Şimdi Ara

AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (362. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.733
Cevap
135
Favori
363.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • konuda cyberpunk görünce ben nasıl oynuyorum acaba dedim ve bir görevden resim aldım.

işlemci 3300x stok+PBO bu PBO tipi zen3 destekli bioslarla birlikte değişti önceden enable yapıp çıkıyordun 3 5 bişi atıyordu işlemci 4350 mhz boost çalışıyordu.yeni sistemde aynı zen3 curve gibi ayarlıyorsunuz 4350'den daha hızlı çalıştırıyor ama çok atla deve farkını görmedim ben.

kart:2080 referans.soğutması kötü daha doğrusu 80 derece çalışsın bu kart şeklinde dizayn ettikleri için görevin başında kaval sonunda şişhane olmasın resimler diye %100 yaptım fanı oc yok.

2k şu ayarlarda

61-91 arası gördüm ben oynarken ama genelde 70 küsürdü.

resimler memento filmi gibi oldu ama bu şekilde de sorunsuz oynanıyor.bu arada epic üzerinden oynadığımı ve epic istemcisinin zaten %10 işlemci kullandığını hatırlatayım.

• vddcr ve vıd voltajını 1.25 yaptım dropla birlikte 1.225 ve 1.169 oluyor.stabil değerler.ısılar efsane düştü.(eskisi droplarla birlikte 250 oluyordu.)

• quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

2.el 10700k almayı düşünüyordum ama sebep sonuç ilişkisi aşağıda.

Edit: İşlemciyi monte ettim, ayarlarını 1.25V 4.6GHz manual oc şeklinde yaptım. PBO CO uğraşamadım onun voltajları yüksek göründü gözüme muhtemelen bazı ayarları doğru düzgün yapamadım o yüzden klasik manual oc seçeneğini seçtim. Az önce ram ayarlarınıda yaptım. Aida64'te 5dk stress testine soktum. Realbench'te bench aldım. Timespy denedim. Bir sıkıntı yok görünüyor.

Değerler düşükse dikkatinizi çeken hatalar varsa uyarırsanız üstüne biraz daha düşüp düzelteyim.

https://www.3dmark.com/3dm/58039490?

Alıntıları Göster

Birşey merak ettim hocam anakart bu kadar pahalı seçmenizin sebebi nedir?

• hgwxx/7 kullanıcısına yanıt

Pahalı derken? Anakartı alırken 2.400'dü kampanyalarla beraber (mouse,oyun kodu,para iadesi) 1.900'e filan geldi. Debug ledli anakartları seviyorum, o fiyata başka yoktu.

Bilgisayar ve otomobil gibi şeyleri hobi olarak görüp yargılamamak lazım. Clio'da ayağını yerden keser o zaman niye Maserati satılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

Pahalı derken? Anakartı alırken 2.400'dü kampanyalarla beraber (mouse,oyun kodu,para iadesi) 1.900'e filan geldi. Debug ledli anakartları seviyorum, o fiyata başka yoktu.

Bilgisayar ve otomobil gibi şeyleri hobi olarak görüp yargılamamak lazım. Clio'da ayağını yerden keser o zaman niye Maserati satılıyor?

Yok yargılamak değil sadece ne gibi ekstraları var onu merak ettim daha çok. Belki bir başka tartışmanın konusudur. Yani aynı çipsete sahip iki anakart arasında pahalı olan ne kadar farklıdır vs gibi.

Bu arada fiyatı uygun gelmiş hangi kampanya idi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 17 Mart 2021; 22:40:4 >
  • beyler su an 3600 ve msi b450 gaming plus max var .ben 11. nesli bekliyorum. sizce 5600x e mi gecmem mantikli yoksa 10600k 10700k yada 11600k ya falan mi. sanirim intele gecersem daha mi masrafli olur ne dersiniz?
    bir de crucial ramlerim 3600 cl16 calisiyor su an 3800 cl 16 resliyor pc. 5600x gecersem o islemci kaldirir mi bu ayari yada intelde daha yuksek mhzlere cikabilir miyim aydinlatir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonerhac -- 21 Mart 2021; 16:13:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonerhac

