Şimdi Ara

## AMD Ryzen™ Platformu Kullanıcı İncelemeleri ## (ANA KONU) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.228
Cevap
25
Favori
75.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    amd kullanıcısını düşünüyor biz ise intelle her seferinde başka anakart almak zorundayız
  • B350 kartlarda şuan benimde MSI hoşuma gitti ama asrock x370 leri bekliyorum amazonda kaç paraya girecek acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

quote:

Orijinalden alıntı: F.@.T.İ.H

quote:

Orijinalden alıntı: fthyrr1976fy

quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

Onboard ve dahili gpu yok malesef ekran kartı şart.

dediğinizde çok haklsınız da anakartlarında niye bu işlemcide olayan bu gpu çıkışları var hdmı vga dvı

yakında gelecek olan zen tabanlı apu lar da am4 soket üzerinden çalışacağı için görüntü birimeleri am4 anakartlarda mevcut olarak geliyor

pardon üstad benim kafa gitti intelle karıştırdım olayı amd sorun yoktu bi anakrttı başka amd işlemcilerde kullanma şansın var

sata ve usb durumları nasıl amd4 anakartlarda üstad sıkıntı varmı

bu anakartta güzel
    https://www.amazon.com/MSI-X370-XPOWER-GAMING-TITANIUM/dp/B06WLNZ1JH/ref=pd_rhf_dp_p_img_4?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=8KQ7547Q5MYMQ55887X9

sorunsuz çalışıyor,

MSI X370 Gaming Titanium ve Gaming Pro Carbon u bende bekliyorum

adaşım bu süper işlemcilere sağlam anakart almak en iyi si değilmi güzel ikili olurlar 3 4 sene evvel aldığım amd fx8350 ile anakrt süper ikili olmuşlardı işlemci adeta yanıyordu alev alıyordu

2014 senesinde amd 7950 li sistemin deki işlemci ısıları

http://i.hizliresim.com/698jvN.jpg

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben amazondan 300 TL ye silverston un modelini almıştım ve elimde de akasanın o model de kullanılan 2 adet fanı mevcut, yeni işlemcim elime gelene kadar intel Q9550 ile kullanıyorum. Şöyle bir örnek ile açıklayayım size, Battlefield 1 de ses ve sıcaklık denemesi yaptım.

Silverstone orjinal fan ile CPU 58 derece, kasa içi 36 derece
    Akasanın fanları ile CPU 61 derece, kasa içi 38 derece

Ses ölçer ile ölçmedim ama muazzam bir ses farkı var aralarında, akasanın fanları gerçekten çok sezsiz, ama silverstone ben buradayım diyerek haykırıyor.

Şu değerlere bakılınca daha iyi anlaşılıyor durum;
    Silverstone orjinal fan özellikleri;
    Speed 1500~2500RPM
    Noise level 18~35 dBA
    Rated Voltage 12V
    Rated Current 0.3A
    Max airflow 92.5CFM
    Pressure 3.5mm/H2O
    Connector 4 Pin PWM

Akasa Viper 12cm S-Flow özellikleri;
    Fan Hızı: 600-1900 RPM PWM otomatik kontrol
    Gürültü Seviyesi: 6.9 -28.9 dBA
    Gerilim: 12V @ 0.17A
    Fan Hava Akışı: 83.63 CFM
    Fan Hava Basıncı: 2.98 mm H2O
    Bağlantı: 4-pin
    Fan Ömrü: 50000 saat
    Fan Yapısı: Hydro Dynamic bearing

Seçim tamamen sizin ben işlemciyi çok zorlayacağım en iyi soğutma olması lazım derseniz bu sese katlanacaksınız, ama yok ben işlemciyi pek zorlamam normal kullanırım ama kafam şişmesin derseniz akasanın fanları daha iyi.

Şu anda bile arka planda bir oyun açık kafam şişti kapatacağım oyunu, R7 gelsinde fanları onunla birlikte değiştireceğim.

Not: Kullandığım kasa Aerocool DS200 sıvı soğutma takma yeri kasanın üstünde olduğu için yaklaşık 1 m uzaktayım.

Şimdi tele bir ses ölçer indirdim ne kadar güvenilir bilmiyorum ama, kasanın ön üst kısmında oyun açıkken 57 db gürültü çıkıyor silver orj fan ile.
    Oyunu kapattıktan sonra 52 db oldu.

