Şimdi Ara

AMD Ryzen 9000X3D işlemcilere ait kıyaslama sonuçları paylaşıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
1
Favori
1.811
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonucta linux kullaniyorsun fedora da linux fakat ben firma dagitimlarini sevmiyorum iste cunku arkasinda sirket var bu da birileri buna kar amacli bakiyor anlamina geliyor milletin linux kullanmasini ben de tercih ederdim ama kullanin demekle de olmuyor gui kullanmayi bile beceremeyenler var bu linuxun ekmek yemesi lazim diye sacmaliyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Headlong Into Carnage

Sonucta linux kullaniyorsun fedora da linux fakat ben firma dagitimlarini sevmiyorum iste cunku arkasinda sirket var bu da birileri buna kar amacli bakiyor anlamina geliyor milletin linux kullanmasini ben de tercih ederdim ama kullanin demekle de olmuyor gui kullanmayi bile beceremeyenler var bu linuxun ekmek yemesi lazim diye sacmaliyorlar

Red Hat bana antipatik gelmiyor ozellikle linux'a katkilsrindan dolayi firmaya sempatiyle bakiyorum.

CC-BY SA degil mi zaten bu meret? Isteyen satar, alicisi da para vermek isterse verir. Red Hat stabilite ve destek satiyor zaten aslinda. Troçkistle tartisan leninist gibi oldum su an ahahahah

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

Yani ben özgür yazılım konusunda, sol görüsü ve mülkiyet mevzularını benimsemiyorum, ancak bir yazılımın arkasında, ondan kar etmek isteyen bir firma varsa bu kullanıcının faydasına olmaz seklinde düsünmekteyim..

Mesela ubuntu yani cannonical firması, ubuntu dağıtımına spyware entegre edecek kadar olayı ileri götürmüstü. Böyle bir seyi Arch ya da Debian'dan bekler misin? Imkansız..

Yani konu MacOS olsa, o zaten commerical bir sey.. Windows desen yine öyle.. Gerci MacOS'u bile ben etik bir sey olarak görmüyorum. Bunun cekirdeginde özgür yazılıma ait kodlar var. FreeBSD ve Mach mikro cekirdegine ait kodlar var.. Ancak üst katmanlar Apple'a ait..

Burada lisanslar ihlal edilmiyor olsa bile, cünkü bu özgür yazılımların lisans anlasmaları böyle bir kullanıma izin veriyor, herifler gitmis özgür yazılımı kullanarak ortaya commerical OS cıkartmıslar.. Benim perspektifimden bu da bir cesit hırsızlıktır lisanslar izin verse dahi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Ekim 2024; 22:24:51 >

Kendilerine uygun hale getiriyorlar ama dock demek görsellik uğruna islevsellikten ödün vermek demektir..

Cok eskiden neofetch degil gkrellm sapıklıgı vardı özellikle degisik gkrellm temalarıyla SS yollarlardı..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 8 Ekim 2024; 22:49:27 >
  • Headlong Into Carnage kullanıcısına yanıt
    Ama işte bunun guzelligi kimsenin RHELe mecbur olmaması. Eğer istedigin her seyi yapmak serbestse satmak de serbesttir, alip kapali kaynak kodlu bir seylere cevirmek de.

PS isletim sistemi de BSD, ESXi de. Esek yukuyle para verip ESXi kullanmak zoru da degil kimse, ama kullaniyorlar. Proxmox yukle geç yoksa, ama işte sundugu birseyler var o sirketin musterisine.

Işime yaradigi ve ne yaptigini bildigim surece kapali kaynakla sikintim yok. Microsoft isletim sistemini parayla satmasina ragmen bana reklam gosterip şahsi verilerimi almaya kalkinca sinirleniyorum ben sadece mesela.

Kisi kendisi kullanabildigi surece sıkıntı yok bence.

Tiling window manager kullanasim geliyor arada ama sakallari epeyce uzatmam lazim o is icin ahahah. Zaten pes ettim win 11 kullaniyorum artik. Yapacak bir şey yok. O judder olmasa oyun oynanir ama linuxta. Cozemiyorum o judderi, sanirim xwaylanddan dolayı oluyor.

Bu arada serverımda server 2022 datacenter kurulu. Hyper-V ile bir sürü VM çalıştırabilirken (çalıştırabiliyorum ama sadece bir adet ubuntu server çalışıyor şu an pihole ve unbound için) WSL2 ile herhangi bir distro yükleyip windows'a WSL2 uzantılı docker kurduğumda mesela ekran kartına istediği gibi erişebilen bir sürü konteynerım olabiliyor. A4000 takılı mesela, local AI kurup WSL2'de çalıştırabiliyorum, bu sırada windows da ekran kartına erişebiliyor.

SR-IOV falan kullanmadan istediğin her şeyi yapabiliyorsun. Bunu bize kim verdi? Microsoft.

