Şimdi Ara

AMD Ryzen Memory Tweaking ve Hızaşırtma Rehberi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
15
Favori
5.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyi de anakartın 1 nesil değil ki bence biraz da suç gigabayte de am4 te pek iyi bioslar yapamadılar. ama yine de hynx in de payı vardır tabi keşke ram voltajını 1.38 yada 1.40 deneseydin
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Denedim hocam, max 1.4 volt olacak şekilde aklıma gelen bütün kombinasyonları denedim. Bios sürümlerini değiştirdim. Hatta birinci nesil ryzen için sınır olan 3533 mhz de bile alet boot etti. Ama işlemci 1.2 volt soc voltajı ile bile rame ayak uyduramadı. Muhtemelen elimdeki işlemci 1600x değilde 2600 veya 2600x olsaydı en azından 3400mhzde cl16 olarak kullanabilirdim ya da max 3800 mhz cl 18 gibi bir hızda. Malum ilk nesil ryzenler ram konusunda iyice özürlü seriler, demekki ikinci nesil anakart bile kurtaramıyor. Zaten birinci nesil ryzenle samsung b die dışında 3200 mhz üstü kullanan kimseyi duymadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen işlemci de takoz olabilir de bazı 2600 ve 2700x işlemcilerde bile b-die ramler yüksek mhz de çalışmayabiliyor kısacası bu işi iyi bilmek doğru yerlerden voltaj ayarı girmek gerekiyor gibi çünkü işi bilenler bile baya uğraşıyor ben 1 kez işlemci 4 ghz ram 3466 yapıp açtım pcyi 4 gün sorunsuz çalıştı sonra başladı sapıtmaya işin garibi cinebech testinde hiç sorunsuz 1769 puan alıyordu ama oyundan atmalar başlayınca aida64 testi yaptım ne ram nede işlemci stabil değilmiş la dedim ne açılıyorsun madem mavi ekran ver de anlayalım oda yok ns testi hiç aklıma gelmedi o zaman gelse yapardım hiç olmazsa kaç ns oluyor görürdüm çünkü işlemci stok hızda 3.7 ram c14 3200 mhz de 74 ns hep bu düşmüyor hiç

• Hocam bende micrond d-die 3466 da çalışıyor,1700 ile.

Ayarlarım bu şekilde.isterseniz bir deneyin.

AMD Ryzen Memory Tweaking ve Hızaşırtma Rehberi

https://store.donanimhaber.com/99/bf/c2/99bfc2b34cf051519d18401ad86b80ed.jpg
    Hocam o zaman benim 2933 cl14 ramle 75ns kötü bir değer değil. 3733lük ram 3133mhz cl14 tr 72.8 ns görüyorki, sizin ramden bile daha iyi. En iyisi akşam biraz daha kastıram, zaten rami soranda yok, belki satmayıp kullanırım.

• Emphire kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım sizinki anakartın güzelliği, bende 1.4 voltla 3466 cl16 da windows ekranı bile gelmiyor. Zamanında tomahawkla şu an kullandığım anakart arasında kalıp, şekli şemaline kanıp gigabyte almıştım. Demekki tomahawk alsam rami çoşturacakmışım.

ilginç o ram voltajıyla nasıl stabil çalışıyor o ram? cas değeri kaç?
  • yani benimkine göre iyi tabi o ns düşükse neye faydası var onu da pek bilemedim de neyse

ama cas baya yüksekmiş belki bende cas yükseltsem çalışır da önemli olan cas düşük olması
    Hocam benim derdimde düşük zamanlama ile çalıştırabilmek. 16 da iyide arkasından gelen 20 biraz yüksek gibi. Ben 3133mhz 14 15 15 15 30 36 zamanlama ile 72.8 ns görüyorum. Bütün derdim latency i 70 in altına çekmek. Ama ryzen 1 le bu pek mümkün olamayacak gibi. Şu an ramleri söktüm, olmadı akşam takıp biraz daha ayar kasarım.

Ns ne kadar düşükse ramin tepkisi o kadar hızlı oluyor, Türkçe si oyunlarda daha fazla fps alıyoz . O yüzden okuma yazma hızlarından ziyade gecikmeye abanıyorum.

Valla çok kurcalamadım.

ram normalde 3000 cl16. 3200 cl 16ya aldığıma göre aida 64 testinde daha yüksek okuma/yazma değerleri ve daha düşük ns aldı.

Redditte biriyle konuştum.O da şuanki ayarlarımın iyi olduğunu,bu şekilde kullanmamı tavsiye etti.Bende şuan memnunum.
    tabi sorun yoksa devam
  • anladım benim cas da fena değil ama ns 74 civarı neden çözemedim
    Senin anakart bozuktur, sen onu bana göndert bendekini de sana göndertem hemi de fark istemiyom . Arkada çalışan programlar bile ns yi (latency) yükseltiyor. Ben en temiz sonucu alabilmek için pc açıldıktan 15 dk falan sonra bench alıyorum. Böylece açılıştaki servis ve programlar teste negatif etki etmiyor.

• hocam benim kevgir de bu sence biraz daha itelenir mi bunun cacığı olduğu kadar mı 2x8
  • Fabrika değerleriylemi kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse bence 1.35 voltla 14.14.14.14.30.36 3000mhz çalışır gibi. 3200 de cl 16 tı ister gibi ama o da sadece bantwithi arttırır. Performans için zamanlama daha önemli. 3000 cl14, 3200 cl16 dan daha performanslı.

• haha tamam değişelim aynen sorma w10 da arkada baya zımbırtı çalışıyor oda etkileyebilir baya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 30 Nisan 2019; 18:30:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

Fabrika değerleriylemi kullanıyorsunuz? Eğer öyleyse bence 1.35 voltla 14.14.14.14.30.36 3000mhz çalışır gibi. 3200 de cl 16 tı ister gibi ama o da sadece bantwithi arttırır. Performans için zamanlama daha önemli. 3000 cl14, 3200 cl16 dan daha performanslı.
    xmp açık sadece
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.