< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 6 Kasım 2023; 21:11:57 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
AMD Ryzen Mobil 7000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (15. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim hocam. Zaten gönlüm x1 den yana idi. Sadece hafif diye x13 düşünüyordum. Tr den ve uygun olunca yoga 7 biraz sarstı ama dediğiniz gibi garanti çalışmak daha iyi. Bugün x1 sipariş verdik. I7-1365u işlemcili bize 4 yıl yeter inşallah. Vergiler dahil 1543 dolara geldi. (117 dolar vergi çıktı ki %10 bile değil....)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 6 Kasım 2023; 23:8:27 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Fiyat 30k bence değerlendirilir, maximum kart ile de 1000tl indirim var, 29 a geliyor bence alınır.
amazonLenovo Yoga 7 14ARP8 Dizüstü Bilgisayar, 14" OLED, AMD Ryzen 7 7735U, 16GB RAM, 512GB SSD, AMD Radeon 680M Ekran Kartı, 14 inç OLED Ekran, Windows 11, 82YM0032TXhttps://www.amazon.com.tr/dp/B0CCNTVJJY?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details -
Ben şuanki dahili ekran kartım olan Intel HD Grapics 3000'in özelliklerine baktığımda paylaşılan sistem belleğini 5359MB, ayrılmış video belleğini 1280MB, toplam kullanılabilir grafik belleğini ise 6639MB olarak görüyorum. Ram'i 8'den 16'ya çıkarınca bu değerler de arttı ama dahili ekran kartım 6GB gibi çalışmıyordur herhalde. Ya da bu durumda bile 1GB olan AMD Radeon HD 6470M harici ekran kartımdan daha güçlü duruma gelmemiştir sanırım?
DDR5 ramlerin çift slotta 4 kanal gibi çalışması bu başlıkta konuşulmuştu sanırım. Fakat ben cihazları incelerken sanırım hiç yükseltilebilir çift slotlu DDR5 makine görmedim sanırım. Genelde biri lehimli ya da gömülü oluyordu. Siz yükseltme imkanı olan çift slotlu DDR5 makineye denk geldiniz mi?
Bu arada yeni bilgisayarınız hayırlı olsun, oğlunuz güzel günlerde kullansın.
-
Benim @bloodin hocama kasa kalitesini sorduğum makine bu idi. Nette bakarsanız (lenovonun 2023 yoga tanıtım videosu altındaki yorumlar cok aydınlatıcı) son iki nesil yoga 7 serisinin menteşe sorunu olduğu, bozuldugu/kırıldığı zaman ekranı da kırdığına dair bilgiler var. Bunların yoğunluğu nedir bilmiyorum ama hoş değil. Lenovo da tanıtımda yeni menteşe tasarımı demiş. Ama iki nesil sorunlu olunca sorun yaşayan kullanıcılar pek ikna olmamış.
Ayrıca hepsiburada da idi sanırım cihazı alan biri menteşe nin iyi olmadığını, ekranın kasa üzerinde eğimli durduğunu vs yazmıştı.
Yani genel kullanıcıya hitap eden bir cihaz ve hatalı cihaz oranı tahminim beklenenden yüksektir. O yüzden vazgeçtim ben. Yoksa ülkemiz için iyi fiyat.
Max bellek miktarı artıyor hocam. O bellek sürekli grafik işlemciye ait değil. İhtiyaç halinde artıyor. Bellek miktarı önemli ama veriyorum hızı daha etkilidir tahminim. Zaten hd3000 çok güçlü değil sanmıyorum ki hemen işini bitirip veri beklesin. Ama performans biraz artmıştır.
Çift slotu da yükseltilebilir DDR5 ramli makinelere örneğiniz var mı peki? Yoksa DDR5 ve sonrasında gömülü ramlere alışmak mı zorundayız?
-
Hp nin bazı modellerinde çift slot var (probooklarinda ve envylerde gördüm sanırım) ama ddr5 mi emin değilim bir de ddr5 ram hızları 4800 gibi değerler olabilir. Bir de framework laptopta var. Baska model görürsem paylaşırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sallami -- 7 Kasım 2023; 15:5:3 >
Peki hocam 6800u lu Lenovo Thinkbook 13s g4 için ne dersin ? Bu cihaz da güzel anca çok sorunla karşılaşan olmuş, donma kitlenme gibi fiyatı da uygun şu sıralar...
-
Sorun yaşayanların şikayetlerinden haberim yok hocam. Ama bir ara radarımda idi sonra 13 inç küçük olur, Benim çok porta ihtiyacım var vs derken bıraktım. Tabi o zamanlar biraz pahalı girmişti piyasaya. Şu an bence uygun duruyor. Eğer ihtiyacınız olan kritik bir eksiği yoksa düşünülebilir. Hdd 1tb den büyük takılamıyor bilginiz olsun.
Tüm kasa metal diye biliyorum. Biz ilk çıktığı zaman thinkbook 15 g2 almıştık. Bir sorun yaşamadık ama ana konuya gelen bilgilere göre bir kaç arkadaş sorun yaşadı. Bazıları servise verdi ve sorunlar çözüldü. Bu iyi. Ama kasa sorunu yaşayanlar oldu iki üç kişi.
Hocam aynısının 5800U olanı arkadaşta var çok memnun. Büyük ihtimalle yaşanan sorunlar Windows 11'in eski sürümlerinden kaynaklı çünkü W11 bundan 6 ay öncesine kadar özellikle AMD cihazlarda çok sorunlu idi. Intel cihazlarda bile donmalar, kilitlenmeler yaşıyordu, kendim de yaşıyordum ve bu yüzden 10'a geri dönmüştüm. Fakat son 2 aydır 2 farklı bilgisayarımda Windows 11'i sorunsuz kullanıyorum. Bu sorunları düzelttiler.
