopa jurdugumda yag gibi akiyor oyun sıfır judder, anlamazsin windows olmadığını (doom eternal tabii bahsettiğim oyun onunla test ederim ben donanimi hep), tabii o makinenin de super IO çipini tanımıyor kernel, fan kontrolu yok o yuzden windows.

Is makinesine RHEL yuklemek cok dogru bir karardi bence. Fedora archtan daha hizli ya bazi konularda, bana stabilite lazim. E Fedora seviyorum, o yuzden RHEL. Tabii ben bunu dedim diye stallmanistligin kabarmasin, hosgorulu ol ahahahab

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.