• hocam izninizle birşey soracağım. bf1 ve gta5te test etme imkanı yakaladım oyunu, lakin şöyle bi sıkıntı var youtubedaki 1700 videolarını izlediğimde hem gta hem bf tüm coreları aktif bir şekilde kullanıyor, bende ise hem gtada hem bfde durum ortalama şöyle:https://store.donanimhaber.com/de/df/c7/dedfc723e5c566e8ff7dcce45d09d482.jpg
    ara sıra 0 olan çekirdekler %1 %2 yükleniyor bazen 0 olanların ilkine %20ye kadar yük biniyor sonra azalıyor.

mesela şu videoya bir bakın tüm çekirdeklere yük dağılmış durumda:https://www.youtube.com/watch?v=ZhLSM7c4uY0&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

neden olabileceğine dair bir fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Difiction -- 10 Mart 2017; 21:19:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: furkanxtr

Fatih hocam ryzen 7 1700ü kendi stok soğutucusu ile 4 yada 4.1 ghz de denediniz mi kullanılmasında sakınca varmı?

3.9Ghz de bir süredir test ediyorum rahat bir şekilde soğutuyor, stok soğutucu gerek perf. gerekse görsellik yönünden boyundan büyük işler yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtahag

abi son olarak sormak istediğim bir şey daha var. ben bios'ta overlock manuel cpu core ratio 41 blck 100 ve voltajı 1.45 yapıyorum stress testte bilgisayar kapanıyor çoğu kişi 4.1ghzde stabil kullanabildiğini söylemiş ben biryerde yanlış mı yapıyorum. cpuz'da bilgisayar boştayken 2.2 yükte 3.7'ye çıkıyor

soc voltajı kısa kalıyordur muhtemelen, 1.30v max. olarak deneyin

ama benim test ettiğim kadarıyla ideali 1.25v

cpu voltajını yük altında takip edin eğer drop oluyorsa, llc (load line calibration) a yüklenin

3. seviyede deneyin duruma göre optimum değerleri yakalarsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Difiction

hocam izninizle birşey soracağım. bf1 ve gta5te test etme imkanı yakaladım oyunu, lakin şöyle bi sıkıntı var youtubedaki 1700 videolarını izlediğimde hem gta hem bf tüm coreları aktif bir şekilde kullanıyor, bende ise hem gtada hem bfde durum ortalama şöyle:https://store.donanimhaber.com/de/df/c7/dedfc723e5c566e8ff7dcce45d09d482.jpg
    ara sıra 0 olan çekirdekler %1 %2 yükleniyor bazen 0 olanların ilkine %20ye kadar yük biniyor sonra azalıyor.

mesela şu videoya bir bakın tüm çekirdeklere yük dağılmış durumda:https://www.youtube.com/watch?v=ZhLSM7c4uY0&utm_campaign=DonanimHaber&utm_medium=referral&utm_source=DonanimHaber

neden olabileceğine dair bir fikriniz var mı?

muhtemelen smt bazlı sorun yaşıyor olabilirsiniz

bios ayarlarınıza girip smt seçeneğini devre dışı bırakın

şuanki fps değerinizi de not edin, smt i devredışı bıraktığınızda daha yüksek fps değerleri almaya başlayacaksınız

microsoft'un win 10 için ryzen smt update'i gelene kadar bu şekilde devam edebilirsiniz

bu belirttiğim durum oyunlar için geçerli, eğer render vs alıyorsanız smt 'yi kapatmak render perf.ınızı düşürebilir

bir de ryzen 7 1700 kullanıyorsanız 3.7-3.9Ghz arasında bir değere sabitleyin işlemcinizi, oyun perf.ınızın gözle görülür şekilde arttığını göreceksiniz

• F.@.T.İ.H kullanıcısına yanıt
    Sogutucugum da var aslinda ama henuz oc yapmadim, cekincelerim var acikcasi. 1700 icin ust sicaklik siniri nedir biliyor musunuz hocam?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • r7 1700 için msı b350 veya asus b350 anakart alsam o.c konusunda x370 çipsetlere yakın bir sonuç alırmıyım
  • quote:

Sogutucugum da var aslinda ama henuz oc yapmadim, cekincelerim var acikcasi. 1700 icin ust sicaklik siniri nedir biliyor musunuz hocam?

95 derece

1.35-1.40v arasında 1700 ü 3.9Ghz kadar ulaştırırsınız

normal bir soğutucu ile 75 derecenin altında tutarsınız
    1.35v ile asirttim 3.9ghza, su an blend testteyim 1 dakikada 74 dereceye ulasti islemci.

