Şimdi Ara

AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) (369. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.733
Cevap
135
Favori
363.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancient Gameplaysyoutube
    The Last AMD CPUs on AM4 Socket | ZEN 4, DDR5 and AM5 in 2022
    https://www.youtube.com/watch?v=ebXfXebVh5I&feature=youtu.be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aNeXiEtY kullanıcısına yanıt
    Scythe Fuma 2 hava soğutucu kullanıyorum. Boşta 42/45, oyunlarda 70/78 derece çalışıyor 5900X. Düşünmek istersin belki.

• Testing Gamesyoutube
    Ryzen 5 3600 vs Ryzen 9 5900X - How Big is the Difference?
    https://www.youtube.com/watch?v=fTx_o2MDPXE&feature=youtu.be

• 3D V-Cache teknolojisiyle birlikte önbellek tarafında önemli geliştirmeler görecek olan yeni Ryzen işlemciler, 2022 yılının ilk çeyreğinde tanıtılacak. Zen 4 mimarili AM5 işlemciler ise 2022 yılının son aylarına doğru bekleniyor.

AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel)

AMD Ryzen ‘Zen 3D’ Masaüstü İşlemcilerin Beklenen Özellikleri

• Optimizasyonlarla birlikte TSMC 7nm üretim teknolojisi.
    • CCD başına 64 MB’a kadar Yığınlanmış (Stacked) önbellek (CCD başına 96 MB L3).,
    • Oyunlarda %15’e varan ortalama performans artışı.
    • AM4 soketi ve mevcut anakartlarla uyumluluk.
    • Mevcut Ryzen CPU’larıyla aynı TDP değerleri.

AMD Ryzen ‘Zen 4’ Masaüstü İşlemcilerin Beklenen Özellikleri

• Yepyeni Zen 4 CPU çekirdeği.
    • IPC artışı ve mimari iyileştirmeler.
    • 6nm I/O kalıbı ile yeni TSMC 5nm üretim teknolojisi.
    • LGA1718 Soketli AM5 platformu
    • Çift Kanallı DDR5 bellek desteği
    • 28 PCIe Gen 4.0 yolu (CPU’ya Özel)
    • 105-120W aralığında TDP (Üst sınır aralığı ~170W)

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı ve işlemci alanlarında acayip bir çekişme var. Allah'tan konsollar var, yoksa 3090 alsan rekabet ayağına iki senede çöp etmenin yolunu bulurlardi bunlar :D

• R.I.P John Meadows kullanıcısına yanıt

yakındır amd nin 5000 serisine de çöp demesiAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) kendi ürettiği zen 1 işlemcisine çöp diyen amd den her şey beklenir bundan sonraAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

Esas 8 gb kartlarla 1440pye atlayanlarin ağzı yanacak gibi bu nesilde. Çoğu insan hâlâ anlamiyor, konsol nesli değiştiği için VRAM gereksinimi 1,5 kat falan artacak en az. 10 gb 3080e guvenmedim, 1080p monitor aldım. 3060 12 gb geldi. 4060 da 12 gb gelse 60/70/80 kartları 12/14/16 GB diye gider muhtemelen.

Bu işin sonu yok bakalım daha neler göreceğizAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

Nvidia 6000 serisi ya da AMD karşılığı çıkana kadar kullanmayı düşünüyorum sistemi bakalım. O zaman da sadece ekran kartı değişmeyi monitörü 4K scale ile kullanmayı düşünüyorum. Öyle de gittiği kadar sonra tüm sistem+ monitör yenilemesi düşünüyorum. Tabii 700 dolar kartı 3/4 bin liraya alabilsek en geç 4 senede bir yenilerdim. Valla ben gayet iyi hatırlıyorum GTX 680'den beri 4K devri başladı deniyor :D GTX 980 de öyleydi mesela. Bir sonraki seride vrami ikiye katladilar. 1080pde kullanan ise 980'i bu nesil konsollar çıkana kadar tepe tepe 6/7 sene kullandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.I.P John Meadows -- 13 Ekim 2021; 20:28:37 >

naptın sen ya bizim 11 yıllık sistem hala günlük kullanımda 4 yılda sistem yenilersen bu çakallar doymaz tabi ha bire düdükler biziAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

• Rindaman kullanıcısına yanıt
    Aynı kombinasyonu ben de yaptım. 3600 den geçtim lakin bu seri de ısınıyor. Artic Var kule soğutucu illa sıvı mı alalım anlamadım ki? 70 derece oyunlarda işlemci. Ben olduğu gibi bıraktım 4650 ye çıkıyor. Sabit 4700 1.3 falan denedim de yemedi şansımıza golden çip düşmedi hiç. Ya da ben yapamadım. 5600 iyi bi değer yakalayan varsa dinlemek isterim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Radeon HD 5570'li, 4 GB DDR3lu, i5 sistemi 10 sene kullanıp geçtim ben de. Bir kere termal macun bile yenilemedim, stok sogutucuyla.

• 70 gayet iyi. 95 dereceye kadar thermal throttle olmuyor Ryzen 5000 serisi. 5900X, 70/78 (genelde 78e yakın) derece arası çalışıyor bende oyunlarda. Scythe Fuma 2 soğutucu kullanıyorum.

Sıcaklığı hala çözemediler demek ki. Neyse zaten bu sokette son işlemcimdi 5600x. 5 sene sonra bakarız duruma. Bir de OC de PBO kapatıyor musunuz? Yani 3600 de de bunda da sabit bi değer yakalayamadım. Ben de olduğu gibi kullandım. 5600x için referans bi ayar görsem deneyeceğim. Standartı Yok lakin deneye deneye sabitini yakalarız. Olmazsa da yine saldım çayıra kullanırız.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Stok ayar kullanıyorum. Bir iki kere ryzen masterdan gaming OC preset denedim. Onu da fark görmeyince kapadım.

iyi o zamanAMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel) 

• JayzTwoCentsyoutube
    These new AMD Ryzen Motherboards are nuts!
    https://www.youtube.com/watch?v=VS9RyIZM5VQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.I.P John Meadows -- 16 Ekim 2021; 22:14:4 >
  • videocardz.com
    MSI expects DDR5 memory to be 50 to 60% more expensive than DDR4 - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/msi-expects-ddr5-memory-to-be-50-to-60-more-expensive-than-ddr4

• Win 11'de L3 cache sıkıntısını çözen Windows update ve AMD chipset driver yayınlandı.

Edit: Updateleri yaptım. Updatelerden önce 30 ns civarı olan gecikme 10 ns'ye indi.

AMD Ryzen Kullanıcı & Tartışma Konusu: 668 Kullanıcı (Güncel)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kan Turalı -- 21 Ekim 2021; 20:35:19 >
  • 
Sayfa: önceki 367368369370371
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.