Şimdi Ara

AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (360. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.733
Cevap
135
Favori
363.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler 1600 af ile render alırken. cpu bazen %20 lerde. bazen %40 larda. Sizce neden tam yük altında render almıyor. Anakart gigabyte b450m s2h, 16 gb ram , ekran kartı görüntü almalık bişi. program movavi plus 2021

• Ortalık iyice kızışacak gibi.

Intel 11.nesil işlemcilerin fiyatları sızmış bir önceki nesilden bile ucuz üstelik B560 da ram kilidi açık geliyor. Dolar/euro derken fiyatlar artmazsa 2000 liraya 5600X den daha performanslı 11400F + B560 ikilisi alınabilecek ki cidden böyle bir senaryo da athlon II den beri AMD kullanan ben direk Intel e geçer arkama yaslanırım  

• erha-n kullanıcısına yanıt

Hitfilmexpress programı ile render alırken işlemciyi tam yükte kullanamazken, adobe premiere ve ripbot ile tam yükte kullanabiliyorum. Yazılımsal bir durum bence.

• ONY86 kullanıcısına yanıt

Bencede hocam. Apple burdan yirtiyor. Cihazla yazılım uyumu iyi. Pc de bazen iyi, bazen kötü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anakart B550M S2H modeli gigabaytenin her şey iyi güzelde çipset ısısı 40-45 derece arası daima normalde işlemci ısısı o seviyede çipset 25-35 arası olurdu  

4650G şu anlık gayet yeterli benim için kasma donma yok hiç bir şekilde ram eklemesi yapmayı düşünüyorum ilerleyen zamanda ama ekran kartı yakın zamanda kelepir bir şey denk gelmezse takmam muhtemelen dahili olan yetiyor  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 27 Ocak 2021; 18:23:39 >

• ryzen master ayarlarınızı paylaşır mısınız oyunlarda hangi ayarları yapıyorsunuz? bir de ben oto oc moduna aldığımda 4.5 ghz oluyor ama oyunda hiç o frekansa çıkmıyor 4200-4300 arası hep.

• İyi olur amd de erken palazlanmanın cezasını çeker 

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Ortalık iyice kızışacak gibi.

Intel 11.nesil işlemcilerin fiyatları sızmış bir önceki nesilden bile ucuz üstelik B560 da ram kilidi açık geliyor. Dolar/euro derken fiyatlar artmazsa 2000 liraya 5600X den daha performanslı 11400F + B560 ikilisi alınabilecek ki cidden böyle bir senaryo da athlon II den beri AMD kullanan ben direk Intel e geçer arkama yaslanırım  

Cok iyi olur guzel olur.Biz de bir 5800,5900 alır 5-6 sene kullanırız.Fiyatlar duser iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

İyi olur amd de erken palazlanmanın cezasını çeker 

Şu an bile bazı yönlerden intel daha iyi ki. Mesela i9 10900 3300 liraya bulunabiliyordu. Bu fiyatta amd'de karşılığı yok. En yakın rakibi 5900x, oda 5k.

Ben 5900x almıştım, 5k, bu fiyata intel + anakart alınıyor. Fiyatlar daha da ucuzlarda kısa vadede pişman edecek beni bu yatırım :)

• incubus İ kullanıcısına yanıt

hep yazdım acele etmeyin diye ama dinletemedim kimseye intel fp gelirse amd seve seve indirecek fiyatı bu da millete yarayacak

• fazla oyuna takılan biri olmadığım için master ayarlarını değiştirmedim şu anlık olduğu gibi duruyor ayarlar  

fark ettiğim ise başlangıçta 28 derece olan çipset ve 33 derece olan bir işlemci var işlemci fan ile soğutuldukça işlemci 29 derece çipset 39 derece oluyor  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 3 Şubat 2021; 3:39:44 >
  • 5600'le ilgili bir çıkış tarihi varmı yoksa amd "keyfim gelince çıkarırım seve seve 5600x alacaksınız" demeye devammı ediyor?

• Yoizhik kullanıcısına yanıt

ne zaman çıkacak diye bir açıklama yapmadı ama bir açıklama yaptı oem'e özel olacak dedi yani o da gelir gelmez.hadi diyelim gelir ve ucuz olur şimdi 2600 küsür 5600 2000 lira olsun.yüksek çözünürlükte 3300x kullanıyordunuz değil mi?1200 liraya sattınız 800 lira üste vereceksiniz.muhasebesini bir yapalım:

ikinci sistemimde 3700x vardı 3300x her türlü tokatlıyordu bütün testlerde ben de bu pahalı hantal arkadaşı tutmayalım sistemde diye(5600x'e bahane bulacaz ya) 2400 liraya sattım 3300x'i taktım.ne değişti pozitif olarak işte biraz daha iyi oldu ve bu sistemde 3300x'e kekemelik yaptıracak oyun yok basit detroit medium gibi adventure oyunları bir de cyberpunk gibi bir kaç oyun var rekabetçi yok.2k monitör ve 2080 referans kart.kayıp kazanç yok yani.