• quote:

1.35v ile asirttim 3.9ghza, su an blend testteyim 1 dakikada 74 dereceye ulasti islemci.

stabil olup olmadığını kontrol edin sıcaklığınızı da kontrol edip ulaştığınız max. değeri paylaşırsınız
    Tamamdir, sorum su hwinfodan takip ediyorum islemciyi, cpu tctl mi cpu sicakligini mi esas almak gerek arada 5 derecdlik bir fark var

• quote:

Tamamdir, sorum su hwinfodan takip ediyorum islemciyi, cpu tctl mi cpu sicakligini mi esas almak gerek arada 5 derecdlik bir fark var

aralarında fark çıkarsa anakartın belirttiği değerlerde sapma olduğu anlamına gelir

bu durumda cpu tctl değerini baz alın

ryzrn için HWiNFO64 v5.46 sürümü de yayınlandı bugün, eğer yüklü sürümünüz bunun altında bu sürüme yükseltin

http://www.guru3d.com/files-details/hwinfo64-download.html

• CombatGT kullanıcısına yanıt
    teşekkürler bilgi için ses farkı fanın hızlarından çünkü akasa daha yavaş dönüyor rpm değerinden belli birde şu var sıvı soğutma hava soğutma gibi dayanıklı değil gibi geldi bana araştırdıkça çünkü 5 yada 1 yıl sonra sorun yaşayanları okudum buda bana göre değil çünkü 7 yıllık amd 965 işlemcinin stok fanı var boşta 32 c ve fan hala taş gibi tabi ben temiz tutarım toz barındırmam bu yüzden sıvı soğutmaya çok para ver 5 yada 1 yıl sonra sorun çıkarırsa ben deli olurum ki sorun çıkartma ihtimali de hava soğutmadan fazla gibi pompa olayı falan var çünkü. bu yüzden fatih hocanın tavsiye ettiği hava soğutucuyu alacağım sanırım bana daha mantıklı gelmeye başladı

Hava soğutmalar fanları hariç ömürlüktür. Boruları kırılmadığı, çatlamadığı sürece herhangi bir şey olmaz. Anca fanı bozulabilir ki her taraf fan kaynıyor değiştirirsiniz.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    aynen öyle sıvı soğutma bana güven vermedi zaten nt 12s hava soğutma yeterli bana aşırı yerde kaplamıyor kasa da master case pro 5 yeterli
    Hocam Ryzen R7 1700'ile kullanacaksınız degilmi? Bende alacagım sizin sogutucudan. Am4 kiti felan extradan almak gerekmiyor degilmi?

• bugün internette videoları gezerken dikkatimi çekti q code'da bilgisayar windows açıldığında 24'e geliyor. bendeki 44 idi bunun ne olduğunuda bulamadım. sonra bi işkillendim çünkü sıcaklık değerleri benim için çok fazlaydı bios ayarları vs defaultta iken işlemcinin boştaki sıcaklığı 50 dereceydi. sonra başladım bilgisayarı tekrar sökmeye soğutucumu çıkardım işlemciyi çıkardım. işlemciyi soğutucuyu felan anakarta bi abim takmıştı farkettim ki macun çok sürülmüş sağa sola hep taşmıştı çıkardım bi güzel sildim temizledim zalmanın macununu sürdüm ince bi tabaka halinde sonra tekrar montaja başladım. bios 5704'te herşey yine default ayarlarda ve sisteme tekrar format attım nvme2 ssd ile 2.30 3 dk sürüyor yükleme. sistem açıldı ve q code 24 şuan. artık 44 çıkmıyor ve işlemci sıcaklığım şuan 39 45 aralarında seyrediyor. bir şey daha denedim ben 3d max kullanıyorum. ve bios default ayarlarındayken elimdeki bi test sahnesini 1dk 35 saniyede alıyordu ve max sıcaklık 70 derece idi ama 4.1e overlock yapınca sahneyi 1dk 28 sn'de yaptı ve sıcaklık 90 95'i gördü. öyle zannediyorum ki benim kullanımım için overlock henüz gerekli değil. sanırım biosun daha bi oturması gerekiyor. ve birde biraz battlefield 1 oynadım cf rx 480 ile fps 90 110 arasındaydı. maksimum voltajında 400ü geçtiğini görmedim.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.