Şimdi Ara

AMD Ryzen Mobil 8000 Serisi [ANA KONU] Laptop Tavsiye & Tartışma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
15
Favori
3.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Bloodin hocam web sitesinde AMD Ryzen AI 300 Series diye yeni bir bölüm açılmış altında 2 tane Ryzen AI 9 işlemci var. Bu işlemcilerle alakalı bir fikriniz var mı?

• Hasilyus H kullanıcısına yanıt

Gördüm fakat detaylı inceleme fırsatım olmadı işin doğrusu

• Bloodin kullanıcısına yanıt

Müsait olduğunuz bir dönemde inceleyip yorumlarsınız sanırım. 7000 serisinden beri bazı modellerde yapay zeka motoru mevcut diye biliyorum. Acaba bu AI serisi pazarlama stratejisi mi yoksa gerçekten bir fark var mı?

Biraz inceledim, o gün yazıyordum, elektrik gitti tüm yazı gidince benim de moralim bozuldu :)

Ana farklar:

1-) Zen 5 mimarisi, AI300 serisi gördüğüm kadarıyla ilk Ryzen Zen 5 işlemcileri temsil ediyor. Bu da en gelişmiş verimlilik anlamına geliyor.

2-) AI gücü: Zaten işlemci serisinin adı AI, Ryzen 7000 serisindeki AI odaklı 7040 ailesinin en güçlüsü olan 7940HS toplam 10 TOPS yapay zeka gücüne sahip. Ryzen 8000 serisinin en güçlüsü olan 8945HS'de 16 TOPS fakat AI 9 HX 370 işlemcide 50 TOPS yapay zeka gücü var. Yapay zeka açısından resmen devrim yapmışlar.

3-) Ekran kartı: 7000 ve 8000 serilerinde en güçlü dahili ekran kartı 12 çekirdekli 2800 Mhz hızında Radeon 780M idi. Ryzen AI 9 HX 370'de ise 16 çekirdekli 2900 Mhz Radeon 890M ekran kartı var. Bu neredeyse %40 performans artışı anlamına geliyor. Belki de daha yüksek verimlilik sayesinde daha da fazladır.

4-) big.LITTLE mimarisi: Cep telefonlarında ARM'ın uzun yıllardır kullandığı, Intel'in ise geçtiğimiz yıl girdiği yüksek performanslı güç çekirdekleri ve düşük performanslı verimlilik çekirdeklerinin bir arada kullanıldığı sisteme AMD bu seriyle beraber geçti. HX 370'de 4 yüksek performans + 8 verimlilik çekirdeği var fakat sadece yüksek performans çekirdeklerine sanal çekirdek tanımlayan Intel'in aksine AMD tamamına sanal çekirdek tanımlanmış, bu sayede 12 çekirdek 24 izlekli bir işlemci ortaya çıkmış. Baktığımız zaman Ryzen 7000 serisinde 16 çekirdek 32 izlekli işlemciler de var fakat bu işlemcilerin dahili ekran kartı çok alt seviye olduğu gibi yapay zeka özellikleri de bulunmuyor.

• Arkadaslar laptop bakiyorum. Oyun icin kullanmiyorum bilgisayari ama bu 8. gen amdlerde grafik testleri ve diger islemci performanslari gayet iyi. Sizce 8840U veya 8640U modelli 15.6 inch veya daha buyuk bilgisayarlar ne zaman gelir Turkiyeye?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B433DA15 -- 7 Temmuz 2024; 12:51:5 >
  • HP ve MSI ın 8640HS ve 8645HS modelleri satışta.

U takılı olanlar daha düşük performans daha yüksek pil ömrü sunuyor. Ancak daha pahalı oluyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • interwap kullanıcısına yanıt

Evet hocam dedigiz gibi var fakat benim Geforce ekran kartina ihtiyacim yok. Ondan U modelleri tumlesik grafikle birlikte daha ucuz piyasaya cikar diye dusunuyorum. Bende suan 2500U var bu bile yettigine gore sirf Geforce ekran karti var diye 35bin lira ustu fazla geliyor.

• Düşük güç tüketimli 6800U işlemcili harici grafik kartı olmayan modeller 26 bine ve 45 bine var.

Performanslı 6800H işlemcili Geforge 3050 grafik kartlı modeller 21 binden başlıyor. Seçenek çok.