-
Merhabalar
yeni nesil mobil işlemciler konusunda bilgim yok. Eşime hafif bir notebook almak istiyorum. Office bilgisayarı olarak kullanılacak ama hafiften de güçlü birşey olsun istiyorum. bütçem 17binTl. Kendim iş yerinde elitebook 645 14 inç kullanıyorum( r5 5625u). Bu cihazdan memnunum ama fiyatları uçuk. Öneri verebilirseniz sevinirim.
-
Yukarıda bahsi geçen cihaz 19500 oldukça hafif ve performanslı 6 taksit peşin fiyatına düşünün isterseniz...
Hp elitebook 845 g9 modeli çift ram slotlu ve ddr5-4800 ram kullanıyor hocam.
Çok teşekkür ederim, g10 modeli de çift slotluymuş ve DDR5-5600 ram kullanıyormuş. Fiyatlar baya yukarıda tabi. Ama acelem yok, DDR4 ile arasında kayda değer bir fark varsa gerekirse zamanın geçip ucuzlamasını beklerim. Elimde yeniden canlandırdığım bir laptop mevcut zaten. Ben incelemelerim sonucu DDR5'te ramlerin gömülü olmasının zorunlu bir durum olduğunu sanıyordum. Neyse ki hala firmalar bizi yükseltilmesi mümkün olmayan modellere zorlamıyor. En azından bahsettiğiniz hp modeli bu yönde. Ayrıca hafifliği ve type-c üzerinden şarj olması hatta Ryzen 7 7840U işlemcisi ile fiyatı dışında tam aradığım cihaz diyebilirim. Bulabileceğim bahaneler sadece Dell gibi yerinde servis hizmetinin olmaması, daha önce konuştuğumuz klavye tuşları meselesi ve fiyatı. Ama mükemmel laptop zaten yok değil mi? İlginiz için çok teşekkür ederim, önerebileceğiniz daha iyi bir model yoktur sanırım, bu modeli radara alayım.
-
akakce.comLenovo ThinkBook 14 G4 ABA 21DK0059TX Ryzen 5 5625U 16 GB 512 GB SSD Radeon Graphics 14" Full HD Notebook Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttps://www.akakce.com/laptop-notebook/en-ucuz-lenovo-thinkbook-14-g4-21dk0059tx-ryzen-5-5625u-16-gb-512-gb-ssd-radeon-graphics-14-full-hd-notebook-fiyati,317402222.html
Merhaba, Böyle bir şey hem uygun fiyatlı olur, hem de işinizi fazlasıyla görür
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Dikkatimi çeken olursa paylaşırım hocam.
Ben şimdilik framework laptopa gaz kesiyorum. Eğer bir laptopa 1200 dolar vereceksem o zaman o, hp, lenovo, dell vs olmaz framework olur. Her şeyi portable/upgradable.
Ileride sadece anakart (cpu-gpu) upgrade edip devam edebiliyorsunuz mesela. Her parça kutudan çıkan tek bir tornavida ile sokulup değiştirilebiliyor. Bunun için servise vs de gitmiyorsunuz.
Tek sorunu fiyatı 1500 dolara falan geliyor. Ama dediğim gibi 1200 dolara kadar çiktiysaniz o zaman framework cazip oluyor. Tabi özel bir ihtiyaciniz yoksa. Mesela benim son günlerde olduğu gibi kalemli bir model ihtiyacınız varsa o zaman framework seçenek olmaktan çıkıyor. Yoksa 1500 dolara thinkpada bile bakmam. 7840 işlemcili 13 inç 3:2 ekranlı framework alırım.
Bir ara kafamda kurguladığım laptopu yazayım da eksiklerini, unuttuğum yerleri siz revize edin hocam. Anladığım kadarı ile benzer laptoplar arıyoruz ve ikimizin de acelesi yok fakat siz konu hakkında benden daha fazla bilgi sahibisiniz.
Framework laptopları sizin konudaki yazışmlarınızdan öğrendim. Hatta buna benzer bir cep telefonu girişimi de olmuş bir zamanlar fakat proje askıda kalmış. Gerçekten çok mantıklı bir sistem. Keşke (sözde) çevreci uygulamalar buna yönelik olsa. Frameworkte anakart bile değiştirilebiliyormuş, harika. Belki tek sıkıntı Türkiyede olduğumuz için servislik bir durum olduğunda ne yapacağımızdır. Dediğiniz gibi 1500 dolar civarına böyle harika bir seçenek varken aynı paraya niye başka mal alınsın. Dolayısıyla 750 dolar civarına fiyat/performans odaklı bir ürün araştırılabilir sanırım.
-
@sallami hocam merhabalar, eşim yüksek lisans öğrencisi olduğu için laptop bakıyoruz i5 4.nesil bir laptop var ssd taksam da yavaşlıyor. Oyüzden Office ve Chrome kullanılacak ama 10 sekme falan da açılsa kasmayacak bir laptop lazım. Hangi işlemci daha iyi karar veremedim ddr5 almak daha mantıklı sanırım chrome kullanılacağı için uygun bir şeyler atabilir misiniz? hafif olması gerekiyor bir de tabii şarj
i5 1335u mu
matebook mu
lenovo mu
asus vivobook mu
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X