Bildirim
AMD Ryzen Memory Tweaking ve Hızaşırtma Rehberi (5. sayfa)

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Ram ayarlarını elle girmeniz gerek Ram mhz olarak 3600 mhz deneyin voltajı da 1.35-38v arası değer yapıp kaydedin. Ben bu şekilde çözdüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bulkathos -- 8 Mart 2020; 23:33:56 > -
https://forum.donanimhaber.com/xmp-profili-ve-mavi-ekran--143449633#143490096
Yalnız yaptığım tcr ve tcfr ayarı ne kadar doğru bilmiyorum ama sistem stabil şuan. En azından bozuk xmp profilini 2 ayar değişerek düzelttik.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
beyler bana 2x8 şöyle 3600 mhz de çalışacak düşük timing ile ram önerir misiniz? bulamıyorum iyi ram. sizce ne alayım. elimde tek slot ram var kingston onu satmayı dusunuyorum.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
2x16 olarak aradım o değerde yurtdışı var ama Tr de yok o yüzden 16.19.19.39 olarak sipariş geçtim timing düşürmeye çalışıcaz. Bütçe önemli değilse 4133 cl19 alarak alabilirsiniz. 2x8 istemediğim için almadım yoksa böyle bir ram bakacaktım.quote:
Orijinalden alıntı: sonerhac
beyler bana 2x8 şöyle 3600 mhz de çalışacak düşük timing ile ram önerir misiniz? bulamıyorum iyi ram. sizce ne alayım. elimde tek slot ram var kingston onu satmayı dusunuyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bütcem 800 900 falan o yuzden 2x8 istiyorum bana fazla gelir 32 zaten.crucial 2x8 3200 yada corsair var bu fiyatlara aynı özellikler. bir de cl 18 3600 mhz var ama cl degeri düşündürüyor. crucial almaya yakınım gibi. oc potansiyeline iyi diyorlar.quote:
Orijinalden alıntı: ugrpkr
2x16 olarak aradım o değerde yurtdışı var ama Tr de yok o yüzden 16.19.19.39 olarak sipariş geçtim timing düşürmeye çalışıcaz. Bütçe önemli değilse 4133 cl19 alarak alabilirsiniz. 2x8 istemediğim için almadım yoksa böyle bir ram bakacaktım.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
2x8 olarak gskill trident z neo 3600 cl16 var sanırım
1000 lira uzeri. 2x8 crucial 3200 cl 16 aldim bakalim oc falan yaparim olursa.
Benimde ramler geldi bugün 3600cl16 şuan 3800cl16
Rahat 4000 Mhz olur o ramler -
hocam benim ramler 1000 lira uzeri degil 750 tl. bir de 4000 e kastirmam cunku o 1:1 oranlari degisip performans dususu oluyomus galiba pek anlamiyom o oran isleri nasil anlasilir yada duzeltlir. ben 3600 da uygun cl ile kullanirsam yeter bana. sadece mhz girip voltaj girmeyi biliyorum bi de cl degerleri girmeyi. o kadar detayi prof biri olmadan yapamam herhalde ve stabilite sikintisi da olur sanirim o degerlerde?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Crucial bellekler micron chipli oluyor..
Typoon burner programı ile bak neymiş -
rez -
Merhaba bu bellekler overclock edilebilir mi yardımcı olabilecek var mı internette pek kaynak bulamadım.
https://www.itopya.com/gskill-16gb-2x8gb-flare-x-ddr4-3200mhz-cl16-amd-ryzen-uyumlu-dual-kit-ram/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draqonn -- 28 Mayıs 2020; 18:13:27 >
-
edilir de işi bilmek gerek bir de işlemci ve anakarta bağlı -
İşi bilemiyorum hocam işte samsung c die bellekler ile ilgili yeterli bilgi bulamadım ve tam olarak nereden başlayacağımı bilmiyorum ilk önce ne yapmalıyım,sorun olup olmadığını nasıl test etmeliyim, işlemci ryzen 3600 anakart tomahawk max
-
aynen bende pek bilmediğim için net bir şey diyemem. örnek imzamdaki ramler senin sorduğun ramlerin aynısı ama b-die ve c14 3200 mhz bunları 3600 mhz yapan var 3000 serisi işlecilerle ilk seri işlemcilerde en fazla 3466 yapılıyor hatta 2 ram varken denemiştim ram voltajını 1.4 yapıp 4 gün sorunsuz çalıştı sonra oyunlar donup kapanınca stabil olmadığını anlayıp 3200mhz c14 yapıp bıraktım sonradan rami 4 yaptım ama denemedim aslında benim kartta 4 ram daha iyi oc oluyormuş ama kurcalamadım pek bilmediğim için
sendeki işlemciyle daha kolay olur oc de c-die nasıl olur bilemem çünkü b-die daha stabil oc oluyor diyorlar. forumda ram oc konusu var oraya yaz istersen
bu var
https://forum.donanimhaber.com/ryzen2-icin-dram-calculator-kullanimi--142868261#142868261
ve şu var
https://forum.donanimhaber.com/ryzen-ram-hiz-asirtma-alt-zamanlama-ayarlama-rehberi-3200-mhz--133215684#133215684
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Mayıs 2020; 3:9:26 >
-
Hocam b die olanları aradım ama hiçbir yerde bulamadım bulamayınca bunları alıp geçtim dram calculatoru biliyorum ancak orda da c die seçeneği olmayınca bir şey yapılamıyor malesef, diğer konuyu inceleyeceğim teşekkür ederim. -
aynen tr de yok artık maalesef ramler ben 2 adetini 2017 yılında inventustan almıştım sonra tr de yok oldu ramler 2019 yılında newegg de bulup aldım 2 adet daha hala satılıyor ama pahalıya gelir sanırım virüs fan olayından dolayı. neyse kolay gelsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Mayıs 2020; 6:53:2 >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X