• Şöyle bir seçenek çok hoşunuza gider diye düşünüyorum:

Lenovo Ideapad 5 2'si bir arada

Ryzen 7 8845HS işlemci, en güçlü ikinci 8000 serisi işlemci

Radeon 780M dahili ekran kartı

16 GB 6400 Mhz LPDDR5X ram

1 TB PCIe 4.0 SSD

14 inç 300 nit 10 nokta dokunmatik ekran

Dahili Lenovo Digital Pen 2 kalem

57 Wh batarya

Yeni nesil Mylar Touchpad

Aydınlatmalı klavye

Wifi 6E + BT 5.3

Tam 4 tane USB; 2 tane USB-A, 2 tane USB-C (Power Delivery ve Display Port)

Sadece 1.6 kg

TAM 4 YIL GARANTİ

Fiyat: 29.999 TL

https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad5-2-in-1-amd-ryzen-7-8845hs--16gb-1tb-ssd-14-dokunmatik-freedos-tainabilir-bilgisayar-p-HBCV00006LVAL6?ftid=mqaboudn6rj2cb2k&magaza=Webdensin&url_src=ios-product-detail 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 7 Temmuz 2024; 23:33:53 >

Ozellikler tam istedigim gibi gayet iyi bir performansi vardir bunun fakat keske 14 inch olmasaymis. Bu tarz 15.6 veya daha buyuk ekranli bilgisayar gelirse direk almayi dusunuyorum. 1-2 aya cogalir secenekler herhalde. Oneriniz icin tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5B433DA15 -- 8 Temmuz 2024; 0:41:27 >

Bu açıklamaları okudukça böyle büyük performans farklarını duyan kişi eski nesil işlemcileri iş görmez olarak düşünmeye başlıyor. Belki de bu yüzden çok da takip etmemek lazım. Örneğin az önce Ryzen 7000 konusunda bir model sordum ama aşağıda siz 8000li güçlü bir model önermişsiniz böyle bir durumda insanın parasının karşılığını en iyi şekilde nasıl alacağı kafa karıştırıyor. Bu konudaki yorumunuz nedir :)

"Gerçekten" ihtiyacınız olduğunda düşündüğünüz bütçede bulabildiğiniz en iyisini alın geçin, arkanıza bakmayın, bir daha "gerçekten" ihtiyacınız olana kadar hiç bakmayın. Bakın ben evde 2 yıl önce i5-11400F'li bilgisayar dizdim (işlemci ve anakart kelepir fiyata geldiği için Intel toplamıştım, o dönem AMD'de fiyat şişkinliği de vardı). Şu anki işlemcilerin yanında şaka gibi kalıyor ama benim TÜM işlerimi fazlasıyla görüyor, oyun da oynatıyor, tık demiyor. Ben bunu 5-6 yıl boyunca daha sorunsuz kullanırım. Sonra iş görmez hale geldiğinde yeni bilgisayar dizecekken bütçemin el verdiği en iyisine bakarım.

Teknolojide prensiplerim:

1-) Çalışıyorsa kurcalama

2-) Bozulmadıysa tamire/içini açmaya kalkma

3-) Kırılmadıysa veya iş görmez hale gelmediyse değiştirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 9 Temmuz 2024; 12:24:2 >
    Gündelik işlerde i3 4005 li laptop, hatta celeron netbook bile yetiyor. Özel ihtiyaçlarınız zorlamadıkça, ya da cihaz bozulmadıkça devam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Asus Tuf Gaming A15 FA507UI-LP124 8gb RTX4070 140W Ryzen 9 Fiyatı (hepsiburada.com)

Şu cihazı almayı düşünüyorum ama daha önce AMD işlemci hiç kullanmadım. i7 13650hx ile karşılaştırınca gözle görülür bir fark var mı? Bir de bu ürün Asus'un resmi sitesinde yer almıyor. Hatta 8000 serisi hiç yok sitede. Hem global hem de bölgesel sitelere baktım, hiçbirinde yok. Sebebi nedir acaba? Ram hızı ve ekran özellikleri ile ilgili net bilgi almak istedim çünkü satılan her sitede farklı bilgiler veriyor satıcılar.