beyler su an 3600 ve msi b450 gaming plus max var .ben 11. nesli bekliyorum. sizce 5600x e mi gecmem mantikli yoksa 10600k 10700k yada 11600k ya falan mi. sanirim intele gecersem daha mi masrafli olur ne dersiniz?
    bir de crucial ramlerim 3600 cl16 calisiyor su an 3800 cl 16 resliyor pc. 5600x gecersem o islemci kaldirir mi bu ayari yada intelde daha yuksek mhzlere cikabilir miyim aydinlatir misiniz

Forumda konusu vardı sizin msi b450 gaming plus max ve 5600x kullanan bir arkadaş oda 3600 den geçmiş deneyimlerini paylaşıyordu ekran kartı 3060ti. Onunla konuşursanız detaylı bilgi alabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/msi-b450-gaming-plus-max-ve-ryzen-5-5600x--148250508

https://forum.donanimhaber.com/ryzen-5-5600x-ve-rtx-3060-ti-full-hd-performansi--148250556

Elinizdeki 3600 ile bir süre devam edin 11 nesil çıktıktan sonra ister istemez amd indirim yapacak yerine göre belki düz 5600 , 5700x çıkartacak aceleniz yoksa bekleyin derim. Anakartınız gayet iyi 5600x ve üzerini çalıştırabilecek güçte. 1200 pin ve am4 için bu nesil son nesiller seneye soket değişecek bu sebeple boşuna anakart masrafı yapmayın elinizdekini değerlendirin derim.

• arkadaşlar merhaba 22.02.21 tarihinde 2400 tl ye 5600x işlemci satın almıştım. ürün sorunlu çıktı amd teknik servisi ürünün kusurlu olduğunu kabul edip iade veya değişim kararı verdi, amd distribütörü endeks bilişimde ürün yokmuş. satın aldığım bizdehesaplı.com sitesinde de ürün kalmamış para iadesi yapabiliriz diyolar. fakat ben bu ürünü şuanda alırsam 3000 tl gibi fiyatlar söz konusu sizce zararımı nasıl karşılayabilirim?

• quote:

Orijinalden alıntı: yasin_92

arkadaşlar merhaba 22.02.21 tarihinde 2400 tl ye 5600x işlemci satın almıştım. ürün sorunlu çıktı amd teknik servisi ürünün kusurlu olduğunu kabul edip iade veya değişim kararı verdi, amd distribütörü endeks bilişimde ürün yokmuş. satın aldığım bizdehesaplı.com sitesinde de ürün kalmamış para iadesi yapabiliriz diyolar. fakat ben bu ürünü şuanda alırsam 3000 tl gibi fiyatlar söz konusu sizce zararımı nasıl karşılayabilirim?

İade etme. Tedarik etsinler. Bekleceğini söyle.

Her biosu ayrı ayrı denedim.Şuanda en sorunsuz bios sürümü 3602 arkadaşlar bilginiz olsun, diğerlerin de bir çok sorun var.

• yasin_92 kullanıcısına yanıt

https://www.bizdehesapli.com/amd-ryzen-5-5600x-6-core-3-70-4-60ghz-35mb-cache-65w-wraith-stealth-fan-am4-soket-box-kutulu-urun-RYZEN-5-5600X

ürün var ellerinde, ekran görüntüsünü alıp tekrar ulaşın arkadaşlara, tüketici hakem heyetiyle filan uğraştırmayın beni deyin çok diretirlerse, olmadı hakem heyeti.