diğer makineye 3050 liraya 5600x alıyorum yani 650 lira masraf yaptım.peki ne değişti?hiçbir şey değişmedi.. evet komik değil mi ne hayallerim vardı division 2'de işlemci yüzünden yüksek alamıyorum iki çekirdeği daha olsa uçardı diyordum 1 yazıyla bir fps farketti.çekirdek sayısını geçtim o kadar tek çekirdek gücüne ne oldu 666 cpuz tek çekirdek alan alet?gpu limitine takılmışım 5900x oc olsa para etmeyecekmiş.bu sistem de 2k 2080 super ve bir tek fortnite'da biraz kekemelik yapıyordu 3300x şimdi o yok.zannımca sizde de kekemelik yapan oyun var çözünürlük para etmeden?eğer yoksa daha iyi olur diye 800 lira vermeyin ben 650 liraya acıyorum gerek yokmuş diye ama ben zaten 3 ay önce aldığım için 400 lira kazık yedim daha dakika bir.250 lira diyelim ama yine de artık oynamadığım fortnite için işlemci satmak iki sistemi sökmekle uğraşmazdım.

• Değerli dostlar AMD 3900x alarak ben de aranıza katıldım. Aslında intel de alabilirdim ama sırf tekelliğe karşı olduğu için AMD'nin tarafında olmam gerektiğini düşündüm. İyi ki de böyle yapmışım.

Sizlere bir sorum olacak, biostan bakınca işlemci gerilimi 1,48v görünüyor, sizce de fazla değil mi? başka tecrübesi olan var ise yardım eder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgwxx/7 -- 3 Şubat 2021; 18:20:46 >
  • Hocam açıkçası mevcut ekran kartını aldığımdan beri doğru düzgün oyun oynayamadım Strix/Evga 3080 kovalamaktan ama 6800XT'yle bayağı Cyberpunk oynamıştım satmadan önce, onda ara ara (bazı şehir için sahnelerde) ekran kartı kullanımı düşüyordu bayağı. Tuf 3080'i RDR2'de bir denedim cw varmı diye onda herhangi bir darboğaza denk gelmedim. Muhtemelen dediğiniz gibi şimdilik birkaç oyunda darboğaz olacaktır en fazla ama 1 oyunda dahi yaşansa demekki artık yetersiz geliyor bana, bu biraz benim al-sat mantalitemle alakalı. Ben sizin gibi aradaki fiyat farkına bakmaktan ziyade aldığım ürünü satarken kiralamışım gibi düşünüyorum. 3300x'i 1.100TL civarına almıştım. Şimdi 1.000'den satsam aradaki fiyat farkını kiralama parası vermişim gibi düşünmeyi tercih ederim örneğin. Keza 5600 alsamda ileride satarken edeceğim zararı o şekilde düşünmeye çalışırım. Yinede hiçbir işime yaramayacak X takısı için ekstra 70-80$ vermek istemiyorum ve AMD'nin zorla X satmasınıda desteklemediğim için şimdilik sabırla bekliyorum ama burnu kalktı firmanın anlaşılan, gider intel alırım onun nazını çekmektense daha iyi yani. Dediğiniz gibi 5600X 2.600TL N11'de, 2.el forumda 10700k 2.700TL. AMD artık fiyat performans olmaktan çıkmış. Neyse biraz daha bekleyip göreceğim gelişmeleri.

3600 3600x arasında takıydı gerçekten ama yine öyle olacağına dair bir bilgi yok bu sefer.belki fark olacak o zaman hiç anlamı kalmaz 3300x'i değiştirmenin artı 70 80 dolar daha ucuz olacağını hatta piyasada satılacağını bile düşünmüyorum ben 5600'ün.çıkacak olsa şimdiye çıkardı intel fiyat avantajını kırmak için ama 10900k'ya ızdırap olsun diye 5600x satıyorlar ama sayı algısından kurtulamıyor insanlar hala 10700f falan diyorlar.k değildir o 2700'e f'tir oc olmayan.

• Ben ilk seride 1600x aldım, ardından ucuz 3800x buldum yoksa 3600 alacaktım, onu satıp 3300x aldım, bu seride sanmıyorum X çok fark etsin ama belli olmaz tabi.

https://forum.donanimhaber.com/satilik-intel-i7-10700k-2-500-tl--147626315

göremedim blokluymuş bende kimse bu.geçen sene çok kar yağdı therefore bu sene de yağar.. böyle bir şey yok biliyorsun bence cache falan kırpabilirler oem nasılsa diye.

• Oem'e özel olacaksa hiç takip etmeme gerek yok o zaman hocam, ben intel incelemelerine bakınmaya başlayayım 11600k-11700k filan varsa. Teşekkür ederim bilgi için gözümden kaçmış o detay.

• hocam benim bilgilerimi güncelleyebilir misin ? R5 5600X'e terfi ettim anakartımı da B450 Tomahawk MAX ile değiştirdim, teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 358359360361362
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.