• thriller89 kullanıcısına yanıt

1350hx ile benzer performans islemci gosteriyor cpu benchmarklara gore. Asus'un modellerine ben de bakmistim satilan modelleri bulmak nerdeyse imkansiz o kadar kotu bir siteleri var. Ona takilmayin derim.

Ilanda asagida siyah teknik bilgiler resmi var o dogrudur diye dusunuyorum cunku direkt model numarasi ve parca numarasi vs. cekilen bir yerden alinmis.

https://images.hepsiburada.net/description-assets/description-prod-30/9779337a-3226-42a1-bfae-deaa991939f2.webp

Ram hizi 5600mhz diyor. Gayet iyi.

Benim sahsen burda cekinecegim tek konu olur. O da satici. Saticinin internette yorumlara bakarsaniz rezil otesi. Yani laptop'u alip bir sorun cikmazsa ne ala gule gule kullanin ama atiyorum olu piksel cikti yada ekranda isik sizmasi var vs. o zaman bu tur kurumsalliktan uzak saticilarla iade veya degisim icin ugrasmak tam bir dert. Bunu goz onunde bulundurun derim.

• TeşeKkürler, linki temsili olarak attım, o satıcının yorumları benim de dikkatimi çekti, satıcının hepsiburada olduğu ilandan alabilirim.

• O konuda bahsettiğim ThinkPad E14 G5 19.057TL'ye 6 taksit olunca biraz heyecanlanmıştım açıkcası. Dediklerinize katılıyorum. Lakin mal iyi çıktı, ben de inatçı çıktım dolayısıyla 2011 model Dell N4050'yi hala kullanıyorum. Gerçi evde 20 yıllık anakartı olan bilgisayar da hala çalışır halde duruyor o ayrı konu. Dolayısıyla iş görmez hali beklemek benim için pek mümkün değil, iş görmeyen şeyleri bile dönüştürüp başka bir şeye çevirmeye çalışıyorum.

Laptopu almadığım iyi oldu, çünkü yeni jenerasyonu istediğimiz özelliklere daha yakın. @sallami hocamla da diğer başlıkta da konuşmuştuk. Dolayısıyla ikinizin de yeni çıkmış bir modele dair yorumlarınızı bekliyorum. Denk geldiğim model Thinkpad E14 Gen 6 (AMD). AMD 7x35 işlemci, çift DDR5 ram slotu gibi özelliklere sahip. Psrefte görülebiliyor, hatta models kısmında Türkiye de gözüküyor fakat 9 Nisanda duyurulduğu için daha memlekete gelmemiş olabilir. Benim gördüğüm tek zayıf tarafı %45NTSC ekranı. Siz nasıl yorumlarsınız? Bir de Lenovo Türkiye sitesinde de çıkan ThinkBook 14 G6 ABP var ama o işlemci ve ram ve kasa kalitesi olarak daha düşük.

• Merhaba, 20-25bin civarında 13-14 inç bir laptop arıyorum. Üniversitede, Office programları ve tez makale araştırmaları için kullanacağım. Bazen de online toplantılara katılmak için kullanırım. Pil konusunda da sıkıntı çıkarmayacak bir laptop önerebilir misiniz? @Bloodin

• 780M kartına sahip tek U serisi model 8840U görünüyor. Bu durumda sanırım en ucuz 780M ürünler 8840U işlemcililer olacak. 780M yüksek ayarlarda 1080p'de yeterli midir? Ağır grafiklere sahip oyunlarda 60 karenin altına düşer mi?

@Bloodin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 5 Ağustos 2024; 13:44:20 >
  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    Hocam bu dahili ekran kartlarına çok büyük anlam yüklememek gerek. 1080p 30 FPS için yeterlidir ama yüksek grafikli çoğu oyunda 60 FPS görebileceğini zannetmiyorum. En nihayetinde alttaki videoda 780M ile yeni AI 300 serisindeki 890M test edilmiş. Cyberpunk’ta 1080p orta ayarlarda bile 780M 33 FPS, 890M 40 FPS veriyor.
    Hubwoodyoutube
    AMD Radeon 780m vs 890m - Laptop APU gaming comparison (AMD Ryzen AI 9 HX 370)
    https://www.youtube.com/watch?si=ETulNmoSHHTAlk8E&v=v5eJvR-l01k&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Ağustos 2024; 13:55:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.