• Yoizhik kullanıcısına yanıt

Ben fansiz tray aldim, hemde bunu bugun eklemişler heral baktigimda yoktu bu 5600x islemci, kabul etmeyecem iade çünkü urun fiyati belli şuanda ve 1 aydir magdur durumdayim. Tesekkurler oneriniz icin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 22 Mart 2021; 18:38:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Steelo S kullanıcısına yanıt

Stoklarinda gozukuyor hocam simdi firma bi yamuk yapmassa gonderir yoksa cazgir cikartcam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin_92 -- 22 Mart 2021; 18:39:40 >
  • quote:

arkadaşlar merhaba 22.02.21 tarihinde 2400 tl ye 5600x işlemci satın almıştım. ürün sorunlu çıktı amd teknik servisi ürünün kusurlu olduğunu kabul edip iade veya değişim kararı verdi, amd distribütörü endeks bilişimde ürün yokmuş. satın aldığım bizdehesaplı.com sitesinde de ürün kalmamış para iadesi yapabiliriz diyolar. fakat ben bu ürünü şuanda alırsam 3000 tl gibi fiyatlar söz konusu sizce zararımı nasıl karşılayabilirim?

hocam geçmiş olsun sorun neydi acaba? amd lerde çok sorun mu çıkıyor bu ara?

• Sağolun hocam, sürekli mavi ekran hatalari ve voltaj sorunu yaşıyordum. Bundan önce r5 2600 vardı onda hiç-bir sorun yaşamamıştım yenilerini hakkında pek bilgim yok ama 5000 serisinin ilk partilerinde yaşayanlar olmuş buda benim şansıma

• quote:

Sağolun hocam, sürekli mavi ekran hatalari ve voltaj sorunu yaşıyordum. Bundan önce r5 2600 vardı onda hiç-bir sorun yaşamamıştım yenilerini hakkında pek bilgim yok ama 5000 serisinin ilk partilerinde yaşayanlar olmuş buda benim şansıma

amd nin voltaj sorunu herkes tarafından konuşuluyor. yüksek voltaj çekiyordu değil mi? 1,5volt falan?

Hocam soyle anlatayim biostan cbp disable yapmazsam boot ekraninda surekli mavi ekran veriyordu. Sonra bi hafta boyle idare ettim bu sefer gene boot ekraninda mavi ekran vermeye basladi masaustune ulasamiyodum. 3.7 ghz icin 1.10v voltaj verirsem masaustune ulasiyodum ama onda bile yuke gecince mavi ekran sorunu yapiyodu. Artik dayanilmaz bi hal aldi bende servise verdim. Buda benim şansıma sorunsuz kullanan cok kisi var, amd voltaj sorunu var diyemem cunku eski islemcim r5 2600 du 4.2 ghz gibi rakamlari 1.4v voltaj ile rahat alıyordum yeni islemcileri hakkinda bilgim pek yok

• quote:

Hocam soyle anlatayim biostan cbp disable yapmazsam boot ekraninda surekli mavi ekran veriyordu. Sonra bi hafta boyle idare ettim bu sefer gene boot ekraninda mavi ekran vermeye basladi masaustune ulasamiyodum. 3.7 ghz icin 1.10v voltaj verirsem masaustune ulasiyodum ama onda bile yuke gecince mavi ekran sorunu yapiyodu. Artik dayanilmaz bi hal aldi bende servise verdim. Buda benim şansıma sorunsuz kullanan cok kisi var, amd voltaj sorunu var diyemem cunku eski islemcim r5 2600 du 4.2 ghz gibi rakamlari 1.4v voltaj ile rahat alıyordum yeni islemcileri hakkinda bilgim pek yok

Anladım farklı bir sorunmuş geçmiş olsun. Benim 3900x 1,45 volta çekiyordu bende cpb ve pbo yu kapattım şu anda max 1 volt.

gerçi mavi ekran sorunu yoktu ama yuksek voltajdan korkuyordum. ama amd birşey olmaz diyor ben de bilemedim.

Bendeki 5600x fabrika sorunluydu sizdeki sorun değil gibi sadece biostan biraz ayar yapmaniz gerekli cbp kapali olmali diyo herkes pbo gerektiginde islemci frekansi artiriyor diye biliyorum. Yenisini bekliyorum artik cok sıkıldım su pandemide bilgisayarsiz kaldim

• 4350 den ne kadar hızlı çalıştırıyor? Curve özelliği sadece zen3 e mahsus özellik değil mi? 3000 serisinde curve özelliği çalışıyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 360361362363364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.