Bu projeden projeye degisir. ESXi ve Proxmox karsılastırmasında, ESXi dedigin daha gelismis bir yazılım ancak ücretli bir alternatife mecbur bırakmayan Apache örnegi verebilirim.. Web sunucu yazılımıyla sanallastırma yazılımı farklı seyler tabii fakat burada yazılımın ticari ya da özgür olmasından öte islevselligi ve kalitesi önemli mesela apache dandik olsaydı web sunucusu olarak ücretli alternatif kullanılırdı.. Bu sanallastırma teknolojisinde ücretsiz alternatif olmadıgı anlamına gelir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Ekim 2024; 10:10:0 >

SR-IOV kullan ne olacak? Bu mevzulardan anlıyorsan SR-IOV da kullanabilirsin hem SR-IOV donanıma direkt erisim sağlıyor ve performansı daha yüksek

Pencere yöneticisini ne yapacaksın? Direkt x11 kullan madem xterm'i direkt calıstır i3 falan artizlik iste..  

Ya da twm kullan

Stallman ben Mate kullanıyorum diyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 9 Ekim 2024; 9:48:15 >

Zen mimarilerine geçiş kimin sayesinde oldu, AMD'nin sayesinde mi. Ben de senin cahilliğine hastayım, ben Intel fanı olsam şu anda AMD ekran kartı kullanmam. Bu kadar açık ve net konuşuyorum, geçmişte Athlon serisi AMD işlemci de kullandım.

Sen 13 ve 14. Nesil kullandın mı, bu kadar iddialı konuşuyorsun. Mesele çok çekirdekli işlemci yapmak değil, ortam oluşursa hepsi yapar isterse. Intel tek çekirdek gücünde AMD'yi rakip görmediği için, geçmişte az çekirdek kullandı hep.

Bak bakalım orta seviyede i5 ve Ryzen 5'de, hangi işlemciler daha fazla MT skoru ile daha fazla çekirdeğe sahip. İşlemci mimarileri konusunda birşey bilmiyorsun, PL1 seviyesi Zen 4'de TDP 170 Watt iken Raptor Lake'de 125 Watt, ispat niteliğinde kaç tane test paylaşıldı, güldürme kendine.

Salakça yorum diyen de aynada kendine baksın, üç kuruşluk tiplersiniz. Bırak sistem kurmayı, lüks bir restaurant'a gitseniz paranız yetişmez.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Ekim 2024; 11:33:39 >

• Cpt. Miller kullanıcısına yanıt
    10 sene boyunca 4 çekirdekli işlemci kullandık mı kullanmadık mı AMD çöp ürettiği sırada?

Kullanmadım bu arada. 7950X3D 150W çekip daha iyi performans verirken 300W çeken işlemci almam. 13 ve 14 fabrikadan bozuk çıkıyor, Intel kendini savunmaya çalışmayı bıraktı sen bırakmamışsın.

Orta seviyede Intel daha iyi ürünler sunuyor zaten, buna kimse itiraz etmez. Defektif olmasa 13500 al derim ben mesela o fiyat bandinda alisveris yapacak herkese. Ama 13600K alacak adam biraz daha para verip 7800X3D alir. Hiçbir manası yok.

O restaurant sacmalayisini okurken senin adina utandim bu arada.

Işte o her zaman duzgun çalışmıyor, ciddi de guvenlik sikintilari varmis.

Ben dedigim şekilde yapay zeka calistirdim gpu uzerinde. Bare-metal ile mukayese etmedim simdi ne kadar overhead var bilmiyorum ama teorik olarak SR-IOV daha performansli calisacaktir, evet, ama sanki pek de bir sey fark etmeyecek gibi. Hyper-V'de GPU-P de var bak denedin mi hiç?

Hyprland

Ben masaustu seviyorum ya bu tiling window manager olayi bana gore degil.

Artik sanirim hicbir mainstream distro X ile gelmiyor. Wayland'in yayginlasmasi ve desteklenmesi icin iyi oldu bu ama nvidia kullanicilari olarak mutsuzuz. AMD ekran kartlari çöp. Intel islemciler hic değilse defektif degillerse iki kat guç çekerek gene sana aynı performansi veriyor, AMD ekran kartlarinda teknoloji eksigi var, adam RTi hala yazilimda yapiyor Nvidia Pascal gibi calisiyor AMD hala.

Tabii makinenin sanal olduğunu gizlemeyi basarabilirsen csde valorantta falan beleşe DMA hack yapmak mumkun olur o şekilde.

Hayır ama SR-IOV doğrudan GPU'ya erisecegi icin her zaman daha performanslı olacaktır..

Oyun oynayabiliyorsun gpu-p ile. Nvidianin musaade etmedigine Microsoft musaade ediyor. Cok acayip bir şey. VMler arasinda dinamik olarak boluyor ekran kartini falan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 9 Ekim 2024; 14:5:28 >

Ben online oyun oynamıyorum hocam. Coooooooooooooooooooook eskiden Q3 Arena vardı bir de CS 1,6 vardı.. Bir de FEAR DM vardı ha bir de Half Life DM ve Team Fortress biz fosiliz yani hahaha Fakat bu FEAR DM'de maca girerdim adamların arkasından dolasıp sadece tekmeleyerek öldürürdüm herifleri deli olurlardı hahahah

Bu Linux'un en büyük sorunu zaten bu kafasına esen bir seyler icat ediyor ve bunu trend haline getiriyor..

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.