< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (364. sayfa)
-
-
Arkadaşlar merhaba 22.02 de 5600x almistim bizdehesapli.com sitesinden, urun sorunlu cikti mavi ekran ve voltaj hatalari aliyodum. 15.03 de endeks blisime garantiye gönderdim. 22.03 de ürün hatali oldugu için degisim karari verildi ellerinde yokmuş, aldigim firmadan degisim/iade almam icin rma formu verildi. Ayni gun bizdehesapli.com a gonderdim mail ellerine ulasip isleme aldilar. 2 haftadir urun yok diyip geçiştiriyorlar beni bugun yarin, teknik servisle goruselim bi, distributorle mail attik cevap bekliyoz vs vs klasik baştan savma cumleleri. Ben urunu 2400 tl ye almistim dolar kuru sebebiyle 3000 tl ye yakin fiyatlarda şuanda ürün, sitesinde satışı yok suan fakat gecen hafta satiyolatdi, firmanin kur yuzunden yasanan fiyat artisi sebebiyle ürünü bilerek bana göndermediğini düşünüyorum belkide gunahlarini aliyorum bilmiyorum fakat 40 gunu aşkın süredir pc siz kaldim ne yapacağımı sasirdim artik bilgili arkadaslardan yardim bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 2 Nisan 2021; 18:19:49 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar Msi Tomahwk Max Anakart sahiniyim islemci olarak R5 3600 almayi dusunuyorum fakat forumda inceledigimde BF19 lar overclockda vasat BF20 lerde bu durum bi tik cozulmus gibi, keza 21 serisini kullanan ve durum.paylasana denk gelmedim, 20 serisindede takozlar cikmakta. 3700x lerde boyle bi durum varmi, sorunlu bi seri yada en stabil olani vs gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@oemci32 senin işlemcin normal değil arkadaş valla paylaşıp durma nazar değdircem :D :D
-
@oemci32 Prime95 ile deneme yaptınız mı? ben 3600X ile 4.4'ü 1.25 ile geçiyorum. 4700 ile 1.4'de boot ediyor ama stabil olmuyor. Bu arada LLC ayarınız nedir?
-
Merhaba ,
4.4 ghz 1.168v değeri ile 1 saat aida 64 kararlılık testi stabil , prime 95 e gerek duymadım. 1.14-1.15 ile cinebench geçiyorum , aida stress testi için ise gerekli voltaj 1.168 oldu.
-
Arkadaşlar merhaba, burayı pek takip etmiyorum, yukarıdaki arama aracından aradım ama bir sonuç çıkmadı. Bu yüzden daha önce sorulmuş olabilir;
Haftasonu MSI A320M-A Pro Max AM4 anakart ve Ryzen 5 1600 işlemci aldım. İşlemcinin içinden stok fan çıktı. Bu fanı anakarta monte ederken fan ayaklarından birisi hiçbir şekilde anakart üzerindeki boşluğa denk gelmedi. Yönünü değiştirdim, vidaları yavaş yavaş ve çapraz sıktım fayda etmedi. Ben de uyan üç ayağı sıkıca vidalayıp bıraktım. İyi oturmadığı için fazla ısınır mu bilemiyorum, bir iki saat kadar Total War Three Kingdoms oynadım işlemci sıcaklığı 66-75 derece arasıydı yazılım doğru ölçüyorsa.
Daha önce başına gelen oldu mu? Üç ayağın sıkılmış olması sıkıntı yaratır mı sizce, bu sıcaklık değerleri nasıl?
-
Selam. alt resimde gösterdiğim yerleri sökünce (plastik parçaları) soğutucunun vidalı ayakları deliklere denk gelmesi lazım ölçü yanlış olması imkansız ilginç soğutucuyu çevirerek deneyin
ÖRNEK MONTAJ
PLASTİKLER ÇIKINCA
FAN YÖN
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 6 Nisan 2021; 2:33:23 >
-
tüketici hakem heyetine başvurmalısınız fotografı cekin onlara atin büyük ihtimal paranı iade edebilirler sana -
Hocam yaptilar iadeyi kurtuldum su lanet firmadan 42 gunumu caldilar, hakkimi yediler haram olsun
naçizane önerim varsa ana kartınıza yeni bios yükleyin ve yapabiliyorsanız işlemci hızını ,örneğin 3.5 ghz 3.6 ghz 3.7 ghz gibi değerlere, sabitleyin. kendi kendine de hız aşırtmasın işlemci, onu da kapatın. sonrasında i7 de kaç ghzye ayarlı ise 5600x de de aynı hıza çıkın ve test edin. güç kaynağınız eskiyse ve mümkünse yeni bi güç kaynağı ile deneyin. son bir düşüncem oyunları, görev yöneticisinden çekirdek benzeşmesini tek yada iki çekirdeğe düşürün. bu dediğim son işi hayatımda bir yada iki kere yaptım. farklı bir yere taşınmış yada harici bir program gerektirebilir.
-
Konu güncel arkadaşlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: Glorfindel1907Konu güncel arkadaşlar
Listeye ekleyebilir misiniz beni
Ryzen 7 5800X - Asus ROG Strix X570-E
Ekledim hocam, Herkes iyi günlerde kullansın sistemlerini
-
pbo mu düşük voltaj 4.3 all core mu sizce
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0245653D0 -- 11 Nisan 2021; 20:54:7 > -
İyi Pazarlar
Buda Setup
Amd akar intel bakar
-
Buda bonus
-
quote:
Orijinalden alıntı: Muten BabaBuda bonus
Mükemmel hocam
-
Benzer bir ikilemi şu an ben de yaşıyorum. PBO ile aynı saat hızında saçma sıcaklıklar, voltaj dalgalanmaları yaşıyorum. Aynı saat hızında sabit voltajla kullandığımda daha serin çalışıyor pc. Oc yaptığımızda İntel'de olduğu gibi voltajı dinamik hale getirmenin bir yolu yok mu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Flying NimbusBenzer bir ikilemi şu an ben de yaşıyorum. PBO ile aynı saat hızında saçma sıcaklıklar, voltaj dalgalanmaları yaşıyorum. Aynı saat hızında sabit voltajla kullandığımda daha serin çalışıyor pc. Oc yaptığımızda İntel'de olduğu gibi voltajı dinamik hale getirmenin bir yolu yok mu?
bende aynı ikilemdeyim bu aralar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X